Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחריות בקטע של אולי כשל יצור, או עם הקשרים הנכונים ובדיקה שהדברים הותקנו נכון...:wink:

אנחנו שוב מגיעים למפרטים השונים שמוראל מציגים על אותו מוצר לכאורה.

בדף הנתונים של האלייט טיטניום הם מציגים את הדברים כך בכלל:

וופר - 450Hz/12dB

מיד - 450Hz/6dB, 4300Hz/12dB

טוויטר - 4300Hz/12dB

מי נכון, מה נכון?! למישהו הפתרונים.:roll:

למרות שזה ברור, המשך לעדכן :-)

* אגב, בחוברת הוראות יש גם המלצות לחיתוכים אקטיבים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תם,

אני מתאר לעצמי שזה מה שנקרא "רוויזיות" לשחרור של סטים בקונפיגרציות שונות מה שבטוח שזה שהוופר והמיד מתוכננים להפגש איפשהו באזור ה800 הרץ ככל הנראה - הוופר נחתך ב400 והמידריינג' נחתך כלפי הנקודה הזו במקום גבוה יותר ולפי כל הנתונים שעולים כאן עד עכשיו מצטייר שהם מנחיתים את המידריינג' ב6 דיבי כלפי נקודת החיתוך של הוופר.

במילים אחרות ב450 הרץ המידריינג' כבר מונחת ב6דיבי וזה אומר שנקודת החיתוך היא 900 הרץ.

ואני בהחלט חושב שלא חתכתי את הCDM נמוך מידי אבל אני מעדיף לטפס עוד יותר גבוה רק בכדי להיות שקט.

ב1500 הרץ המידריינג' עדיין מנגן היטב ב700 הרץ ואפילו באזור ה350 הרץ

כאשר הוופר נחתך ב650 הרץ ומנגן היטב עדיין באזור ה1300 הרץ ככה שיש מספיק תחום חפיפה וזה נשמע ממש טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוזר, זה לא קיבל את העריכה האחרונה שלי. האם לחצתי ביטול בטעות?! :turn-l:

בכל אופן, בכוכבית התכוונתי לצרף לינק לחוברת הפעלה, ושם יש את ההמלצות לעבודה אקטיבית.

וכמו שאמרתי, המשך לעדכן. :-)

פורסם

פפפףףף לא!

אם אני אחתוך את הCDM ב450 הרץ בסלופ 12 דיבי הוא נופח את נשמתו ומחזיר אותה לבורא כעבור

1 2 3... בום עליך!

:roflmao:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי הממברנה תעוף ביחד עם הגריל - לדעתי הכוונה היא שבאזור נקודות חיתוך האלה הרכיב הזה צריך להיות כבר מונחת ב12 דיבי אחרת פשוט אין בזה שום הגיון מההיכרות האישית (והארוכת טווח) שלי עם הרכיב הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי - האם החיתוך ל CDM המחרחר, הם גם עם קבל פיזי (אולי יש בו בעיה, והוא לא יציב)

ולכן הוא חתך יותר נמוך, ואפשר לתדרים נמוכים לעבור לסירוגין .

בדוק גם את החיבור של חוטי הרמקול, אולי אחד מהם רופף, פחות הגיוני אבל שווה בדיקה.

אני בעד החיתוכים שרשמתה 650-1200/1500.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הי אייל,

החיתוך לCDM הוא פסיבי רק בקצה העליון - בקצה התחתון החיתוך הוא אקטיבי ישירות מהפרוססור וזה ללא ספק עיוות בקצה התחתון של הרכיב.

בדקתי את הקרוס והוא תקין לחלוטין.

אני אלך לכוון ה1500 ו650 בהחלט - זה נשמע מצויין ואין שום סיבה לא לקחת את האפשרות הזו אם היא עומדת במבחן התוצאה.

Pioneer TS-X150

פורסם

דרך אגב - רשמתה בעבר שאתה רוצה לבצע בדיקה של אפקט התהודה של תא הנוסעים.

מאחר ותא הרכב הוא לכאורה אולפן שמיעה תחום, המשפיע על אפקט הסאונד.

לדעתי אתה תראה שיש הבדלים בין תאוריית החיתוכים והמצב בפועל.

