Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אה בוריס !?

אז למה כשאני רציתי לבצע התקנה מסוג זה, קיבלתי המון פידבאק שלילי לגבי המצב ?

אף אחד פה לא נתקל במגבר שנפגם כתוצאה מישיבה על תיבת התהודה של הסאב?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
זה בסדר.. יש המון התקנות של מגברים על התיבה ולא קורה כלום.

אמת.

לא שמעתי על מגבר ש"התקלקל" בגלל שהיה על מבנה של סאב...

פורסם
אה בוריס !?

אני אומר לך מדוע:

כי אתה "חורש" אינטרנט, ואם זה לא רשום לך על המסך - זה לא קיים.

כשתבצע התקנה כזו בפועל, תווכח לדעת שאין שום רע בזה.

עריכה: לא התכוונתי להעליב עם שם התואר ההוא - החלפתי לעדין יותר.

כך או כך זה לא משנה את העובדה שאתה לא מנוסה בשטח - וזה לדעתי החסרון הכי גדול ביידע שלך.

אם היית מיישם חצי ממה שאתה מצטט או אומר או חושב - הייתי מרגיש הרבה יותר בנוח לקבל ממך עצה.

ומה שהכי אבסורד זה - שאני באמת מאמין שבראש שלך יש הרבה, הרבה יותר מידע ממני בכל הנוגע

לאודיו לרכב, אבל לעולם לא הייתי שומע לעצתך בגלל שאין לך ידע ממשי אלא רק תיאורטי.

חבל.

גל

פורסם

לידיעתך, אכן ביצעתי את ההתקנה הזו באופן הזה, למרות שאמרו לי שיש סבירות גבוהה שזה יקצר את אורך חייו של המגבר.....

וזה לאחר התייעצות עם היבואן\מאגנט גרמניה בנושא.. (התשובה היתה, מקסימום יש אחריות)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
גל, עכבר אינטרנט ? :|

מה השלב הבא.. שמות גנאי ?!

לידיעתך, אכן ביצעתי את ההתקנה הזו באופן הזה, למרות שאמרו לי שיש סבירות גבוהה שזה יקצר את אורך חייו של המגבר.....

וזה לאחר התייעצות עם היבואן\מאגנט גרמניה בנושא.. (התשובה היתה, מקסימום יש אחריות)

אז אם ביצעת את ההתקנה הזו, וכלום לא קרה - אז למה אתה ממשיך לציין שיש עם זה בעיה?

(גם ערכתי למעלה - אתה מוזמן לקרוא)

גל

פורסם
אה בוריס !?

אם קיבלת פידבאק שלילי ממני לגבי הנושא אז זה כנראה היה לפני שהתנסיתי עם התקנות כאלה.
פורסם

גם אני עדין לא נתקלתי בבעיה של מגבר שמופרע מהווברציות מה שכן רצוי לא להעביר את ה RCA לייד הרמקול (סאב) כדי למנוע השראה מגנטית.

פורסם

גל, היני מסכים עם כל מילה שלך,וזאת אחת הסיבות שהינני חושב שאני עדיין בצעדי הראשונים .. ואיני מתיימר לטעון אחרת ..

אם אני אתן לך עיצה בנוגע להתקנות, זה אכן יהיה בגדר עיצה\המלצה, ואם תחליט לקבל עיצתו של מנוסה ממני.. אין עם זה שום בעיה ... 100% מקובל עלי .. הניסיון בפועל שלי כפי שציינתי פעמים רבות, שואף ל-0 לעומת אחרים פה..

אך צריך להתחיל מתישהו\איכשהו , לא כך ?

לגבי הרעיון של הויברציות של הסאב, אכן הניסיון שלי עד כה, (מספר חודשים מועט) לא העיד על בעיה כל שהי.

אך אין זה אומר שהמגבר שלו, או הסאבים שלו, לא יוכלו לגרום לבעיה להתממש.. ולכן העלתי בפניו את הנושא.

וכפי שציינתי, אני כאן כדי ללמוד, ולכן התייעצתי עם הפורום בנושא המדובר..

התגובות שקיבלתי הן:

תמיר:

ויברציות עלולות לשחרר הלחמות עדינות. ולגרום לבעיות. סיכוי לא רב

איל:

לא מומלץ מפני הסיבות שצויינו על ידי תמיר.

שלומי:

גם כן לא מומלץ, מפני ויברציות.

הניסיון של החבר"ה המלומדים .. הסביר שיש בעייתיות בנושא ..

וכפי שציינתי, הסיבה שבכל זאת הלכתי על האפליקציה, זה לא בגלל שהיני מזלזל בהם חס וחלילה.

זה אך ורק משום שקיבלתי אישור מהחברה עצמה לאפליקציה מסוג זה, וצויין שאין שום בעיה של הפעלת אחריות במקרה המדובר.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

נכון, זה באמת לא מומלץ. מן הסתם אם יגרם נזק הוא לא יגרם תוך שבוע אבל עם הזמן הוא יכול להיגרם. קשה מאוד לערוך מחקר סטטיסטי על משהו שגורם נזק לאורך טווח ארוך.

כמובן שיכול להיות שהוא יתקין מגבר ושהוא יעבוד ככה 5 שנים אבל גם יכול להיות שהוא יעבוד ככה חצי שנה, אם אפשר, עדיף לא לקחת את הסיכון. אם בכל זאת רוצים להתקין יש כמה דרכים לשיכוך הויברציות ועדיף לנקוט בהן.

האינטרנט מורכב מבני אדם. כמו שאם מתקין אמר לך משהו מסויים זה לא חקוק בסלע כך אותו הדבר לגבי האינטרנט ולהפך. אפשר ללמוד מהאינטרנט ולהיות תותח באודיו ואפשר ללמוד מהאינטרנט ולא לדעת כלום באודיו. כנ"ל לגבי לימוד מעשי יותר. אדם חכם יודע ללמוד משני המקורות ולשלב בינהם.

פורסם

לפי דעתי יש לכם טעות קטנה ובסיסית:

הוויברציות מאוד כטנות בד"כ (תלוי בסאב), מה שכן ניתן לקבע את התיבה לרכב ולבנות מחומר עבה ובכך למנוע את מרביתם.

אל נא לשכוח שגם כאשר המגבר לא על הסאב עדיין יש וויברציות בבגג' שנובעות מן הבאס שהסאב מפיק.

פורסם

אייל - כיצד תוכננה הבניה שאתה עושה עכשיו ברכב שלך, וכיצד בפועל נעשית ההפרדה בין התיבה לסאב לבין הבניה למגברים שנראית כחלק אחד? באילו שיטות נקטת על מנת למזער את הסיכון למגברים מהסאב?

פורסם

הבניה שאתה רואה מאוד חזקה. מדובר בשכבות רבות של פיבר גלאס. התיבה מתחברת מאחורי החור של הסאב ואלו בעצם נקודות המגע שלה עם המבנה. המבנה הקעור של הקשת מוסיף ל"חסינות" מרעידות שכן אם היה מדובר בפלטה ישרה הרעידות היו משפיעות יותר.

באזור החור של הסאב מדובר בעומק מאוד רציני וזאת כפי שאמרתי בגלל שיש שם המון חומר.

כיצד היא תוכננה? בעזרת הראש :)

• תוכן חדש...