Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גדי

כל הכבוד על ההסבר המפורט , המלווה בתמונות , והיסודי.

אהבתי את הגיר יושב על הסקייטבורד (-: אני משתמש באותן שיטות.

ולנושא :

יש לי גיר שונה לחלוטין , להערכתי , בוודאי במוצאו הגיאוגרפי.

יש לי סובארו E10 שהילוך שני (בלבד) שלו התנהג כמו שתיארת. גם בהעלאה וגם בהורדה.

גם גז ביניים , כמובן בשיתוף הקלצ' , לא תמיד עזר. אני זוכר פעמים רבות בהן משכתי את הראשון ודילגתי על הילוך.

מאחר ואני מחזיק את הרכב כדי להנות ממנו ביקשתי שיפרקו ויפתחו גיר.

המוסכניק הוותיק והסבלני , שהיה בעברו חלק מרשת "ד"ר סובארו" ההסטורית אמר לי כי זה מיותר , הוא מכיר את הבעיה ויפתור אותה בצורה שונה.

שמן הגיר הוחלף לשמן פז בו נהוג להשתמש בטרקטורים (אם אני זוכר נכון) ולא לאיזה נוזל קסמים איכותי ב 250 ש"ח לליטר - בו אני משתמש במקומות אחרים והוא אכן עוזר.

והשני בסובארית , אם תשאל : 95% מהבעיה נעלמה, אני חי עם הייתרה בשלום , מספיקה השוואת מהירויות מוקפדת ואין כל בעיה.

ובשביל זה באמת לא מורידים גיר.

לא יודע אם טיפול כזה היה עוזר לאלפא אבל בטח לא היה מזיק לנסות.

ישי

תודה על השיתוף כל הכבוד על היוזמה.

לצערי לי בדיוק אותה הבעיה בויזה שלי מנוע כמו בדה-שבו.

בעיה רצינית ומעיקה , אני מנסה לנהוג עם דאבל קלאץ וגז ביניים וזה עוזר חלקית ,אבל אלו לא חיים..

ניסיתי להחליף את השמן לשמן 90 לא עזר. חזרתי לשמן וולווליין בדרגה המקורית 75W80.

מה מציעים?

ישי מה הוא השמן המסתורי? תוכל לתת לי בבקשה שם?

תודה

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם
תודה על השיתוף כל הכבוד על היוזמה.

לצערי לי בדיוק אותה הבעיה בויזה שלי מנוע כמו בדה-שבו.

בעיה רצינית ומעיקה , אני מנסה לנהוג עם דאבל קלאץ וגז ביניים וזה עוזר חלקית ,אבל אלו לא חיים..

ניסיתי להחליף את השמן לשמן 90 לא עזר. חזרתי לשמן וולווליין בדרגה המקורית 75W80.

מה מציעים?

ישי מה הוא השמן המסתורי? תוכל לתת לי בבקשה שם?

תודה

לא יודע מהו אותו שמן מסתורי, שדיבר עליו ישי.

מה שכן מרצדס מגדירים שמן ATF (אדום המתאים לתיבות אוטומטיות ומערכות הגה כח) לגירים הידניים של ה-190SL משנות החמישים והשישים.

אני ניסיתי בעבר שמן מנוע בגיר של האלפא שלי. זה לא חולל פלאים, והזיע ביתר קלות, החוצה מהתיבה העייפה.

שמן 90 בטח לא יעזור הוא בעל התנגדות גדולה יותר לגזירה, וזה בדיוק מה שאתה רוצה ממנו פחות בגיר שלך כרגע, שייתן השמן לסינכרון לחתוך אל הסלקטור כמה שיותר מה ולאפשר השוואת מהירות עם ההילוך הצף על הציר עד לנעילה המהירה כמה שיותר.

ועכשיו לסיום העבודה. כמה אפשר למשוך שרשור על תיבת הילוכים?

