Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

עוד הודעה אחת בסגנון "למי יש יותר גדול" ואני נועל את הדיון.

מספיק. נמאס.

אתם שמים לב שכל הקישקושים האלה לא עוזרים בכלום לפותח השירשור. רק מזבלים את הפורום בעשרות הודעות מיותרות.

זה בכלל לא משנה מי התחיל ומי המשיך...

זה מגיע למצב שאפילו לי לא נעים להכנס לכאן!

בבקשה להגיב אך ורק לגבי הבעיה שמתוארת בפתיחת השירשור. כל השאר לא מעניין ולא צריך להיות כאן.

אני מכבד ומעריך את כולם כאן וממש לא בא לי להתחיל למחוק הודעות אבל אתם לפעמים לא משאירים ברירה.

אי אפשר קצת להתבגר ולהתחיל לכבד אחד את השני?

תודה רבה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, אם תשים לב לכמה שעות דני מחובר ומגיב בפורום, כנראה שיש לו זמן להתקשקש ברשת.

תשאל את דני מאיפה יש לו זמן לכתוב ולעזור לאנשים בפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

באו ננסה להחזיר את השרשור לפסים הנכונים כך שכולם יוכלו להפיק תועלת ממנו לבסוף.

מעניין אותי כיצד אתם הייתם מתמודדים עם תקלת תערובת ענייה? ( P0170 ) , השתדלו לנמק את תשובותיכם ואת התהליך, והדרך, והכלים האבחונים, שבחרתם ולמה .

לעיטים תקלה זו לא פשוטה כלל לאבחון למרות שהיא נראית כזו לכאורה בתחילה.

( לא תמיד זה רק התוכן התכני של המוסך - ציוד ,סורקים ,כדור בדולך קריסטלי - זה דורש גם משאבים אישיים ).

חיים יוד.

פורסם

אני הייתי מתחיל בבדיקת בריחת וואקום.

תחילה בדיקה וויזואלית של הצנרת ואם לא מוצא משהו סדוק או משוחרר משתמש במכונת עשן.

פורסם

בסדר אבל לא נימקת מדוע להתחיל ברדיפה אחרי משיכת אוויר .

ובעם המערכת מבוססת על חיישן MAP משיכת אוויר לא תהיה רלוונטית במקרה זה רק על מע המבוססת על MAF .

ומה עם התקלה קוראת רק בסל"ד גבוה ועומס מנוע ,שוב משיכת אוויר לא תהיה רלוונטית כך שלתנאים בקרות התקלה יש חשיבות באבחון - לאן לפנות ימינה או שמאלה.

כך זאת בחשבון .

חיים יוד.

פורסם (נערך)

אוקיי אז ננסה להתקדם, (אני מניח קיום חיישן חמצן)

אני אנסה לבדוק האם החיישן מדווח על תקלה אמיתית או שיש בעיה בחיישן,

אני אתחבר עם סורק ואבדוק את הגרף שמייצר החיישן, באיזה מצבים הוא מייצר גל של תערובת ענייה (סרק סל"ד גבוה)

האם הוא מגיב להוספת אוויר למערכת והאם הוא מגיב להוספת פרופאן.

אם החיישן תקול אפשר לעצור כאן, אם החישן תקול אפשר לפנות למערכת אספקת הדלק (משאבה, מזרקים ווסת לחץ דלק)

(+עריכה) או חור במפלט לפני חיישן החמצן.

עריכה אחרונה על ידי SonicDX
פורסם

המחשבה שלך היא נכונה בעקרון למערכת עם חיישן זירקונייה אבל ברכב שאתה מתמודד עימו מותקן חיישן WB ואין לך אפשרות לבדוק את מתח מוצא החיישן אתה מכבל מידע מעובד או מומר למתח כנתון בסורק.

כייצד תקבע שהחיישן אכן לא תקין או שזה תנאים אחרים שגרמו למחשב להציג קוד זה.

אבל בו ראשית נתמקד בתהליכים האבחוניים - איזה נתונים שיחידת הבקרה מספקת מעניינים אתך ושיוכלו לעזור לך להתקדם באבחון לפתרון התקלה?

לאחר שהבנו שיש חשיבות לתנאים בקרות התקלה תנסה לתאר מה אתה הייתה בודק ואיך את P0170 בכל המצבים - בסרק, ובעומס חלקי, ומלא?.

