Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובריאות לכולם,

מחפש המלצה לכירורג פה ולסת נורמלי.

לפני 3 שבועות התנפח לי חצי פרצוף בגלל דלקת באזור שן בינה (כלואה חלקית), הרופא אמר שנשארו שאריות אוכל בכיס מעל השן ובגלל זה הדלקת. נתן אנטיביוטיקה (אמוקסיצילין 875 מ"ג פעמיים ביום לשבוע) ושלח לעשות צילומים.

בצילומים הוא רואה שהעצב עובר קרוב מאד לשן והפנה אותי לייעוץ כירורג.

סיימתי אנטיביוטיקה והנפיחות כמעט ירדה.

לפני כמה ימים הנפיחות חזרה, אצתי רצתי למוקד עזרה ראשונה, שייפו לי קצת את השיניים בשביל שאנשך את עצמי פחות ושוב נתנו את אותה האנטיביוטיקה.

אתמול הייתי אצל כירורג, הוא הסתכל בחטף ואמר שיש עששת בשיני בינה וצריך לעקור, שלח לעשות ct, אקבל תוצאות ופענוח בשבוע הבא. הטכנאית אמרה שהשורשים קצת עמוקים אבל בסה"כ החדירה לתעלת העצב קטנה למדי.

שאלתי אותו על פגיעה עצבית, אמר "או שתהיה פגיעה קלה או קשה, בד"כ עובר תוך חצי שנה, לפעמים לא." תודה רבה דוקטור.

וכרגע שוב יש לי טריזמוס, פתיחה ברוחב של אגודל. כיף.

אז אם למישהו יש המלצה לכירורג נורמלי, כזה שישקול קודם לחשוף את השן ולא לסכן אותי בפגיעה עצבית, אשמח מאד.

או אם עברתם סיפורי זוועה דומים, מוזמנים לשתף.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהיכן בארץ אתה?

יתכן שהפתרון הנכון הוא לפנות למרפאת פה ולסת באחד מבתי החולים באיזור מגוריך.

בכל מקרה - בואו נמתין, יש לנו בפורום לפחות שני רופאי שיניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי אצל כירורג נוצרי מצוין עם ניסיון עשיר עקירה של שן בינה כלואה. אם תרצה פרטים צור איתי קשר (צפון איזור נהריה)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

השאלה היא האם מצבך סובל דיחוי או שעליך להגיע למיון. החל ביצירק תקשר עם רופא המשפחה. וכמובן, אם מפנים אותך למיון, פנה למרכז בו יש מחלקת פה ולסת פעילה (אני חיפאי מוכיר מחלקות כאל ברמב"ם ופוריה, אבל, מן הסתם, בבתי החולים הגדולים במרכז יש מחלקות דומות).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עשיתי 2 עקירות כירורגיות של שיני בינה (ועוד 2 רגילות) במרפאה פרטית בקרית מוצקין.

הרופאה היא אמא של חבר טוב והמרפאה שלה בין הטובות באיזור (כן, גם היקרות), רבים מהצמרת של רפא"ל מטפלים אצלה.

אני ממליץ עליה בלב שלם.

אם אתה מוכן לסוע עד הקריות, אני בטוח שהיא תשמח לקבל אותך לייעוץ

יום טוב גם לך

פורסם

הכירורג אתמול לא דיבר על מיון.

מצד שני, הוא בקושי הצליח להכניס מראה בגלל הטריזמוס (הפה נפתח לרוחב של אגודל, מעבר לזה מלווה בכאבים) כך שהאופציות הכירורגיות קצת מוגבלות במצב הזה.

פורסם

ההבנה היחידה שלי ברפואת שיניים היא מספר הטלפון של רופא השיניים שלי. אבל המצב שלך, שבו חושבים על זיהום, אולי מורסה, ושאתה לא יכול לפתוח את הפה (ולכן מתקשה לאכול ולשתות) נשמע מדאיג.

לגבי אופציות כירורגיות - תראה, בשביל זה יש בעלי מקצוע. הם יודעים להגיע לכל מיני דברים בדרכים מפתיעות, גם אם לפעמים לא נעימות.

פורסם

אין מורסה, יש דלקת ונפיחות.

לגבי בעלי המקצוע,

בינתיים נתקלתי ב 2 רופאים, טכנאית וכירורג, בהתאמה נתקלתי ב 4 השערות באשר לסיבה לכל הסיפור הזה, בסופו של יום רק 2 מתוכן נופלות להגדרה הקלאסית והאחרות נשמעות קצת מצוצות.

דומה מאד למה שאנחנו עוברים עם הרכבים שלנו במוסך,

סתם דוגמא, הלכתי למכון פרונט מומלץ, עשה נסיעת מבחן קצרה וקבע שאחד הבולמים עייף ומחליפים הרי בזוגות, במחיר שווה לכל נפש של 1000 ש"ח ליח'.

בדיקה ידנית ע"י נענוע, בדיקה ויזואלית ובדיקה במכשור ייעודי במוסך אחר קבעו שהכל תקין.

המילה של בעל המקצוע היא לא קודש וכמו שבמקרים קשים (לא עלינו) הולכים ומבקשים חוות דעת שניה ושלישית, כך גם פה.

פורסם

המילה של בעל המקצוע אינה קודש, ויותר מזה, יתכן שהצילומים יראו משהו חדש שישנה את ההחלטות. או שהמצב ישתנה ויצריך חשיבה מחודשת.

