Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שובו של המתלה הצרפתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שהמיתלים האקטיביים (עם כפתור קומפורט לעיר וכפתור ספורט לנס הרים) ילכו ויכנסו ליותר ויותר רכבים, לא נצתרך יותר את הניסים ונפלאות של בולם יחיד שיודע לעשות הכל.

אבל יאללה, ניתן להם את הצאנס להרשים אותנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מקווה שהמתלים יהיו הרבה יותר טובים משל הc6 לא מבחינת נוחות אלא מבחינת אמינות.

היתי רוצה לקנות אחת, אבל הפחד מהמתלים מרחיק אותי, וכמובן החוסר בסטיישן.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

הפיג'ו הראשונה שהשתמשה בבולמים מתוצרת עצמית היתה ה 404 שהוצגה ב 60'.

למרות הלוק העזתי שלה, ה 404 הציעה שילוב מעולה של נוחות נסיעה והתנהגות כביש בטוחה ומהנה.

ה BX והקסנטיה היו האחרונות שהשתמשו במערכת ההידרופנאומטית גם לתפעול הבלמים, ומי שנהג בהן בוודאי זוכר את הדוושה הנוקשה וקצרת המהלך.

ב C5 הבלמים היו בעלי משאבה רגילה.

ב CX, SM ודגמי ה 3.0 של ה XM גם ההגה היה מקושר למערכת ההידרופנאומטית והיה לו תכונת מירכוז יוצאת דופן.

מבין הדגמים החדשים של פיג'ו, רק ה 407 הציעה נוחות נסיעה טובה באמת, שבאה על חשבון ההתנהגות הסתמית, בוודאי בהשוואה ל 405 וה 406.

מעניין שדווקא ה 301 מפתיעה בנוחות נסיעה מצויינת, שבאה אמנם על חשבון ההתנהגות, אך כנראה זה היה סדר עדיפות מחושב מראש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

1) עדיין לא ברור לי למה הם זנחו את התצורה שהיתה ברצפה של הדור הקודם

2) מה היה רע במוט פיתול מאחור?

3) שלא לדבר על אורך חיים פסיכי של בולמי הזעזועים

4) למה סתם להמציא דברים חדשים שהם בפירוש פחות טובים?

1) כסף. זול יותר לתכנן ולייצר מתלה אחורי לא-נפרד מסוג קורת מתח.

2) התצורה הייתה זרועות עוקבות, זוג מוטות פיתול - אחד לכל גלגל, קורת פיתול מרכזית ובתוכה מוט מייצב.

האחרונה שהשתמשה בסידור הקסם הזה הייתה ה-206.

3) נכון. חוץ מהתפקוד המצוין של הבולמים בייצור עצמי של פיג'ו, הם גם היו עמידים מאוד. בולמים מצויינים.

בראלי שלי עדיין מותקנים בולמים של פיג'ו. לא boge, לא מונרו, לא KYB ולא בילשטיין תחליפיים. בולמי פיג'ו פרופר.

באנגליה עדיין נוסעות לא מעט 205GTI בנות 30 עם הבולמים המקוריים (!) שלהן. אלו שהותקנו בפס הייצור.

4) ראה סעיף 1.

פורסם
הפיג'ו הראשונה שהשתמשה בבולמים מתוצרת עצמית היתה ה 404 שהוצגה ב 60'.

למרות הלוק העזתי שלה, ה 404 הציעה שילוב מעולה של נוחות נסיעה והתנהגות כביש בטוחה ומהנה.

ה BX והקסנטיה היו האחרונות שהשתמשו במערכת ההידרופנאומטית גם לתפעול הבלמים, ומי שנהג בהן בוודאי זוכר את הדוושה הנוקשה וקצרת המהלך.

ב C5 הבלמים היו בעלי משאבה רגילה.

ב CX, SM ודגמי ה 3.0 של ה XM גם ההגה היה מקושר למערכת ההידרופנאומטית והיה לו תכונת מירכוז יוצאת דופן.

