Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדיוק. אז איך בדיוק ניפוח שווי מחיר המחירון עוזר לחברות הליסינג לנפח את עלות הליסינג ללקוחות כפי שטען מישהו קודם?

ניפוח שווי מחיר המחירון עוזר לחברות הליסינג למכור את הרכבים המשומשים, בתום תקופת הליסינג, ברווח.

לפעמים נוצר מצב שהן מוכרות את הרכב במחיר זהה, או אף גבוה מהמחיר בו הן רכשו את הרכב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המחיר של הקיה יקר יותר מהפוקוס נובע מהמחיר שאותו השיגה חברת הליסינג מהיבואן. עדיין אתה לא יודע מהו המחיר הזה שהם קיבלו שהוא מחיר זול משמעותית מהמחיר שאתה היית מקבל.

ניקח לדוגמא את הפוקוס סטיישן במחיר מחירון 128,000 ש"ח, כפי שציינת מוצעת בעלות של 2300 ש"ח. הגורם העיקרי שהמחיר הוא 2300 הוא מחיר הרכב, במידה ומחיר הרכב ירד נניח ל 100,000 ש"ח הרי שאז לא תסכים לשלם 2300 כי אולי אז כבר יהיה שווה לך כבר לרכוש את הרכב.

מה אכפת לך מה המחיר שהם מקבלים? אתה מתעניין במחיר שבזק מקבלים על מודמים? ובמחיר שהוט מקבלים על ממירים? או במחיר שהשכן שלך קיבל על הרכב החדש שלו במבצע האחרון של סיאט? או ב"צ'מפיון דיי" או ב"Hyun-day" (כן, ככה הם קוראים לזה).

אתה מתעניין למה הסופר מציע לך שימורים 4 ב-10 או מגבונים 2 ב-30?

ומי אמר שיש לך נניח 100 אלף שקל לשים על רכב חדש?

ניפוח שווי מחיר המחירון עוזר לחברות הליסינג למכור את הרכבים המשומשים, בתום תקופת הליסינג, ברווח.

לפעמים נוצר מצב שהן מוכרות את הרכב במחיר זהה, או אף גבוה מהמחיר בו הן רכשו את הרכב.

אתה בעצם טוען, שאחרי ירידת ערך של 3 שנים, ובשוק של קונים שיש הצפה של מכוניות משומשות (שמוריד עוד יותר את המחיר), חברות הליסינג מוכרות במחיר גבוה משקנו?

I call bullshit.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

mx3

"

אתה לא מודע לזה שאתה רוצה להגיע לנקודה הזאת, אבל זה בדיוק מה שאתה רוצה."

אודה לך עם לא תגיד לי מה אני רוצה ולמה אני מודע...

אין לי סבלנות להתמודד אתך בכתיבת מגילות, החיים שלי קצרים מדי.

בקצרה:

הטבות מהמעביד לעובד, הן ותמיד היו, פרצת מס.

כל עוד רכב חברה היה נחלתם של מנהלים וטכנאים, העלימו עין, כשנוצר מצב שבו המונים מנצלים את הפרצה, מנסים לסגור אותה.

אני מכיר את אינטל טוב מאוד.

אם מחר כל חברות ההייטק יממנו מיץ פטל לילדי העובדים, בהיקף של מאות אלפי שקלים בשנה, ינסו למסות את זה.

הכל שאלה של כמות, סכומים וקלות אכיפה.

אגב, טלפון סלולרי מהמעסיק, הוא כבר מזמן הטבה שחייבת במס.

העובדה שאתה "מוותר" על חלק מהמשכורת, עבור הרכב, לא מעניינת אף אחד, חוץ ממך והמעסיק. מבחינת האוצר, מדובר בהפסד מיסוי.

"

אתה בעצם רוצה להגיע לנקודה שבה אתה קובע למעסיקים שלא משנה איזה תפקיד, לא משנה איזה עובד וכמה נסיון יש לו ואיזה התמחות, לכל העובדים במדינה משלמים X שקלים בחודש."

לא. הנקודה שצריך לשאוף אליה היא שאנשים שמרויחים אותה משכורת, ישלמו אותו סכום מס. מה שלא קורה כשמחליפים חלק מהמשכורת בהטבות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש בעיה להתווכח עם M כי הוא פרנואיד ומשוכנע שאנחנו מנסים להיכנס לו לכיס או לפחות שעינינו צרה ברכב הליסינג שלו. באיזה שלב גם אני איבדתי אותו.

