Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, קניתי207 3 דלתות והמערכת צורחת הצילו,

הhu הוא דאבל דין של פיוניר avh 5650,

נכון לעכשיו יש לי בצד קומפוננט מורל הייבריד אוביישן, סט מטריף, הבעיה היא שהוא 5.25״, אם היה 6.5 הייתי מרכיב אותו מקדימה וסוגר סיפור, בכל מקרה התכנון שלי הוא להתקין אותו מקדימה ולעשות התאמה לוופר שה5.25 יכנס בתבנית של ה6.5, מהסיבה הפשוטה שזה סט מעולה וחבל לי לשים משהו זול יותר כי אני באמת אוהב איך שהוא נשמע.

אממה, אני כרגע נמנע מלשים סאב כי יש לי צורך בבגאז פנוי, אולי מגבר ארכיב כדי למצות את הרמקולים אבל גם זה רק אם לא אהיה מסופק ללא המגבר.

מכאן יוצא שהסט הקדמי יפיק צליל מעולה אבל ה5.25 מסורס באסים, לכן אני צריך רמקולים אחוריים 6.5״ ברמה גבוהה שיספקו לי את החוסר בבאסים, 6x9 לא בא בחשבון כי אני לא רוצה לנסר מגש

התקציב הוא בסביבות 1000 ש״ח, בשביל משהו ברמה גבוהה אפשר להמתח בעוד כמה מאות, אני רוצה באמת רמקול ברמה שתספק לי את הבאס ולא תשתלט על המורל הקדמיים שאני מאוד אוהב את הצליל שלהם

מה אומרים?

עברתי לסקייטבורד

פורסם (נערך)

מעדיף שלא, אני פשוט לא אוהב את הסטאפ הזה של מגש עם רמקולים, מה זה סאב freeair?

עריכה:

גיגלתי קצת והבנתי שזה בעצם סאב שלא חייב תיבה, יהיה ריאלי למצוא 2 סאבים כאלה בקוטר 6.5״ ולהתקין במקום רמקולים (כמראה יהיה צורך בדקים כי לא בטוח כמה מקום יש שם לעומק)? יש אופציה לכוון אותם ללא מגבר שיפעלו על תדרים של סאב?

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

סאב שמתוכנן לעבוד בנפח גדול כמו תא מטען, כלומר לא מצריך תיבה.

כמו כן יש כרגע בפורום יד שניה סאב JL 6W3v3 שאולי יצליח להיכנס מתחת לאחד המושבים.

פורסם

אתה מתכנן להגביר את ההייבריד עם היחידת ראש ללא מגבר חיצוני? גם אם תחתוך אותו ב120 הרץ, אל תצפה לעוצמות שמע גבוהות לפני דיסטורשיין, מדובר בסט רעב שגם מגברי 80RMS יהיו לא מספקים ברוב הסטאפים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אתה אמור להיות מסוגל להגדיר את היציאות האחוריות במכשיר כיציאות לסאב ואז להשתמש ב-LPF של המכשיר נדמה לי מתחת ל-125 הרץ או פשוט להשתמש ביציאות של הסאב.

אבל כמו שכתב אלון, לא הייתי ממליץ על קונפיגורציה כזו ע"ב ה-HU בלבד וללא הגברה חיצונית.

פורסם (נערך)

יש לי מגבר מסוג planet audio 1800.5 בצד שהתלבטתי אם לחבר רק בגלל עניין הסאב, אחרי קצת יותר מחשבה אני חושב כן להתקין אותו, ריאלי יהיה להשיג 2 סאבים דקים free air ולהכניס אותם מאחורה במיקום המקורי? ככה שאקבל גם צליל איכותי מהקומפוננט וגם באסים בעצם בלי לגעת בבגאז, אם כן, יש המלצות לכאלה שיתאימו?

מן הסתם שאם זה מה שאעשה אז אני מאמין שיהיה די הכרחי לבצע איטום מאחורה לא?

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

מאחורה אתה מתכוון בדיפון בצד ולא על המגש?

א', אין צורך לשם כך בסאב פריאייר. ב', לא הייתי ממליץ על כך ללא ביצוע איטום טוב.

לא יודע אילו אפשרויות של סאבים שטוחים מצומצמי היקף קיימים בארץ.

פורסם

כן הכוונה בדיפון, בגלל שהרכב 3 דלתות אז המיקום של הרמקול גם יחסית גבוה, השבוע אפתח מאחורה כדי לראות מה העומק שם ולראות אם העניין ריאלי, מבחינתי גם להזמין מאיביי אופציה, אז אשמח אולי להמלצה של דגם מוכר ואני אדאג להביא אותם לארץ, פשוט אני לא בקיא בדגמים.

