Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

לפני כמה ימים הוחלפה במכונית משאבת מים והמים שבמערכת (בחלקם לפחות) חדשים.

עקבתי אחר מפלס המים במיכל העודפים כמה ימים, ושמתי לב הבוקר שהמפלס ירד מתחת לגבול התחתון.

ניסיתי לאתר פקקי ניקוז אוויר אבל לא מצאתי אפילו אחד (אני לא בטוח שיש ברכב הזה בכלל) אז ביצעתי ניקוז בועות בצורה הבאה, ואשמח לדעת אם עשיתי טוב או צריך לעשות שוב.

1. כשהאוטו קר לחלוטין ולא מונע העברתי את בורר הטמפ' לחום במזגן.

2. פתחתי את הפקק של הרדיאטור ושל מיכל העודפים.

3. הנעתי את הרכב ונתתי לו לעבוד כ20 דקות.

במהלך העבודה יצאו המון בועות, גם ללא עיסוי הצינור של הרדיאטור. לאט לאט הבועות הפסיקו לצאת והמפלס של המים עמד חלק. (אח"כ פתחתי את המאוורר ללא מדחס עם החימום ויצאו עוד טיפה בועות וגם זה הפסיק).

בין לבין הוספתי מים למיכל העודפים, הרדיאטור עצמו סירב לקבל מים O_O.

סגרתי את 2 הפקקים וכיביתי את האוטו.

האם התהליך נשמע נכון? והאם באמת יכול להיות שהבועות הן הסיבה שבגללה ירד מפלס המים?

ועוד שאלה כללית, כשאני מוסיף מים כשחסר קצת, אני אמור להוסיף למיכל העודפים נכון? לא לרדיאטור עצמו.

תודה לעונים :)

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם (נערך)

אוקיי, אז חזרתי עכשיו מנסיעה של כ12 ק"מ עם מזגן, והצצתי במכסה המנוע.

קלטתי במקרה מים בקרקעית בדיוק מתחת לרצועות כפי שמתואר בתמונה (הייתה כמות ברורה של מים).

השאלה היא, האם יכול להיות שלא עשו עבודה טובה בהחלפת המשאבה, והיא דולפת? או שמא יכול אפילו להיות שאלה מים שקשורים למזגן.

1.jpg

תודה ושבת שלום.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

מיכל העודפים נמצא בצד השני (מימין לרדיאטור). מה שצולם הוא מצד שמאל לרדיאטור.

קשה לי להחליט אם הרכב איבד מים מאתמול או לא (נראה לי שקצת אבל לדעתי הפרנויה מכרסמת בי כבר :( )

מצב המים כרגע במיכל העיבוי הוא 2-3 ס"מ מעל הקו התחתון כשהאוטו קר, כ1-2 ס"מ יותר כשהוא חם.

ניסיתי להבחין אם מדובר במים ירוקים או לא אבל זה היה קצת קשה בגלל המרחק, וגם לא הצלחתי לנגוע במים ולהריח בגלל הצפיפות באזור.

אגב, המים האלה כן נעלמו די מהר (דקה או שתיים). הבחנתי בהם כי פתחתי מיד את המכסה עם סיום הנסיעה.

פורסם

בתהליך ניקוז האויר למיכל העודפים אין תפקיד כך שהיה מיותר להתייחס אליו. התהליך מיתבצע על מיכסה רדיאטור פתוח בלבד מכיוון שאין נקודות לניקוז אויר בריכבך. אתה משאיר מיכסה רדיאטור פתוח וממלא עד בסוף את המיפלס תוך עיסוי הצינורות העבים. מניע ומשלים עד אשר המיפלס עומד ולא זז וללא בועות. לאחר כ 3 דקות לפני שניפתח הטרמוסטט אתה סוגר את המיכסה ומחכה ל 2 מחזורי עבודה של מאוורר הרדיאטור. לגבי הנזילה ייתכן וזה אכן מהמשאבה שהתקינו ולא אטמו כראוי. תמשיך לעקוב ונסה לבדוק אם קיימת נזילה ללא הפעלת מזגן. גמו כן אם קיים עדיין חוסר של נוזל והיעלמות חזור למוסך שיעבור על העבודה שעשה!

