Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

צריך לבחור מארבעת הרכבים הבאים שהקרטיריון העיקרי הוא נוחות הנסיעה היומית (80 קילומטר ביום, חלק נכבד בפקקים) וסופי שבוע נסיעות משפחתיות לטיולים (זוג ושלושה ילדים). אשמח לכל עיצה או טיפ..

* הרכבים הינם רכבי ליסינג בתשלום חודשי הכולל דלק והוצאות כך שלשאר הפרמטרים כמו חיסכון אין משמעות

1. מזדה 3 1.5 אוטו'

2. טויוטה קורולה 1.6 אוטו'

3. יונדאי I35 1.6 אוטו'

4. פורד פוקוס סטישן טורר 1.6 אוטו'

תודה!

פורסם

איני מתמצא ברכבים משפחתים,אבל אגיד לך ככה,נוחות זה קטריון שהוא אישי לכול אחד,למישהו המזדה יכולה להיות נוחה ולמישהו אחר הפורד.

תבצע נסיעת מבחן על כולם ואז תחליט אם זה השיקול העיקרי שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי היה ניסיון אישי עם שתיים מהמכוניות שציינת, שתיהן שנת 2012.

את ה-i35 לא אהבתי - היא העבירה לא מעט מרעשי הדרך אל תוך תא הנוסעים ובנסיעות על כבישים עירוניים לא איכותיים, תמיד נתנה תחושה של 'התרסקות' על מהמורות.

על הפוקוס טורר 1.6 ל' נהגתי כשבוע כשהחלפתי עם חבר מהעבודה מכוניות.

לי היה גם כן טורר אך 2 ל'.

לפוקוס טורר יש תא מטען גדול בצורה משמעותית מהאחרים בגלל צורת המרכב.

אני לא יודע אם בגלל שהייתי רגיל למנוע 2 הליטר, אך ה-1.6 הרגיש כבד מאוד ולא מעט פעמים ירד הילוך לצורך תאוצות שמנוע ה-2 ל' לא התייחס כלל.

הדבר כמובן גם העלה את הרעש בתוך הרכב.

לגבי הטויטה - חברים שנוהגים של שנת 2014 מרוצים מהרכב ומדווחים כי הוא מרגיש מרווח יחסית.

לכמה מהם יש 3 ילדים והם לא מתלוננים על צפיפות בספסל האחורי.

שוב, כאן מדובר על דיווח של חברים ולא מניסיון אישי.

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

ממליץ גם כן על טויוטה קורולה החדשה , להורים שלי יש מודל 2014 GLI והם מאוד מרוצים וזה גם נכון לגבי מה שאמרו פה על המקום הרב שיש במושב האחורי + תא מטען גדול ובכלל הקורולה החדשה היא שיפור גדול לעומת הדגם הקודם של 2010-2012

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

תודה רבה על הענות המהירה :-). דגם GLI כנראה זה לא יהיה אלה מהדגמים הכי זולים כיון שזהו רכב ליסינג. ההאפשרויות הצטמצמו לקורולה או פוקוס טורר.. אנסה ללכת לראותן בחברה ו'להרגיש' מבפנים.

פורסם (נערך)

כאחד שעבד בשלמה SIXT ונהג כמעט כל יום על פורד פוקוס אני חייב לציין שכמעט כל יום הייתי נוסע עם פורד פוקוס אחרת למוסך המרכזי של דלק מוטורס בניר צבי (צריפין) בשל בעיות כאלה ואחרות שהבעיה הכי בולטת זה נושא הגיר הרובוטי ככה שמבחינת אמינות הרכב לא מצטיין אבל הוא גם רכב טוב .

לגבי הקורולה אתה תקבל את גרסת הליסינג הלוא היא SUN שהיא גם לא רעה ולא מביישת בהשוואה לGLI המאובזר (ההבדל היחידי בין הSUN לGLI בדגם החדש של הקורולה זה טאסות גלגלים בקוטר 15 אינץ' לעומת מגנזיום 16 אינץ' בGLI , מזגן מכאני פשוט לעומת בקרת אקלים דיגיטלית , קיפול מראות חשמלי מה שאין בSUN , פנסי ערפל יש בGLI אבל אין בSUN) , רק מה שעיצבן אותי בSUN זה שביטלו את הכפתור ליד הכיוון מראה של הקיפול מראות חשמלי ככה שאי אפשר לקפל חשמלי אלא עם הידיים .. בכל מקרה אם אתה אומר שיש ברשותך 2 אופציות הפורד פוקוס והטויוטה קורולה אז אל תחשוב פעמיים ותלך על טויוטה קורולה ! לדעתי צבע לבן הכי יפה לה ( ההורים לקחו כסף)

עריכה אחרונה על ידי sfargol

פורסם
נוחות זה קטריון שהוא אישי לכול אחד,למישהו המזדה יכולה להיות נוחה ולמישהו אחר הפורד.