ובפועל, תדרים נמוכים מוגברים יותר בתא רכב טוב.

ותדרים גבוהים, מבצעים רוויה והכפלות, ועם התאמה טובה שלהם הם נותנים עושר על הצלילים.

הבעיה היא יותר בתדרי המיד.. לכן גם כאשר תגיע לאזורי החיתוכים הנכונים .

לפעמים, כדאי להנחית אותם קצת בעוצמה , בערך כמו בתמונת הגרף שצרפתי לפני מספר תגובות.

ואם יפלו לך.. נסה לבקש מהמעבדה, שני רמקולים בסגנון CDM של JBL , בהתנגדות 6/8 אום.

אולי יש להם מפורקים מרמקולים ארוכים שוויתרו על תיקונם.(בכל רמקול יש 2-4 רמקולי CDM)

במידה וזה לא סיפור - נסה להתקין אותם לניסיון.

(רק תראה איך הערתה אותנו מתרדמת החום..)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש כמה דברים שכבר חכמים ממנו חקרו לא פעם ואחד מהם זה גודל החדר ואיך זה משפיע על היענות התדר והמדידות לאורך ורוחב התדר.

ככל שה"חדר" קטן יותר כך התדר ממנו ומטה ישמע אותו הדבר ויתפרס באותה הצורה בחלל החדר יהיה גבוה יותר.

בגלל שמדובר ברכב עם קבינה יחסית גדולה - החזרים והיענות כוח לפי מיקום בקבינה מתחילה להיות משהו שניתן "לכוון" אותו איפשהו מאזור ה400 הרץ לערך וככל שהרכב נהיה קטן יותר כך הנקודה ממנה יש חשיבות ליכולת הכוון שלך - תעלה במקום שתרד.

במילים אחרות ככל שהרכב קטן יותר יש לך יותר ויותר חשיבות מכרעת בבחירת האלמנט והתלות שלך באופי ה"טבעי" שלו בחדר.

בחירת סאב וופר היא בחירה מכרעת למשל.

וופרים גם בחירה מאוד מאוד חשובה.

מידריינג'ים וטוויטרים כבר אפשר לכוון ובעזרת עבודה נכונה אתה יכול לקחת רמקול אחד מקצה לקצה של איך דברים נשמעים.

בכל מקרה - מנסיון ארוך טווח שמתי לב למשל שיש תדרים שהם סופר בעייתיים ברכב - למשל תדר 5 קילוהרץ - וואו הדבר הזה סיוט! החזרים מכל שמשה אפשרית בקבינה.

אני שם לב שכמעט תמיד אני נאלץ להנחית שם באגרסיביות אם אני לא חותך בור מלחתכילה בנקודה הזו.

שיטות החיתוך משפיעות מאוד גם כן.

אין סוף משתנים - בסופו של דבר המטרה של המדידות האלו הן לנסות לזהות בעיות ברורות לעין אותן ניתן לתקן אבל הרצון שלי לבצע התערבות מעבר לחיתוך ואיקולציה מינימליים הוא גם כן - מינימלי ככל האפשר. לא רוצה לסרס יותר מידי את המערכת.

הCDMים לא הולכים למעבדה לבינתיים - אני צריך להפגש עם ניפון ולראות מה הם יכולים להציע לי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז מה נסגר עם הCDM שלי?

הייתי היום אצל ניפון אירופה ישראל (בע"מ) ותשמעו - החברה בסדר!

הCDM שלי נשלח כרגע (כבר בדרכו לנס ציונה) למפעל במוראל לבדיקה ובמידה ותימצא תקלה רוב הסיכויים כי יוחלף בחדש. על הדרך מנסים להזמין לי ביחד איתו זוג גרילים לוטוס.

כאשר רוכשים זוג CDM הם מגיעים רק עם הגריל הרגיל והגריל אילייט. הגריל לוטוס הוא חלק מהסט.

אבל העניין שקיבלתי כאן טיפול נהדר הוא לא גולת הכותרת - שמעו, העברתי שעה של שיחה מטמטמת עם רון ויניב מההנהלה והמחסן של ניפון אירופה ישראל ויש לי כמה חדשות ובשורות מאוד יפות ומעניינות להעביר לכם כאן.

