Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

יש לי רכב סוזוקי בלנו שנת 2000 (באה ביחד עם אישתי), לפני שנה ושלושה חודשים (ביום החתונה) כנראה התחמם היה עשן מהמכסה מנוע וסימני שריפה. נגרר למוסך ולאחר התלבטות ארוכה עבר שיפוץ ראש מנוע ב 2400 ש"ח (הוצאה מיותרת). מנסיעת מבחן שעשיתי לאחר התיקון עדין היו נקישות/דפיקות מהמנוע מהתייעצות קטנה עם מוסך אחר נאמר שהמנוע יכול למות עוד חודש או שנה ולא ניתן לדעת. גם הטסט נגמר באוטו זמן כך שהיה צריך להוציא עוד כסף (+ עלויות נוספות שתמיד יש בטסטים ) במקרה הטוב עוד 1500 ש"ח.

החלטתי שאני לא רוצה להשקיע עוד כסף בלי עתיד ברור.

וכך קרה שהאוטו עמד שנה ושלוש חודש ללא טסט.

מה האפשרויות להיפטר מאוטו? האם רק לפירוק ? כמה אפשר לדרוש עליו?

האם לדעתכם אפשר להשמיש את הרכב ?

הרכב עבר 278000 ק"מ והוחלף מנוע לפני שנתיים וחצי בערך.

פורסם

החלפה על פלייסטשן 3 עם שלט אחד...

וברצינות, גם אני מעריך שבסביבות 1500-2000 ש"ח ניתן למכור את הרכב AS IS

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תמכור לפירוק. דבר חשוב ביותר - תעשה זכרון דברים תחתים אותו ותשמור את העותק.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
שלום אנשים,

יש לי רכב סוזוקי בלנו שנת 2000 (באה ביחד עם אישתי), לפני שנה ושלושה חודשים (ביום החתונה) כנראה התחמם היה עשן מהמכסה מנוע וסימני שריפה. נגרר למוסך ולאחר התלבטות ארוכה עבר שיפוץ ראש מנוע ב 2400 ש"ח (הוצאה מיותרת). מנסיעת מבחן שעשיתי לאחר התיקון עדין היו נקישות/דפיקות מהמנוע מהתייעצות קטנה עם מוסך אחר נאמר שהמנוע יכול למות עוד חודש או שנה ולא ניתן לדעת. גם הטסט נגמר באוטו זמן כך שהיה צריך להוציא עוד כסף (+ עלויות נוספות שתמיד יש בטסטים ) במקרה הטוב עוד 1500 ש"ח.

החלטתי שאני לא רוצה להשקיע עוד כסף בלי עתיד ברור.

וכך קרה שהאוטו עמד שנה ושלוש חודש ללא טסט.

מה האפשרויות להיפטר מאוטו? האם רק לפירוק ? כמה אפשר לדרוש עליו?

האם לדעתכם אפשר להשמיש את הרכב ?

הרכב עבר 278000 ק"מ והוחלף מנוע לפני שנתיים וחצי בערך.

א. אם הרכב עמד כל השנים ולא ביצעת לו טסט, קח בחשבון כי אם לא הודעת למשרד הרישוי על ביטול רישיון הרכב, אתה חייב למשרד התחבורה כסף.

החוב זה עלות רישוי X כל שנה שלא שילמת.

ב. ההצעה הכי טובה, זה לזרוק אותה, להיפטר ממנה.

מהרכב, לא מהאישה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

רכב בלי טסט שווה את הברזל שלו.

הפתרון זה לשלם את החוב ולמכור לפירוקייה,אני מתאר שתישאר בחוב של 600 ש"ח+-(אחריי המכירה) אם לא הקפאת רישיון.

פורסם
רכב בלי טסט שווה את הברזל שלו.

הפתרון זה לשלם את החוב ולמכור לפירוקייה,אני מתאר שתישאר בחוב של 600 ש"ח+-(אחריי המכירה) אם לא הקפאת רישיון.

