Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה שעות אישתי עמדה בכיכר ונתנה זכות קדימה, ומישהו פגע ברכב מאחורה.

לנהג הפוגע אין ביטוח חובה ולא מקיף וגם בזמן התאונה רשיון הרכב לא היה עליו (טוען שבבית), בנוסף נהג הרכב הפוגע אומר שהרכב לא שלו אלא של אמא שלו.

כאשר הבנתי שאין על הנהג כלום, הזמנתי משטרה, למרות שהנהג התחנן שאני לא יעשה זאת והבטיח לשלם על כל הנזק (הוא הודה שהוא אשם)

עד שהגיע השוטר הגיע גם קרוב משפחה של הנהג שגם הוא הבטיח לשלם על כל הנזק.

כאשר הגיע השוטר- הוא לקח פרטים, הריץ משהו במסופון ואז אמר שאנחנו יכולים לסגור את זה באחד משתי הדרכים:

1. סוגרים את זה בינינו

2. ללכת לתחנת משטרה ולהגיש תלונה כנגד הנהג הפוגע

מה שאני עשיתי זה לצלם את הנזק, צילום של תעודות הזהות של הנהג הפוגע+תעודת זהות של האמא (כביכול בעלת הרכב)

החלפנו מספרי טלפון ובנוסף החתמתי אותו על טופס שאני רשמתי במקום, שהנהג הפוגע מודה באשמה ושהוא ישא בכל העלויות של תיקון הנזק במוסך שאני יבחר וכאן נפרדנו.

כאשר הסתכלתי על צילום תעודת זהות שלו ראיתי שהנהג הוא סה"כ בן 17, וכמו שציינתי קודם לא היה עליו שום רשיון נהיגה.

הרכב עצמו זה קיה ספורטאז' שנת 2015 שעלתה לכביש לפני כשלושה חודשים

הנזק לרכב לפי מה שאני רואה זה פגיעה בטמבון אחורי, במגלש האחורי בחיישנים והמצלמה שהיו מורכבים על הטמבון, והוינקר השמאלי הפסיק לעבוד.

השאלה אין אני ממשיך מכאן:

העם לערב את החברת ביטוח שלי?

ללכת להגיש תלונה במשטרה?

או שפשוט לגשת איתו מחר למוסך ובמידה והא ישלם על התיקון לסגור את זה ככה?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תלוי במצבך הכלכלי ובהיותך מבוטח בביטוח מקיף.

יש לך שתי אפשרויות:

1. לתבוע את הביטוח שלך, לשלם השתתפות עצמית וה.ה.ת, ולהשאיר לחברת הביטוח את המלחמה בפוגע ("תביעת שיבוב").

2. לתקן על חשבונך ולנסות "להסתדר" עם הפוגע - אם ישירות ואם באמצעות בית המשפט. להביא בחשבון שאתה עלול לשאת בכל הנזק כיון שסביר שהטיפוס שנהג ברכב בלי רשיונות ובלי ביטוח גם לא ישלם לך פרוטה שחוקה.

עם זאת ממליץ לך, בכל מקרה, לבצע כמה פעולות:

1.לדווח לסוכן ביטוח שלך ולהתיעץ אתו. הוא מכיר את העלויות ויוכל ליעץ לך טוב מאתנו.

2. לגשת למוסך ולבקש הצעת מחיר ראשונית. עם זאת, התאור שלך הוא של נזק משמעותי, יתכן אפילו "קצה שלדה". נראה כי תזקק לחוו"ד שמאי.

3. אם לא מדובר בנזק קטן שאתה מוכן לספוג עליך להזמין שמאי, שהדו"ח שלו יוגש לחברת הביטוח או לבית המשפט, בהתאם לנסיבות. בעניין זה הוועץ בסוכן הביטוח.

לדעתי צריך להגיש תלונה במשטרה משתי סיבות: האחת היא למקרה שאשתך תזקק לטיפול רפואי, גם אם מאוחר. השניה היא כדי שלנהג יהיה רישום. זה חסר משמעות אם הוא בעל רשיון (והתלונה תסגר בתוך דקות עד שעות, "מחסור עניין לציבור"), אבל אם הוא נהג ללא רשיון אולי הוא יטופל בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. לערב ביטוח - רק אם אתה תובע את הביטוח שלך (בהנחה שיש לך מקיף).

2. תלונה במשטרה - רלוונטי רק אם מסרב למסור פרטים. יש צילום ת.ז. - אז תמשיך הלאה.

