Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל חשבתי על זה גם, בשלב שקאליבר עדין שכזה עוזר, אפשר פשוט לסובב עם היד.

בשלב מסויים נעזרתי גם באפציר 3 זרועות בשביל אחיזה טובה יותר.

האתגר הוא השיחרור וההידוק כנגד אטם הגומי (הדפנות שלו נוגעות בהברגה)

יום טוב גם לך

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא גורם לחוסר הגעה לטמפ' עבודה. רק מאט את ההגעה במידה מסויימת.

כמה נוזל כבר יכול לעבוד דרך חור 1 מ"מ?

אמרת 1 מ"מ, בתרמוסטט שלי היו שני חורים בקוטר של 4 מ"מ...

המנוע שלך נותר קר באופן קבוע?

לדעתי התרמוסטט החליפי פשוט היה תקוע פתוח (או ששמו כמויות מטורפות של סיליקון שסתמו מעבר מים).

המנוע בחורף כמעט ולא התחמם, וכשהיה כבר מתחמם בנסיעה בכביש מהיר היה מתקרר בירידה ללא לחיצה על הגז.

בדקתי את הרכיב והוא נפתח ונסגר כנדרש במים חמים. החלופי שהותקן זהה לו לחלוטין מלבד החורים.

אפשרות נוספת היא שהסיליקון נפרץ כי לא נתנו לו להתייבש ובזה נעקף התרמוסטט. עם הפתרון שעשינו האטימה מעולה, החום מגיע די מהר לחצי ונשאר בו בכל עונות השנה ובכל תנאי הדרך :)

פורסם
גדי גדי גדי, איזה סלט עשית.

קודם כל אנחנו לא עוסקים באסטון מרטין, טריומף או פרארי. אנחנו עוסקים כאן בקומבינה שעושים מוסכניקים שאין להם הבנה מינימלית בפיזיקה. קדיחת החורים הזו מיותרת אם מתקינים את התרמוסטט בזווית הנכונה ומנקזים אוויר. מה כל כך קשה להבין ועל מה הויכוח כאן בכלל??? ראבאק.

בכל השרשור הזה הגיבו עניינית בסך הכל שלושה בעלי מקצוע ורשמו את דעתם ונסיונם, אז בוא נשים דברים בפרופורציה. יותר חמור מזה הוא ש"חובבן" מכנופיית העבריינים הגדולה והמסוכנת במזרח התיכון דיווח שהוא החליף תרמוסטט בסובארו ללא קדיחת חורים והפלא ופלא - העסק עובד! מה זה אומר? איך הרכבים האלה יצאו מהמפעל ונסעו שנים רבות עם תרמוסטט ללא קדחים נוספים??? למה היצרן לא הוציא חלק משופר עם חורים קדוחים מראש???? אז חלאס, תפסיקו לעשות מעצמכם צחוק. החורים האלה הכרחיים רק כאשר לא מתקינים את התרמוסטט בזווית הנכונה, הם לא עושים שום דבר מעבר לזה. וכן, ברור שהעסק יתפקד "כמו שצריך" לאחר קדיחת החורים ויפתור את בעיית ניקוז האוויר (שכאמור בכלל לא הייתה צריכה להיות קיימת), אבל על הדרך שינה את טמפרטורת העבודה של המנוע, גרם להליך התחממות ארוך יותר שמביא לבלאי מיותר וצריכת דלק גבוהה.

בזאת סיימתי את מה שיש לי לומר בנושא התרמוסטט. מי שלא מסכים איתי שילך ללמוד קצת פיזיקה ולא יקפוץ כמו חמור בראש וינפנף בדגל "ניסיון ניסיון".

ואם כבר פתחנו את ענייני ספרות היצרן אתה מוזמן לחזור למה שרשמתי בהודעה #68. אני מסכים שלא תמיד היצרן צודק ואז באים:

1. TSBים

2. נסיון.

כל הדוגמאות שהבאת הם לרכבים ישנים (כי זה תחום ההתמחות שלך), ועדכוני יצרן היו אז הרבה פחות נגישים. אני לא בטוח שבכ-ל הדוגמאות שציינת ואם הייתה לך גישה לכ-ל פרסומי היצרן לא היית מוצא הוראות והנחיות מתוקנות. יצרני הרכב משקיעים מאמצים רבים כדי לשמור על עדכניות ההוראות הטכניות ושיפור חלקים שמתגלים כבעייתיים. זה לא המקרה בסובארו הנ"ל.

איתמר,

למה אתה אומר סלט?

ביקשת שאתייחס לניסיון שיש לי עם ספרות יצרן ונתתי לך כמה דוגמאות. בדיוק כפי שביקשת.

אסטון, פרארי וטריומף הן בסופו של יום מכונית. זה שבישראל הן לא נפוצות, ויש לחלקן תגי מחיר של נדלן יוקרה - לא מפסיק את היותן מכונות שמטרתן לשנע אנשים ממקום למקום בדיוק כמו הסובארו שקדחו לה שני חורים בטרמוסטט.