לא הבנתי!

אומנם לאוטו לא היה טסט וגם לא היה שימוש וכנראה לא יהיה שימוש.

הפתרון כמו שהוצע פה מכירה לפירוק לבני דודדנו, אז עדין צריך לשלם טסט? גם בשביל מכירה לפירוק?

פורסם
לא הבנתי!

אומנם לאוטו לא היה טסט וגם לא היה שימוש וכנראה לא יהיה שימוש.

הפתרון כמו שהוצע פה מכירה לפירוק לבני דודדנו, אז עדין צריך לשלם טסט? גם בשביל מכירה לפירוק?

כאשר אדם רוצה להשבית את רכבו, יש 2 דרכים לעשות זאת.

דרך ראשונה, כמוך, פשוט לא לעשות טסט ולהניח את הרכב לאסוף אבק.

דרך שנייה, להודיע למשרד הרישוי על ביטול הרישוי לרכב (ואם לא טועה, צריך למסור את הלוחיות רישוי) ואז הרכב לא רשאי לעלות על הכביש יותר.

הדרך הראשונה, זו הדרך שרוב האנשים בוחרים עקב חוסר ידע, וזה בסדר גמור, כי משרדים ממשלתיים לא אוהבים לתת מידע.

הרישוי לרכב, זה סוג של אגרה (כמו אגרת רשות השידור) שאתה מחוייב לשלם אותה כל שנה, בכדי להשתמש ברכב שלך.

במידה ואגרת הרישוי לא משולמת, והאזרח לא הודיע על ביטול, אזי מבחינת משרד התחבורה, הרכב עדיין פעיל ועדיין צריך לשלמו, רק שכרגע נוצר חוב שאתה צריך לשלם.

למשל, אם עלות רישוי עולה 100 שקל לשנה, אז אתה צריך לשלם 100 שקל כפול 3 שנים שלא שילמת, קרי 300 שקלים.

זה כמו אגרת השידור.

יש לך טלויזיה בבית?, אתה צריך לשלם אגרה.

אין לך טלויזיה ולא הודעת?, אתה צריך לשלם אגרה ואם לא שילמת, אתה צובר חוב.

אין לך טלויזיה והודעת?, אתה פטור מאגרה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אז בעצם לא רק שלא ארוויח כמה שקלים מפירוק.

אני צריך עוד לשלם 2300 שקל לטסט ואז לזרוק את האוטו.

וככה כולם עושים ? ואנשים שהרכב עמד יותר זמן לפני שזרקו לפירוק נניח 5-10 שנים אז שילמו 5000-100000 ש"ח ורק אז יכלו לזרוק את האוטו?

פורסם

הם ביטלו אגרה.

אגרה לסוזוקי בלנו נעה בסביבות 1100.

,מה שקורה זה שאתה משלם על שנתיים ומקבל החזר על החודשיים 9 חודש שלא תשתמש.

פורסם

פעם מכרתי רכב בלי טסטזה התהליך : אתה מזמין סוחר גרוטאות הוא נותן לך מזומן 500-800 שקל ,נותן לך מסמך שהוא קנה את הרכב לפירוק מעלה אותו לגרר ונוסע. אתה הולך למשרד רישוי ומוריד מהכביש מקבל פתק אדום . מתקשר לסוחר ומודיע לו שהרכב ירד מהכביש . הוא קיבל ברזל אתה 600 שקל בממוצע

פורסם

לפני שנה הורדתי רכב מהכביש, היה לו טסט עדין בתוקף. ניגשתי למשרד הרישוי וביקשתי לבטל את הרשיון, קיבלתי החזר על החודשים שנשארו לשנת הרשיון עליה כבר שילמתי. קיבלתי אישור על ביטול רשיון הרכב. וכי הוא מיועד לפירוק. היא הודיעה לי שיש להשמיד את הלוחיות וכי אסור לרכב זה לעלות יותר על הכביש. השמדתי את לוחיות ומכרתי לברזל.

• תוכן חדש...