זה כמו להסביר לעובד חברת חשמל שמתן חשמל בחינם לעובדים זה דבר פסול.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
המחיר של הקיה יקר יותר מהפוקוס נובע מהמחיר שאותו השיגה חברת הליסינג מהיבואן. עדיין אתה לא יודע מהו המחיר הזה שהם קיבלו שהוא מחיר זול משמעותית מהמחיר שאתה היית מקבל.

ניקח לדוגמא את הפוקוס סטיישן במחיר מחירון 128,000 ש"ח, כפי שציינת מוצעת בעלות של 2300 ש"ח. הגורם העיקרי שהמחיר הוא 2300 הוא מחיר הרכב, במידה ומחיר הרכב ירד נניח ל 100,000 ש"ח הרי שאז לא תסכים לשלם 2300 כי אולי אז כבר יהיה שווה לך כבר לרכוש את הרכב.

נו מצויין. אז אם מחיר הליסינג נקבע בהתאם למחיר שהצליחו לקבל מהיבואן, איך זה מסתדר עם הטענה שלך שחברות הליסינג דורשות מחירון מנופח כדי לגבות יותר כסף עבור הליסינג עצמו? בנוסף, יש לא מעט רכבים כמו למשל פאביה ואיביזה שלא נמכרות בכלל בליסינג אבל מחיר המחירון שלהן מנופח, ובפועל יש מבצעים כל שני וחמישי?

פורסם

טעות בידך העלאת שווי הרכב מכניסה למדינה מליוני שקלים מחישוב שווי מס מנופח.

מה אכפת לך מה המחיר שהם מקבלים? אתה מתעניין במחיר שבזק מקבלים על מודמים? ובמחיר שהוט מקבלים על ממירים? או במחיר שהשכן שלך קיבל על הרכב החדש שלו במבצע האחרון של סיאט? או ב"צ'מפיון דיי" או ב"Hyun-day" (כן, ככה הם קוראים לזה).

אתה מתעניין למה הסופר מציע לך שימורים 4 ב-10 או מגבונים 2 ב-30?

ומי אמר שיש לך נניח 100 אלף שקל לשים על רכב חדש?

אתה בעצם טוען, שאחרי ירידת ערך של 3 שנים, ובשוק של קונים שיש הצפה של מכוניות משומשות (שמוריד עוד יותר את המחיר), חברות הליסינג מוכרות במחיר גבוה משקנו?

I call bullshit.

mx3

"

בקצרה:

כל עוד רכב חברה היה נחלתם של מנהלים וטכנאים, העלימו עין, כשנוצר מצב שבו המונים מנצלים את הפרצה, מנסים לסגור אותה.

שוב לא כל רכבי הליסינג הם הטבות עובד מעביד, ישנם כאלו (אפילו רבים) שמשלים את מלוא עלות אחזקת הרכב כולל עלות אחזקת קצין הרכב ורכבו.

אם מחר כל חברות ההייטק יממנו מיץ פטל לילדי העובדים, בהיקף של מאות אלפי שקלים בשנה, ינסו למסות את זה.

העובדה שאתה "מוותר" על חלק מהמשכורת, עבור הרכב, לא מעניינת אף אחד, חוץ ממך והמעסיק. מבחינת האוצר, מדובר בהפסד מיסוי.

"

אתה בעצם רוצה להגיע לנקודה שבה אתה קובע למעסיקים שלא משנה איזה תפקיד, לא משנה איזה עובד וכמה נסיון יש לו ואיזה התמחות, לכל העובדים במדינה משלמים X שקלים בחודש."

לא. הנקודה שצריך לשאוף אליה היא שאנשים שמרויחים אותה משכורת, ישלמו אותו סכום מס. מה שלא קורה כשמחליפים חלק מהמשכורת בהטבות.

פורסם
mx3

"

אני אכתוב מה שאני רוצה במסגרת הכללים, ואתה בהחלט לא מודע למה שאתה רוצה שיקרה.

בקצרה:

אין פרצה, יש שווי שימוש, זה לא פטור ממס.

אז אם זה חברה אחת או שתיים זה בסדר? אם זה כולן זה לא טוב?

זה מתנגש עם כל התפיסה הקומוניסטית שלך שכולם צריכים להיות אותו דבר.