צילמתי וגם קיבלתי דוגמיות להתנסות איתן והבשורה מגיעה בעיקר בתחום אינטגרציית OEM ובידוד אקוסטי.

זוכרים את ESIMPEX? אז משהו דומה - מאוד דומה קורה כאן.

אז ככה - הדבר הראשון שאני רוצה לדבר עליו הם פתרונות הDSP ואינטגרציית הOEM שניפון מציגים כבר עכשיו לחנויות ולמשווקים שלהם.

אתם תראו בתמונות -

קופסא בצבע כסף - מדובר בDSP שש יציאות מלא! עם כניסות RCA ועם מנחת פנימי.

הDSP נשלט ע"י אפליקציה מהסמארטפון שלכם ומכיל בתוכו יכולות DSP מלאות לכל ערוץ - פאזות, נקודות חיתוך וסלופים, TIME CORRECTION, הנחתה, אקוללייזר שישה ערוצים לכל ערוץ פרמטרי או גרפי.

וגולת הכותרת תהיה המחיר מן הסתם, אני יודע את המחיר לדילר אבל מדובר בפרטים חסויים מה שלא יהיה אני מתאר לעצמי שהמחיר לצרכן יהיה עד אלף שקלים גג לקופסא שכזו כולל צמה מתאמת לפי סוג הרכב.

הגודל של הDSP הזה הוא בערך 10 ס"מ על 5 על 5.

בניילון אתם תראו שם בקופסא שחורה - DSP חמישה ערוצים עם מגבר 4*25 ויש גם גרסאת 4*75 - כאן מדובר בDSP עם מנחת פנימי בלבד

ויש לכל אחד שכזה שרשור למונובלוק חיצוני.

באחת התמונות אתם תראו שם מתחת לDSP הכסוף עוד מגברון כסוף קטן - מדובר במונובלוק שמסוגל לייצר 250וואט RMS ב4 אוהם! תביטו במחזיק מפתחות שלי לקנה מידה בכדי להתרשם.

מדובר בפתרונות שיכולים לסגור ללקוח הפרטי DSP+הגברה לרכב שנותנים לו יכולות מלאות בפחות מאלפיים שקלים לדעתי - אולי אפילו הרבה פחות.

זה כבר כאן בארץ ויש כמויות שלהם בעשרות אם לא במאות במחסן.

כמובן ניפון אירופה - הם יבואן ומשווק ולא מוכרים לשוק הפרטי - לרכוש דרך החנויות.

הדבר השני שאני רוצה להראות לכם הינו ליין מוצרי בידוד חדש ובמחירים, לפחות לחנויות - מאוד זולים - לא יכול לאמר כמה זולים אבל בהחלט מדובר במחיר שאמור גם להיות משתלם מאוד לצרכן הפרטי שמגיע לחנויות בסופו של דבר.

מה שאתם רואים בתמונות זה טבעות ספוג לבידוד ואטימה של רמקול - מוצר שמוכר בגרסא המקורית שלו כ FAST RING

אלו הן שתי טבעות ספוג CCF - האחת מסוגלת להקיף רמקול 6.5 אינטש ובעוד האמצעית נועדה להיות אבסורבר אשר ממוקם מאחורי הרמקול. אם רוצים אפשר להשתמש בטבעת שלמה כזו כאבסורבר מאחורי הרמקול.

ובנוסף אתם רואים יריעת בידוד - לדעתי הגודל הוא 50*80 (לא מדדתי אבל זה גודל סטנדרטי בתעשיה) ומדובר אכן ביריעה משובלת בוטיל+אלומיניום+CCF

הבוטיל לדעתי בעובי של כ1.5 מ"מ אם לא 2 - יש שכבה די חזקה של אלומיניום ומעל זה שכבה של 3 או 4 מ"מ של CCF

וגם יש להם יריעה של CCF בעובי 6-7 מ"מ לתא מנוע, קיר אש וגג הרכב

לצערי אני לא יודע מה המחירים הסופיים לצרכן ואת המחיר לדילר אני לא יכול למסור אבל כל מה שאני יכול לאמר זה שלפי המחיר לדילר זה אמור להיות מאוד מאוד משתלם לצרכן הסופי כאשר יופץ בחנויות בצורה מלאה.