עניין נוסף הוא גישות שונות, ואם תיגש לרופאים שונים הם עשויים לתת המלצות שונות, ועדיין כולם יכולים להיות צודקים, כיון שגם במצב נתון יש אפשרויות טיפול שונות.

לגבי יש או אין מורסה - כמובן שאין לי מושג. בשביל זה יש רופא שבודק ויש צילומים ואולי בדיקות נוספות. ולא לשכוח שהמצב יכול להיות דינמי, כלומר זיהום באיזו נקודה שמתפתח למורסה המצריכה ניקוז. שוב, בשביל זה יש רופא(ים) ואתה צריך מעקב מסודר וכנראה די הדוק.

פורסם

אני עברתי משהו דומה לצערי לפני חצי שנה עם שן בינה כלואה תחתונה.

כאבים איומים בגלל שהשן בינה כולה הייתה מזוהמת ומעט שבורה עקרתי אצל רופא ממש מצוין

בבית חולים מאיר בכפר סבא אצל ד"ר חגי מירון הוא מומחה לכירוגיה פה ולסת.

הרבה רופאים הפחידו אותי כי זה ישב אצלי קרוב לעצב הוא שם לי זריקה (שלא הרגשתי כלל)

והוציא אותה תוך חצי שעה הייתי בחוץ.

תמיד יש סיכונים שזה קרוב לעצב אבל הכאבים כול כך היו קשים שהייתי חייב לעקור את השן הזאת.

יש פרופ' בעל שם חשבתי ללכת אצלו אבל המחירים היו מאוד גבוהים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא יודע אם זה רלבנטי לך אבל לפי מה שעשו עם אחי, הרופאים בהדסה עין כרם לא פחות מקוסמים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

לפני כשלושה חודשים עברתי עקירה של שן בינה כלואה בצד הימני קיצוני של הלסת התחתונה בה התפתחה עששת שהתפשטה גם לשן הסמוכה, שהיא נזקקת לטיפול שורש בנפרד ; כאבי תופת להם התווסף גם אובדן תחושה (אובדן התחושה הופיע והתעצם בהדרגה כיומיים לפני העקירה) ממרכז השפה התחתונה אל כל הצד הימני של הסנטר.

ביצעתי צילום פנורמי בו נראה שהשן כבר נשענת על תעלת העצב והופנתי למומחה פה ולסת ברעננה (אם אתה מעוניין, שלח הודעה פרטית ואתן לך את כל הפרטים).

בשל המורכבות הוא רצה תחילה לשלוח אותי לביצוע צילום CT של השן, אך ברגע שאמרתי לו שאני כבר חווה אובדן תחושה בשפה התחתונה/סנטר הוא החליט לבצע את העקירה במקום לפני שהמצב יחמיר עוד יותר. התהליך ארך כ 40 דקות בהן גם בוצעה סתימה זמנית לשן הסמוכה שנפגעה. עיקר ההחלמה ערך כשבועיים, כשביומיים הראשונים אתה מאוד נפוח בצד של העקירה (לכאבים הוא גם צייד אותי בתרופה נרקוטית לה בכלל לא היה צורך לשמחתי). התחושה לאיזור חזרה במלואה לאחר כחודש, כך שאם זה קורה לך לפני או אחרי העקירה אין ממה להתרגש יותר מדי, מה גם שמדובר בסיבוך די שכיח. שבוע לאחר הטיפול חזרתי להסרת התפרים והתשלום.

מלבד הנפיחות, הכאבים לאחר הטיפול היו נסבלים ומלבד האנטיביוטיקה ומשככי כאבים סטנדרטיים הכל היה בסדר וכחודש לאחר הטיפול כאילו ולא נגעו במקום כלל. תענוג.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

יצא לי להקפיץ שיני בינה בחצי דקה וגם יצא לי לחפור אותן במשך חצי שעה ואף יותר, ויצא לי גם להפנות למומחים כי יש דברים שאני לא רוצה לגעת בהם. כל עקירה היא עולם ומלואו.

כל האבחנות המבדלות שקיבלת תואמות לסימפטומים שמהם אתה סובל, ובהתאם לכך גם הוצע לך לעקור את השן. במידה והצעת הטיפול אינה תואמת למה שלדעתך יש לבצע הרי שאתה יכול לפנות לאחד מעשרות הכירורגים המומחים שיש במרכז הארץ, off the top of my head יש את פרופ' גבי צ'אושו, ד"ר רן יהלום, ד"ר נבות גבעול, ד"ר לייף רוטנברג וד"ר יפעת מנור, עם כל אלה הייתה לי אינטראקציה במהלך הלימודים והעבודה והם טובים בתחומם. כמובן שיתכן שעבורך גם הם לא יהיו נורמלים. ממליץ לך שלא לחזור על מטאפורת המוסך בפניהם, זה מעורר אנטגוניזם וגם לא מוציא אותך טוב.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אתה אומר שלא בטוח שיהיו נורמליים עבורי כי זה שרופא מפטיר "אז אולי יהיה לך נזק עצבי קל או קשה ויש מצב שיהיה תמידי" הופך אותי למטורלל? בחייך.

לצורך הדיון, מתי מחליטים ללכת על טיפול משמר (כדוגמת חשיפת השן)?

• תוכן חדש...