Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"בית חכם"

Stav132
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, אז לקראת הכניסה לדירה אני מתעניין טיפה בסוג מוצרים שנקרא כביכול "בית חכם".

לא בית סופר חכם - כמו שראיתי בכמה סרטונים- הפעלה אוטומטית של מזגן ברגע שהחדר עובר את הטמפ' שהוגדר לה וכו'.

מספיק לי הפעלה מהטלפון של פתיחת וסגירת תריס חשמלי בסלון וחדר הורים.

הדלקה וכיבוי של דוד חשמלי ומזגן.

כיבוי האורות בבית.

מה בעצם החומרה שאני צריך לקנות? והתוכנה?

עוד כחודשים אני נוסע לארה"ב, ניתן לקנות שם משהו שיוזיל את העלויות?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

יש בטוח אופציות יותר אלגנטיות ממה שאני הולך להציע לך

אני קניתי כמה כאלה:

http://www.aliexpress.com/item/2015-new-release-RTU5024-GSM-Gate-opener-remote-access-control-unit-by-phone-call-wireless-access/32347178867.html?spm=2114.13010608.0.108.mDvTqP

1 מחובר לשער חשמלי

1 לדוד

1 לתריס של החניה של האופנוע

1 לתריס המרכזי של הבית לאוורור

קונה סימים בתוכנית לא דיברת לא שילמת של HOT על הפעלה הוא שולח לך הודעה חזרה עולה לך 13 אגורות להודעה, אין תשלום חודשי.

שומר כל אחד מהם בשם נפרד באנשי קשר "שער" "חניה" "תריס" וכו'.

סך הכל פתרון זול שעובד טוב.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש חברה ישראלית בשם "סוויצ׳ר", שמייצרת מפסק חכם לדוד שעובד על הווייפיי (כולל אפליקציה ייעודית עם קלנדר ושרת משלהם, מה שאין למפסקים מעלי אקספרס, וגם נראה הרבה יותר טוב)

חבר קנה והמליץ, אבל לצערי אני לא מוצא איפה אפשר לקנות את זה (נראה לי שנגמר המלאי והם עובדים על הדור הבא, בינתיים אין להשיג...)

פורסם
יש לך אופציה של מתגים שמתחברים לרשת החשמל וה-WIFI (בדוק ב-KSP). עולים כ-250 ש"ח למתג.

מתגים מסוג N/O לא מתאימים ליישום על תריס או שער חשמלי, על דוד זה יעבוד

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• אחראי פורום
פורסם
יש חברה ישראלית בשם "סוויצ׳ר", שמייצרת מפסק חכם לדוד שעובד על הווייפיי (כולל אפליקציה ייעודית עם קלנדר ושרת משלהם, מה שאין למפסקים מעלי אקספרס, וגם נראה הרבה יותר טוב)

חבר קנה והמליץ, אבל לצערי אני לא מוצא איפה אפשר לקנות את זה (נראה לי שנגמר המלאי והם עובדים על הדור הבא, בינתיים אין להשיג...)

לא יודע מה עם מלאי אבל קניתי כזה באייבורי לפני כמה חודשים, אולי נותר להם משהו.

הוא בסה"כ עובד יפה, קרה כמה פעמים שהוא איבד קשר עם הראוטר ועבר למצב אופליין, מה שגרר חוסר יכולת לשלוט עליו מהסלולרי ודרש איפוס פיזי.

נציג תמיכה המליץ על איזו פעולת קישור בין הסוויצ'ר לראוטר (גדול עליי לשחזר מה אמר) ועקב מוגבלותי זו, הפעולה לא נעשתה.

אצלי הוא עובד כל יום על גוף חימום וקרה שמרחוק הייתי צריך לשנות נתונים, זה עובד מצויין והפאקים שלו מועטים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ב10$ בעזרת ארדואינו אפשר להפוך כול מכשיר לחכם יותר, החל ממשימות פשוטות כמו פתיחת טריס מטלפון ועד משימות יותר מורכבות כמו זיהוי מיקום והפעלה אוטומטית של המזגן בהתחשבות בטמפרטורת החדר הנוכחית וזמן הגעה משואר לבית.

