Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני והאשה רוצים לטייל באיזור טירול בסוף חודש מאי במשך תשעה ימים. הדבר היחיד שהוזמן כרגע הוא טיסה למינכן ורכב. הבעיה היא שאין לי מושג איך לתכנן את הטיול. מטרת הטיול - בעיקר הייקינג באלפים, ומעט טיולי ערים.

האם ריאלי לבקר גם בערים המרכזיות של טירול כמו אינסברוק והאלסטט וגם להגיע לזלצבורג? כמה זמן להקדיש לכל מקום?

Danke

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם (נערך)

בטיול המשפחתי שלי לפני 5 היינו בזלצבורג 5 לילות (כאשר היום הראשון התבזבז בגלל סדרת תקלות בשכירת הרכב בנמה"ת של מינכן ובדרך לזלצבורג). יומיים מתוך הארבעה בילינו בזלצבורג עצמה, יום אחד במכרות המלח ב-Hallein ובמערת הקרח Eisriesenwelt (ממליץ על הסדר ההפוך בגלל תורים ארוכים מאד וקטע הליכה ממושך בטיפוס למערת קרח), ויום אחד על ה-Kitzsteinhorn ובסכר ב-Kaprun (חויה מיוחדת, במיוחד בגלל דרך ההגעה לסכר).

בהמשך היינו יומיים בטירול, כאשר מצאתו צימר מדהים בעיירה Telfs, כ-20 ק"מ ממערב לאינסברוק. חייב לומר שבאינסברוק עצמה לא מצאנו עניין רב, אבל יש בקרבה מוזיאון של Swarovski שסביר שהאשה תמצא בו עניין ואולי גם מקום לרוקן את הארנק (ובינינו, גם אתה תהנה)

בכל מקרה ההמלצות שלי:

1. לתכנן את הטיול ככוכב עם 2 מוקדים (אחד בזלצבורג או בקרבתה, האחר בטירול, או בחלק המזרחי של שויצריה ובטירול אבל זה יהיה יותר יקר).

2. להקפיד לקנות מדבקת אוטובאהן ל-10 ימים בצד הגרמני של הגבול. הוצאה של כ-10 אירו, ואתה נדרש לה מיד במעבר הגבול כיון שסביר שתעבור מאוטובאהן גרמני לאוטובאהן אוסטרי. אם אתה מתכוון לעבור לצד השויצרי בקש שהרכב יהיה מצוייד במדבקה שויצרית שנתית כיון שרכישתה תעלה כ-40 אירו. ניסיוני הוא שבשכירת הרכב ישאלו אותך אם אתה מתכוון לנסוע לשויצריה ולאוסטריה, יתכן שישתדלו לתת רכב המצויד במדבקה השויצרית. האוסטרית ל-10 ימים זולה ואין בעיה לקנות אותה, ולשים לב שהקנס על נסיעה באוטובאהן ללא מדבקה כבד מאד, מתחיל במאות ויכול להגיע לאלפי אירו.

3. להקפיד על נהיגה לפי כל הללים. ב-Telfs נתקלתי באכיפה של איתות ביציאה ממעגל תנועה.

4. יש אתר שמאפשר חיפוש צימרים באוסטריה לפי אזורים, נותן מידע על כל צימר + תאריכי תפוסה. כאשר אני חיפשתי לא היתה אפשרות להזמין דרך האתר אלא רק להשאיר הודעה, ובעלת הצימר התקשרה כדי לסגור את העסקה. לצימר בזלצבורג נדרשנו להעביר מקדמה באמצעות SWIFT. חפש את המונחים בגרמנית ferienwohnung ו-ferienhaus. הצימרים בהם שהיתי היו מצויידים היטב.

5. אם אתם שוהים בצימרים דאגו להצטייד במזון בדרך ממינכן, אפשר לצאת בכל יציאה מהאוטובאהן (A8 מוליך לזלצבורג) ולהכנס לסופרמרקט המקומי. שים לב שהחנויות נסגרות ב-7 בערב וזה כולל גם מרכזי קניות, כולל המרכז הגדול בזלצבורג, בסמוך למעבר הגבול לגרמניה ליד איצטדיון רדבול. במינכן יש חנויות שנסגרות כבר ב-6.

6. לתכנן בסוף הטיול 1-2 לילות במינכן לצורך קניות. אם רוצים לטייל בה - להאריך את השהות. מינכן עצמה וסביבתה יכולים למלא בשקט שבוע.

7. בנמה"ת של מינכן יש חויה לא סימפטית שנקראת טרמינל 1F. לא אכביר במילים, רק צריך להביא בחשבון הליכה של 10-15 דקות אל וממרכז השדה (הרחבה בין טרמינלים 1 ו-2) עם המזוודות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי לפני כשבועיים. היה מדהים, חוץ מטרמינל 1f, הגשם שירד ביומיים הראשונים, וגם העובדה שצל אם זה נראית כמו סניף של דאעש. טירול וגרוסגלוקנר היו לא נורמלים. הטיול הכי טוב שעשינו מאז שהיינו ביפן לפני שנתיים.

שמתי כמה תמונות ב-imgur http://imgur.com/a/TL0jO

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...