מעבר לכך השיחה היתה פשוט שיחה של אהבה לתחום, בלי יומרות ועם כנות מלאה מצד ניפון - היה לי תענוג של בוקר.

עכשיו לגבי המצב של אופטימוס פריים (הסובארו שלי :-D ) - חסר רמקול בפוד ימין אבל לתדהמתי הרבה החוסר שלו בקושי מורגש :shock:

גם בלי CDM בצד ימין, כאשר רק השמאלי עובד - יש סאונד מאוזן ברכב!

לרגע חשבתי שאולי עוד פעם לא שמתי לב שלא עובד לי גם הCDM השני - שעוד פעם עשיתי פדיחה כזו אבל לא - הCDM השמאלי עובד והוא תקין לגמרי ועם CDM בצד ימין שפשוט חסר שם - ההבדל בסאונד הוא רק באובדן של נפח ווליום אבל כל שאר התנאים מתקיימים ובהחלט אפשר להנות מאוד מהמערכת כמו שהיא!

אני צריך אולי לבדוק עכשיו את ההבדלים בין סטאפ שבו כל הרמקולים מתוזמנים (זה שמנגן עכשיו) לבין סטאפ בו רק צד שמאל מקבל TC - לדעתי גם לא יהיו הבדלים מוחשיים.

תהנו מהתמונות, מהמידע - אלו הן בשורות טובות מאוד.

נ.ב - את חומרי הבידוד אני מתכוון לנסות ברגע שיגיע עוד חומר בידוד נוסף שהזמנתי מסין - המטרה, לבודד כליל את הדלתות, חלקו התחתון של המגש האחורי של הרכב ושאר הקורות.

גג ומכסה מנוע - לא נוגע כרגע, לא רוצה לבלום את רעש המנוע נכון לעכשיו ומהגג אין לי רעשים.

נ.ב 2 - שכחתי לציין - לאחר החלפת ספק הכוח הטאבלט עכשיו נשאר טעון 100 אחוז כל הזמן, היה שווה את זה.

P60628-103447.jpg

P60628-103453.jpg

P60628-104025.jpg

P60628-104036.jpg

P60628-104838.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

משמח מאוד! :-)

מציע לעדכן/לתת לינק להודעה הזו שלך בשרשור אינטגרציית OEM.

מה מקור המוצרים האלו? האם פיתוח ישראלי? מוצר מדף ממותג/ממודבק כלשהו? תוצרת סינית עם מפרט מפוצץ ותוצאה סבירה לכל היותר?

ולהבא, קנה מידה סטנדרטי בפורום הוא אבטיח. אנא שימת ליבך! :wink:

שימוש בבננה, כמוקבל בשאר העולם, גם יתקבל. :lol:

פורסם

מצטער תם אבל לא היה חתול באזור :-)

מדובר על מוצרים מיוצרים בסין אבל סה"כ בשביל טווח המחירים הזה כבר מדובר בטכנולוגיה נגישה לכל כיס.

חלק מהפיתוח הוא פיתוח ישראלי או לפחות תכנון מוצר סופי ישראלי - אפשר לקרוא לזה קונפויגורציה נבחרת - המפעל המקורי מתכנן על פי הזמנת לקוח ובמקרה הזה הלקוח הם ניפון.

והכי כיף זה שלא צריך מחשב - סמארטפון.

מה שנהניתי לראות בעיקר זה את חומרי הבידוד ולדעת שיש עכשיו מפיץ רציני וגדול מאוד עם רשת מתקינים רחבה מאוד שניתן יהיה דרכם לרכוש מוצרי בידוד לרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

הוא יכול לספק זרם של 15A במתח משתנה, ניתן לתכנות החל ממתח אפסי עד 36 וולט אם אני זוכר נכון.

יש לו bus של ארבעה קווי יציאה במקביל.

הוא ניתן גם לתכנות של השהיית כיבוי עד ל120 דקות או דרך מחשב או דרך ג'מפרים.

ספק כוח מרשים.

יהיו כנראה עוד הפתעות בזמן הקרוב, את הcdm אני אמור לקבל כנראה מתישהו בשבועיים הקרובים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...