Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?585001-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E-700-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8-quot-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-quot-%D7%91%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%94%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D&p=4921579

בהמשך לשרשור הזה

אני לא מצליח להשיג את הצמיג הזה בשום מקום בארץ, כבר לא מייבאים אותם.

יש לי כמה אפשרויות שארצה לקבל ממכם חוות דעת עליהם

הראשונה בצד השני להרכיב toyo r1 (מפחד כי זה לא אותו צוג צמיג).

השניה היא להחליף שני צמיגים באותו הסרן (מזכיר שרכשתי את ארבעתם לפני שלושה חודשים).

השלישית היום הציעו לי בגלל שהביצה קטנה לתקן את הצמיג מבפנים (נשמע לי קצת הזוי אבל אם זה מקובל אשמח לדעת.

ואם יש פה מישהו שמכיר פנצריה שאולי מחזיקה צמיג כזה חדש Toyo proxes r32 205/50R17 89W

אשמח להמלצה.

המון תודה.

פורסם

אופציה 1: אין צמיג כזה. אם התכוונת ל-T1 Sport, הוא מגיע עם קוד עומס 93 ולכן לא יתאים למשימה.

אופציה 2: האופציה הטובה ביותר, למרות הענין הכספי. ניתן לנסות להזדכות חלקית על הצמיג התקין, למכור אותו או להפוך אותו לצמיג רזרבי.

אופציה 3: לא חוקית בעליל ומסוכנת.

בהמשך לאופציה 1, שהיא למעשה החלפת צמיג בודד, מציע לבחור בצמיג בעל מאפיינים דומים יחסית ובכל מקרה בעלי קוד עומס (ורצוי גם מהירות) זהה לצמיג התקין על אותו הסרן. זו לא האופציה האידיאלית, אבל היא אפשרית.

באתר טיירדיל עדין מופיע דגם הצמיגים שלך, אבל מאחר ולהבנתי הם רק מרכזים מידע ממספר מקומות ולא מחזיקים במלאי בעצמם, יתכן והוא לא קיים בפועל. אבל שווה בדיקה.

פורסם
אופציה 1: אין צמיג כזה. אם התכוונת ל-T1 Sport, הוא מגיע עם קוד עומס 93 ולכן לא יתאים למשימה.

אופציה 2: האופציה הטובה ביותר, למרות הענין הכספי. ניתן לנסות להזדכות חלקית על הצמיג התקין, למכור אותו או להפוך אותו לצמיג רזרבי.

אופציה 3: לא חוקית בעליל ומסוכנת.

בהמשך לאופציה 1, שהיא למעשה החלפת צמיג בודד, מציע לבחור בצמיג בעל מאפיינים דומים יחסית ובכל מקרה בעלי קוד עומס (ורצוי גם מהירות) זהה לצמיג התקין על אותו הסרן. זו לא האופציה האידיאלית, אבל היא אפשרית.

באתר טיירדיל עדין מופיע דגם הצמיגים שלך, אבל מאחר ולהבנתי הם רק מרכזים מידע ממספר מקומות ולא מחזיקים במלאי בעצמם, יתכן והוא לא קיים בפועל. אבל שווה בדיקה.

אין צמיגים שהציעו לי עם אותו קוד עומס 89W אז זה אומר שאני אהיה חייב להחחיף 2 פשוט מעצבן שהפסיקו יבוא שלהם לארץ פשוט נדפקתי

דיברתי גם עם היבואן הם לא יודעים איך לעזור לי פשוט מתסכל

אשמח לקבל המלצה על צמיג בעל אותה איכות בשביל להחליף 2

ותודה רבה לכם

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם זה יעזור לך, אבל מותר להשתמש בצמיג עם קוד עומס גבוה יותר (90 ויותר במקום 89).

האם ברישיון הרכב נכתב קוד צמיג W? זה קוד שמתאים למהירות 270 קמ"ש.

אתה יכול להתקין גם צמיגים בקוד Y שמתאים ל-300 קמ"ש.

אם ברישיון שלך כתוב קוד V אתה יכול להתקין זוג צמיגים חדשים בקוד זה על אותו סרן.

באיזה רכב מדובר?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

בהחלפת זוג אתה לא מחויב לענין קוד העומס.

הצמיג הכי זול במידה הזו יהיה הפאלקן ZE914, אבל גם לו מלאי בעייתי במידה הזו (אבל לפחות מדובר בצמיג חדש יחסית עם סבירות למלאי מתחדש, בערבון מוגבל).

הבאים בתור יכולים להיות למשל הנקוק K115, טויו T1 Sport, גודייר אפישנטגריפ, פירלי P7, מישלין פרימסי וכן הלאה (ככל שהמחיר מצפין).

פורסם
בהחלפת זוג אתה לא מחויב לענין קוד העומס.

אנא הסבר למה כוונתך לא מחויב.

אם ברישיון הרכב יש הגדרה של קוד עומס וקוד מהירות - אתה מחויב אליו כמינימום.

פורסם (נערך)

הודעות קודמות שלו מראות שמדובר במאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2000

הדרישה ברשיון מופיעה ברכבים מ-2008 והלאה (ולפעמים מאוחר יותר, תלוי ברישום).

