Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב מטריידאין של יבואן גדול, התברר לי כשבוע לאחר הקנייה שהרכב עבר תאונה ויש לו פגיעה בקצה השילדה, רואים שיש ריתוך בקצה הקורה. המוכר החחייב שאין תאונת שלדה, ובבדיקה שהציג לא עלו על התאונה

תבעתי את המוכר והמקרה כרגע בבית המשפט, בדיון הראה המוכר דוח שמאי עם ירידת ערך של 2 אחוז, האם כגילוי נאות היה עליו להציג את הנתון הזה? והאם ריתוך בקצה הקורה נחשב כשילדה ?

פורסם (נערך)

המוכר התחייב שאין תאונת שלדה

בדיון הראה המוכר דוח שמאי עם ירידת ערך של 2 אחוז

אני מניח שכל שופט בר דעת יבין שיש כאן בעיה - לאחר המכירה יש ברשות המוכר מידע הסותר את ההצהרה שאין תאונת שלדה.

האם ההתחייבות הייתה בעל פה?

האם נמסר לך טופס גילוי נאות? על פי חוק מחויב סוחר רכב למסור לך טופס כזה. אם לא נמסר, זו עבירה פלילית. אם חסר בו מידע מהותי - זו הטעיה שיכולה לגרום לביטול העסקה.

מה אתה תובע? האם ביטול העסקה או פיצוי/הפחתת מחיר?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

טופס גילוי נאות נמסר, התחייבות שאין תאונות שלדה נמסרה, הרכב כבר ברשותי כשנה, תבעתי פיצוי על ירידת הערך, שמאי שלקחתי העריך את ירידת הערך בכ 18000 שקל, ראיתי לראשונה במשפט שלמוכר המקורי של הרכב ניתנה הערכת שמאי של ירידת ערך של 2% בלבד, אבל אפילו את זה הוא לא מסר, השאלה אם הוא היה חייב והאם קצה השילדה שהוא בעצם ריתוך בקצה הקורה, שיש לרכב נחשב כתאונת שלדה. בנווסף את הרכב רכשתי בהנחה מסוימת, כמובן לא בגלל שידעתי שיש לו תאונה אלא כי היה במבצע, עכשיו במשפט טוענים שלמעשה בגלל שרכשתי בהנחה איני זכאי לפיצוי, פשוט מרתיח, הונדה CRV שעלתה לי 112000 שקל, השופטת ניסתה להגיע לפשרה למרות שהסכמתי לכך הצדדים האחרים לא, לדעתם זה נזק שולי, עכשיו זה עובר להכרעת מומחה שבית המשפט ימנה, שיחליט כמה נזק נגרם, המומחה בטח יעלה עוד כסף ויקח עוד זמן.

פורסם

האם התביעה מתנהלת בבית דין לעברות קטנות?

אם השופטת הציעה פשרה היא למעשה רמזה לצד השני שיש עילה לתביעת פיצויים.

צריך לראות מה נכתב בטופס גילוי נאות על הפגיעה ברכב (ייתכן שיש שם ניסוח כסת"ח).

אתה צריך לעמוד על דעתך כי הוסתר ממך מידע משמעותי על מצבו של הרכב.

אתה צריך לטעון כי ההנחה במחיר הרכב הוצגה בפניך כמחיר מבצע ולא עקב פגם ברכב.

גם אם לא תקבל את כל הסכום שתבעת, סביר להניח שלא תחויב בהוצאות המשפט הכוללות את שכר הטרחה של המומחה.

פורסם

המשפט מתנהל בבית משפט השלום, אני קצת מצטער שלא הלכתי לתביעות קטנות, אבל הסיפור היה נראה לי קצת מורכב מדי בשביל תביעות קטנות. הבעיה שלא רק שהרכב עבר תאונה אלא כנראה שעבר תאונה נוספת או שפשוט לא תוקן כמו שצריך וצריך להשקיע עוד בתיקון שלו, קיבלתי אפילו הצעה ממוסך מורשה לתיקון ב 18000 שקל.

גם במשפט כמו שאני רואה שזה מתנהל זה לא שיש לך הזדמנות להגיד את דעתך, אלא השופטת שואלת שאלות ועורכי הדין מתפלפלים. השופטת הציעה מספר פעמים את דרך הפשרה אני דווקא מוכן כי אני כבר מבין שנדפקתי ורק רוצה למזער את הנזק שלי אבל סוכנות הטרייד אין מציגה את עצמה רק כצינור שגם הוא הוטעה, מכון הבדיקה חושב שהתאונה קלה, הצלחתי להוציא את מה שתוקן במוסך וראיתי שמדובר בתיקון בלמעלה מ 16000 שקל, והבעלים הקודמים טוען שלא מדובר בכלל בתאונת שילדה אז הוא לא היה חייב לדווח עלייה. ואני תקוע עם הצרה הזו...

פורסם

חבל שהלכת לבית משפט השלום.

בתביעות קטנות העסק היה מסתיים מהר מאוד.

לא נראה לי שמדובר על הפרש של יותר מ 30 אלף ש"ח בין הערכת השווי למחיר הקנייה.

מצד שני, מישהו צריך לפרנס את כל עורכי הדין.

אגב, לא היגשת לבית המשפט דו"ח שמאי מטעמך?

פורסם

תבעתי את עלות השמאי אבל אני רואה שזה היה סתם זריקת כסף לשלם לו כ 1700 שח מכיוון שלא מתחשבים כלל בדעתו, בית המשפט ממנה כעת מומחה לא תלוי שייקבע כמה נזק יש לרכב.בכלל יש לי כמה תובנות מהמקרה הזה, לא לשלם לעורך דין מראש, לא לקנות רכב יקר,לא לסמוך על אף מוכר רכב, אין מציאות בשוק הרכבים, אם רכב נמכר מתחת למחירון משהו דפוק בו, אם מנהל של סניף טריידאין אומר לך שהסיבה למחיר הזול היא רצונו להגיע לקהלים חדשים, אל תאמין לו, ויש לי עוד כמה על עורכי דין אבל נשמור לאחר כך.

פורסם

אם רק עכשיו הגעת לתובנות האלה, אולי תשקול שינוי של הכינוי שלך?

וברצינות, אתה נמצא באמצע הליך משפטי שאתה יזמת. עדיין לא התקבלה החלטה ובהחלט אפשרי שתזכה לקבל פיצוי כספי כלשהו. אם מומחה יקבע בניגוד לדעתך כי ירידת הערך היא שולית, לפחות לא עשית עסקה כל כך גרועה ותוכל למכור את הרכב בהתאם לערכו האמיתי.

בהצלחה

• תוכן חדש...