Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרתי לתחביב (רכשתי פיאט 131)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז, כנראה שאתה צריך להחליף טרמוסטט (או יוניט טמפרטורה)

120 "פרנייד" (פרנהייט, כנראה :-D) זה פחות מ- 50 מעלות צלזיוס.

עודד

פורסם
10626474_960079510685982_5541871842655468198_n.jpg120 הראה לי בהתחלה של הנסיעה. במידה ואחליט לעשות צבע. כמעט בטוח שלא אשאר בלבן. אולי לבן פנינה.אדום פרארי או תכלת של פיאט 500 ,אולי אפילו כתום
פורסם

מת על האוטו הזה... היו לנו שתיים כאלו במשפחה. אחת סטיישן, מודל 1980, 1.6 ליטר אוטומטית. והשניה, 1981, סופר מירפיורי, 1.6, שהוסבה ל-2.0 ליטר ברבות הימים. הרבה הנאה היא הסבה לי וגם לימדה אותי המון על נהיגה...

״הברק הכחול״. ככה קראו לה בעיר מולדתי, ולמרות שעברו כבר למעלה מעשרים שנה - יש עוד שזוכרים אותה. וזה מחמם את הלב.

image.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און שלום

איך בדיוק בוצע השידרוג למנוע 2000?

במידה ואמצא בארץ או שיהיה בחול סעפת עם 2 קרבורטורים ככל הניראה אקנה וארכיב .לפי פורומים בחול זה משדרג את הכוח . האם זה נכון וכמה זה מועיל?

פורסם

ישנם עוד דרכים להעלות את יחס הדחיסה כגון אטם ראש דק יותר או גילוח שטח מהראש.

כמובן שעדיף להחליף לבוכנות יחס דחיסה גבוה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
און שלום

איך בדיוק בוצע השידרוג למנוע 2000?

במידה ואמצא בארץ או שיהיה בחול סעפת עם 2 קרבורטורים ככל הניראה אקנה וארכיב .לפי פורומים בחול זה משדרג את הכוח . האם זה נכון וכמה זה מועיל?

כל סדרת המנועים הזו זהה, חיצונית. אז החלפת מנוע לא הייתה בעייתית בהקשר זה. אז עוד אפשר היה למצוא מנועים כאלו. היום? קשה הרבה יותר, מין הסתם. בטח בארץ. כיוון? אולי מאיזו 132 מרקיבה.

אני בדעה שאם רוצים לשפר - אז עדיף להתחיל בהגדלת נפח, אם ניתן. במיוחד כמו במקרה הנ״ל בו החלפת מנוע לבדה תשפר באופן משמעותי את הביצועים. נכון שבאמצעות החלפת גלי זיזים, קרבורטורים כפולים ומערכת פליטה ניתן להעלות את ההספק של המנוע ״הקטן״ למספרים דומים לאלו של המנוע הגדול, אבל תמיד המומנט של המנוע הקטן ישאר נמוך יותר בהשוואה. וזה משפיע גם על אופי השימוש במכונית וגם על התאוצה.

למכונית שלי הבאתי אז מארה״ב צמד גלי זיזים, בוכנות יחס דחיסה גבוה וכן צמד קרבורטורים כפולים עם סעפת תואמת. ההבדל היה תהומי...

אגב, אם הייתי הולך בדרך הזו היום - לא הייתי מהסס ומשתיל מנוע 2.0 ליטר כזה, אבל מהסדרה ״המטורבתת״... המון עבודה, לא מעט כסף. אבל ביצועים מעולם אחר. אבל כנראה שזה כבר לא יקרה, כי אין דרך לעבור את משוכת אישור המנוע הזה בדרך חוקית.

מה שמחזיר אותנו לשיפורים הקלאסיים, כפי שפורטו כאן.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
השידרוג הגדול יהיה הסבה לגיר ידני,

אבל מצד שני יכול להיות מעניין צמד קרבורטורים על גיר אוטו׳.

אני אגיד לך איך זה יהיה: זה יהיה נורא...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...