Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטרים בקהל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידה שלי רוצה לעשות שירות לאומי במשטרת ישראל, היא פטורה לגמרי משירות צבאי ובכל זאת הייתה רוצה לתרום, אך האם הגיוני שמונעים זאת ממנה כי קרוב משפחה שלה נמצא בבית סוהר? קודם לכן היא ניסתה להתקבל לשב"ס ועל אותה סיבה נפסלה, ואפשר לראות כאן צדק כלשהו. אבל משטרה? באמת?

פורסם

שרות לאומי במשטרה/ שב"ס מצריכים סיווג בטחוני.

אותו קרוב משפחה פוגע לה בסיווג הבטחוני, לכן לא מקבלים אותה.

פורסם

ויש מה לעשות עם זה? או שזה מוחלט? חוץ מזה, אני מתקשה להאמין שלכל השוטרים\סוהרים בארץ אין קרובי משפחה בכלא.

פורסם

אם הם מראש לא מראש לא מעוניינים, כנראה שיש איזו בעיה עם הנושא.

בכל מקרה - רק בשביל שרות לאומי, לדעתי חבל על המאמץ. לא רוצים ? לא צריך...

פורסם

היא רוצה לעשות שירות לאומי כדי שאח"כ תתקדם במשטרה, היא רוצה קריירה בתחום, ואני לא חושב שאפשר לגייס אותה בלי שירות צבאי או לאומי.

פורסם

שתחשוב על קריירה בתחום אחר.

חוץ מזה- למרות מה שכתוב באתר של שרות לאומי, אין שום הבטחה שתתקבל למשטרה אח"כ. היא תצטרך לעבור מסלול קבלה והכשרה כמו כל מועמד אחר (זאת במידה ויהיו גיוסים...).

ובנוסף לכל - ככל הנראה יש בעיה עם סיווג בטחוני. אינני חושב שיש מה לעשות עם הנושא.

פשוט להתקדם הלאה בחיים

פורסם

אני מצטער אם זה נאמר בגסות, אבל האם יש לך סימוכין או ניסיון בעניין הזה? אני רוצה להיות בטוח בסה"כ.

פורסם

אין קשר בין השירות הלאומי במשטרה/שב"ס לגיוס עצמו פרט לאיזה טריגר פסיכולוגי חיובי אצל הבוחן במיונים (ואם זה לא הולכים למכולת).

מה גם, חייבים רובאי 05.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יש קשר, כי בלי מתן שירות למדינה אי אפשר להתגייס למשטרה מלכתחילה, ומי שלא יכול לעשות צבא יפנה לשירות לאומי בשביל שיהיה לו הרקורד הזה.

רובאי 05 גם אנשי משרד במשטרה צריכים?

פורסם

לא , וגם בסיור לא חייב רובאי 05 למרות שישנה עדיפות ליוצאי יחידות קרביות ובכלל בעלי קורס פיקודי .

השאלה היא במידה והיא באמת תעשה שירות לאומי ותרצה לאחר מכן להתגייס למשטרה לא תהיה לה הסמכת רובאי וכאן תהיה בעיה .

פורסם

אני מאמין שהיא לא תרצה להיות בשטח אלא בתפקידים משרדיים, לאו דווקא פקידות ומענה טלפוני אלא מעניינים יותר אבל בכל זאת משרדיים.

פורסם

זה ממש לא משנה . לכל שוטר ישנה סמכות מסויימת שניתנה לו ע"י השר לבט"פ והוא עבר הכשרה על - מנת לבצע פעולות מסוימות במסגרת הסמכות .

גם פקידה או מוקדנית לצורך העניין חייבות בתור שוטרות לעבור את ההכשרה הזו אשר מותנית ברובאי 02 לפחות .

פורסם (נערך)

הגיוני מאוד, אני לא יודע מה הקירבה בינה לבין זה שיוב בכלא אך זה הגיוני. כמו כן בשירות לאומי יהיה לה גישה למערכות משטרתיות עם מידע רגיש...