מבין הדגמים החדשים של פיג'ו, רק ה 407 הציעה נוחות נסיעה טובה באמת, שבאה על חשבון ההתנהגות הסתמית, בוודאי בהשוואה ל 405 וה 406.

מעניין שדווקא ה 301 מפתיעה בנוחות נסיעה מצויינת, שבאה אמנם על חשבון ההתנהגות, אך כנראה זה היה סדר עדיפות מחושב מראש.

רק לחדד: גם בקסנטיה (וכמובן בBX) תגבור ההגה מופעל מהלחץ ההדראולי, אבל בלי מערכת המרכוז המופלאה DIRAVI שהזכרת בדגמים מתור הזהב. בC5 השמן משותף לתגבור ההגה, אבל המתלים מופעלים על ידי משאבה חשמלית נפרדת. לברקסים מערכת רגילה, אבל בלם היד עדיין פועל על הגלגלים הקדמיים.

פורסם

גם הקקטוס.

אבל זה פחות חוכמה.

ה-ZX Volcane שהיתה לי, היתה גם נוחה וגם התנהגה טוב מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשג'אנט "20 הופך לנורמה, מישהו חייב לקחת את הנושא ברצינות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה עם המתלים ההידראוליים?

השם ירחם, לא עלינו.

זכור לי הדבר הזה בקסנטיה, שבכל פעם היה משאיר שלוליות שמן בחניה.

רכות? כן, הייתה, רק לא משהו מטורף.

ואיך שאני משווה אותם עכשיו למתלים של מונדאו 3, או אפילו פוקוס דור 1, לא ברור לי למה סיטרואן בכלל טרחו עם המתלה ההידרופנאומטי (מה שכן, האופציה להעלות את הרכב בשביל לעלות מדרכות הייתה פיצ'ר נחמד).

היתרון שהם נותנים, פשוט לא שווה את התיסבוך המכני והאחזקה היקרה.

ואם מתפוצץ לך צינור, אז הולכים גם ברקסים והגה כח, כי הכל מחובר למערכת אחת (הבנתי שבC5 הפרידו בינהם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כתבו לך למעלה שהבלמים היו נפרדים.

הנוחות של הסי5 היתה משהו לא מהעולם הזה, השילוב של הכורסאות עם המתלים היה מושלם. התקלות הבלתי נגמרות החזירו אותך מהר מאד לקרקע המציאות.

מה שכן, היה מעניין אותי מאד לראות איך הזדקנו סי5 שטופלו היטב מהרגע הראשון ולא הוזנחו כמו שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

המכונית העממית הטובה ביותר שיצא לי לנהוג בה הייתה הפיז'ו 306 1.8 ידנית של אבא שלי - התנהגות כביש ספורטיבית תוך שילוב של נוחות נסיעה פנטסטית וההגה הטוב ביותר שיצא לי לנהוג בו - טונות של היזון חוזר ורגש. הקסארה שהחליפה אותה גם הייתה מצויינת, אבל ה-307 הייתה נפילה חזקה. המכונית שמשמשת את אשתי ביום-יום היא C4 שנת 2008, פשוט מכונית עלובה בהשוואה ישירה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ה 307 היתה ניסיון, די מוצלח אגב, לחקות את הגולף MK4.

מסחרית, ה 307 הצליחה יותר מה 306, וזה מה שעניין את פיג'ו, שנטשה במכוון את חדוות הנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה שכן, היה מעניין אותי מאד לראות איך הזדקנו סי5 שטופלו היטב מהרגע הראשון ולא הוזנחו כמו שלי.

אני חושב שעם הזמן הם עברו לכאלה שאין להם רצון או יכולת לטפל טוב ברכב, הוזנחו, ובסוף הושבתו בגלל צורך בתיקון בסכום הזוי (ניחוש - כנראה בעיות מנוע או/וגיר), וחוסר אפשרות להמשיך לנסוע כמו שזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...