Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, מה שנעלם אלה בעלי המקצוע האומנים שעבדו עם מחרטה, כרסומת ופטיש ויכלו לעשות כל דבר.

כל מי שישב באיזור התעשייה של חולון נמצא היום ביבנה ובקרית גת ומחזיק צי של מכונות. בכלל רוב איזורי התעשייה במרכז הפכו לשירותים ומסחר במקום תעשייה.

מה שכן, אם פעם היית נכנס למפעל ורואה שורה של 15-20 מחרטות קונבנציונאליות היום את אותה העבודה עושות 2 מחרטות או 2 כרסומות CNC.

לגבי אספקה טכנית, עם גדילת המפעלים הגדולים חיסלו את הקטנים. היום אין זכות קיום לעסק כמו ז את ג ששירת את האיזור הקרוב בלבד כשארנולד, פריזמה וורגוס מגיעים לכל אחד כמה פעמים בשבוע והכל מגיע בלי לצאת מהעסק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידוע לי לגבי הקורסים, כרגע אין לי את האפשרות מבחינות רבות (זמן, כסף...) לעשות קורס שכזה.

תראה, ככלל תעשיית המתכת בארץ מתה כבר שנים רבות. זה לא שאין לחלוטין, יש מעט ולא ידוע לי שהתחום מאד מתגמל. תכנות, בניית אתרים וכו׳ זה תחום מבוקש מאד בשנים האחרונות. אם זה מושך אותך שווה לנסות. את הברזלים תשאיר לתחביב.

אני לא מחפש "תגמול" מהעבודה. עבורי, זה סוג של כיף, ההתעסקות הזו, אבל הנקודה החשובה יותר היא העתיד והאפשרויות שאני בונה עליהם. תצחקו עליי, אבל אני מעוניין להקים מפעל לעיבוד שבבי בעתיד הנראה לעין, שזה תוך כ-10 שנים, וכדאי שאני אדע משהו לגבי התחום לפני כן...

במקרה, ואני קניין רכש, ואבא שלי עובד בתור תכניתן CNC.

:shock:

חתיכת מקרה!

דווקא בתחום ה-CNC יש ביקוש די גבוה והמשכורות לא רעות. כמובן שבלי ניסיון אתה תצטרך לעבוד על משכורת נמוכה יחסית ועם הזמן תתקדם. רק מה? האווירה לרוב לא נעימה במקומות כאלה. אתה בסופו של דבר סוג של פועל שחור ומתייחסים אליך בהתאם(הכול על סמך הנסיון של אבא שלי שעומד על בערך 20 שנה)

ובקנייניות, לא רוצה לבאס אבל ניסיון+תואר כלשהו(ורצוי תואר לוגיסטי) זה משהו הכרחי מאוד. עם קורס בלבד, זה יכול להיות קשה אם כי לא בילתי אפשרי.

רגע, רגע, רגע. סוג של פועל שחור?! יחס בהתאם?!?!

שיואו, יכל להיות יותר גרוע- מזל שאני לא מחסנאי! אה, שיט, רגע...:lol:

וברצינות, היחס למחסנאים בהחלט עשוי להיות יותר גרוע. כמו איפה שאני נמצא בו עכשיו.

שלח לי את הטלפון שלך בפרטי בבקשה.

שלחתי.

אבא שלי עובד בתחום העיבוד השבבי. במפעל שבו הוא עובד צמאים מאוד עובדים אבל קשה להשיג אותם, כי אף אחד לא אוהב לעמוד מול מכונה רועשת כל היום ולהתעסק בשמן ושבבי מתכת. ועוד צריך קצת אינטיליגנציה כדי לדעת איך להפעיל את המכונה ולהבין מה היא רוצה. שלא לדבר על להגדיל ראש ולהכין אותה בעצמך...

אף אחד לא אוהב לעבוד. ולא לכולם יש אינטיליגנצייה. ואלה שיש להם, לא רוצים לעבוד בעבודה "נחותה" שכזו. אני עוף מוזר, כבר אמרתי את זה כמה פעמים פה בפורום.

לגבי קידום ובניית אתרים - רד מזה. אני עובד בתחום משיק ואני אומר לך שזה לא משתלם.

