Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד לפוסט הקודם שלי, הפעם אני מחפש על רכב זול בשבילי (נהג חדש וכו'..) :roll:

אז ככה. סבא וסבתא שלי מחליפים רכב, ומוכנים לתת לי את הסוזוקי סוויפט 2011 שלהם. הייתרון - אני יודע את מצב הרכב, יודע שהוא שמור כמו זהב ולא נסע הרבה. מצד שני, הרכב זולל דלק ביחס לאחרים, וכן זה קטנוני אבל הצבע שלו מכוער :oops:

האפשרות השנייה שלי היא למכור את הסוויפט ולקנות רכב אחר, יותר קטן ובתקווה יותר חסכוני. מצד אחד נשמעת כמו אפשרות טובה, אבל יש את העניין של קניית רכב יד שנייה שיכולים להיות בו כל מיני בעיות, וזה חוסך לי את הסיבוך של מכירת וקניית רכב.

אז השאלות שלי הן ככה

1. בגלל שאני לא יכול לנהוג על הסוויפט בגלל בעיות ביטוח וכו' (והאמת שגם לא על האחרים אבל לא משנה) אני שואל אותכם, הרכב מוצלח? מאיץ טוב? כיף לנהוג?

2. מה עדיף לי לעשות?

תודה :)

פורסם

הסוויפט תהיה זריזה יותר ולדעתי מהנה יותר,היתרון גם שרתה קונה רכב שאתה מכיר,תוסיף לזה אמינות וקיבלת אחלה רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוויפט אוכלת דלק?מפתיע ,אני יודע שהממוצע שלה 1:13 שזה סביר מאד ,אגב פיקנטו וI10 יוציאו בערך אותה תוצאה

פורסם
סוויפט אוכלת דלק?מפתיע ,אני יודע שהממוצע שלה 1:13 שזה סביר מאד ,אגב פיקנטו וI10 יוציאו בערך אותה תוצאה

לפי נתוני יצרן הi10 והפיקנטו יותר חסכוניות.

תודה לשניכם :)

פורסם
לפי נתוני יצרן הi10 והפיקנטו יותר חסכוניות.

תודה לשניכם :)

הפיקנטו אכן חסכונית יותר בקטגורית המיני בהנחה שהיא ידנית יש לה צריכה מעולה. קח בחשבון גם שה- i10 מורכבת בטורקיה אם אתה מבין לאן אני חותר.. ובמבחני ריסוק היא קיבלה תוצאה די מאכזבת.

פורסם

הi10 קיבלה 4/5 כוכבים במבחני הריסוק, הדגמים של 2011 יוצרו בהודו.

תוצאות מבחני הריסוק הללו סבירות למדי לקטגוריה. יש מכוניות שזכו ל3 כוכבים (אלטו, 107/C1/אייגו), יש 4 (פיקנטו, i10, ספארק), ויש 5 (VW UP).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הפיקנטו אכן חסכונית יותר בקטגורית המיני בהנחה שהיא ידנית יש לה צריכה מעולה. קח בחשבון גם שה- i10 מורכבת בטורקיה אם אתה מבין לאן אני חותר.. ובמבחני ריסוק היא קיבלה תוצאה די מאכזבת.

אני לא מבין למה אתה חותר,תסביר את עצמך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוויפט הקודמת נהדרת לדעתי, רכב קטן זריז וכיפי.

אצלנו במשפחה יש אחת שעוברת חיים לא קלים ומציגה אמינות מושלמת וצריכת דלק ממוצעת של 13 ק"מ לליטר.

נתוני צריכת דלק בקטלוגים הם לא מאוד נאמנים למציאות ולא תמיד הרכב שהכי חסכוני בקטלוג יהיה הכי חסכוני אצלך, זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה ותוואי הכבישים.

מעבר לזה, בתור נהג חדש אתה בטח לא נוסע הרבה כך שכמה קילומטרים לכאן או לשם לא יעשו הבדל משמעותי.

פורסם (נערך)

2011 עשוי להיות הדגם המעודכן של הסויפט (מנוא 1242 סמ"ק), והאומדן של 13 קמ"ל למתאר משולב סביר מאד לדגם האוטומטי. אצלי (דגם 2013) הצריכה נעה בין 12-16 קמ"לבהתאם לאופי הנסיעה, ויש בפורום חברה שלאביה רכב דומה עם תוצאות יותר טובות.

בכל מקרה - אם אתה לא עושה 60,000 ק"מ בשנה הרי שבבחירת רכב מיד שניה מקור הרכב וידיעת מצבו הם הקריטריון החשוב ביותר, וכיון שהסבירות שסבא וסבתא ירמו אותך היא אפסית (כמובן תתכן תקלה סמויה, קרה לי עם רכב שקנתי מהחם שלי) לא הייתי מהסס וקונה את הסויפט.

וד"א - לסויפט המעודכנת 5 כוכבי NCAP.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הסוויפט הקודמת נהדרת לדעתי, רכב קטן זריז וכיפי.

אצלנו במשפחה יש אחת שעוברת חיים לא קלים ומציגה אמינות מושלמת וצריכת דלק ממוצעת של 13 ק"מ לליטר.