במידה הזו ממילא אין קוד עומס נמוך מ-89 והרוב הנפוץ הוא 93. כל עוד על אותו סרן קוד העומס תואם בין הצמיגים, ברמה החוקית - תקין (ראה שרשור שלי בנושא).

לגבי קוד המהירות, בשנתון המדובר, ברמה החוקית נדרש שיהיה גבוה מהמהירות המקסימלית של הרכב (במקרה של פותה"ש 208 קמ"ש אאל"ט, כך שמספיק עקרונית קוד H). ושוב הרוב הנפוץ ממילא הוא V ומעלה.

אגב, במקום לפנות לאוטולוקס, אפשר לפנות לנציג טיירקלאב כאן בפורום. הרי זו אותה חברה.

ואני בטוח שהוא ינסה לעזור כמיטב יכולתו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה לכולם אז אני מבין שאוכל להרכיב צמיג שהקוד עומס שלו גבוהה יותר זה מה שאעשה ואשים את שניהם על סרן אחורי

וסתם בשביל הספורט ביררתי אצל היבואן לאן התבצע המשלוח האחרון של הצמיג

והגעתי לפנצריה בשם "אלימלך מחסני צמיגים" בבאר שבע, ענו לי שם בצורה צחצחונית לגמרי ואחרי חיפוש של רבע שעה עם קללות ברקע

הוא הכריז לי שהמחיר הוא 700 שקל לצמיג ששאלתי למה המחיר הזה אני קניתי ב 400 (הכי יקר שראיתי היה 500) הוא ענה לי שהוא האחרון בארץ שיש לו תצמיג ושאני אלך לחפש מי.... מעדיף לקנות 4 חדשים מאשר לתת לבן אדם כזה לעקוץ אותי

שוב תודה לכולם ואחלה יום!

פורסם
תודה לכולם אז אני מבין שאוכל להרכיב צמיג שהקוד עומס שלו גבוהה יותר זה מה שאעשה ואשים את שניהם על סרן אחורי

רק לחדד, כי התחלת בלשון יחיד ועברת לרבים:

שני צמיגים על אותו הסרן, עם אותו קוד עומס, הגם גבוהה מהזוג על הסרן השני - תקין.

שני צמיגים על אותו הסרן, כל אחד עם קוד עומס שונה - לא תקין.

וכאמור, זה ברמה החוקית של הדברים.

פורסם

טוב אז ככה נתחיל בזה שאין מנוס מלהחליף צמיג, אם המכה בגלגל הקדמי ויש לך עוד צמיג זהה מאחורה מומלץ לבדוק עם בעל מקצוע לגבי ביצוע העברה ואיזון כדי שישמש כצמיג על הסרן , אם הצמיגים דיי חדשים כמו במקרה שלך אז אין בעיה אבל במקרה והשחיקה לא זהה עקב בעיה ברכב או בלאי טבעי עדיף לא לבצע את ההעברה ולכן שוב עדיף לגשת לבעל מקצוע , אם הצמיג הפגוע ממוקם בסרן שלא מניע את הרכב בדר"כ האחורי אין בעיה שיהיה צמיג מחברה שונה עדיפות לצמיג בעל פרופיל דומה לצמיג המורכב ברכב, עוד עצה קטנה אם קיבלת מכה ממדרכה תגש לבצע בדיקת פרונט.

בנוגע לצמיג תוכל לגשת לכל פנצ'ריה ולהזמין את הצמיג תוך כמה ימים יגיע אליך רק תדאג לסגור על מחיר לפניי ההזמנה.

8)
פורסם

פות"ש לא הבנתי אם שלחת בסוף את הצמיג הפגום ליבואן או לא, לדעתי כדאי לך לנסות.

בכל מקרה, הנה פנצריה אחת (ברמלה) ועוד חברה (בפריסה ארצתי) שמוכרות את הצמיג שאתה מחפש:

http://tiptop-tire.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=859906

http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/prolookup.taf?&_id=3553&did=1518&title=%20toyo%20proxes%20r32%20205/50r17%2089w

תבדוק 100 פעם לפני שאתה הולך לפנצריה שיש להם את הצמיג במלאי.

בהצלחה.

Detailer.gif
פורסם
פות"ש לא הבנתי אם שלחת בסוף את הצמיג הפגום ליבואן או לא, לדעתי כדאי לך לנסות.

בכל מקרה, הנה פנצריה אחת (ברמלה) ועוד חברה (בפריסה ארצתי) שמוכרות את הצמיג שאתה מחפש:

http://tiptop-tire.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=859906

http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/prolookup.taf?&_id=3553&did=1518&title=%20toyo%20proxes%20r32%20205/50r17%2089w

תבדוק 100 פעם לפני שאתה הולך לפנצריה שיש להם את הצמיג במלאי.

בהצלחה.

התקשרתי אליהם כבר לצערי אין להם במלאי

את האמת שלא שלחתי את הצמיג לבדיקה כי זה נגרם ממכה והבנתי שרוב הסיכויים שלא אקבל על זה כלום

תודה לכולם עזרתם לי המון

• תוכן חדש...