Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

ברשותי ב4 שנים האחרונות סוברו אימפרזה שנת 2000 אוטומט 1600 עם בערך 1600000 ק"מ.

אני עושה כ 10,000 קמ בממוצע בשנה בעיקר כרכב סופי שבוע (נסעיות בכביש המהיר עד שעה).

אתמול בזמן נסיעה בכביש מהיר נקרעה רצועת טיימינג, היום לאחר בדיקה במוסך נאמר שהמנוע ממש נדפק (לא זוכר מה בדיוק), ונאמר לי שיותר זול להביא מנוע מפירוק מלתקן את המנוע הזה.

המחיר כולל עבודה ומנוע מפירוק, החלפת רצועת טיימינג במנוע החדש וכו בסביבות 4000 ש"ח, תלוי בכמה ימצא מנוע מפירוק.

אני מתלבט מה לעשות, אם לתקן את הרכב בעלות זו או לקנות כבר רכב חדש. לא התכוונתי לקנות רכב חדש והרכב הזה יספק אותי לפחות לעוד כמה שנים.

עד כמה זה הימור להחליף מנוע? מה הסיכונים בלקנות מנוע מפירוק?

עלות הרכב לפי מחירון הוא ה12000 ש"ח.

מה הסיכוי שישרוד עוד כמה שנים עד שארצה להחליף אותו? האם החלפת מנוע פוגע במחיר הרכב בעט מכירה?

כמה כסף אני יכול לקבל על הרכב ללא מנוע?

מה הייתם עושים במצב הזה?

תודה!

פורסם

ברכב כזה ישן החלפת מנוע לא תשפיע על המחיר.

אם הרכב בכללי אמין,תחליף מנוע וזהו,הסיכון הוא שאתה לא יודע מה המנוע עבר,טופל בזמן או לא זה גם מזל יש פה.

לידע כללי:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=334:rechev-manoa-ahlafa&catid=77:shinui-techni-rechev-c&Itemid=93

כזה רכב ללא מנוע,ימכר בכמה אלפים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברכב ישן כל כך, החלפה של מנוע לא פוגעת במחירו של הרכב. אני גם לא חושב שסחירות עתידית של רכב כזה צריכה להטריד אותך יותר מידי, זה לא שתקבל עליו יותר מכמה אלפי שקלים בודדים בעוד כמה שנים.

עלות החלפת מנוע ברכב כזה צריכה לנוע סביב 3000 אולי 4000 ש"ח. על הרכב שלך, בלי מנוע, תקבל כנראה סכום דומה.

השאלה היא כמה כסף יש לך בשביל השדרוג. אם יש לך 20-30 אלף ש"ח ששוכבים בצד ומחכים ליום פקודה אין לך מה להתלבט - שדרג את העגלה. ב-25-30 אלף ש"ח אתה קונה משפחתית מודרנית יותר מהסובארו שלך שתהיה טובה בכל מובן אפשרי.

אם אין לך את הסכום הזה ואתה חייב רכב - תקן את הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכל תלוי במוסך, באבחון שהוא נתן ובתיקון שהוא יבצע.

ייתכן שהוא הפריז באבחון, הקצין בתיאור הנזק ומנסה לנצל את המצב סתם,

ייתכן שהאבחון נכון אבל התיקון יבוצע רע ויבזבז לך הרבה זמן ומשאבים עד שתתייאש בהמשך,

ייתכן שהאבחון נכון והתיקון יהיה מושלם וב-4,000 קיבלת רכב עם מנוע חדש שיכול לעבוד עוד זמן רב,

ותיתכן גם החלופה האחרונה רק שאחרי חודש יתחילו בעיות אחרות של רקב צמה או גיר ואז אתה כבר מושקע,

מה תעשה ?

קשה לייעץ כי זה גם תלוי באיך אתה מתמודד עם תהליך כזה וכמה אתה בוטח במוסך ועל מה מבוסס הבטחון הזה.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

לפי הממוצע השנתי ותחושת בטן, אני מניח שהרכב לא גמא מעל מליון מייל, אלא עשירית מכך.