חיים יוד.

פורסם

אנחנו עדיין בשלב של לנסות לקבוע אם התערובת באמת ענייה או שיש בעיה עם החיישן.

התקלה מצביעה על הגעה לקצה הטווח שבו המחשב מנסה לפצות על מה שנראה לו תערובת ענייה ע"י העלאת ה Fuel trims .

אני אבדוק מתי ה FT נמצאים במקסימום - סל"ד גבוה או סרק ובנקודה הזו אני אוסיף פרופאן לראות אם ה FT יורדים משמעותית

אם אין תגובה להוספת הגז אני אסיק שהחיישן תקול והמערכת מוסיפה דלק לחינם.

פורסם

אני לא מבין בזה אני הלקוח , נגיד ובדקת מה שבדקת והגעת למסקנה שיחידת הבקרה לא מגיבה מבחינת מפות דלק לעודף או חוסר חמצנים והחלטת שחיישן החמצן לא תקין והחלפת לי אותו בעלות לא מבוטלת והתקלה לא תוקנה ולא משנה מה הסיבה אולי יחידת הבקרה נמצאת ב OL ואני הלקוח שואל שאלה פה בפורום וישר אני מכבל תשובות זה לא מקובל , לא מקצועי , לך למוסך אחר - מה תאמר להם ולי ?, ואני בטוח שאתה סופר מקצועי.

חיים יוד.

פורסם (נערך)

מה זה אומר ש

יחידת הבקרה נמצאת ב OL ? איך עולים על זה ומה עושים עם זה?

אולי התכוונת ל Open Loop -

אבל ברור שכל הבדיקות הנ"ל נעשות בחוג סגור

עריכה אחרונה על ידי SonicDX
פורסם
אני לא מבין בזה אני הלקוח , נגיד ובדקת מה שבדקת והגעת למסקנה שיחידת הבקרה לא מגיבה מבחינת מפות דלק לעודף או חוסר חמצנים והחלטת שחיישן החמצן לא תקין והחלפת לי אותו בעלות לא מבוטלת והתקלה לא תוקנה ולא משנה מה הסיבה אולי יחידת הבקרה נמצאת ב OL ואני הלקוח שואל שאלה פה בפורום וישר אני מכבל תשובות זה לא מקובל , לא מקצועי , לך למוסך אחר - מה תאמר להם ולי ?, ואני בטוח שאתה סופר מקצועי.

חיים יוד.

ונניח שהחיישן תקין - איך אתה ממשיך?

פורסם

אני לא רלוונטי כרגע אנו מדברים ברמה תאורטית איך ניגשים לאבחן תקלה שלכאורה נראית מאד פשוטה לאבחון.

אני כווייתי שכל מי שענה בשרשור זה יכנס ויחווה דעתו לנושא וכך גם מי שפחות מנוסה באבחון גם ישכיל מעט וגם יבין שהדברים לא פשוטים לפעמים, ואבחון זה מקצוע ולא רק איזה ELM ואינטרפייס.

אני לא יודע להגיד לך כרגע כיצד אני הייתי מתמודד כי כל מקרה לגופו וכל רכב עם המע הספציפית שלו וכל מנוע נושם אחרת ואולי צייוד הבדיקה שברשותי שונה מאשר אצליך.

לסיכום ואני מכווה שזה הובהר שהיום רמת הידע והלימודים שנדרשים מאיתנו בעלי המקצוע הם גבוהים מאד לא רק לידע אלה גם להפעלת ציוד אבחוני נלווה .

אני מאחל לגברת עם המזדה שיפתרו את תקלתה במהרה ולשביעות רצונה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תגיד חיים, פשוט חיפשתי בשירשור ולא מצאתי שהיא פירסמה את קוד התקלה. אני מניח שאתה מכיר את קוד התקלה מהיכרות שלך עם הרכב לפי איך שהוסבר לבחורה במוסך אך אני אומר שלפעמים הלקוח לא מבין נכון מה המוסך הסביר וייתכן שהיא לא מסבירה עצמה נכון מבחינת פירוש קוד התקלה. אני אישית עדיין ממתין שהיא תוציא קוד תקלה מדוייק ותרשום לנו אותו פה. ייתכן באמת שזה הקוד שהזכרת

• תוכן חדש...