Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני שונא את הכסתחי"ם של מכוני הבדיקה והכי מרתיח זה שבסעיף הבלמים רשום אוטומטית: "יש לפרק גלגלים ולבדוק"

כאשר רושמים לך פירוט כזה בסעיף המנוע לרכב שעבר 324 אלף ק"מ:

"בלאי פנימי גבוה, לתקן מנוע, ראש מערכת תזמון ושסתומים, נזילות שמן, סימני קורוזיה במעברי מים וראש מנוע, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, להחליף רצועת תזמון, ניקוי ותיקון מערכת קירור, משאבת דלק פגומה, עשן יתר, סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה"

מה לא ברור פה בדיוק שזה חתיכת דרעק?

אולי הפאדיחה העיקרית של הממכון זה שהבוחן הראשי לא הסביר שהרכב גמור, אבל זה ללא ספק משתמע מהבדיקה.

מבחינתי קומפיוטסט היא הציגה בבדיקה הזאת סטנדרטים גבוהים ומהימנים בהתאם לכך שזאת רשת ארצית של מכוני בדיקה.

כל אדם שמבין בבדיקות ורכבים היה יודע לזהות את הצרה הזאת.

פורסם

אני מסכים איתך חלקית.

בפועל, אדם לוקח את הרכב לבדיקה ומשלם על כך סכום די גדול של כסף

והוא לא מחוייב להיות "מבין בבדיקות ורכבים" (כדבריך), בדיוק בשביל זה

הוא פינה חצי יום עבודה, ניגש למכון ושילם כסף - כדי שמי שמבין בבדיקות ורכבים

יבצע בדיקה מלאה ויגיש את מסקנותיו בכתב ובע"פ.

מרוב שהבדיקות מלאות באינסוף כסת"חים, הקונה הפשוט לא יודע מה הוא כסת"ח ולמה עליו להתייחס ברצינות,

ועל כן ניתן גם הסבר מילולי על ידי הבוחן.

פורסם

זאת סוגיה משפטית, השופטת טוענת שהבוחן לא היה צריך להניח למזמין הבדיקה לגזור בעצמו את המשתמע אלא ליידע אותו במסקנה הסופית שהיא המלצת אי-קניה.

פורסם

לפי מה שאני יודע, לבוחן אסור לתת המלצה בעד או נגד.

עם כל הכבוד, צריכה להיות למי קונה רכב בישראל, הבנה בסיסית ברכבים, לפחות ברמה של להבדיל בין שמן לאנטי פריז, ולהבדיל בין גיר לרדיאטור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה לא ברור פה בדיוק שזה חתיכת דרעק?

אולי הפאדיחה העיקרית של הממכון זה שהבוחן הראשי לא הסביר שהרכב גמור, אבל זה ללא ספק משתמע מהבדיקה.

לא כולם מבינים ברכבים, תתפלא, ומאחר ובדיקת הרכב הינה עניין שבמומחיות, אין ספק כי האחריות הינה על המכון לוודא שמזמין הבדיקה הבין את כוונתו.

זאת סוגיה משפטית, השופטת טוענת שהבוחן לא היה צריך להניח למזמין הבדיקה לגזור בעצמו את המשתמע אלא ליידע אותו במסקנה הסופית שהיא המלצת אי-קניה.

והיא צודקת, אולי אם היה מתעסק פחות בכסת"ח, כלומר פחות בטפל ויותר בעיקר, היה דואג להעלות את הבעיה האמיתית בשמה, הן בע"פ והן בכתב.

לפי מה שאני יודע, לבוחן אסור לתת המלצה בעד או נגד.

על בסיס מה הטענה שלך. על הבדיקה משלם הקונה שהזמין אותה. לפיכך, הבוחן מחוייב אליו ואליו בלבד. המכון אינו מחוייב להמליץ או לא להמליץ, אך הוא מחוייב להסב תשומת ליבו לדברים הקוהרנטיים יותר (וגם פחות) אשר ישפיעו על החלטתו של הקונה (שבדיוק לשם כך הזמין את הבדיקה) לרכוש או לא.

לסיכום,

טענה לפיה מהרישום הכללי והסתום משתמע כי יש בעיה ספציפית בראש המנוע אליה היה צריך להתייחס הקונה, עובדתית, איננה מחזיקה מים והפסיקה הזו מעולה לצרכנים. למכוני הבדיקה אני אומר: די לכסת"ח".

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הבדיקות היום פשוט מכסות את מכון הבדיקה ומלאות בכסת״חים. אני שמח שבעל המכון משלם את תיקון הנזק ומתפלל ליום שהמחוקק יחייב את מכוני הרישוי לבצע בדיקה אמיתית.

פורסם

במכוניות חדשות בדיקות הקנייה הפכו למורכבות בהרבה.

במיכללים רבים אין כמעט בלאי מצטבר, וקיימת פעמים רבות תופעת ה עובד/לא עובד.

לפני 20 שנה בדיקת המנוע נעשתה בשיטה אחרת לגמרי - הבוחן היה מפרק את המצתים, בודק את הדחיסה ידנית ואת הלחץ ההפוך, ומקבל תמונה מדוייקת לגבי מצבו של המנוע, בלי קשר למערכות ההיקפיות שלו ( הצתה ודלק).

היום לבדיקה כזו אין הרבה ערך בשל השיפור העצום ברמת העיבוד השבבי.

תיבה אוטומטית כמעט בלתי אפשרי לבדוק, אלא אם היא ממש בערוב ימיה, וכנ״ל גם אלטרנטור ומערכת מיזוג אוויר.

אני לא מוצא טעם בבדיקת מערכות מכאניות, אלא תאונות ושלדה בלבד, כל השאר בזבוז כסף וזמן נטו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני רואה שאתם אומרים שאסור לבוחן להגיד אם כדאי או אסור לקנות את הרכב.

בודק בקומפיוטסט הציל אותי מרכב-קומבינה כשאמר לי חד משמעית לא לקנות אותו, ואפילו הראה לי בדיוק על מה הוא מדבר כשתפסנו שבמקום איזה רצועה היא מוחזקת בבד כלשהו שלא יפול.

פה כדאי גם להזכיר את הבוס שלי שאמנם לא מבין קניית רכבים, אך הוריד לי ישר את ההתלהבות בהיותו ריאלי :) עצה - תמיד לכו עם מישהו שיסתכל על הכל מהצד, בלי כל ההתלהבות, במיוחד אם מדובר ברכב ראשון או אחד שרצית הרבה זמן ובדיוק מצאת לקנייה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...