בניית אתרים זה שוק שנפרץ לחלוטין. אם חשבת שלמכור מטהרי מים זה כאב ראש, עוד לא מכרת אתר אינטרנט. בסוף אתה עובד שבועות ארוכים מול לקוח עם אין סוף דרישות, והכל בשביל אתר של 1000-2000₪. אין סוף שסנים, תיקונים, שיפורים, תוסיף לי תשנה לי והכל בשביל גרושים.

יש בזה משהו. מצד שני, זה משהו שקל יחסית לעשות מהבית, בשעות הערב.

אגב, בשביל לבנות אתר בסיסי צריך הבנה כללית בלבד ב HTML. אף אחד לא מקליד היום אתר שלם ב- HTML, אלא אם ממש משעמם לו. יש פלטפורמות בניית אתרים שרק צריך לדעת להשתמש בהן - וורדפרס, בוטס-סטרפ, ויקס, ג׳ומלה ועוד. תדע לשלוט בהן - אתה מסודר ב-95% מכל מה שאי פעם תרצה לעשות.

מכיר את המודגשות. אפילו התחלתי להשתמש מעט בג'ומלה עבור הפורום שפתחתי.

נזכרתי בשני לוחות דרושים של אזור הצפון, אני מקווה שהם יהיו לך לעזר, הראשון זה ״מעברים בעמק״ והשני זה מ.מ.ת.ק

שאלה ברשותך, חשבת על מעבר למרכז? בא בחשבון מבחינתך מעבר לאזור כלשהו? ומההודעה שלך לא הצלחתי להבין לגמרי. עשית קורס בCNC אבל אין לך נסיון, או שאין לך רקע בתחום בכלל?

תודה.

אין לי שום רקע מעשי בתחום, לא קורס ולא נעליים קלות. בגדול, מעבר למרכז בהחלט בא בחשבון, אבל עבור העבודה הנכונה, זו שתקדם אותי הכי הרבה לכיוון שאליו אני חותר. או מבחינת ידע מקצועי או מבחינת המשכורת. לגבי מעבר למרכז עבור CNC... לא כל כך אפשרי. לא עם משכורת של פועל פשוט, ויוקר המחייה של האיזור. גם בחיפה והקריות לא קל עם משכורת שכזו, ועוד להכפיל את השכירות- פשוט Pזדייץ.

אנשי CNC בכל הרמות תמיד דרושים. אני מחפש כבר הרבה זמן איש CNC בעל יכולת SETUP עצמאית וידע ב G קוד ופשוט אין. אפילו מודעות דרושים בלוחות הגדולים הניבה אפס פניות ואני לא היחיד שמחפש.

איש כזה יכול בקלות לקבל 30-35 שקל לשעה לפני תוספת משמרות ושעות נוספות איפה שיש (אצלי אין) וזו כבר משכורת בכלל לא רעה.

ברווז, עם הכישורים שלך לך ליבואני הציוד (מ.ט.מ, אלבה, טיקטים, קצנשטיין וכו') ונסה להתקבל לעבודה כטכנאי זו עבודה לא קלה אבל עם שכר לא רע ומאוד מאתגרת.

יפה אמרת, כישורים- לא הכשרה. בלי הכשרה, ניירת- מה יש לי לחפש שם? מה אני יכול להציע להם? למה שלא יקחו אחד שלא מבין כלום אבל יש לו תואר במדעי החרצף היבוסי במקומי?

אני זוכר ברווז אחר שהיה שופע בחידודי לשון

הצעתי לו אז ומציע לו היום

לך לתחום הפירסום, יאתגר לך את האיבר שנמצא בראש.

שאלה אחת לי אליך: איך?. זה הכל, איך?.

אפילו ז את ג בחולון נעלם.

וואלה?! היו חברה לא קטנה במיוחד למיטב זכרוני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תתחיל כאן ברר אם יש פה פרסומאים

חפש בגוגל

תפוז פרסום למשל http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=596

אני סומך עליך שתמצא את הדרך אם רק תרצה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ידידי בעל הנוצות, טכנאי טוב צריך ידיים וראש פתוח. אני בטוח שאתה יכול לתפוס שרטוט הרכבה ולהבין ממנו איך אתה מפר2 מה כדי להגיע למה שאתה רוצה ואני בטוח שמהר מאוד (שבועות) אתה תדע איפה לחפש כל גורם לתקלה לפי הסימפטומים.