נתוני צריכת דלק בקטלוגים הם לא מאוד נאמנים למציאות ולא תמיד הרכב שהכי חסכוני בקטלוג יהיה הכי חסכוני אצלך, זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה ותוואי הכבישים.

מעבר לזה, בתור נהג חדש אתה בטח לא נוסע הרבה כך שכמה קילומטרים לכאן או לשם לא יעשו הבדל משמעותי.

ידעתי שהם לא אמינים, אבל חשבתי כולם לא אמינים עם אותה סטייה פחות או יותר :-P

2011 עשוי להיות הדגם המעודכן של הסויפט (מנוא 1242 סמ"ק), והאומדן של 13 קמ"ל למתאר משולב סביר מאד לדגם האוטומטי. אצלי (דגם 2013) הצריכה נעה בין 12-16 קמ"לבהתאם לאופי הנסיעה, ויש בפורום חברה שלאביה רכב דומה עם תוצאות יותר טובות.

בכל מקרה - אם אתה לא עושה 60,000 ק"מ בשנה הרי שבבחירת רכב מיד שניה מקור הרכב וידיעת מצבו הם הקריטריון החשוב ביותר, וכיון שהסבירות שסבא וסבתא ירמו אותך היא אפסית (כמובן תתכן תקלה סמויה, קרה לי עם רכב שקנתי מהחם שלי) לא הייתי מהסס וקונה את הסויפט.

וד"א - לסויפט המעודכנת 5 כוכבי NCAP.

אני כמעט בטוח שזה הדגם המעודכן עם המנוע הקטן יותר (1.2L כמו שאמרת).

תודה לכולם, עכשיו צריך לראות איך זה מסתדר עם הבני דודים.. :roll:

נקווה שאני לא אחזור בזמן הקרוב מחפש רכב אחר חח

אבל נגיד שזה לא מסתדר, האם מומלץ לקנות סוויפט כזאת או שיש רכבים עדיפים? כי אני לא רואה שמדברים עליה פה הרבה.. איך היא למשל מול הdacia sandero stepway שעולה מעט יותר מרכב כזה ביד שנייה, ואני מוכן להוסיף כסף אם החוויה / צריכת דלק יהיו טובים יותר.

פורסם

הרכב הזה ספציפית מראה אמינות מושלמת, אם אני זוכר נכון הוא נסע משהו כמו 30 אלף קילומטרים בלי טיפול (כן, עצוב משהו) ולא צייץ. מדובר בדגם הקודם עם מנוע 1.5 ליטר והוא משנת 2011. באותה שנה הגיע הדגם החדש.

כשמתלבטים לגבי רכב משומש זה אחרת, הסוויפט ספיציפית נהינת מביקוש מעולה ומחירון גבוה כך שלא בטוח שזאת תהיה ההמלצה שלי אם תתלבט לגבי רכב קטן משומש בכ-50 אלף שקלים. ספיציפית רכב מקרובי משפחה שנסע מעט ואתה מכיר אותו היטב הוא מציאה ולכן הצעתי לא לחפש חלופות לאקזמפלר כזה.

פורסם (נערך)
הרכב הזה ספציפית מראה אמינות מושלמת, אם אני זוכר נכון הוא נסע משהו כמו 30 אלף קילומטרים בלי טיפול (כן, עצוב משהו) ולא צייץ. מדובר בדגם הקודם עם מנוע 1.5 ליטר והוא משנת 2011. באותה שנה הגיע הדגם החדש.

כשמתלבטים לגבי רכב משומש זה אחרת, הסוויפט ספיציפית נהינת מביקוש מעולה ומחירון גבוה כך שלא בטוח שזאת תהיה ההמלצה שלי אם תתלבט לגבי רכב קטן משומש בכ-50 אלף שקלים. ספיציפית רכב מקרובי משפחה שנסע מעט ואתה מכיר אותו היטב הוא מציאה ולכן הצעתי לא לחפש חלופות לאקזמפלר כזה.

טוב הגזר דין הגיע מוקדם ממה שחשבתי. הפסדתי במכרז חחחח

הוחלט לתת אותו לבנות דודות, בגלל התלונות שלי שהוא נשי והרצון לתת לי לבחור רכב >

הסתכלתי עוד קצת, וממש אהבתי את הפג'ו 108 והדאצ'יה סנדרו סטפווי (המחיר טיפה גבוה, נראה מה עושים עם זה, גם בעיתיים כי הם חדשים ואין יד שנייה), איך שני הרכבים האלה?

הבנתי שהקיה פיקנטו והיונדאי i10 חלשות יחסית, ולא נותנות צריכת דלק ששווה את ההפסד בכוח.

איזה עוד רכבים יתנו לי צריכת דלק טובה וגם ביצועים סבירים? הנסיעות שלי הן בעיקר בין עירוניות.

אני פשוט אבוד מרוב אופציות...

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם

מה זה משנה אם הרובוט הרכיב את הרכב בטורקיה או קוריאה?

הפנדה הקודמת יוצרה בפולין, הקורולה לפני 2 דורות בטורקיה, הספייס סטאר בתאילנד ושום דבר לא מתפרק.

רובוט זה רובוט.

• תוכן חדש...