Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי הנחיות הצמיג והטיפול בו של משרד התחבורה.

יש להסיר מהרכב (להפסיק את השימוש) צמיג שחלפו 8 שנים מתאריך ייצורו גם אם הוא נראה תקין ולא שחוק.

חל איסור מוחלט ואין להתקין ברכב צמיג לאחר שחלפו 6 שנים מתאריך ייצורו (גם אם הוא לא היה בשימוש ).

אני לא מבין את פותח השרשור צמיג הוא הדבר היחידי ברכב שמקשר אותך עם הכביש.

כמו שבסופר אתה לא תקנה גבינה שהיא 3 ימים לפני פג תוקף הרי אתה תקנה את התאריך הכי רחוק שקיים.

ברגע שמורכב צמיג לא טרי (כמה שיותר חדש) הצמיג מאבד את תכונותיו.

אתה לא יכול לדעת באיזה תנאים הצמיג הוחזק בפנצרייה.

הרי ברכב נוסעים אתה החברה,אשה והמשפחה.

הבטיחות של בני משפחתך לא חשובה לך ?

כדי לחסוך כמה גרושים אתה מתפשר על צמיג לא טרי וחבל.

העיקר שרוצים לשדרג את הסמרטפון לא מתפשרים ולוקחים את הכי טוב.

לגבי הקוד מהירות אם מופיע לך האות V ברישיון הרכב רצוי מאוד שתרכיב צמיג עם האות שברישיון הרכב.

מפני ששוטר כנראה לא יעשה לך בעיות אבל אם תיפול לביקורת של משרד התחבורה בדרכים אתה עלול להסתבך קצת.

לסיכום משפט שצריך לזכור:

יין משתבח עם השנים צמיג מתפוצץ עם השנים.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל בין צמיג בן שנתיים מתאריך הייצור, שמרכיבים אותו על הרכב, נוסעים עליו 3 שנים לכל היתר וזורקים לפח, לבין צמיג שבסיום השימוש מגיע ל 8 שנים מתאריך הייצור כי הוא היה בו 5 במועד הקניה.

אני אתמול אישרתי להרכיב על רכבי צמיג מ 4913 כי אני יודע, שהצמיגים האלה ילכו לפח בעוד פחות משנתיים , לפני שיופיעו עליהם סימני יובש ראשונים ( אני נוסע מעל 30 אלף בשנה ).

פיתה מלפני 3 ימים יבשה ולא למאכל. צמיגים מחזיקים מעמד על המדף קצת יותר זמן בלי להתייבש.

כל מקרה צריך לראות לגופו בהתאם לכמות הנסיעות וכוונות לעתיד בקשר לרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפי הנחיות הצמיג והטיפול בו של משרד התחבורה.

יש להסיר מהרכב (להפסיק את השימוש) צמיג שחלפו 8 שנים מתאריך ייצורו גם אם הוא נראה תקין ולא שחוק.

חל איסור מוחלט ואין להתקין ברכב צמיג לאחר שחלפו 6 שנים מתאריך ייצורו (גם אם הוא לא היה בשימוש ).

אני לא מבין את פותח השרשור צמיג הוא הדבר היחידי ברכב שמקשר אותך עם הכביש.

כמו שבסופר אתה לא תקנה גבינה שהיא 3 ימים לפני פג תוקף הרי אתה תקנה את התאריך הכי רחוק שקיים.

ברגע שמורכב צמיג לא טרי (כמה שיותר חדש) הצמיג מאבד את תכונותיו.

אתה לא יכול לדעת באיזה תנאים הצמיג הוחזק בפנצרייה.

הרי ברכב נוסעים אתה החברה,אשה והמשפחה.

הבטיחות של בני משפחתך לא חשובה לך ?

כדי לחסוך כמה גרושים אתה מתפשר על צמיג לא טרי וחבל.

העיקר שרוצים לשדרג את הסמרטפון לא מתפשרים ולוקחים את הכי טוב.

לגבי הקוד מהירות אם מופיע לך האות V ברישיון הרכב רצוי מאוד שתרכיב צמיג עם האות שברישיון הרכב.

מפני ששוטר כנראה לא יעשה לך בעיות אבל אם תיפול לביקורת של משרד התחבורה בדרכים אתה עלול להסתבך קצת.

לסיכום משפט שצריך לזכור:

יין משתבח עם השנים צמיג מתפוצץ עם השנים.

לא כל כך ברורה לי התגובה שלך רונן, בסה"כ התעניינתי בצמיג מחברה מוכרת שנחשב מוצלח וקיבל ביקורות טובות באתרים השונים בחו"ל.

לאחר בירור במספר פנצ'ריות התברר כי אין תאריכון חדש עבור הדגם הנ"ל במידה שבה אני מעוניין ולכן פתחתי את השרשור במטרה להתייעץ עם חברי הפורום.

לגזור מתוך השאלה שלי שבטיחות בני משפחתי איננה חשובה והשיקול הכספי הוא שעומד בראש מעייני הוא טעות גדולה שאיננה מובנת לי - אחרת למה לי לפתוח שרשור שכזה מלכתחילה ולא לרכוש ישירות צמיג סיני זול ולחסוך מאות שקלים.

לגבי קוד המהירות: ברישיון הרכב לא מצוין קוד מהירות , האם הדבר אומר שניתן להתקין גם 88H בראש שקט ?

באופן כללי, אם הדבר לא רשום ברישיון איפה המידע הזה כן נמצא ?

חג שמח

אלון

פורסם (נערך)

אתה מחליף כל שנתיים או שלוש צמיגים.