הלאה - עשיתי רשימה והגיע הכל.

תחקרתי הלוך ושוב את ריצ'רד נוריס: הסינכרונים האלה שאתה מוכר לי טובים? הבעיה לא תחזור? איזה פידבאק אתה מקבל עליהם? תשובותיו בכל המקרים הייתה -אפס בעיות. הוא הסביר לי שאני יכול להיות רגוע.

כשהייתי אצל אהוד אחרי שהגיר היה מפורק על השולחן היינו מתחילים לחפש חלקים יפים במלאי. מה היה המלאי? גירים אחרים שפורקו בעבר. הילוך שני יפה היה דבר שאין להשיג, שיניים שבורות היו דבר שבשגרה ושיניים מעוגלות בקצוותיהן היו נפוצות מאוד גם. שיניים יפות היו בדכ להילוך רביעי וחמישי שאותם קשה מאוד להרוג.

ומכאן סלקטור שהיה עובד על חמישי ורוורס היה נבחר להילוך ראשון ושני. וסינכרונים של הילוכים גבוהים היו מחליפים את הנמוכים הבלויים. כשהיה קושי למצוא הייתי מציע שנפרק גירים נוספים שהיו מונחים בכל מיני מקומות ולפעמים אהוד היה מסכים. אך גם לא באחד מאלו לא נמצא מעולם הילוך שני יפה.

אתה יודע למה זה? היה אהוד שואל אותי.

'זה המחלה שלהם' הייתי עונה את המשפט הידוע

'לא!' הייתה התשובה המפתיעה ואז ההמשך 'זה בגלל שכל מי שנוהג בזה חושב שיש לו מכונית מרוץ וקורע לה את הצורה. הגיר הזה עבד במוניות ומכוניות משטרה אתה חושב שזה יכול היה להיות עם הגיר הזה היה גרוע?'

ואכן כל אלפא מהסדרה 101 ו-105 שנהגתי עליה בבריטניה מציעה גיר מצוין בלי חריקות בשני, בלי רעשים קרקושים וסיפורים.

'מתכננים את זה חכמים, בישביל שטפשים יוכלו להשתמש' כך היה אהוד ממשיך ואומר. וכנראה ממשיך ואומר גם כיום.

פעם בעת חיפושים אמרתי לו:

'מצאתי כאן עוד שני גירים בו נפתח אותם!'

'לא עזוב' הוא ענה ' אין טעם, אני מכיר את הבעלים שהאוטו היה שלו- חיסל את הגיר'

אז זהו זה הרכבתי חזרה את כל החלקים על הציר לפי הסדר.

קודם הילוך שני, מעליו הילוך ראשון הוא הגדול ביותר כמובן.

אחכ המיסב, ואז רוורס ומעליו הילוך חמישי.

אחכ הופכים את הציר ומרכיבים את הילוך שלישי.

2015-05-06 16.54.24.jpg

2015-05-08 10.40.32.jpg

2015-05-08 11.40.34.jpg

2015-05-08 12.21.46.jpg

2015-05-08 12.47.20.jpg

2015-05-08 12.47.46.jpg

2015-05-08 12.53.21.jpg

2015-05-08 13.07.29.jpg

פורסם

החלקם יושבים ב-INTERFERENCE FIT (בטח יש מונח עברי) מה שאומר שצריך לחמם.

אני משתמש בטוסטר אובן ומחם ל-150 מעלות צלסיוס. הדבר הופך את ההרכבה לנטולת מאבקים.

כמובן שאם שוכחים משהו אז לומדים שיעור שבהחלט אפשר בלעדיו. למזלי זה לא קרה לי הפעם.

סגרתי עם חומר אטימה חביב עליי שאני רוכש כאן מחנות שמתמחה במיסבים ומחזירי שמן. הוא מיוצר כאן באנגליה ע"י חבורה שמתחרה בלוקטייט.