עכשיו בוא נהיה עקביים. אתה יוצא חוצץ נגד חאפרים נכון? זה נגד האופי שלך כן? יפה.

עכשיו, אדם שמתקן מכוניות של אחרים בחצר ביתם של ואינו מבוטח לכך בשום צורה ואופן הוא לא חאפר?

לעבוד בלי ביטוח זה לא ישראלי חפיף יהיה בסדר?

לדעתי 100 טרמוסטטים שלא נקדחו של סובארו ו-אלפיים ברגים שנסגרו למומנט הנכון לא שווים כלום כשאין ביטוח. ולא משנה כמה ארוך עמוד התודות לכנופייה.

בואו נזכור שאני הבעתי את דעתי כלפיי עבודת הכנופייה בשרשור התזמון של הקליאו, וציינתי את ההערכה ליכולתם המקצועית.

כמו שאני אומר למי שעובד אצלי - העבודה הפרקטית היא הדבר הכי קל בסך הפעילות שלנו כבעלי מקצוע. יחס לזולת,דרך ארץ, התנהלות(כאן נכנס הביטוח), סביבת עבודה, ראייה רחבה, תשומת לב לפרטים, דיוק ומשמעת, הן הצדדים הקשים יותר והחשובים יותר בעבודה שלנו.

גדי

פורסם (נערך)

קדיחת חורים הושוותה ל"חפיפיניקיות",

בדומה לציטוט הבא:

קדיחת חורים זו חפיפניקיות, אותי לא תשנכע אחרת. הבעייה היא לא בסובארו, הבעייה היא בהשתרשות החפיפניקיות והחאפריות כנורמה.

לדעתי קדיחה היא פתרון זול, נוח ומהיר.

לדוגמא יצרן מוכר בשם KIA, שנתקל בקשיי הנעה במזג אויר קר, עקב הצטברות לחות, בצנרת גזי פליטה בדוד (עמעם).

לאחר שלוש שנים של תקלות, הם לא הוציאו צנרת ודוד משופרים, אלא TSB,

שהמליץ על קדיחת חורי ניקוז, בקוטר 3 מ"מ (בתחתית הדוד).

לינק לכתבה:

http://www.nytimes.com/2007/12/02/automobiles/02TSB.html

לדעתי זה ה-TSB המדובר:

KT2007061601 6/16/2007 Sportage [KM](2005~200 Engine Mechanical System General Sportage Muffler Pipe Drain (Engine - 032) 585

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

בוקר טוב לכולם,

אין לי מה להגיב כי אף פעם לא החלפתי טרמוסטט בסובארו, גם כשהגבתי זה רק מנסיונם של בעלי מקצוע.

בקשה קטנה למרות שאני לא מנהל, אם אפשר להפסיק את הויכוח אם הכנופיה חאפרית או לא, כנ''ל

לבלעי מקצוע.

מנסיון של שרשורים קודמים זה בסוף יהפוך לשרשור של כנופיה VS בעלי המקצוע, ושום דבר טוב לא יצא מזה.

נמאס מהויכוחים האלה, באמת שעייפתי, תודה וסליחה.

רועי

• ספונסר פורום
פורסם

קומבינות מתפתחות כאשר לא מנסים להבין או לפתור את הבעייה. אני בטוח שנושא הקדיחה השתרש בענף מפה לאוזן וכדי לגמור את העבודה מהר ובלי בעיות. אני גם מבטיח לך שאם תעשה סקר מוסכים ותשאל אותם לגבי ה jiggle pin רובם המכריע של המוסכניקים לא יבין על מה אתה מדבר, וגם אלה שידעו שקיים פין כזה לא בטוח שיבינו את המשמעות והחשיבות של מיקומו בבית התרמוסטט.

ואני אומר שכרגיל אתה מתנשא.

לגופו של עניין, מרבית המכונאים יודעים מהו הענבל בטרמוסטט ומה תפקידו, אני למדתי עליו בבית הספר בכיתה י, לאחר מכן בלימודי סוג 3, לאחר מכו בלימודי הסמכה... וכו..

ואני אומר לך שמרבית המכונאים יודעים מה תפקיד הפין ומרכיבים אותו נכון!

ובנוסף אני יכול להגיד לך מניסיון גדול בהתקנת טרמוסטטים בסוברו, כשהענבל במיקום הנכון, שיש בעיה של ניקוז אוויר שלעיתים לא נפתרת עד לפירוק הטרמוסטט וקדיחת חורים, אתה יכול לשלוח מיליון PDF-ים, אך בשטח זה המצב.

ולא, זה לא רק בישראל הפתרונות הטכנים החכמים האלו (שאתה מכנה קומבינות) בכל פורום של סובארו בעולום תמצא כמה ת'רדים על אנשים שסבלו מבעיות ניקוז אוויר ולבסוף קדחו את הטרמוסטט.