גם רכב זה הטבה שחייבת במס, מס מיוחד, שנקרא שווי שימוש.

האוצר לא מפסיד מיסוי, לעולם, אל תתבלבל.

האוצר כביכול מפסיד (עבור משתמשי קצה כבדים בליסינג) כמה מאות שקלים בחודש, אבל מרוויח כמה פעמים: פעם אחת כשחברת הליסינג קונה אוטו (100% מס בערך על רכב), פעם שנייה כשהוא מתדלק (ומשתמשים כבדים מתדלקים המון) חצי ממחיר הבנזין זה מיסים.

בנוסף יש חברות ליסינג שלמשתמשים כבדים כאלה מחליפה רכב אחרי שנתיים או אפילו שנה ולא שלוש, אז המדינה הרוויחה שוב 100% מסים על הרכב החדש.

אני מבטיח לך שישבו כמה וכמה אנשים במשרד האוצר, עשו חישובים וקבעו את שווי השימוש כך שהם ירוויחו ככל הניתן.

שווי שימוש גבוה יותר היה גורם לפחות אנשים לקחת ליסינג, כנראה באופן שלא משתלם לאוצר.

שווי שימוש נמוך יותר היה גורם ליותר אנשים לקחת ליסינג, כנראה אנשים פחות רווחיים לאוצר (פחות דלק, פחות החלפת רכבים).

"אתה בעצם רוצה להגיע לנקודה שבה אתה קובע למעסיקים שלא משנה איזה תפקיד, לא משנה איזה עובד וכמה נסיון יש לו ואיזה התמחות, לכל העובדים במדינה משלמים X שקלים בחודש."

ומה קורה כשאתה מחליף חלק מהמשכורת בקופת גמל וקרן השתלמות? זה לא שני אנשים שמרוויחים אותה משכורת ואחד מקבל את ההטבות והשני לא?

מה קורה כשאתה נותן למפעל מסוים או חברה מסוימת הטבות מס בשווי מיליוני שקלים?

וכמו שאמרתי, קבעו שווי שימוש, משמע מי שמקבל הצעה לליסינג גבוה משווי השימוש - משתלם לו לקחת ליסינג והוא מרוויח, מי שמקבל הצעה נמוכה יותר לא משתלם לו.

המדינה עשתה את זה במודע.

כמובן שהעלאת שווי השימוש רק תשנה את קו המשווה הזה מתי כן כדאי לקחת ליסינג ומתי לא, למי כדאי ולמי לא.

בסופו של דבר יעלו עד כדי כך שישתלם רק לאנשים שנוסעים בשנה 60K ק"מ ואז תבואו בטענות למה הממוצע קילומטראז' בליסינג הוא 80K בשנה.

יש בעיה להתווכח עם M כי הוא פרנואיד ומשוכנע שאנחנו מנסים להיכנס לו לכיס או לפחות שעינינו צרה ברכב הליסינג שלו. באיזה שלב גם אני איבדתי אותו.

זה כמו להסביר לעובד חברת חשמל שמתן חשמל בחינם לעובדים זה דבר פסול.

פרנואיד אני לא, אני מנסה להסביר לכם למה הרצונות שלכם במקרה הטוב טיפשיות (לפחות בעיני המדינה), במקרה הנפוץ יותר לא רלוונטיות (שוב בעיני המדינה), ובמקרה הגרוע לא אפשריות לביצוע.

אגב אין קשר לחברת החשמל (שהיא חברה בבעלות המדינה) והטבות שמקבל עובד מחברה פרטית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
נו מצויין. אז אם מחיר הליסינג נקבע בהתאם למחיר שהצליחו לקבל מהיבואן, איך זה מסתדר עם הטענה שלך שחברות הליסינג דורשות מחירון מנופח כדי לגבות יותר כסף עבור הליסינג עצמו? בנוסף, יש לא מעט רכבים כמו למשל פאביה ואיביזה שלא נמכרות בכלל בליסינג אבל מחיר המחירון שלהן מנופח, ובפועל יש מבצעים כל שני וחמישי?

מה שאני טוען זה שמרכיב הרווח במחיר הליסינג מושפע מהמחיר שאותו היבואן מציע לצרכן ולכן שווה להם שמחיר הרכב לצרכן יהיה כמה שיותר יקר ואם רוצים לדייק אז המטרה היא לשמור על פער גדול ככל הניתן בין מחיר המכירה לצרכן לבין המחיר לחברת הליסינג.

