Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמת אני קורא כאן את התגובות לגבי "הוויכוח" LED זה מספיק או לא מספיק וזה קצת מצחיק.

הסיבה לכך לפי החוק יש להדליק אורות של פנסי חזית,LED אינו פנס חזית (למרות שיש כאלה שנוהגים בלילה איתם).

בנוסף חברים מה זה משנה עוד קליק אחד והתאורה נדלקת הדבר נועד לבטיחות כדי שיראו אותך ואתה תראה את משתמשי הדרך.

אני באופן אישי לא מכבה בכל השנה את התאורה של הרכב ונוהג תמיד עם תאורה של פנסי חזית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני נוסע עם אורות כל השנה. ברכב שלי המתג תמיד על מצב אורות דולקים כי כשמכבים את המנוע האורות נכבים אוטומטית בלי לגעת במתג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
מה? וברכבים עם תאורת לד חלקית ה-DRL נותן תאורה חלשה כדי לא לפדח את חבריו ההלוגניים? מה זה השטויות האלה? ממך ציפיתי ליותר.

יקירי, ברכבי VAG ו-BMW (למשל) שבהם יש תאורת LED מלאה, שים לב שתאורת ה-DRL מאוד חזקה ביחס לתאורה של המתחרים. לא ברור לי אם יש כאן קשר לעובדה שתאורת ה-LED מלאה או לא, או שזו פשוט בחירה כזו של היצרנים הגרמנים, אבל זה עובדתי.

קח דוגמה טרייה - במקרה אתמול נסעתי לצידה של אאוטבק חדשה וה-DRL LED שלו הייתה "עייפה" ו"חלשה" לעומת זו שבלאון (שבמקרה אתמול הייתה צמודה אלי).

ולגבי התקנה - אם באירופה תאורת DRL מספקת ביום, מדוע ישראל צריכה להיות שונה? כי אנחנו חיים במדינה מפגרת ועלובה.

ורק אתן אותך - DRL אכן מדליק גם פנסים אחוריים. לפחות כך זה בלאון שלנו.

במידה וזה לא מדליק "אוטומטית" את הפנסים האחוריים, זה ניתן לשליטה דרך מחשב הרכב - לפחות בפורד / VAG. ברכבים הישנים יותר (כמו הפאביה והיטי 1.2 שהיו לנו) - לא תמיד זה בר הפעלה דרך מחשב הדרך, אבל זה בהחלט בר הפעלה בעזרת המוסך / התחברות אל VAG COM.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יקירי, ברכבי VAG ו-BMW (למשל) שבהם יש תאורת LED מלאה, שים לב שתאורת ה-DRL מאוד חזקה ביחס לתאורה של המתחרים. לא ברור לי אם יש כאן קשר לעובדה שתאורת ה-LED מלאה או לא, או שזו פשוט בחירה כזו של היצרנים הגרמנים, אבל זה עובדתי.

קח דוגמה טרייה - במקרה אתמול נסעתי לצידה של אאוטבק חדשה וה-DRL LED שלו הייתה "עייפה" ו"חלשה" לעומת זו שבלאון (שבמקרה אתמול הייתה צמודה אלי).

דוגמא לא טובה:

אורות הDRL באאוטבק הם לא לד, אלה נורות הלוגן חלשות שיושבות למטה בפנסי הערפל.

אורות הדרך ואורות החניה הם לד.

מן הסתם ראית את אורות החניה שאמורים להיות חלשים.

דוגמא ל-DRL חזק מדי ללא קשר לסוג אורות הדרך - כל מגוון יונדאי.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

בדיוק מה שרציתי להגיד.

אני רואה הרבה מכוניות על הכבישים, חלק מקרוב יותר, חלק מרחוק יותר. אני יכול להגיד בלב שלם שאין שום קשר בין עוצמת תאורת היום לבין סוג שאר הנורות ברכב. ואם היא קיימת, מעולם לא שמתי לב אליה.

אני אפילו אנסה לחפש את התקן של תאורת DRL ולראות כמה Lumens היא אמורה לספק. אולי משם תבוא התשובה.

עריכה: בוויקיפדה כתוב "בין 400 ל-1200 Candela של אור לבן". אין התייחסות לתאורת לד או הלוגן ב-DRL או בשאר הפנסים.

לא הצלחתי למצוא את הנתונים בחוקים של האיחוד האירופאי. אולי אנסה שוב מאוחר יותר.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ולגבי התקנה - אם באירופה תאורת DRL מספקת ביום, מדוע ישראל צריכה להיות שונה? כי אנחנו חיים במדינה מפגרת ועלובה.

ורק אתן אותך - DRL אכן מדליק גם פנסים אחוריים. לפחות כך זה בלאון שלנו.

במידה וזה לא מדליק "אוטומטית" את הפנסים האחוריים, זה ניתן לשליטה דרך מחשב הרכב - לפחות בפורד / VAG. ברכבים הישנים יותר (כמו הפאביה והיטי 1.2 שהיו לנו) - לא תמיד זה בר הפעלה דרך מחשב הדרך, אבל זה בהחלט בר הפעלה בעזרת המוסך / התחברות אל VAG COM.

זה נכון אני מחזיק BMW חדשה ואורות LED מאוד חזקים ,אבל יש לי תחושה שדווקא שאני מדליק את התאורה הראשית זה קצת נחלש (יכול להיות בגלל אשליה אופטית)

פורסם

אין אשליה. בכל המכוניות תאורת ה-DRL נחלשת כאשר מדליקים אורות.

הסיבה פשוטה - ביום צריך אור חזק כדי שיראו אותך, בלילה אותו אור חזק מסנוור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
דוגמא לא טובה:

אורות הDRL באאוטבק הם לא לד, אלה נורות הלוגן חלשות שיושבות למטה בפנסי הערפל.

אורות הדרך ואורות החניה הם לד.

מן הסתם ראית את אורות החניה שאמורים להיות חלשים.

יקירי, אתה טועה. הייתה מולי אאוטבק חדשה לחלוטין - DRL קיימים מסביב לתאורת הדרך (קסנון לדעתי).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)
אין אשליה. בכל המכוניות תאורת ה-DRL נחלשת כאשר מדליקים אורות.

הסיבה פשוטה - ביום צריך אור חזק כדי שיראו אותך, בלילה אותו אור חזק מסנוור.

וכאשר התאורה הראשית כבויה, ה-DRL חזק מהותית.

לא מעניין אותי איך זה בקיה או יונדאי. ב-VAG, במוו ופורד במצב DRL, ה-LED מאיר מאוד חזק.

ואני לא להמשיך להתווכח על זה בכלל - יש לי לאון בבית, אני יודע על מה אני מדבר. האוטו נמצאתי בחזקתי לעיתים.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יקירי, אתה טועה. הייתה מולי אאוטבק חדשה לחלוטין - DRL קיימים מסביב לתאורת הדרך (קסנון לדעתי).

יקירי,

בוא אני אצטט דברי חכמים:

ואני לא להמשיך להתווכח על זה בכלל - יש לי אאוטבק בבית, אני יודע על מה אני מדבר. האוטו נמצאתי בחזקתי לעיתים.

וזה לד, לא קסנון. אם תתעקש, אשלוף לך גם את המק"ט.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...