Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים...

כפי שחלקכם יודעים אני בחיפוש אחר רכב חדש שיחליף את האופל קורסה של אישתי.

כי מאז שביתי האהובה נולדה, אישתי קיבלה את הקשקאי האהוב ונטול הדפיקות והשריטות שלי - היום היא פשוט נוהגת בקשקאי :)

עד כאן קיטורי גברים נשואים :roll:

אצתי רצתי לכיוון אולם התצוגה של דאצ׳יה, קצת ניירת והסברים כללים והופ יש מפתח.

אציין לחיוב את גילי וליטל שהסבירו וטיפלו בלי יפה עד שברחתי להם עם הסנדרו.

אז נתחיל בסביבת הנהג:

הרכב הרגיש בנוי טוב אבל נטול פוצימוצי וחף מכל ניסיון לגרום לפנים הרכב להראות יוקרתי.

הכל שם, יושב במקום (שלפעמים מזכיר לי מיקומים של שנות ה90 העליזות בכל הנוגע לכפתורים) ומוכן לעבוד עם תחושה שהכל יעבוד אחלה עוד שנים.

אני בחור גדול, והכיסאות הרגישו לי בסדר - לא באקטים ולא אחיזה פנומנאלית - פשוט בסדר.

אז עד כה, עד כה עדיין חיפשתי נקודות אור ברכב הזה, כי אחרי הכל עבר חלקינו זו לא רק מכונה.

אז עברתי לאיבזורציה:

יש אחלה מערכת עם מסך מגעה ואפילו מגיעה עם רמקולים אמרו שיש גם usb לא ניסיתי אותו.

שומעים בסדר :)

מעבר לכך כל האיבזור שקיים הוא דיי סטנדרטי של רנו לכן לא ארחיב - חוץ מזה אולי הוא לא ממש עניין והרי זו הביקורת שלי :shock:

אז התחלתי לנהוג:

וואו איזה קלאץ מוזר, לא היה לי קשה איתו אבל הוא הפריד גבוהה, ובשילוב עם התנוחה ה״בסדר״ של המושב צריך להתרגל.

לי לקח בערב רבע שעה להתרגל עד שהתפעול נהייה סביר אני רוצה להאמין שעם כמה ימים זה כבר יהיה יותר חלק וטבעי.

אז גלשתי ויצאתי לכביש, נסעתי רגוע לכמה רגעים - היי! איזה רעש מגניב עושה ה 3 צילינדר הזה כשמאיצים!

מעניין מה קורה כשלוחצים על הדוושה???

חייב להודות, פה היה יותר מבסדר המנוע מטפס בסלדים מהר מאד והגדישה מורגשת היטב זה פשוט עובד טוב.

הרכב מאיץ מצויין ועד לאזור ה120 לא הרגשתי חוסר בכוח או בורות משמעותיים (על אף שיש איזה מרווח קטן בין השני לשלישי - מזל שיש גדישה)

אבל הרעש, אבוי הרעש - אני נוהג היום באופל קורסה 2010 וזה הרגיש לי אותו דבר, מבאס משהו אבל לא דבר שלא יכול להפתר בעזרת רדיו.

אז נכנסתי לאיזור כפר קאסם, כדי לבחון את הרכב על כביש משובש - (נחשו מה? הכל בסדר)

השיכוך היה בסדר עקב לא רע, ולא הוסיף הרבה רעש. אם להשוות לקורסה הוא עבד יותר טוב.

אז חזרתי לפתח תקווה דרך אורנית והעליות באיזור, המנוע לא איכזב ולא היה צורך של ממך לבחוש בבורר.

אפרופו הבורר, לי הוא הרגיש מעט לא מדוייק ובעל מהלך ארוך מעט.

אבל בנושא הזה אני בררן.

חזרתי לאולם לקבל הצעת מחיר,

אז ב74k אפשר לקבל אחת עם אבזור עד השינייםת צבע מטאלי ואחריות לחמש שנים.

רכב בסדר, עיסקה בסדר, מנוע כועס.

בגדול הגעתי מנקודה של לחפש את הדפקט ברכב הזה. את האמת הופתעתי לטובה.

אני שוקל רכישה בכובד ראש, והדבר היחידי שהפריע לי היה הנסיעת מבחן על הדאסטר בנזין שעשיתי ישר אחרי.....

מקווה שהיה בסדר :)

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האחריות היא 3 שנים לכול הרכב ועוד שנתיים למנוע וגיר או 5 שנים מפגוש לפגוש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה לי שאחריות על הכל היא ל-3 שנים או 100K קילומטר וניתן להרחיבה ל-5 שנים או 100K קילומטרים.

