Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא הייתה תוצאה של פרויקט גלקסי השאפתני, תקופת הפיתוח שלה בת 13 השנים הייתה עדות לכך שזו לא הייתה עוד מכונית בשושלת, אלא כזו שעליה מוטלת המשימה להצעיד את וולוו לתחומים חדשים.

וולוו 850 חוגגת השנה חצי יובל, אנחנו חוזרים לסיפור של המכונית הזו שהכניסה פלפל ליצרן השוודי כמו שאף אחת מהמכוניות שלו לא עשתה עד אז.

הכתבה המלאה כאן

3.jpg60418_Volvo_850_Racing_BTCC.jpg60525_Volvo_850_GLT.jpg125904_Volvo_850_T5_R.jpg191883_Volvo_850.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תודה על השיתוף, נהנתי לקרוא !

ברשותך כמה הערות ותיקונים - ה 850 לא היתה המכונית הראשונה של וולוו שהיו לה מוטות הגנה בדלתות; אלו הוצגו לראשונה ב 144 בשנת 73'.

גם חגורת האמצע האחורית האוטומטית לא הוצגה ב 850; ה 960 הקדימה אותה בשנתיים, ובה היה גם אופציה למושב בטיחות מיוחד לילדים במשענת היד המרכזית.

ל 850 היתה גם גירסת דיזל, שהיה לה מנוע שפותח בשת"פ עם אודי, והיה להם מכנה משותף - שתיהן היו החברות היחידות שהשתמשו במנוע 5 בוכנות.

ה 850 החליפה את ה 240, מכונית פרהיסטורית שהצליחה מאד מסחרית ממש עד יומה האחרון, וכמכונית אין ספק שה 850 היתה הוולוו הטובה ביותר שיוצרה אי פעם עבור זמנה.

נקודת התורפה העיקרית שלה היתה האמינות שנפלה מזו המוחלטת של ה 240 ואיכות הגימור והייצור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

מה שאני זוכר: GLT מטוס רציני אבל גיר בעייתי :-)

תודה על הכתבה, אבל זכרתי (בישראל) שנים אחרות?

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חן, כרגיל מוסיף את התיבול.

מוטות הגנה בדלתות אכן לא היו חדשות בכלל ובוולוו בפרט. אבל לא במבנה ובתכנון שבו הופיעו ב-850 (ובמקביל ב-1991 גם בסדרות 700 ו-900). השוני היה בתכנון הכולל שנקרא sips ששילב את קורות ההגנה בדלת, בקורה B ומבנה ״חלת דבש״ בדלתות שלא רק סופג, אלא גם מחלק את עוצמת המכה על שטח נרחב יותר.

אני צריך למצוא תמונה טובה של זה ולהוסיף לכתבה.

לגבי חגורת האמצע האוטומטית מאחור, לא ידעתי שהיו כאלו למושב האחורי.

אני מניח שיש לא מעט דברים ש״זלגו״ במהלך השנים הארוכות של הפיתוח שלה לדגמים נוספים.

קראתי איפה שהוא שהפרויקט עצמו היה על סף ביטול בשנת 1985 כשחבר המנהלים החליט שהעלויות גבוהות מדי. כנראה שכנראה כדי להצדיק את ההמשך שלו היה צורך להראות כדאיות של קיומו בשימוש בפיתוחים האלו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
זכרתי (בישראל) שנים אחרות?

דגמים רבים מופיעים בישראל כשנה שנתיים אחרי שהוצגו.

גולף מארק 3 הגיע רק ב93, כשהוצגה כמדומני כבר ב91.

BX הגיעה ב85, 3 שנים אחרי שהוצגה.

ה850 הגיעה לארץ ב93 או 94 אם אני זוכר נכון.

בכיתה ח' בשנת 95, היה לי פרוספקט של וולבו, עם שלושת הדגמים 960, 940 ו850.

אני זוכר את העמוד שהוקדש לT5, עם 7.4 שניות מ0 ל100... איך אהבתי את החוברת הזאת :-P:-)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ואוסיף עוד קצת.

ה 850 היתה הוולוו האחרונה שעוצבה ע"י יאן ווילסגרד, שהחל את דרכו בוולוו באמצע שנות ה 50' עם ה 121.

למרות המראה הטיפוסי, ה 850 היתה מכונית יעילה מבחינה אווירודינאמית, עם מקדם גרר של 0.34.

וזו גם היתה הוולוו הראשונה שנבחנה רשמית במבחני ריסוק תקניים, והשיגה תוצאה מצויינת של 4 כוכבי בטיחות, הישג מעולה למכונית שתכנונה החל בסוף שנות ה 80'.

נקודה חשובה ומעניינת שוולוו נתנו עליה את הדעת היתה קוטר הסיבוב, נקודת היצטיינות מסורתית בוולוו.

על מנת להשיג קוטר סיבוב מינימאלי, השתמשו וולוו בציריות מדורגות שעמלו רבות על תכנונן, והצליחו להגיע לקוטר סיבוב מצויין עבור מכונית גדולה יחסית ובעלת הנעה קדמית.

תיבת ההילוכים האוטומטית שלה שימשה גם את ... הסוזוקי באלנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...