החומרה בעיקר ארדואינו וסנסורים שונים וכמובן ממסר לשליטה על הדלקה וכיבוי, התוכנה נכתבת בC ויש מיליון ואחת דוגמאות לזה באינטרנט ואפילו בעברית יש טיפה.

השאלה רק מה אתה מחפש? מוצר מוכן או קיט עשה זאת בעצמך שיחסוך אלפים.

אודי A4

דימה.

פורסם

לא רוצה מוצר מסובך או התקנה מסובכת.

לדעתי לצרכים שלי אני גם לא צריך משהו מסובך.

*שליטה מהנייד בתריסים החשמליים

*שליטה על הדוד

*שליטה על המזגן

*שליטה על האורות - 2,3 נקודות

רצוי מוצר מוכן אך עם אפשרות לעדכון שיבוצע על ידי ולא ע"י מתקינים למינהם.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

הפתרון הזול שיספק אותך לא דורש הכנות תשתית כמעט.

יש HUB שמשמש כמקשר בין הטלפון למכשירים/מתגים בבית. הוא מסוגל לשדר באינפרא אדום או בRF, העוצמה וטווח הכיסוי גדולים בIR ביחס לשלטים רגילים, אבל הוא עדיין צריך להיות באותו חלל עם המכשיר הנשלט במקרה של IR.

במקרה של RF - אין בעיה.

אצלי יש אחד כזה ששולט על המזגן בצורה מושלמת (לא מובן מאליו), על התאורה, ועל כל מערכת הקולנוע הביתי (טלויזיה, רסיבר, קודי). בעצם כל מכשיר שיש לו שלט IR הוא יכול ללמוד את הקודים שלו, את הרוב הוא כבר מכיר מראש בחיבור למסד נתונים של החברה.

יש לו אפליקציה שאתה יכול לבנות לך מסכי שליטה כרצונך ולהגדיר ארועים שיבצעו סדרת פעולות (כמו 'מגיע הביתה', 'יוצא מהבית' וכו'). זה המוצר (כמובן יש גם באלי) :

https://www.amazon.com/Broadlink-Automation-Wireless-Remote-Control/dp/B00N0E3YTW

לבוילר אני משתמש גם בSWITCHER שעובד מעולה כבר שנתיים בערך.

תריסים אין לי צורך אבל אין בעיה לקנות מתג כזה.

יש באלי אקספרס מתגים מבוססי RF שמתאימים לארץ, גם לתאורה וגם לתריסים. חברה בשם LIVOLO עושה דברים איכותיים במחירים סבירים מאד, עם שליטה בRF, שפותר לך את בעית קו הראיה. דוגמאות :

http://www.aliexpress.com/store/product/Free-Shipping-Livolo-EU-Standard-Dimmer-Switch-White-Crystal-Glass-Panel-Wall-Light-Touch-Dimmer-Switch/500715_632140683.html?spm=2114.10010108.1000023.37.Mu1Ywu

http://www.aliexpress.com/item/FREE-Shipping-Livolo-EU-Standard-Touch-house-home-led-remote-curtains-Switch-VL-C702WR-11-with/724732350.html

בקיצור - בכמה מאות דולרים אתה יכול לעשות אחלה בית חכם בלי שום הכנות. מה שכן הייתי עושה אם זה בית חדש - להכין קופסאות טיפה יותר גדולות מהסטנדרט, כי העגולות הרגילות קצת צפופות למתגים האלה (נכנס אבל בלחץ קצת, לפעמים צריך קצת להגדיל את העומק).

החיסרון הוא שאין לך פידבק על המצב הנוכחי של המפסקים, ואתה לא יודע אם הפעולה נקלטה. לרוב אין עם זה בעיה, אבל ברור שעדיף בקרה במעגל סגור.

יש המון פתרונות ומוצרים בנושא הזה, ויש פורום מעולה שעוסק בזה, ממליץ לעשות שם חיפוש ולשאול אם צריך :

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=24

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...