לגבי הפאביה והאיביזה, השפעת הליסינג היא כל כך גדולה שהיא גורמת להטיית המחיר כלפי מעלה, ממנה נהנים גם שחקנים שלא בתחום הליסינג. "מבצעי המכירות" רק מלמדים שהמחיר הרגיל הוא לא מחיר טבעי, זה סימן שמשהו כאן עקום.

כמו כן, כבר הזכרתי שכשל הליסינג הוא רק אחד מכשלי השוק הקיימים בתחום הרכב. יבוא מקביל והגבלות על היבואנים הקיימים נדרשים בנוסף על מנת להוריד את מחירי הרכבים.

ראה לדוגמא כשל נוסף מהכרות אישית, אני בעלים של טויוטה פריוס, המדינה נותנת הנחה במס קניה על רכבים היברידים, בפועל היבואן גורף את ההנחה לכיסו ומוכר את הפריוס במחיר מופקע. כאן הרגולטור צריך להתנות את ההנחה בתנאי שתגיע לצרכן.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

spring אם ככה אז למה מחירי הרכבים לרכב משפחתי סטנדרטי הם לא נניח 160K?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה שאני טוען זה שמרכיב הרווח במחיר הליסינג מושפע מהמחיר שאותו היבואן מציע לצרכן ולכן שווה להם שמחיר הרכב לצרכן יהיה כמה שיותר יקר ואם רוצים לדייק אז המטרה היא לשמור על פער גדול ככל הניתן בין מחיר המכירה לצרכן לבין המחיר לחברת הליסינג.

לא הבנתי את המשפט הזה בכלל. אנא תפרט, עדיף עם דוגמא ממשית.

לגבי הפאביה והאיביזה, השפעת הליסינג היא כל כך גדולה שהיא גורמת להטיית המחיר כלפי מעלה, ממנה נהנים גם שחקנים שלא בתחום הליסינג. "מבצעי המכירות" רק מלמדים שהמחיר הרגיל הוא לא מחיר טבעי, זה סימן שמשהו כאן עקום.

רגע, אתה טוען כי התופעה של מחיר מחירון מנופח יחודית לשוק הרכב? מחיר מחירון גבוה שממנו ניתנת הנחה גדולה היא שיטת מכירה די נפוצה בישראל. כמעט כל מוצרי החשמל נמכרים בצורה הזו, ושם אין ליסינג. אז למה מחיר המחירון של הפאביה והאיביזה גבוה בגלל הליסינג, ובמוצרי חשמל זו סתם שיטת מכירה?

כמו כן, כבר הזכרתי שכשל הליסינג הוא רק אחד מכשלי השוק הקיימים בתחום הרכב. יבוא מקביל והגבלות על היבואנים הקיימים נדרשים בנוסף על מנת להוריד את מחירי הרכבים.

ראה לדוגמא כשל נוסף מהכרות אישית, אני בעלים של טויוטה פריוס, המדינה נותנת הנחה במס קניה על רכבים היברידים, בפועל היבואן גורף את ההנחה לכיסו ומוכר את הפריוס במחיר מופקע. כאן הרגולטור צריך להתנות את ההנחה בתנאי שתגיע לצרכן.

מה הכוונה גורף את ההנחה במס לכיסו? איך בדיוק אתה עושה את ההפרדה בין הרווח הרגיל שלו לבין הרווח שבא מהמס שהוא גרף לכיסו? במה זה שונה מעליית מחיר? בנוסף, אין הרבה פריוסים בליסינג, בעיקר כי ביטלו את ההטבה בשווי שימוש. אז איזה אינטרס יש ליבואן להעלות את מחיר הפריוס כאשר הוא בקושי מוכר לליסינג?

חמישה תוים

פורסם

"

ני אכתוב מה שאני רוצה במסגרת הכללים, ואתה בהחלט לא מודע למה שאתה רוצה שיקרה."

אז מבחינתי אתה יודע שאני צודק, ואתה רק לא מודע לזה.

סיימתי את הדיון איתך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

M כתב: "פרנואיד אני לא, אני מנסה להסביר לכם למה הרצונות שלכם במקרה הטוב טיפשיות (לפחות בעיני המדינה), במקרה הנפוץ יותר לא רלוונטיות (שוב בעיני המדינה), ובמקרה הגרוע לא אפשריות לביצוע.