בכל מקרה בהתחלה מצמידים את המתחילים לטכנאי ותיק והם לומדים ממנו. אתה תתפלא כמה התחום הזה צמא לאנשים כמוך עם ראש פתוח וידיים טובות.

לגבי מפעל לעיבוד שבבי, זה עסק שעובד בסיכון מאוד גבוה. אתה מוכר למעשה שעות עבודה וכדי להיות תחרותי אתה צריך ציוד מהשורה הראשונה כי אחרת השכן יהיה יותר זול ממך (אם הוא עושה חלק ב 5% יותר מהר לא תוכל להתחרות בו). הציוד הזה מאוד יקר (אני מחפש עכשיו כרסומת הוריזונטלית לא גדולה והמחירים נעים בסביבות המליון שקל לציוד בינוני. ציוד יקר יעבור את השני מליון ויותר). אתה תיקנה אותו במימון לצורך עבודה שקיבלת וכשהיא תסתיים עד שתקבל עבודה אחרת מי ישלם על המכונה?

עסקים בתחום הזה כולל הגדולים מחליפים ידיים די הרבה עקב קשיי נזילות.

אם להיות עצמאי בתחום הייצור אתה צריך מוצר. זה יכול להיות מייצור שערים חשמליים או ייצור שערים וגדרות מעוצבים ועד למיכון מתקדם אבל אתה צריך למכור לא רק זמן ומכונות אלא גם ידע.

פורסם
תתחיל כאן ברר אם יש פה פרסומאים

חפש בגוגל

תפוז פרסום למשל http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=596

אני סומך עליך שתמצא את הדרך אם רק תרצה

אף פעם לא חשבתי על לנסות להתקדם לשם באופן רציני, האמת. לא ידעתי כיצד להתחיל, גוגל נשמע כמו רעיון- תודה!

ידידי בעל הנוצות, טכנאי טוב צריך ידיים וראש פתוח. אני בטוח שאתה יכול לתפוס שרטוט הרכבה ולהבין ממנו איך אתה מפר2 מה כדי להגיע למה שאתה רוצה ואני בטוח שמהר מאוד (שבועות) אתה תדע איפה לחפש כל גורם לתקלה לפי הסימפטומים.

בכל מקרה בהתחלה מצמידים את המתחילים לטכנאי ותיק והם לומדים ממנו. אתה תתפלא כמה התחום הזה צמא לאנשים כמוך עם ראש פתוח וידיים טובות.

אם להיות עצמאי בתחום הייצור אתה צריך מוצר. זה יכול להיות מייצור שערים חשמליים או ייצור שערים וגדרות מעוצבים ועד למיכון מתקדם אבל אתה צריך למכור לא רק זמן ומכונות אלא גם ידע.

אתה נותן לי המון קרדיט כל הזמן, אני כבר מסמיק :lol: הלוואי והייתי חצי האיש שאתה מתאר אותי.

בכל מקרה, רעיון למוצר הוא הדבר האחרון שיעצור אותי. מאלו, יש יותר מדיי. למעשה עודף הרעיונות הוא הסיבה שבגינה אני מעוניין לפתוח מפעל, שלא לדבר על ייצור של סכינים באופן קבוע מעבר לשאר העבודות המזדמנות והמוצרים האחרים.

הייתי בשבועיים - שלושה האחרונים ב-2 מפעלים לעיבוד שבבי, בין היתר כדי לנסות לעשות משהו לפחות עם רעיון אחד שאני בטוח בו לחלוטין שיצליח ושאני האיש שיוביל אותו להצלחה.

לא יצא לי מזה לא התקדמות לרעיון ולא עבודה בתחום, לצערי הרב.