אבל כנראה שכולם טיפשים, היצרן יודע הכי טוב, וכמובן שהוראות טכניות יוצאות אך ורק משיקולים טכנים וללא שיקולים כספים.

אורן

פורסם

אני לא בא לזרוק שמן למדורה , אבל איך התהפכו היוצרות חברי הכנופיה נצמדים להוראות היצרן VS בעלי מקצוע שנגד..

בשרשורים אחרים זה היה הפוך..

בכל מקרה כל הויכוחים שסוטים מהנושא לא מועילים לאף אחד . בואו נשאר בנושא המקצועי ולהמנע מלהכנס להערות אחד על השני ברמה אישית .מיותר.

פורסם

פיייי, לא נמאס לכם לחפור? השרשור כבר עבר לעמוד השני, למה הוצאתם וניערתם ממנו את האבק?

השרשור הזה לא עוסק ב"דוגמאות מעולם הספרות הטכנית לרכב - האם הכל אמת?". אמרתי שאני מסכים שלא תמיד היצרן צודק, אז בשביל מה לשים עוד ועוד דוגמאות? השרשור הזה לא עוסק במומנט סגירת ברגים במנוע של טריומף ולא בהצטברות לחות באגזוז של קיה. לא צריך לדחוף דוגמאות לא קשורות, השרשור הזה עוסק בפאקן תרמוסטט של סובארו אלףששמאות. פרופורציות.

אורן, יש רק בעייה לוגית אחת עם מה שכתבת. מבחינתי מספיק שפעם אחת מישהו הצליח להרכיב תרמוסטט בסובארו (ועוד מישהו שהודה שזו פעם ראשונה שלו, מבלי להוסיף שמות תואר כמו חובבן, לא בעל מקצוע וכו' וכו') והעסק עבד - כל מה שרשמת משול לקליפת השום. לא יכול להיות שברכב אחד האוויר יתנקז כמו שצריך וברכב אחר לא. לא יכול להיות שתרמוסטט מקורי החזיק עשרות שנים בלי קדחי-קומבינה ופתאום שצריך להחליף אותו אז חייבים לקדוח.

מבחינתי אין הסבר אחר לתופעה הזו מלבד התקנה לקוייה ואי ניקוז אוויר מתאים. אם זה נשמע לך מתנשא זו הבעייה שלך, אתה מוזמן להביא נימוק אחר שיסתור את מה שאני טוען ולא לנפנף בדגל ה"ניסיון ניסיון" כי, בפעם האלף, ברור שקדיחת חורים תפתור בעייה של אוויר לכוד, אבל זה לא עונה על השאלה למה התרמוסטט המקורי עבד פיקס כל השנים ולמה סובארו לא הוציאו חלק משודרג או TSB רלוונטי לסוגייה הזו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איתמר,

לדעתי יש בעיה לוגית בתשובתך.

אתה לקחת תצפית אחת (מקרה פרטי של הרכבת תרמוסטט בסובארו),

הסקת מסקנה ("לא יכול להיות שברכב אחד האוויר יתנקז כמו שצריך וברכב אחר לא"),

ואז קבעת שכולנו טועים.

אני מבין שזו דעתך הפרטית, אך היא לא נכונה מבחינה לוגית,

מכיוון שיש עדויות רבות בארץ וגם בחו"ל, שמפריכות את התצפית/מקרה פרטי שלך.

נ.ב

קישור להגדרת אינדוקציה

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

• ספונסר פורום
פורסם

גם אני נתקלתי בעבר בטרמוסטט סובארו מקורי שהתקנתי ללאגאסי ישנה ואף שהותקן בזווית

נכונה האויר לא התנקז ושיחקתי עם הרכב המון זמן .

באותה תקופה למדתי הסמכה לניהול מוסך במכללת עתיד ונזכרתי בחבר ללימודים שעובד שנים

רבות במוסך מורשה סובארו ,התקשרתי אליו ליעוץ והוא אכן אמר לי שבלי חור קטן בטרמוסטט

תהליך ניקוז האויר יהיה בעייתי מאד ולא תמיד יצליח .

וכך הוא המליץ לי לעשות ואמר שזה מקובל ,קדחתי חור אחד קטן כ 2 ממ והעיניין נפתר .

לדעתי הבעיה הינה שהענבל הקטן עצמו בגלל השיפוע סותם אם חור הניקוז ולא מאפשר לאויר לצאת .

בתור בוגר מוסך של רכבים מקוררי אויר שבהם בוטלו הטרמוסטטים עוד בשנות השבעים

כאשר אני בבית ספר יסודי צמחתי כבעל מקצוע שרגיש מאד לנושא של קרור יתר

ואני רואה במצב הזה תקלה קשה מאד,ולכן טרמוסטט עבורי היא סוגיה מכובדת

אך עם זאת קדח של 2 או שלושה ממ בטרמוסטט הוא פתרון מעשי שמתקבל על הדעת .

חח לידידנו גדי אני נהנה לקרוא את ההודעות שלך אתה דוגמא לבעל מקצוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...