רוב עם ישראל לצערנו מחליף צמיגים רק שאין ברירה.

למה לא לקנות צמיג כמה שיותר חדש ?

פורסם

אפשר למצוא צמיגים בני פחות מחצי שנה אם מחפשים מספיק טוב. אני לא הייתי נוגע בצמיג בן יותר משנה אלא אם כן לא היתה לי שום ברירה, למשל במקרה בו הרכב היה מושבת בדלל צמיג לא תקין ולא ניתן למצוא צמיג חדש בשום מקום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תתפלא, אבל לא תמיד אפשר למצוא צמיג לפי רצונך בכל מידה.

למשל, למידה המצחיקה והנפוצה שברכבי הצמידו קוד עומס כל כך גבוה, שנשארו כמה דגמים בודדים למבחר, שאף אחד לא מחזיק במלאי.

כל פנצ'ריה צריכה להזמין, ואין לאף אחד מושג לגבי התאריכים, עד אשר ההזמנה מגיעה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הנה אסמכתאות מכל בתי הספר לנהיגה מתקדמת בישראל:

יש בטח אסמכתאות נוספות למי שיש כוח לחפש. לכך יש להוסיף מספר רב של מבחנים השוואתיים, שמלבד

כרגע אינני מוצא אותם, וכן נסיון מצטבר עם מאות אלפי מכוניות בהדרכות שונות, שאני אישית נחשפתי רק לכמה מקרים ספורים מתוכם - ורב לי.

הם לא מתייחסים לזמן אחסון של הצמיגים, ולא יודע למה. די בטוח שהם מתייחסים לתקופת שימוש- קלומטריז' וכו'.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

בחלק מהציטטות מדובר בפירוש על אורך החיים הכולל של הצמיג מאז ייצורו, ואם תשאל תקבל בעל פה תשובה כזו, כמו שאני קיבלתי שוב, ושוב, ושוב.

אגב, אחסנה נכונה של צמיגים היא לא עניין של מה בכך וטרם ראיתי תקריה אחת בישראל שמקפידה על כך כראוי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ולד, תבדוק אם זה בסדר להתקין צמיגים עם קוד עומס כפול 95/93T, זה פותח עוד קצת אפשרויות.

זה צמיג שאני צריך, וקניתי את המקורי של Goodyear. הצמיגים מאוחסנים אצל היבואן ולא בפנצ'ריות.

אני מאמין שתנאי האחסנה אצל יבואן Goodyear מתאימים יותר, וזה מה שנאמר לי בכמה מקומות.

פורסם

כן, אני יודע שאתה צריך 95T, פשוט לא הייתי בטוח שגם קוד כפול מתאים, למרות שלהבנתי כן.

יש לך עוד אפשרות וחצי בערך חוץ מגודייר, למרות שאין לי מושג מה הזמינות בארץ - הנקוק RA18, פירלי כרונו או קארייר, קונטיננטל ונקו-קונטקט, דנלופ אקונודרייב או SP LT30A.

וסליחה על הסטייה מהנושא המקורי.

פורסם (נערך)
לא כל כך ברורה לי התגובה שלך רונן, בסה"כ התעניינתי בצמיג מחברה מוכרת שנחשב מוצלח וקיבל ביקורות טובות באתרים השונים בחו"ל.

לאחר בירור במספר פנצ'ריות התברר כי אין תאריכון חדש עבור הדגם הנ"ל במידה שבה אני מעוניין ולכן פתחתי את השרשור במטרה להתייעץ עם חברי הפורום.

לגזור מתוך השאלה שלי שבטיחות בני משפחתי איננה חשובה והשיקול הכספי הוא שעומד בראש מעייני הוא טעות גדולה שאיננה מובנת לי - אחרת למה לי לפתוח שרשור שכזה מלכתחילה ולא לרכוש ישירות צמיג סיני זול ולחסוך מאות שקלים.

לגבי קוד המהירות: ברישיון הרכב לא מצוין קוד מהירות , האם הדבר אומר שניתן להתקין גם 88H בראש שקט ?

באופן כללי, אם הדבר לא רשום ברישיון איפה המידע הזה כן נמצא ?

חג שמח

אלון

לא התכוונתי אליך ספציפית אלא לרוב ציבור הנהגים.

יש נטייה לרוב הנהגים לזלזל בצמיגים העיקר לשלם כמה שפחות.

במקומך אם אין את צמיג טרי שאתה מחפש , תחפש צמיג אחר המקביל לצמיג שלך.

מתוך החוברת של הצמיג והטיפול בו : זכור! כי יש חשיבות לקוד מהירות ומשקל בהתאם להוראות יצרן הרכב גם כאשר הרכב נוסע במהירות נמוכה.

אגב גם ברכבים יותר ישנים מופיע קוד המהירות.

אני מציע לך לבדוק אצל יבואן הרכב מהו קוד העומס והמהירות לפני שאתה מרכיב.

חג שמח לך.

פורסם

לפותח השרשור, אם אתה לא מוצא Goodyear efficient grip טרי מבחינתך, אני ממליץ לך בחום להתעניין ב Bridgestone b250.

פורסם

שלום,

אני קניתי מלפני שבוע באוטודיפו 4 צמיגים עם אותם מידות כמו שלך מדגם טייפון (אירופאי) עם תאריך 14\14 .

אחלה צמיגים והמחיר מצוין כי היה עליהם מבצע לחג.

בלי שום קשר אני ממליץ לקנות מאוטודיפו כי המלאי שלהם מתחסל מהר כי הם עושים FIFO והמלאי תמיד חדיש יותר

בברכה,

שגיא

• תוכן חדש...