מעבר לכך, לגבי הטכנאי. אני בהחלט שוקל את זה בחיוב, אבל יש לי שאלה אחת: זה מוביל לאן שהוא? או שמדובר על מקצוע מבוי סתום, שאין לאן להתקדם בו יותר מדיי אם בכלל?

פורסם
מעבר לכך, לגבי הטכנאי. אני בהחלט שוקל את זה בחיוב, אבל יש לי שאלה אחת: זה מוביל לאן שהוא? או שמדובר על מקצוע מבוי סתום, שאין לאן להתקדם בו יותר מדיי אם בכלל?

לא יכול לענות על זה יותר מדי (חוסר ידע,אין לי *חת לשבת על מכונה כל היום,למרות האהבה למחשבים\חומרה\תוכנה)

כן אני יודע מהשני מפעלים שעבדתי בהם בשנים האחרונות,שמי שממש תותח בלתפעל CNC (התקנה\פתרון תקלות\עבודה שוטפת),יכול להתקדם וללמוד עוד תוכנות CAD,ואצלנו עוד היו כמה חבר'ה שמ"עודף" מקצועיות מפעלים אחרים היו מזמינים אותם לפתור תקלות\להתקין מכונות\לתדרך עובדים וכו'

כנראה כסף לא רע כלל וכלל,קח את זה בחשבון :)

בכל מקרה בהצלחה,סומכים עליך פה בפורום ויודעים שייצא ממך משהו טוב :p

לך תדע,אולי עוד כמה שנים כשתהיה מנכ"ל המפעל המדובר,תחזור לשרשור מחפשי עבודה שלך ותחפש עובדים!!! ;)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גם אבא שלי חרט, היה שכיר עד שנמאס לו ועכשיו בעל עסק עצמאי, עובד לבד בינתיים עם מכונה קונבנציונלית ועוד CNC אחד בדרך מחו"ל. זה תחום מעולה אם אתה מבין אותו. לי קצת קשה אני לא מתחבר לזה, אבל מי יודע אולי עוד כמה שנים הגלגל יתהפך.

פורסם

פיקס, מתוך סקרנות איזו מכונה בדרך?

ברווז, היום ישב אצלי צביקה נימני מאלבה. הוא היה לפני 25 שנים טכנאי, התקדם למנהל השירות והיום מנהל המכירות שם. זה ג'וב עם שכר גבוה, תנאים טובים והרבה אתגר.

אם אתה הולך לתעשייה עצמה אז אתה תתחיל כמפעיל ויכול לסיים כמנהל תפעול ואף יותר מזה.

פורסם

אני עובד כטכנאי מכונות CNC

השכר לא להיט, אבל אנחנו חברה קטנה יחסית(3 אנשים)

אנחנו עושים את כל סוגי העבודות, פירוק ושיפוץ מכלולים של המכונות מ-א עד-ת צירים 4\5 6\7, החלפת טורקייט למי שמכיר, ספינדלים, קאמבוקסים

המקצוע דורש המון הבנה, לא סתם לפתוח ולסגור ברגים.

בהחלט לא לא מתאים לכל אחד. לפני שהתחלתי לעבוד בתחום עשיתי פרוייקט של פירוק אופנוע לגורמים ניקוי צביעה שיפוץ והרכבותו חזרה. העבודה הזאת דורשת הרבה יותר. כרגע אני עובד כשנה בתחום ולאט לאט מתחיל להבין מי נגד מי.עוד משהו, העבודה לא קלה בכלל. אני כרגע בן 25 ולא רואה את עצמי עובד ככה בעוד 10 שנים.

אם החבר'ה פה אומרים שמי מפעיל את המכונות זאת עבודה שחורה, לא ראה טכנאי מחליף מייסבים.

לא באתי להוריד אנשים מהתחום רק ה -2סנט שלי :)

ואני עדיין אוהב את העבודה הזאת.

פורסם

רוב העבודות בתעשייה ובמפעלים בפרט הן "שחורות",מן הסתם קצת\הרבה להתלכלך,אבל ככה זה.

אם אתה בא "מוכן" זה כבר לא כל כך מפריע ;)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אם החבר'ה פה אומרים שמי מפעיל את המכונות זאת עבודה שחורה, לא ראה טכנאי מחליף מייסבים.

