Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגיע הזמן שיפסיקו להסיר אחריות מהולכי רגל בנוגע לחיים של עצמם ולזרוק הכל על הנהג. די. חוק אינפנטילי ומיותר.

מי שחושב שהגיוני ובטוח לחצות כביש כשגוש פלדה במסה של טון או יותר שועט לעברו תוך הסתמכות על פסים שמישהו בעירייה או במע"צ צייר פעם, תוך כדי שהוא מתכתב בסמארטפון או שומע מוזיקה, ולא חושב שצריך להפעיל שיקול דעת ולוודא שהרכב אכן מתכוון לעצור הוא פשוט אידיוט, והוא ושכמותו ימישכו להידרס גם אם יחוקקו חוקים מפה ועד הודעה חדשה.

*כל זה לא אומר שנהג לא אמור לעצור לאותו הולך רגל, אבל אותו הולך רגל רצוי שיחשוב ויפנים מה פוטנציאל הנזק שעשוי להגרם לו בזה שהוא קופץ לכביש שנוסעות בו מכוניות ומסתמך על אותם פסים מקושקשים, ולרוב דהויים על הרצפה, כאיזשהו מגן קסום.

מסכים עם כל מילה.

הבעיה אצלנו שכל הזמן מחפשים אשמים, ולא מחפשים איך לתקן.

מה זו השטות הזו 'אם נדמה לך שהוא הולך לחצות', הרי כנראה כל אדם נורמלי שרואה אדם שבא לחצות כביש יאט. אותם אנשים שלא מאטים - לא ישנו את דעתם בגלל איזו תקנה של משרד התחבורה, תקנות לא יוצרות דרך ארץ, ואכיפה של החוק הזה היא בלאו הכי קרוב לבלתי אפשרית.

מה שצריך לשנות זה חינוך הן של הנהגים והן (ואולי בעיקר) של הולכי הרגל, להוסיף תשתיות מתאימות (מעברי חציה מתוחזקים, באמפרים, רמזורים בצמתים בעייתיים), להגביר אכיפה.

היות ואנחנו לא מתכוונים לעשות את כל זה - נמציא חוק חדש ונדמיין שהוא ישנה משהו.

ושיהיה לנו בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה הקנס?

איך שוטר יכול לטעון שנהג לא עצר כשהחוק המטומטם אומר במילים אחרות שהנהג מפעיל שיקול דעת, אז לפי ראייתו של הנהג ההולך רגל לא התכוון לחצות מעבר חצייה.

(ברור שבית משפט יהיה עם השוטר)

120 חמורים נשארים 120 חמורים.

פורסם

יש את זה ביותר אידיוטי? מי שנותן זכות קדימה ומכבד את שוכני הכביש האחרים נותן גם ככה ממילא זכות קדימה למי שעומד על המדרכה ומי שמזלזל באחרים ימשיך לסכן את חייהם. התקנה הזאת חוץ מתאונות חזית פגוש לא תתן שום דבר

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אני מוכן ל"קבל" את החוק/תקנה הדביליים הללו, אם כ"קונטרה", יוטל קנס (גבוה!) על הולכי רגל

שמתהלכים סהרוריים בכביש עם סמארקפונים ואוזניות.

alfa 156 2.5.

פורסם
כבר יצא לי לראות יותר מפעם או פעמיים שאני מאט לפני מעבר חציה והערס מאחורי עובר נתיב ומאיץ בלי לשים לב שיש שם מעבר חציה, תוך שהוא כמעט דורס את מי שחוצה אותו.

זה יעשה יותר נזק מתועלת.

זה^

קרה לי בדיוק השבוע (ואם זה לא היה כל כך נפוץ ומשעמם - גם הייתי מפרסם את זה בשרשור DVR)

מהרגע שעצרתי ועד הרגע שגם הרכב בשמאלי עצר עברו שבעה רכבים. "לא רואים ממטר" מה שנקרא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

- לפרוייקט מיוחד של משטרת ישראל דרושים "מיטיבי לכת" לחצי משרה. 2-3 משמרות בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ועכשיו תתחילו לחפש שוטרים גם ליד מעברי חצייה.

השוטר שייתן את הדו"ח לא צריך להוכיח כלום, פה הוא רק צריך לומר שהוא חושב שהולך הרגל רצה לחצות והנה אכלתם קנס.

איזה טמטום.

מה לוועדת הכלכלה ולתקנות תעבורה?

מסכים עם כל מילה,

מסחטת כספים נוספת.

מספיק שיש אדם שלא מתכוון אפילו לחצות ומדבר בטלפון ומסתובב ליד המעבר - לא עצרנו..דו"ח ע"י שוטר שפשוט מחכה .