במידה ואשיג את הסאבים הרלוונטים ואבצע את ההתקנה כולל מגבר, כמה אמור לעלות איטום כנדרש? נראה לי שבקופה קצת יותר כי זה לא דיפון דלת שמתנתק בקלות, אני טועה?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

הקרוס של האוביישן שלך תומך בבי-אמפ?

תתחיל בלמדוד עומק התקנה אפשרי (בהתחשב בהגבהה אפשרית ושמירת מרחק מינימלי מדופן הרכב) ואחרי זה נחשוב על אפשרויות.

האם ראית את הצעתי לגבי הסאב בפורום יד שניה (הודעה #4)?

לגבי חומרי איטום, תלוי בכמות ותלוי בחומר הנרכש (מוצר ייעודי לרכב או תחליף הולם, למשל סרט בוטילי שעלה בשרשור אחר ולא נורא יקר).

פורסם

אני לא יודע מה זה בי-אמפ, זו תמונה של הקרוס אולי זה יעזור, השבוע אתעסק במדידות ואעדכן פה בתהליך של הפרוייקט,

ראיתי את הסאב וכרגע אני מפנטז על האופציה של 6.5״ דקים, אם לא אצליח להוציא בפועל אבדוק את האופציה של סאב קטן מתחת למושב

image.jpg

עד היום הייתי עם סאב 12״ של סרווין וגה, לא בטוח כמה הוא איכותי, אתה חושב שעם שתי סאבים 6.5״ דקים אני אקבל עוצמת באס גבוהה ביחס לסאב ממוצע בתיבה בבגאז?

תוכל לכוון אותי לחברות/דגמים שלדעתך יעשו את העבודה? אתחיל לגשש לגבי מחירים לייבא בעצמי

אני חושב שתקציב של 3000 שח יהיה סביר ל2 סאבים ואיטום, נכון? מגבר וחיווט כבר יש לי, ההתקנה לא תבוצע לבד

עברתי לסקייטבורד

פורסם

בי-אמפ אומר שהטוויטרים והמידבאסים מקבלים כל אחד ערוץ הגברה נפרד.

הסט שלך הוא אוביישן II ולכן לא מכיל אפשרות כזו. באוביישן הראשון (קרוס MX22) כן היתה אפשרות.

כנראה החליטו להשאיר את האפשרות רק לאלייט.

סאב בגודל קטן מטבעו לא יכול לרדת נמוך כמו סאב כפול בגודל. אבל הימצאות הסאב/ים בחלל הרכב במקום בתא המטען מוסיפה ל-cabin gain. כל מיקום עשוי לשנות בסופו של דבר את התפוקה הנשמעת.

ראה גם שרשור הבא למשל - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?588834

לגבי דגמים, אין לי משהו בשלוף. תעבור באתרים מוכרים כמו Crutchfield ו-Sonicelectronix לראות איזה מבחר הם מציעים.

פורסם

תודה רבה על העזרה והרעיונות, אני אגשש באתרים ואחפש סט שיכול להתאים, אעדכן פה בהתרחשויות

עברתי לסקייטבורד

פורסם

HAT IMAGINE

זה סט קומפוננט שמגיע כרמקול קואקסיאלי ואתה יכול להפוך אותו לסט קומפוננט - בפחות מ800 ש"ח אני לא יכול לחשוב על משהו ב6.5 אינטש עם באס אגרסיבי יותר שהוא גם קואקסיאלי.

תפנה לחבר הפורום אליקו - ELIK0 - עוד נשארו לו כמה סטים אחרונים (אני מקווה בשבילך כי המחיר היום בחו"ל יקר יותר עוד לפני מיסים ומשלוח).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז ככה, בהמשך לעצתו של לנוס פניתי אל אליקו אחרי מחקר קצר באינטרנט לגבי הסט המדובר, imagine

נפגשתי היום עם אליקו ורכשתי את הסט, אחרי 6 שעות עבודה (פירוק של הדופן האחורי בקופה, סיוט!!)

הופתעתי לטובה כמה הסט הזה נשמע טוב, ועוד בלי הגברה!

ישבתי מאחורה 10 דק רק כדי להקשיב, הנאה נטו, צליל נקי ויפה.

כשיושבים מקדימה פחות מרגישים את האיכות של הטוויטרים שם אבל המיד-באס מורגש יפה מאוד

ממליץ מאוד על הסט, יחס תמורה-שקל כמעט כמו... פיאט בראבו:lol:

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...