ההמלצה שלי היא למכור את הרכב לחלקים (1500-2500 ש"ח) להוסיף את הסכום שהתכוונת להוציא על החלפת מנוע, ועוד כמה אלפים, ולרכוש רכב מעט מודרני יותר שיהיה גם חסכוני ובטיחותי יותר מהסובארו הזאת, אם יש צורך ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם
תודה על התגובות.

הוחלט להחליף את המנוע ולחסוך כסף לצורך רכישת רכב חדש יותר בהמשך.

החלטה נבונה,אין טעם להוסיף כמה אלפים בשביל לקנות עוד רכב ישן שאי אפשר לדעת אילו תקלות יהיו בו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

על פי מה שאנשים כותבים באינטרנט, EJ16 (מנוע 1600 שיש לך) בנויים כהכ שגם אם נקרעת לך רצועה לא אמור לקרות נזק למנוע.. תבקש מהמוסכניק לראות את המנוע, ותיראה אם יש באמת נזק, ויש שסתומים עקומים...

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אני לא יודע מה עדיף לך אבל לפני כמה שנים באימפרזה שלי נקרעה רצועה, השסתומים התעקמו ושיפצו את המנוע, בסופו של דבר מדובר היה בהוצאה גדולה יותר מהצעת המחיר בגלל משאבת מים ועוד...

אם אתה מחליט לשפץ את המנוע אני מציע אם יש לך את האפשרות לשלם למוסך על פירוק והרכבה בלבד (ותקבל הצעות מחיר מכמה מוסכים) ולקבל הצעות מחיר מסדנאות שיפוץ, כך תשלוט על כל התהליך מקרוב ותחסוך מאות ש"ח.

פורסם

לפי ויקיפדיה:

The SOHC EJ Subaru boxer engines were non-interference engines through 1993, run by a single timing belt driving both cams (both sides of the engine) and the water pump. Because they are non-interference engines, if the timing belt fails, the engine of the models up to 1993 will not be destroyed. The oil pump is driven directly from the crank shaft and the waterpump by the timing belt. All DOHC and 1998-up SOHC EJ engines are interference engines, if the timing belt fails the engine will likely be destroyed or the valves & piston will be heavily damaged.

:turn-l:
פורסם

בזבוז כסף.

הרכב הזה לא שווה יותר מ-6-7 אלף ש"ח גם כשהוא תקין. מדובר ברכב בן 15.

בינינו, אתה לא נשמע לי כמו מישהו פדנט במיוחד על הרכב שלו, אחרת לא הייתה נקרעת לך חגורת טיימינג.

בתור בנאדם שאוהב להתניע ולנסוע, אין לך ממש פריבילגיה לנסוע ברכב ישן כ"כ.

את כל מה שאתה חוסך בצד, אתה תשקיע במוסכים.

לכן, קח את הכסף של החלפת המנוע + 500 שקל שתקבל על הגרוטאה שלך, ולך תקנה מכונית בת 3 בוגרת ליסינג במימון כמעט מלא.

עדיף לנסוע על קיה ריו בת 3 מאשר על אימפרזה בת 15, וההוצאות יהיו גם די דומות - רק שהחוויה האנאלית של מפגש תדיר עם המוסך תיחסך ממך.

פורסם

הוא צריך להוסיף 45 אלף ש"ח בערך (בהנחה ואין לו עוד בצד) כדי לקנות רכב בן 3. זו עלות חודשית של כ-1000 ש"ח בחודש, אבל היא מביאה איתה שקט נפשי בגזרת הוצאות האחזקה למשך שנים רבות, בוודאי ובוודאי עבור אדם שעושה 10 אלף ק"מ בשנה.

הוא גם יכול לעבור לרכב קטן יותר, כמו דייהטסו סיריון, שם אחת בת 3 תעלה לו כ-40 אלף ש"ח וגם תקזז חלק מעלות ההחזר החודשי אל מול פחות חשבוניות דלק.

• תוכן חדש...