בכל מקרה יש המון תפקידים בשירות לאומי, הכל מהכל חבל להתקבע דווקא על זה. במשטרה השירות לאומי הוא יותר עבודה משרדית, שוב אינני מכיר את כל התפקידים אך ממה שיצא לי לראות.

כמו כן אין בעיה גם להתגייס לקבע ללא שרות צבאי, יש כמה וכמה אנשים בעיקר ערבים נוצרים שהתגייסו לקבע ללא שירות צבאי.

השאלה גם מה יהיה לה להציע (תואר או עוד משהו).

לגבי רובאי 02 ושאר הדברים שנכתבו פה, אין שום בעיה להתגייס למשטרה ללא שום הכשרה צבאית, המשטרה דואגת להכשיר אותך בהתאם לתפקיד אליו אתה מיועד, אם זה מוקד ואם זה סיור.

נכון להיום על פי מה שמוצהר אין גיוסים לתפקידי מנהלה ישירות ללא מעבר בתפקיד ''מבצעי'' מלבד בעלי מקצוע כמו רואה חשבון, תובע, וכו'.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אז אתה טועה ומטעה . על סמך מה את אומר את זה ?

איך בדיוק המשטרה דואגת להכשיר אותך בהתאם ? עובדה ששח''מים נשלחים חודשיים לצה"ל על מנת לקבל הסמכת רובאי . אין הכשרות לרובאי במשטרה . זה לא מג"ב .

פורסם
אני מצטער אם זה נאמר בגסות, אבל האם יש לך סימוכין או ניסיון בעניין הזה? אני רוצה להיות בטוח בסה"כ.

כמובן.

בתור אחד שעבד בתחום הגיוס במשמר הגבול, פסלתי אנשים לאחר הכנת פרופיל רקע שלם עליהם, עבודה לא פשוטה.

אחד השלבים בגיוס למשטרה בין אם זה בקבע או בין אם זה לשירות חובה, הינו מעבר בדיקה בטחונית או סיווג בטחוני אצל הקב"ט שזה יותר רלוונטי לקבע.

בהחלט ייתכן מאוד, ואתה בעצמך לא יודע את כל הפרטים, מה זה אומר? ייתכן מאוד שלאותה בחורה יש תיק פלילי, עניין כזה או אחר עם החוק ומאיפה לך לדעת? לאת מיד יודעים את הכל על הסובבים אותנו... או על הרקע האפור שלהם שאת זה הם לעולם לא יספרו.

ייתכן מאוד, ובבדיקת קב"ט כזאת או אחרת או בבדיקות שנעשות, מתגלים פרטים כאלו ואחרים, חקירות שבוצעו, מעקבים, הכנת תיק על אדם כזה או אחר ומבינים, שיש כאן בעיה לגייס אותה מסיבות רבות ואחרות.

איך אתה חושב ש "חיילים" מעולם הפשע נכנסים למשטרה וכו'? את זה בדיוק מנסים למנוע או השפעה כזאת או אחרת עליה כשהיא תהיה בתוך המערכת.

אני לא אומר לך שזאת הסיבה, אבל יש עוד המון סיבות ותהיה בטוח ורגוע, שכל הבדיקות נעשות בקפידה ונעשים דיונים על כל מועמד כזה או אחר, זה לא עניין פשוט לפסול סתם כך אדם שבאמת רוצה.

את זה אני אגיד לך בתור אחד שכן הייתה לו סמכות בגופי הבטחון להחליט דברים כאלו ואחרים שעד היום אני מקבל טלפונים על אנשים שנפסלו ומודים לי בכל פעם, מכיוון שאני בצעתי בדיקות מקיפות הרבה יותר וקישרתי בין הרבה דברים שאחרים לא ראו.

אז כן, יש לך אישור סוג של רשמי, שזה התהליך ואין מה לעשות עם זה, המשך הלאה.

אלה אם כן יש לך קצין בכיר במערכת... אולי.

• תוכן חדש...