3. הדף שהחתמת אותו שהוא נושא באחריות לתאונה וכו' וכו' - לא שווה את המאמץ. כבר שנים שלא מתייחסים אליו בתור הוכחה בבתי משפט.

4. תיגש איתו מחר למוסך, שישמע את עלות התיקון.

יהיה מוכן לשלם - יופי. שיתן צ'קים/ כרטיס אשראי או כל אמצעי תשלום שהמוסך מוכן לקבל (אין יותר נאמן מכסף מזומן).

לא מוכן לשלם -> חוו"ד שמאי ואח"כ הגשת תביעה לבית משפט (כנגד נהג + בעלים של הרכב -> אפשר לקבל מהמשטרה). אם יש ביטוח מקיף - אפשרי לערב אותם. שהם יתבעו את הנהג/ בעל הרכב (ובינתיים יממנו את עלות תיקון הרכב)

פורסם

תלונה במשטרה לא קשורה בנזק שנגרם לרכב.

אם הצד הפוגע הביע רצון לתקן את הנזק, קח את הרכב למוסך לפי בחירתך וקבל הצעת מחיר לתיקון. מכיוון שמדובר ברכב חדש, התיקון צריך להיות עם חלפים חדשים ומקוריים. אם יש פגיעה במבנה, קח שמאי.

אם הצד הפוגע יישא בעלות התיקון, ובהנחה שאין ירידת ערך, קח את הכסף וסע לשלום. לא יסכים לשאת בעלות, יש בית משפט .

פורסם

הדבר האחרון שאני רוצה זה לתבוע את הביטוח שלי, יש לי כבר תביעה אחד על שמי וזה עקב כך שגנבו לי גלגלים+ג'אנטים (ועל הדרך גרמו לנזק גם לרכב עצמו) מרכב בן שבוע ואני ממש לא מעוניין שתהיה עוד תביעה על שמי.

כרגע אני פשוט מעוניין שיתקנו את הנזק שנגרם לרכב, ושזה לא ייצא מכיסי.

לגבי תלונה במשטרה השוטר כנראה בדק שלבחור אכן יש רישיון, מתאר לעצמי שעם הבחור היה ללא רישון נהיגה כלל השוטר היה עושה משהו מעבר לעצות שהוא נתן לנו, לא מעוניין ללכת לשרוף זמן עכשיו בתחנת משטרה בשביל תלונה שלא יעשו איתה כלום.

מה שכרגע אני חושב לעשות הוא להתיעץ מחר בבוקר עם הסוכן ביטוח שלי.

וכנראה גם לגשת למוסך של קיה לקבל הצעת מחיר, במידה והוא ישלם על התיקון נראה לי שאני יסגור את זה ככה

פורסם

בכל מקרה - אתה בוחר את המוסך, והרכב חדש, אתה זכאי לחלפים חדשים. אל תתן לבחור (או בני משפחתו) להשפיע עליך ללכת למוסך של האח של החברים שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה התכנון, הבהרתי גם לו וגם לאמא שלו וגם לעוד איזה קרוב משפחה שהתיקון יהיה במוסך שאני יבחר, הם מבחינתם הסכימו והיה נראה שהם מסכימים להכל רק שאני לא יגש יותר למשטרה.

ותודה לכולם על התשובות המהירות

פורסם

עצה עדכונים:

התייעצתי עם הסוכן ביטח שלי וכרגע היא אמר שעדיף לא לערב את הביטוח מכיוון שיש לי תביעה אחד ולנסות לסגור את זה מול הנהג הפוגע, כמובן גם אמר שבמידה ויהיו קשיים עם הנהג הפוגע לפנות אליו והוא ינסה לעזור.

הייתי היום במוסך קיה המרכזי בבאר שבע- המחיר לתיקון כרגע הוא כ-9400 ש"ח יכול להשתנות בהתאם למה שיגלו לאחר שיפרקו את הפלסיטיקים הפגועים, כמו כן לפי בדיקת הפחחים. לא נראה שיש נזק לשלדה אבל שוב לדעת בוודאות רק אחרי שיפורקו חלקי הפח.

יצרתי קשר עם הנהג הפוגע (ילד בן 17) ואמא שלו הבטיחו שביום רביעי בבוקר הם יגשו איתי למוסך ויסדרו מולו את התשלום.

