Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב צבר 20 א' ק"מ והגיע הזמן לטיפול ראשון

הרמתי טל' למס' מוסכים של רנו באיזור המרכז והשרון ובכל המוסכים עלות הטיפול נעה

בין 750-810 ש"ח עבור החלפת שמן ופילטר שמן בלבד!!!

נראה לכם הגיוני?

פורסם

רוב הסיכויים שזה כולל גם פילטר מזגן שעולה כ 150 ש"ח. + שמן מנוע 200 + פילטר שמן 50 + שעת עבודה 250 + מע"מ.

לא משהו חריג.

פורסם

700 ש"ח זה בערך המחיר הרגיל לטיפול קטן בכל המוסכים מורשי היבואן בארץ, בכל המותגים, בכל הדגמים. המחיר שאתה מציין לא חריג לטובה, או לרעה.

נכון, זה יקר. נכון, לקנות את השמן והפילטר לבד יעלה לך בערך רבע. אבל גם לקנות קופסאת שימורים של טונה, 2 עבגניות ומללפון יעלה לך רבע מסלט טונה בארומה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המחיר הוא עבור שמן+פלטר שמן בלבד ללא פילטר מזגן!!!

נראה לי קצת הזוי...

שאלה אחרת: מתי מחליפים פילטר אוויר+ פילטר מזגן? בטיפול 40 א' ? האם זהו לא מרווח גדול מדי?

פורסם (נערך)

המחיר הוא עבור טיפול וטיפול זה לא רק החלפת השמן ופילטר שעולים 350 שח בערך (השמן יקר כי זה שמן יחודי למסנן חלקיקים בתקן RN-720) אלא כוללים גם סדרת בדיקות של מכלולי הבטיחות, ניקוז מים פילטר סולר ועוד בדיקות שונות לשאר מערכות הרכב... שעתון של שעה ורבע כפול שעת עבודה של מוסך.

מסנן אויר למנוע כל 60 אלף או שלול שנים

מסנן אויר למזגן כל 40 אלף או שנתיים

לא שאלת אבל בכל זאת מסנן סולר כל שישים אלף או שנתיים

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

עד היום בכל הרכבים שהיו ברשותי ,החלפתי פילטר אוויר כל 15 א'

הרכיב עצמו זול יחסית והחלפתו פשוטה. למיטב ידיעתי פילטר נקי תורם לחיסכון בדלק

מה הסיבה אם כך שמחליפים אותו בפלואנס בתדירות כה נמוכה?

כמו כן אשמח לדעת היכן נמצא הפילטר סולר ולקבל הסבר לגבי פעולת ניקוז מים מהפילטר סולר (כיצד מגיעים לשם מים?)

פורסם

בהרבה רכבים ההוראה היא להחליף מסנן אוויר פעם ב-60K. אפשרי בין הטיפולים לפרק את המסנן, לנער אותו מעט, ולהחזיר.

לגבי פילטר סולר, בשביל להגיע אליו צריך לפרק גלגל קדמי ימני ואת חיפוי הפלסטיק (רנו :roll: )

אבל גם אני אשמח להסבר לגבי הצטברות מים בפילטר סולר. מאיפה המים מגיעים ולמה בבנזין זה לא קורה?

Stay Dirty

פורסם

די יקר, ההורים שלי שילמו על מגאן DCI 620₪ במורשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לקבל הסבר לגבי פעולת ניקוז מים מהפילטר סולר (כיצד מגיעים לשם מים?)

מים מגיעים עם הסולר. הסולר יותר קל ממים ולכן בפילטר המים מצטברים בחלק התחתון ויש בורג ניקוז שפותחים ומנקזים. לא יודע בדיוק איך זה בנוי בפלואנס.

מניסיון שלי ולא רק שלי בשנים האחרונות איכות הסולר בארץ די טובה, הוא לא מכיל מים ולא צריך לנקז מהפילטר באופן יזום בין הטיפולים.

וגם אם לא ינקזו בטיפול, אין עם זה בעיה.

בדרך כלל יש חיישן מים בתוך הפילטר סולר שמדליק נורה יעודית בלוח שעונים כשהפילטר מתמלא במים וצריך לנקז.

מניסיון שלי של מעל 10 שנים על דיזלים ומאות אלפי ק"מ הנורה הזו לא נדלקה אף פעם בשום רכב שהיה לי.

סתם בשביל לבדוק אם יש מים, פתחתי את הבורג וניקזתי כמה פעמים - לא יצאו מים, יוצא סולר נקי. כלומר לא היו מים בפילטר.

פורסם

בתקן מותר אחוז מסויים של מים בתוך הסולר ולכן מים מגיעים לשם , גם דרך הדלק של תחנות הדלק וגם התעבות טבעית של מים במיכל דלק שאינו אטום כמו בבנזין.

מניסיון בניקוז מים של פילטרים של דיזל תמיד יוצא קצת מים.

פורסם

בהמשך לתשובה של דן, אסור שהמים האלו יגעיו למערכת הזרקה. הם גורמים לקורוזיה בצנרת, הורסים את המזרקים ואת המשאבות ומשבשים את תהליכי הביערה. ככל שהמנוע מודרני יותר ולחצי ההזרקה יותר גבוהים, כך יותר חשוב שלא יהיו מים בסולר.

פורסם

מה הסיבה שבמנועי הטורבו בנזין החלפת שמן+פילטר שמן מתבצעת כל 30 א' ק"מ ואילו בדגמי הטורבו דיזל כל 20 א' ?

• תוכן חדש...