Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פתחתי את הפלזמה, מצאתי על הספק קבל אחד נפוח.

באיביי יש קיטים ייעודיים לתיקון הספק הזה, המכיל כמה טרנסיסטורים וקבלים. הקבל שהתנפח הוא 10v 2200uF ולצערי אין נתונים על הקבלים שיש בקיט.

טרם הרמתי ידיים, אולי היא תעבור החייה ותשמש בעוד כמה חודשים מסך לחדר משחקים שיהיה לילדים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ומה עם הפלסמה? נזרקה?

מעדכן:

אומנם עברה חצי שנה, אבל לפני שבועיים התחשק לי להתעסק בזה. באיביי מצאתי קיטים לתיקון הספק כח (חלקם מקוריים של סמסונג, חלקם HOME MADE) עם כמה טרנזיסטורים ואיזה קבל או שניים.

התלבטתי אם להמר על קיט או להזמין קבל זהה ולבדוק, כי תכל'ס לא ידעתי אם בקיט יש את הקבל הזה או לא - והנבלות גם לא רושמות מה יש בקיט.

בסופו של דבר הזמנתי קבל. הקבל שהתנפח הוא 2200uF 10V של המותג samwha.

לא שמעתי מעולם על המותג אבל חיפוש באיביי מייד הניב תוצאות.

רכשתי קבל שיכול לעבוד על מתח 25V בכוונה תחילה. על הקבל רשום 2200uF 25V עם ציון טמפ' של 105 מעלות.

המוכר הציע רק חבילה של 5 קבלים במחיר של 27 שח כולל משלוח. יקר או לא ? לא להתחשק לי לבזבז זמן, סולר וחניה בנסיעה לתל אביב, והזמנתי.

אתמול החלפתי את הקבל, והטלויזיה קמה לתחיה.

רכשתי מתקן תליה ב 60 ש"ח ותליתי אותה היום בחדר של המרוויח העיקרי - הבכור שלי ששיחק עד אתמול ב Wii עם מסך של 20" - והיום 42". הדלקתי אותה בצהריים והיא עבדה כמה שעות רצוף ללא בעיה.

לא יודע אם אני הוזה או סתם מדמיין, אבל נראה לי שהתמונה נראית עכשיו עם קונטרסט הרבה יותר חזק מבעבר, מה שנקרא יותר "בוהקת" ופחות "דהוייה".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה יכולה להיות הסיבה לתמונה מגורענת ?

יש לי מסך 32 אינטש שברגע ההדלקה הוא מציג תמונה מגורענת אך אחרי מספר דקות היא מסתדרת. מה יכולה להיות הסיבה?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לתמונה מגורענת יכולות להיות כמה סיבות, אבל לבדוק את הדברים הפשוטים (כמו קבלים נפוחים על הכרטיס שהוא הספק כח) זה הכי בסיסי והכי קל.

אני נתקלתי בכל מיני תופעות לוואי של קבלים נפוחים מכל מיני LCD's שהיו לי בעבר - החל מצלילי זימזום מהרמקולים ועד לתופעה הכי נפוצה שהיא טלויזיה לא נדלקת\כבת\וכד'. אני בטוח שאנשי אלקטרוניקה שמתעסקים בזה ביום-יום נתקלים בעוד תופעות שיכולות להיגרם רק מבעיה בספק.

נתקלתי בעבר בכמה מאמרים\כתבות שמסבירים בהתאם לבעיה במכשיר מהן הסיבות הנפוצות לבעיה (יש כל מיני סוגים של כרטיסים במכשיר וכל אחד אחראי על עיבוד מסויים בתמונה, בעיה באחד מהם יכולה לגרום לתופעה שאתה מתאר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלינו הבעיה עם הפלאזמות ליקראת הסוף זה פיקסלים ציבעוניים מישתוללים בעיקר באיזורים הכהים עד שזה בלתי ניסבל.

פתחתי וכיוונתי מתחים מחדש לפי המדבקה על המסך וזה עוזר לזמן מוגבל, קבלים נפוחים לא ראיתי (פאנלים של LG).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התופעה שאתה מתאר הייתה אצלי בתצוגה ולאחר החלפת רכיב הTCON (הוחלף במעבדה ללא החלפת כל הכרטיס) התפועה נעלמה.

ראה קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?548743-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-LCD-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%96%D7%99%D7%94%D7%95%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91/page2

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אני גם אוהב רק פלזמות, לא סובל LCD, רק חבל על השריפת תמונות סטטיות כמו בשימוש של אנדרואיד סטיק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מה אומרים על הטלוויזיה הזו ?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=906230

היא נקנתה לפני שבוע לעמדת הנהיגה שבניתי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

לפני שנתיים רכשתי את הפלזמה האחרונה של פנסוניק מספר חודשים לפני שהם הכריזו על הפסקת ייצור פלזמות. הפלזמה הזאת מראה מדהים. כל LED שראיתי עד היום, אפילו היקרות ביותר, מראות פחות טוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

מה דעת מומחי הפורום על הנ"ל.

טלויזיה "פיילוט" (צ'נגהונג?) 40" LCD התחילה להיכבות תוך כדי עבודה ולהידלק רק אחרי יממה של ניתוק מהחשמל.

אחרי פירוק, בכרטיס ספק הכח ay086d-4sf01, אני לא רואה אף קבל נפוח, נוזל, או חשוד.

על מגן הפלסטיק שצמוד לכרטיס יש סימני התחממות באיזור של כמה קבוצות נגדים ושני רכיבים לא מזוהים.

לא מצאתי ברשת כרטיס כזה חדש. ראיתי שנמכר כמשומש ב-65$. שווי הטלויזיה כחדשה הוא פחות מ-1000 ש"ח אז אני מחפש פתרון משתלם כלכלית.

2016-06-17 16.27.17.jpg

2016-06-17 16.27.35.jpg

2016-06-17 16.28.00.jpg

:turn-l:
פורסם

הפלסטיקים הללו הם עזרה חשובה מאוד, בלעדיהם היה צריך להזריק מתח מתאים למעגל בזרם גבוה ולבדוק עם האצבע או עם אלכוהול איפה מתחמם.

הרכיב שאתה לא מזהה נראה כמו FET, והוא גם האקטיבי היחיד שמראה התחממות.

אני הייתי מתחיל בלהחליף את הפט והנגדים שהתחממו, סבירות גבוהה שזה יחזיר את הלוח לחיים.

פורסם (נערך)

תודה. הייתי מוכן נפשית להחלפת קבלים (שעשיתי בהצלחה כבר ב-6-7 מסכי מחשב). החלפת רכיבי smt זה מעבר לכישורי ההלחמה העלובים שלי. הפרוייקט מעניין אותך (בתשלום)?

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

תודה, הייתי עושה עבורך את זה בחינם אם היה לי טיפה זמן, אבל בזמן האחרון אין לי אפילו שעות שינה נורמאליות.

אם התחום מעניין אותך ויש לך את הזמן, אתה יכול לנסות, הרכיבים עולים כמה שקלים, אף אחד לא נולד עם מלחם ביד, ולדפוק את הלוח יותר ממה שהוא עכשיו אתה לא תוכל, ופה אפילו מלאכת האבחון נעשתה עבורך ע"י חתכת פלסטיק.

ככה אני התחלתי.

למרות שאוויר חם די עוזר, זה אפשרי לעבוד על SMD בעזרת מלחם בלבד.

• תוכן חדש...