פורסם
בתהליך ניקוז האויר למיכל העודפים אין תפקיד כך שהיה מיותר להתייחס אליו. התהליך מיתבצע על מיכסה רדיאטור פתוח בלבד מכיוון שאין נקודות לניקוז אויר בריכבך. אתה משאיר מיכסה רדיאטור פתוח וממלא עד בסוף את המיפלס תוך עיסוי הצינורות העבים. מניע ומשלים עד אשר המיפלס עומד ולא זז וללא בועות. לאחר כ 3 דקות לפני שניפתח הטרמוסטט אתה סוגר את המיכסה ומחכה ל 2 מחזורי עבודה של מאוורר הרדיאטור. לגבי הנזילה ייתכן וזה אכן מהמשאבה שהתקינו ולא אטמו כראוי. תמשיך לעקוב ונסה לבדוק אם קיימת נזילה ללא הפעלת מזגן. גמו כן אם קיים עדיין חוסר של נוזל והיעלמות חזור למוסך שיעבור על העבודה שעשה!

איך אפשר לנקז בצורה כזו?

אם התרמוסטט נשאר סגור בגלל אוויר כלוא הניקוז בסבירות גבוהה לא יצליח.

פורסם

בשביל זה יש את הפעמון בטרמוסטט. ברגע שייפתח הטרמוסטט יתחילו לגלוש מיים אחוצה ולעיתים הגלישה כבר קורית עוד לפני שניפתח הטרמוסטט וזה המצב שאני רוצה שיימנע אצלו.

פורסם (נערך)

טוב לאחר נסיעה ללא מזגן, אין שום סימני מים במקום בו ראיתי את המים קודם.

בנוסף, עד כמה שידוע לי, אין גם שום סממן שאני מכיר של אטם ראש פרוץ (טחינה, התחממות, ריח מהאגזוז וכו'), ואני לא מצליח לאתר שום נזילה .

בנוסף, הפקק של הרדיאטור נראה תקין לחלוטין.

נראה שהמפלס ממשיך לצנוח :( לכל הרוחות!!

אני אעקוב עוד יומיים שלושה, ואם אגיע למסקנה סופית שהמים אכן הולכים לאיבוד אגש שוב למוסך X____X

אגב, האם ייתכן שהמים מתחילים לטפטף רק אחרי שהרכב מתקרר?

פורסם

מפלס יכול לצנוח בגלל אוויר כלוא שמשתחרר.

גם תבדוק את מיכל העודפים אם הוא מלא מעבר למה שאמור תבדוק בהתחלה את התקינות של הפקק רדיאטור - יש שם שסתום שאולי נפתח בלחץ נמוך ממה שאמור.

טחינה בשמן לא שייך למשאבת מים.

פורסם

כן אני יודע שהטחינה לא קשורה למשאבה, פסלתי את האפשרות לנזילה משם לבינתיים :D

מיכל העודפים קרוב מאוד למינימום מבחינת המפלס, אך אני חושב שהוא היה קצת יותר רחוק משם בהתחלה.

הפקק נראה תקין, אבל מי יודע.. אולי באמת הוא תקול. אבל אם הבעיה באמת בו, הייתי אמור לראות שאריות מים סביב הפקק לא?

פורסם

אתה צודק, אולי באמת כדאי. פשוט לקפוץ לחנות חלפים ולבקש אחד שמתאים לרכב? הם ידעו מה לתת לי?

אני לא צריך לנקז בועות שוב בעקבות פתיחת הפקק נכון? זה pain in the ass!

• תוכן חדש...