אני מחליף מיסבים על מנועים חשמליים לעיתים כחלק מהעבודה שלי כמחסנאי... יחד עם עוד כמה נקודות של מכניקה בסיסית שאני נוגע בה. לא תצליח להפחיד אותי בכזו קלות.

אחרי הכל, ההתחלה שלי הייתה בקורס מכונאי מטוסים בחיל האוויר.

אזוף, בחייך. כמו שאני תמיד אומר, גם אם העבודה שחורה, הסבון הוא לבן.

פורסם
אני עובד כטכנאי מכונות CNC

השכר לא להיט, אבל אנחנו חברה קטנה יחסית(3 אנשים)

אנחנו עושים את כל סוגי העבודות, פירוק ושיפוץ מכלולים של המכונות מ-א עד-ת צירים 4\5 6\7, החלפת טורקייט למי שמכיר, ספינדלים, קאמבוקסים

המקצוע דורש המון הבנה, לא סתם לפתוח ולסגור ברגים.

בהחלט לא לא מתאים לכל אחד. לפני שהתחלתי לעבוד בתחום עשיתי פרוייקט של פירוק אופנוע לגורמים ניקוי צביעה שיפוץ והרכבותו חזרה. העבודה הזאת דורשת הרבה יותר. כרגע אני עובד כשנה בתחום ולאט לאט מתחיל להבין מי נגד מי.עוד משהו, העבודה לא קלה בכלל. אני כרגע בן 25 ולא רואה את עצמי עובד ככה בעוד 10 שנים.

לא באתי להוריד אנשים מהתחום רק ה -2סנט שלי :)

ואני עדיין אוהב את העבודה הזאת.

איפה אתה עובד (אפשר גם בה"פ).

כבר החלפתי מיסבי ספינדל במזאק הוריזונטלית, אני עכשיו גומר להרכיב מכונה ורטיקלית אחרי חידוש טורקייט ולא חושב שיש עבודה שעוד לא עשיתי בתחום המכאני או החשמלי (אלקטרוניקה אני לא נוגע כי לא מתמצא בזה מספיק). אני עושה 4ת זה לבד לא בגלל שאני לא יכול להביא טכנאי אלא קודם כל כי זה כיף למרות שזו קריעה לא קטנה ושנית כי זה יותר מהיר.

עריכה: מי שראה אותי בעבודה יודע שאני עם בגדי עבודה וידיים שחורות וזה מבחירה. שחור של עבודה זו ממש לא בושה וזה כיף

פורסם

לא דיברתי על הקטע של השחור, דיברתי על מצבים שלא נח לעבוד בהם(אתה יושב כמו סרדין במכונה ופותח בורג שהגישה אליו לא נוחה ממש אבל ממש לא נוחה ואני לא בן אדם שמתלונן) גם אני באתי עם רקע מהצבא(טכנאי מנועים סימן 4. מנוע מחודש ולא דומה למה שהיה לפני)

החברה היא דינמיקה מכונות.

נהג לילה, האם הרמת את כל הצירים להחלפת טורקייט? ואם הזיכרון לא מטעה אותי השולחנות שלך עד 50 ס"ם. אני דיברתי על מכנונות של200ס"ם. ועוד שאלה האם קיימים סרגלים במכונוה שהחלפת את הטורקייט?ואיך עשית התאמת גובה של הטורקייט?

וכן זה בהחלט כיף :)

פורסם

זו כרסומת ורטיקלית עם שולחן 1600 על 700 והלך הטורקייט בציר איקס בצד.

זה להוריד שולחן עם שני הצירים ולהדביק טורקייט בעובי המתאים (נמדד עם פילר גייג'). עוד לא סיימתי הכל אז הקייל עוד לא מכוון סופית.

זו בכלל מכונה לא הכי מוצלחת ילמרות שהיא רק בת ו כבר החלפתי מיסבים של ציר y ושיפצתי את הגיר (תוצרת zf שרצו שאשלח אותו אליהם).

אני כרגע בחיפושים אחרי הוריזונטלית דאבל פאלט 500 על 500 להחליף את המזאק הזקנה שלי.

• תוכן חדש...