ועוד דבר חייב לציין את ההתנהגות המבישה של המשטרה או ספציפית השוטר שהגיע, נגשתי לתחנה על מנת לקחת מספר אירוע ודוח של האירוע, מסתבר שאין שום דוח ואין אפילו מספר אירוע הדבר היחידי שיש שם זה רק הוכחה לכך שאכן פתחתי שתי קריאות. בעקבת זאת אני חושד שהשוטר אפילו לא בדק עם לנהג הפוגע יש בכלל רשיון ובהתחשב בעובדה שהבחור סה"כ בן 17 וחודשיים יש לי הרגשה שאין לו בכלל רישיון ועם יש לו אז הוא היה צריך להיות עם מלווה והוא היה לבד בזמן התאונה.

כרגע אני פשוט יחכה ליום רביעי במידה והם יגיעו וישלמו אני יסגור את זה שם, במידה והם ינסו למרוח אותי כנראה שאני יגיש תלונה במשטרה וכנראה גם יגיש תביעה בבית משפט אזרחי מולם, מקווה שאני לא יצתרך להגיע לזה.

פורסם (נערך)

תנסה להבחין בין הצד הפלילי לכאורה של האירוע לצד הנזיקי.

המטרה הראשונית שלך היא לתקן את הרכב בצורה הטובה ביותר וללא נזק כספי.

האינטרס של הנהג הפוגע הוא שהתאונה לא תדווח. אם הוא נוהג ברכב ללא ביטוח ושלא בהתאם לתנאי הרישיון - יש לו הרבה להפסיד.

מבחינתך זה מבטיח שיש לו מניע חזק לשלם את עלות הנזק.

מכיוון שזה רכב של אמא שלו אשר נתנה לו לנהוג בו, גם לה יש רצון "לסגור עניין" מבלי שחברת הביטוח או המשטרה יהיו מעורבים.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

כאמור האינטרס של הפוגע ומשפחתו הוא לסגור את סיפור הנזק לשביעות רצונך המלאה.

לא מן הנמנע כי לבחור אין בכלל רשיון נהיגה או היה אמור לנהוג עם מלווה.

לכן תקן כפי שצריך במוסך של היבואן חלפים חדשים מקוריים.

בתקווה שלמשפחה הפוגעת יש כסף לשלם על התיקון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה בדיוק מה שאני מתכנן, יום רביעי בבוקר הם אמורים לגשת איתי למוסך ולהסדיר מולו את התשלום.

העניין הפלילי זה רק תמריץ לכך שהם יעמדו במילה שלהם ושילמו על הנזק רק במידה והם לא ישלמו אני יתחיל לפעול במישור הזה.

פורסם

אם הם לא ישלמו תצטרך לפנות לבית משפט.

פניה למשטרה לא תפצה אותך על הנזק, היא אולי תרגיע קצת את יצר הנקמה שלך.

עד עכשיו לא נראה שהם מתכחשים לאירוע או מנסים להתחמק מן התשלום.

מציע לך לא לאיים בפנייה למשטרה. אם תרצה להגיש תלונה, פשוט עשה זאת.

פורסם

כרגע אין לי שום כוונה להגיש תלונה, הדבר היחידי שכעת מעניין אותי זה שהם ישלמו על הנזק והאוטו יתוקן במידה והם יעשו זאת כמו שהובטח פה יסתיים הסיפור, כח העניין עם התלונה במשטרה זה רק במידה ואני יראה שמנסים למרוח אותי

פורסם

תקן אותי אם אני טועה... השוטר הגיע לאתר התאונה ולא בדק שלצדדים רשיון נהיגה תקף, ביטוח וטסט? בשביל מה משלמים להם משכורת? מדהים איזו אפסות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עד שהגיע השוטר הגיע גם קרוב משפחה של הנהג שגם הוא הבטיח לשלם על כל הנזק.

כאשר הגיע השוטר- הוא לקח פרטים, הריץ משהו במסופון ואז אמר שאנחנו יכולים לסגור את זה באחד משתי הדרכים:

כאשר הסתכלתי על צילום תעודת זהות שלו ראיתי שהנהג הוא סה"כ בן 17, וכמו שציינתי קודם לא היה עליו שום רשיון נהיגה.

תקן אותי אם אני טועה... השוטר הגיע לאתר התאונה ולא בדק שלצדדים רשיון נהיגה תקף, ביטוח וטסט? בשביל מה משלמים להם משכורת? מדהים איזו אפסות.

בתאונה של נזק בלבד לרכוש, הם עושים כמעט כלום.

הניחוש המושכל שלי

יש לבחור רשיון אבל היה אמור להיות עם מלווה, או אפילו כבר לא היה צריך להיות עם מלווה, חשש מפני הארכה של נהג חדש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...