תבצע נסיעת מבחן על כולם ואז תחליט אם זה השיקול העיקרי שלך.

האמרה הנ"ל נכונה לגבי המושבים (נוחות הישיבה ו/או תמיכה), שיכוך המהמורות הוא אבסולוטי טוב או רע. מבין הדגמים שהועלו כאן, הפוקוס היא המכונית המציעה את נוחות הנסיעה הטובה ביותר. מאידך, הספסל האחורי שלה מציע מרחב ברכיים מספק/גבולי בלבד. הטויוטה שניה לפוקוס בנוחות הנסיעה ומרחב המחייה מאחור מרווח יותר מהפוקוס, אך מעצם היותה סדאן היא פחות שימושית מהפוקוס. על פות"ש השרשור להטריח עצמו לסוכנויות של שני היבואנים ולהחליט מה סדר העדיפויות שלו. כמו כן, מומלץ לנהוג בשני הדגמים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בוודאי שנוחות נסיעה זה עניין סובייקטיבי,יש רכבים נוחים יותר,ויש רכבים נוחים הרבה פחות,זאת עובדה.

הפוקוס תהיה הנוחה ביותר בהפרש לא קטן.

פורסם

אחדד שוב, נוחות הישיבה במושבים היא עניין סובייקטיבי, נוחות הנסיעה (כלומר, שיכוך מהמורת ע"י מיתלי הרכב) היא עובדה - או ששיכוך המהמורות טוב או שפחות, אין כאן שום עניין סובייקטיבי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הבעיה שממש אין לי זמן להגיע לחברות הרכבים כדי לבדוק אותם ומעדיף להסתמך על עצות וטיפים של אנשים יותר מנוסים ממני (יודע שהכי טוב זה להרגיש אישית, זה בסדר :-)).

לסיכומו של שרשור - לנוחות נסיעה יומית ומשפחתית (5 נפשות) ואיבזור ללכת על הפוקוס טורר.

תודה רבה!

פורסם

נראה שאחרי שתסע איתו בפקקים - תתחרט שלקחת אותו - הגיר מעצבן ברמות בנסיעה איטית/עירונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נוחות זה בעיקר שיכוך מהמורות (אכן עניין אובייקטיבי), ארגונומיה והתאמה למבנה הגוף - אפשרות התאמת המושב וההגה לתנוחת נהיגה אופטימלית (שאת זה אפשר לבדוק באופן סביר אם כי לא מושלם בישיבה בסוכנות), ונוחות המושב עצמו - שזה עשוי להשתנות מאדם לאדם כתלות במצב הגב - כאבים חוליות שרירים ושאר מרעין בישין (ואת זה אפשר לבחון רק בנהיגה של חצי שעה לפחות, רצוי יותר).

בקיצור - אם אתה לא סובל במיוחד מהגב, תנסה לארגן נסיעת מבחן קצרה - אם אתה סובל, אתה חייב נסיעה ארוכה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

טויוטה קורולה החדשה תענה על צרכייך לך עליה ותרד מהפורד פוקוס מנסיון עליה ומנסיון של הרבה חברי פורום עקב גיר רובוטי מרגיז מאוד בפקקים ...

פורסם
בוודאי שנוחות נסיעה זה עניין סובייקטיבי,יש רכבים נוחים יותר,ויש רכבים נוחים הרבה פחות,זאת עובדה.

הפוקוס תהיה הנוחה ביותר בהפרש לא קטן.

אחי, נראה לי אתה לא מבין את פרוש המילה סובייקטיבי, הכוונה במקרה זה לסובייקטיבי זה מה שיותר נוח לאחד פחות נוח לאדם אחר.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...