אגב אין קשר לחברת החשמל (שהיא חברה בבעלות המדינה) והטבות שמקבל עובד מחברה פרטית.

התשובות שלך במקרה הטוב מלמדות על משאלת לב לשיפור תנאי השכר שלך, כאילו שאני מחליט כמה שווי צריך לזקוף לך. אתה מתעלם מכל הנימוקים החכמים שפינדר, בר72 ואנוכי רשמנו כאן.

אתה מסרב בתוקף להבין שתופעת הליסינג גרמה לנזקים החמורים שהצגנו כאן, עליית מחירי הרכב, אי-שוויון בין מחזיקי הרכב במדינה, זיהום אויר וכו', נכון שהנושא תוקן ברובו על ידי העלאת שווי הרכב בשנים האחרונות, אבל אני מהמר שגם להעלאה זו התנגדת, נכון? הכי טוב היה מבחינתך להשאיר את השווי רכב על 600 ש"ח, נכון ? הרי רק בגללנו "צרי העין" נכנסנו לך לכיס ודפקנו לך שווי רכב של 4000 ש"ח.

לעניין חשמל חינם לעובדי חברת חשמל אתה מסכים בשניות שזה פסול, אם היית עובד חברת חשמל היית כותב לי עכשיו מגילה למה זה הדבר הכי נכון בעולם.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

נמסיס כתב:

לא הבנתי את המשפט הזה בכלל. אנא תפרט, עדיף עם דוגמא ממשית.

לצערי אוכל לתת לך אין ספור דוגמאות רק לאחר שתהיה רפורמה ויורידו את מחיר הרכב, במקביל ירדו גם מחירי הלינג.

רגע, אתה טוען כי התופעה של מחיר מחירון מנופח יחודית לשוק הרכב? מחיר מחירון גבוה שממנו ניתנת הנחה גדולה היא שיטת מכירה די נפוצה בישראל. כמעט כל מוצרי החשמל נמכרים בצורה הזו, ושם אין ליסינג. אז למה מחיר המחירון של הפאביה והאיביזה גבוה בגלל הליסינג, ובמוצרי חשמל זו סתם שיטת מכירה?מב

מחירי הרכב מנופחים כלפי מעלה באופן קבוע בגלל כשלי השטק שהזכרנו, "מבצעי חשמל" אני יכול למצוא בכל רגע נתון, כמו מבצעים של מגה ושופרסל זה בהחלט שיטת מכירה.

מה הכוונה גורף את ההנחה במס לכיסו? איך בדיוק אתה עושה את ההפרדה בין הרווח הרגיל שלו לבין הרווח שבא מהמס שהוא גרף לכיסו? במה זה שונה מעליית מחיר? בנוסף, אין הרבה פריוסים בליסינג, בעיקר כי ביטלו את ההטבה בשווי שימוש. אז איזה אינטרס יש ליבואן להעלות את מחיר הפריוס כאשר הוא בקושי מוכר לליסינג?

זו דוגמא שקרובה לכיסי, זה כשל נוסף שלא קשור לליסינג, המדינה נתנה הנחה גדולה במס קנייה לרכב היברידי, נוצר מצב שבגלל מיעוט שחקנים, טויוטה שהיא השליט הבלתי מעורער בתחום ההיבריד החליטה לגרוף את ההנחה לכיסה, הכיצד? פריוס שעולה 22,000 דולר בארה"ב נמכרת כאן ב 155,000 ש"ח, מדוע הפער הזה כל כך גדול אם מס הקנייה הוא רק 30% ? המדינה היתה צריכה להתנות את ההנחה בגלגול ההטבה לצרכן, הכשל הוא שלא עשתה כך.

אני חושב שבגדול ועדת זליכה שמונתה להציג את כשלי השוק בתחום הרכב, מציגה אותם בצורה ברורה וכמבן שכשל הליסינג אינו היחיד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אגב פרצות מס, קרן השתלמות היא פרצה גדולה פי כמה לעומת רכב צמוד.

להבדיל מרכב צמוד, קרן השתלמות ניתנת כמעט לכול השכירים, כך שבגדול היא שוויונית. לידיעתך, גם עובדי ניקיון ואבטחה מקבלים קרן השתלמות.

דבר נוסף ההפרשה לקרן השתלמות מוכרת עד לתקרת שכר של 15000 ש"ח, מעבר לזה ישנו חיוב במס.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...