לגיר הזה אין אטמים בין החלקים השונים.

לסיום סגרתי את חצאי התיבה לפי מומנט סגירה שאלפא מגדירים של 13 ליברה/לרגל.

מסתבר שזה מספיק. הגיר לא נוזל. ובאמת ששמתי שמן.

החזרתי את הגיר למקומו, חיכית ליום בלי גשם (מזל לא הייתי צריך לחכות הרבה) ויצאתי לסיבוב.

גם אחרי כמה וכמה מחזורי חום, הגיר יבש.

יצאתי לסיבוב ארוך, וגם נסעתי עם האוטו הביתה. לא חורק בשני. גם לא בראשון או בשלישי. גם הוויברציה שהייתה מגיעהב60מייל נעלמה ולא שבה גם ב80 מייל לשעה.

תודה לכל הקוראים והמתעניינים,

גדי

Four leaf Clover Classics

www.fourleafcloverclassics.co.uk

אין הרבה מה לראות באתר אני יודע, אני חלש בבניית אתרים!

2015-05-08 13.46.25.jpg

2015-05-08 14.31.01.jpg

2015-05-08 17.18.32.jpg

2015-05-08 17.18.43.jpg

2015-05-11 17.45.00.jpg

פורסם

יפה גדי. מה שמפתיע אותי הוא ליקוט גלגלי שיניים מתיבות-הילוכים שונות. ברובר מזהירים כל הזמן שהם הולכים בצמדים מותאמים (matched pair) - תמיד זוג המורכב מגלגל של ציר ראשי וגלגל של ציר משני - אחרת התיבה תרעיש. האם באלפא זה אחרת?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
גדי, כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף.

מאוד מחכים ומשכיל.

תודה!!!

וואלה מדברים על החמור?????

שלום עופר יקרי מנשמע?

גדי הגיר חזק. אבל! הצורה שבה הסינככרונים האלה עובדים הייתה לא כול כך מוצלחת

גם בסימקה וטלבוט ופיאטים היו סינכרונים כאלה ועשו צרות . יש להם תוחלת חיים קצרה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
יפה ומעניין,

יש לי שאלה ברשותך,

מה ההבדל בין הברלינה לג'וליה ?

אופיר

הברלינה היא בעצם גרסת "מנהלים" שמבוססת על הג'וליה, עם מנועי 1750/2000 סמ"ק ובסיס גלגלים ארוך יותר.

פורסם

יפה מאוד גדי.

כמובן שכאן בישראל ברוב המקרים פותחים את הגיר והופכים את הסינכרונים וכך רצים עם הגיר לפחות עוד 50K ק"מ.

לפי התמונות נראה לי שהשמן שעושה לנו כאן פלאים בגירים של ה-105 היה פותר את החריקות ללא צורך בפתיחת גיר, מדובר ב-BG SYCHRO ATF לגירים אוטומטיים בצבע צהוב-זהב, 3 גירים חורקים הפכו להיות "חמאה" לאחר שימוש בו, מה שכן רצוי להחליפו כל שנתיים מכיוון שהוא הופך להיות דביק לאחר כשנתיים ועלול לגרום למצמד להדבק.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
וואלה מדברים על החמור?????

שלום עופר יקרי מנשמע?

גדי הגיר חזק. אבל! הצורה שבה הסינככרונים האלה עובדים הייתה לא כול כך מוצלחת

גם בסימקה וטלבוט ופיאטים היו סינכרונים כאלה ועשו צרות . יש להם תוחלת חיים קצרה.

בברכה בני ל.

יא בני, יא בני,

הכל טוב אצלי ואצל האלפא!

ד"ש

פורסם
יפה מאוד,אהבתי מד מומנט הדיגיטלי.

דרך אגב מה זה הרכב על הבוקים ללא גלגל?:roll:

זו 911S משנת 71,

זה כבר נושא לשרשור אחר...

• תוכן חדש...