תקנה מטופשת ומיותרת שרק תגרום בעיות

קובי

:-)

פורסם (נערך)

לפעמים אני מתגעגע לימים של עשרת הדיברות, אז זה היה פשוט, לא תרצח, לא תנאף, לא תגנוב. היום מרוב חוקים ותקנות אם לא באת לשוטר טוב בעין הוא כבר ימצא על מה להכניס לך.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הבעיה הגדולה גם היום זה שיש הרבה אנשים שפשוט עומדים ליד מעברי חצייה עם פלאפונים ומדברים להנאתם בטלפון. יצא לי לא פעם אחת לעצור ליד מעבר חציה רק כדי לקבל מבט תמוהה של "מה אתה רוצה ממני" מה הבן אדם שבסה"כ דיבר בטלפון ובכלל לא רצה לעבור. הבעיה שגם אלו יחשבו מבחינת השוטרים ככאלו שרצו לחצות.

כנראה שיצטרכו להעביר לשוטרים קורס בקריאת מחשבות.

פורסם

רק לי זכור בבירור שכך היה (לפחות על הנייר) מאז ומעולם? זה זכור לי מלימודי התאוריה, אמנם עברו כמעט 30 שנה אבל הזכרון בסדר - כבר אז למדתי שאם הולך רגל מתקרב למעבר חציה או נראה כאילו עומד לחצות, יש להתיחס כאילו הוא חוצה ולעצור לו. או שזו היתה תקנה שפגה תוקף וחודשה?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אלפא - הנראה שהיה מורה שלימד אותך לנהוג, לא רק לעבור טסט.

לפני כמה שנים עלתה הצעה לסמן על המדרכה, בסמוך למעבר החציה, שטח לבן - אשר הולך רגל העומד עליו מסמן לנהגים כי בכוונתו לחצות. הגיוני שאם הסדר כזה ייושם התקנה תיה הגיונית, בתנאי שגם הולכי הרגל יתיחסו בכבוד לנהגים על ידי המנעות מעמידה מיותרת על אותו משטח.

לגבי המתקנים באזניים - יש בחנ"א סעיף המיטל קנס על הולך רגל החוצה כביש כאשר אזניות באזניו. קנס של 100 ש"ח (סעיף 6413). אני סקרן מתי, אם בכלל, נרשם דו"ח לפי סעיף זה, והוא לא כולל שימוש בטלפון שלא באמצעות אזניות. וד"א, אאל"ט בפריס תקנה דומה נאכפת עם קנס של 150 אירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק לי זכור בבירור שכך היה (לפחות על הנייר) מאז ומעולם? זה זכור לי מלימודי התאוריה, אמנם עברו כמעט 30 שנה אבל הזכרון בסדר - כבר אז למדתי שאם הולך רגל מתקרב למעבר חציה או נראה כאילו עומד לחצות, יש להתיחס כאילו הוא חוצה ולעצור לו. או שזו היתה תקנה שפגה תוקף וחודשה?

אני גם זוכר בבירור שלימדו אותי את זה. יתרה מזו, מורה הנהיגה שלי (שבאמת לימד אותי לנהוג ולא רק לעבור טסט - לראיה העובדה שעברתי רק טסט שני) אמר לי שיש חוק שאומר שלהולך רגל תמיד יש זכות קדימה. גם לא על מעבר חציה.

לגבי החוק, אני לא מבין (כאילו, אני כן מבין, במיוחד בהקשר של מדינת ישראל, אבל לצורך הדיון) למה צריך לקבוע חוק שאוסר על אנשים להתנהג כמו דושבאגס. מה קשה לעצור לבנאדם שרוצה לעבור את הכביש. ממתי נהינו כל כך חסרי אמפתיה אחד לשני שאשכרה צריך חוק בשביל שנתנהג כמו בני אדם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בואו נעמיד דברים על דיוקם - הולך רגל יכול להתפרץ לכביש, אך הוא לא יכול להתפרץ למעבר חציה (פר הגדרה),כיזה מקום שהוא אמור לעבור בו .מחובתו של כל נהג להאט ליד מעבר חציה ולפקוח 7 עיניים, עם או בלי תקנת תעבורה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

מחוקקים מפגרים. במקום לדרוש אחריות מהולכי רגל (שגם הם משתמשי דרך) בוחרים בפתרון הקל. מה עם תקנה שמטילה קנס על מי שלא עובר במעבר חציה?

בכלל, מה זה ״ניכר שבכוונתו לחצות את הכביש״? נהגים אמורים לקרוא מחשבות? היום ראיתי מישהי עומדת ליד מעבר חציה, אבל היא לא התכוונה לחצות אלא לעלות לרכב שבא לאסוף אותה. נהג אמור להגיע ולחכות עד שיגיע אותו רכב?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...