Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

שמתי לב לאחרונה שכאשר אני עולה לרכב והוא בעליה \ ירידה - יש חריקה של הבלמים.

ניסיתי לדחוף קצת את הרכב כאשר בלם היד מורם - והרכב זז (גלגלים מסתובבים). אומנם כדי לעשות זאת הייתי צריך לדחוף חזק -אבל ציפיתי שלא תהיה תנועה.

האם מדובר במפגע בטיחותי ? (להרגשתי כן)

איך מטפלים בכזו בעיה ? ומה העלות + - ?

תודה

פורסם

אני כמעט בטוח שאין שם תוף, אצלי ב99 אין כזה.

בכל מקרה צריך לבדוק בשני הצדדים שהרפידות והצלחות תקינות.

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

פורסם

שוב...בשביל שיהיו סנדלי בלימה לבלם היד לא צריך תוף!! הצלחות בחלקם האחורי אם מסירים אותם מיתגלים סנדלי בלם לבלם היד. במיקרה הזה הצלחת משמשת לבלימה עם דוושת הברקס על ידי הרפידות ולתוף לבלם היד על ידי סנדלי בלימה שממוקמים מאחור לצלחת!

פורסם (נערך)

מאור, בעל הרכב צודק.

בדגם הנל למיטב זכרוני, בלם יד מחובר אל הקליפרים עצמם בעזרת מנוף קטן. (אין סנדלי בילום נפרדים לטובת בלם היד)

בעת משיכת ידית הבלם, הקליפרים הם אלו המחזיקים את הבלמים האחוריים.

לאחר החלפת בלמים מאחור יש לכוון את כבלי בלם היד, באמצעות בורג כיוון הנמצא מאחורי הקליפר.

בנוסף יש צורך בכיוון לאחר 10,000 קמ.

בהמשך אצרף את ההנחיות מהספרות.

עריכה אחרונה על ידי AmitGo

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ERT239, מה שמאור התכוון הוא, שישנם רכבים בעלי בלמי דיסק מאחור, שלטובת מנגנון בלם היד בלבד, מתבצע שימוש בסנדלי בלימה.

במאזדה שברשותך המנגנון הנ"ל לא קיים, ונעשה שימוש באופן שתיארתי מעלה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

הבנתי את כוונתו, ובכל זאת אני טוען שאתה צודק...

והקליפרים של הברקס וההנדברקס הם אותם הקליפרים...

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

• תוכן חדש...