רוצה להוסיף שגם לי המנוע הרגיש נמרץ, זאת אומרת לא הרגיש קטן ולא היה חסר כוח.

סה"כ אופציה מעניינת בטווח מחירים הנ"ל.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אל תשכח שהיום ב-70 אלף ש"ח אפשר לקבל רנו קליאו ידנית. או פורד פיאסטה ידנית. או קיה ריו ידנית.

וב-80 אלף ש"ח אפשר כבר לקבל איביזה אוטומטית עם מנוע חזק משמעותית (אבל עם רמת אבזור סופר-נמוכה ורק שנתיים אחריות ועוד כמה סייגים).

כך שלדעתי הדיל הזה שנקרא "סנדרו סטפוואי" לא כל כך מרשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

קליאו, ריו ופיאסטה רכבים מאוד איכותיים אבל לצערי מגיעים עם מנועים 1.2 די חלשים. יצא לי לנהוג די הרבה בקליאו 1.2, הרכב פשוט איטי! הרגיש לי שהוא איטי יותר מאלטו ידנית שהייתה לי בזמנו.

בכל מקרה קליאו 0.9 כבר חיה אחרת לגמרי ונוסעת הרבה יותר טוב, אז גם בסנדרו אהבתי את המנוע הנ"ל.

מה שקסם לי מאוד בסנדרו זו הישיבה הגבוהה יחסית ביחס למתחרות.

עריכה אחרונה על ידי RomanGLX10

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

כך שלדעתי הדיל הזה שנקרא "סנדרו סטפוואי" לא כל כך מרשים.

מה שנחמד שם זה מנוע טורבו ומרווח גחון של 19 ס"מ.

כלומר זה רכב שלא מפחד ממדרכות, מאפשר לרדת לשבילים קצת יותר מסופר מיני סטנדטית, הוא גם יותר מרווח ורחב מרובן ועם תא מטען יותר גדול.

אולי אני לא "לקוח סטנדרטי" אבל כנראה שהייתי מעדיף סנדרו בגירסה הזאת על שאר הסופר מיניס' ב 70 ש"ח...אומר את זה רק על סמך מה שראיתי בעולם התצוגה ובלי שנהגתי. אולי נהיגה תשנה את הדעה הנ"ל, למרות שלדעתי היא רק תחזק אותה.

פורסם

כפי שציינתי בביקורת, עברתי אזור דיי עמוס בחטחטים וקיפולי אספלט ועפר.

הרכב כמובן לא "אסף" כלום בנסיעה.

ומעבר למעט טילטולים ורעש בקטעים הממש גרועים. הכל עבר בסדר

פורסם

תודה על הסקירה!

לדעתך אפשר להכניס לספסל האחורי כיסא תינוק, סלקל ובוסטר ביחד?

יכול להיות שבגלל שטחנו את הרכב בנסיעות מבחן הקלאץ' מרגיש ככה.

אגב, איך זה הולך הנסיעת מבחן? שולחים אותך לבד ונותנים לך דד ליין?

מעניין עד כמה אפשר להפוך את הסטפוואי לרכב יותר שטח, מלבד צמיגים ומתלים \ קויילאוברים, מיגון גחון.. מה עוד אפשר או צריך לשנות? (כמובן חוץ מהמנוע והגיר)

פורסם

בנוגע לכיסא, בוסטר וסלקל.

על אף שאני הייתי צריך רק אחד בכל פעם לא בדקתי.

אבל בגלל בתמהיל השונה, לדעתי כן.

הנסיעות מבחן היא מפתח ביד קח ותחזור עוד 20 דקות (ביום שישי).

מעבר לצמיגים ומתלים, קח בחשבון שיש מנוע כייפי כל זמן שאתה בכביש. אבל לשטח.

לא יודע. על אף שהמשקל העצמי לא יכול להיות גבוהה מדיי.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

כמו שכבר נאמר, כל סופרמיני אחרת בטווח המחירים הזה תהיה עם מנוע חלש משמעותית וברמת האבזור הכי מביכה שיש, שזה ממש לא המצב בStepway.

(סנדרו לבנה בלי חבילות האבזור הנוסף עולה ₪69,990 אגב, אפשר להסתדר בלי חבילות האבזור הנוסף Nature/Tech, הרכב גם ככה עמוס בכל טוב)

האיביזה AM5 היא עילוי מבחינת מנוע-גיר-שקל, אבל פה זה נגמר.

עלויות ביטוח וטיפולים הרבה יותר גבוהות מהStepway והיסטוריה של אמינות לא-מי-יודע-מה.

(מעבר לזה שהמחיר שלה לא נגמר ב80K)

כמו שרשום בכותרת - "הכל בסדר אפשר להרגע"

שום סופרמיני לא מאיים על הStepway ב72K על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...