Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרגיש כמו חרא חבר בזמן האחרון.

שני חברי ילדות שלי מצאו לעצמם בשנה האחרונה תחביב חדש שהפך לחלק מרכזי בחיים שלהם.

אין לי שום דבר נגד סמים, ויש שמועות שגם את חלקי שלי עשיתי, אבל כשכל יום נפתח בהפלה של כמה ראשים לבד בבית, או כשערב בלי מישהו שמארגן כמה שורות הוא ערב חלש, אני כבר נלחץ.

התפקוד שלהם הוא ללא דופי.

שניהם בני 25, עובדים בשתי משרות מוצלחות, אחד גם לומד תו"כ, ואף אחד מהם לא נראה כאילו הוא מאבד אחיזה במציאות.

וזו בדיוק הנקודה שאני לא יודע איך להתגבר עליה.

יכול להיות שאני סתם עושה מזה סיפור?

שלהוריד ארבעה ראשים עד 12 בצהריים, לעלות על האופנוע ולרדת לים זה דבר סביר?

אני מרגיש שהמקום שלי הוא לעשות אינטרוונשן, וזה גם אופי החברות בינינו, אבל בעצם הפחד שלי הוא לא ממשהו קונקרטי, אלא עצם פיתוח התלות.

איך מסבירים למישהו שנמצא בתפקוד מלא שהחבר החדש הכי טוב שלו יכול להרוג אותו? או לפחות לדפוק לו את החיים?

ושוב, אולי אני סתם אוכל סרטים?

אשמח לקצת עיצות לפני שאני נופל עליהם עם זה.

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל שאתה חבר ילדות והם חברים טובים שלך (ולא סתם חברים מזדמנים שהכרת איפשהו ומתראים פעם במייודעכמהזמן) - עדיף שתשטוף אותם כמו שצריך (לפול עליהם כאמור).

נכון,אתה לא האבא,או הבתזוג של אחד מהם,אבל קיים סיכוי גבוה שאם יראו שאכפת לך כל כך,יעשו חושבים עם עצמם.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מה הפריע לך בדיוק? שהם מורידים ארבעה ראשים ואז עולים על אופנוע? או שאתה חושב שהם מבוגרים מדי בשביל זה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכרתי בנאדם שחי ככה 2-3 שנים, לאט לאט התפתחה אצלו מאניה דיפרסיה.

היום הוא מאוזן על כדורים ומתפקד, אבל בהתפרצות של המאניה זה לעתים מצחיק אבל הרבה פעמים מפחיד.

מציע לך בחום ליפול עליהם כמה שיותר חזק.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אין לי איך לייעץ לך, כי היות ואין לי כ"כ כושר שיכנוע, אז לצערי אין לי ממש ניסיונות מוצלחים של להציל אנשים מנפילה לאלכוהול/סמים (והיו מקרים, אני גר בחדרה).

תובנה שהוצאתי מהסיפורים האלה, זה שאם בן אדם מרבה בלקיחת סמים (לרבות אלכוהול), זה בן אדם לא אמין. לא אמין לא במובן שהוא שקרן (למרות שגם זה יבוא עם הזמן), אלא כמו אוטו לא אמין - אי אפשר לסמוך עליו.

וכן, להתחיל את היום באמצע השבוע עם צ'ילום ולסיים עם שורות (ד"א, לא פירטת של מה) זה לא טוב.

נ.ב. גילוי נאות - כותב השורות האלה לא מעשן סמים, לא שותה אלכוהול, ולא מעשן טבק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשלוקחים הפסקה מהחיים מידי פעם, עם דפיקות ראש כאלו או אחרות, ברמת סיכון כזו או אחרת - קורה. אפילו חביב.

כשהעניין הופך לעיקר החיים והם סובבים סביבו - זה סימן לבעיה.

יש כאלו שחיים עם סמים בהצלחה במקביל לשאר התפקודים הרגילים.

יש כאלו שפעם אחת דפקה להם את הקופסא.

הרב יושב על הרצף, כמו בכל דבר בחיים, והרב לא שומר על תפקוד תקין לאורך זמן עם שימוש יומיומי בסמים.

תהיה חבר טוב, תן להם קונטרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
מה הפריע לך בדיוק? שהם מורידים ארבעה ראשים ואז עולים על אופנוע? או שאתה חושב שהם מבוגרים מדי בשביל זה?

אין ספק שיש לי חשש בטיחותי, איך בנאדם יכול להיות במאה אחוז תפקוד עם כל כך הרבה דברים בגוף?

אבל לא זה מה שמפריע לי.

קודם כל מפריע לי שאנשים שאני מעריך ואוהב מפתחים תלות. כל תלות שהיא. חוץ מזה, מפחידה אותי הדרדרות תפקוד בטווח הארוך.

בשורה התחתונה, מפחיד אותי לראות אותם בונים אורח חיים שסובב סמים. מפחיד אותי שהם יהפכו להיות כמו חלק מהדמויות שבחיים שלהם כרגע, אנשים בני ארבעים שכל מה שיש להם בחיים זה סיפורים על השרמוטות שהם מפרקים כשהם על אסיד וחובות מפוקפקים.

שורות של מה?

קוק.

עופר, ברור לי.

ואין לי שום התנגדות להפוגות מהשגרה, גם אם דרך חומרים כאלו ואחרים.

אבל זה משהו שמלווה את היום-יום שלהם בצורה מאוד אינטנסיבית.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הכל עניין של שילוב , אם זה לא פוגע בתפקוד היומיומי (הברזות מעבודה , הברזות לאישה , הברזות מלימודים , העדפה להשאר בבית לעשן במקום לצאת) אין עם זה בעיה , לדעתי לפחות. כמובן שהכל בהקשר של מריחואנה ולא יותר מזה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

שורות של מה?

קוק.

להפסיק, גם אם זה מגיע לאלימות. או להתחיל לחפש חברים חדשים.

בעצם נכון גם לגבי כל החגיגת/מבסוטון ושאר החרא, שבו החומר הפעיל זה רעל עכברים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שב להם על הראש איזה חודש חודשיים שיבינו שזה באמת מטריד אותך. אם הם חברים טובים שלך זה צריך להפריע להם ולהבין שאכפת לך.

אם זה לא הולך, הם מתעלמים והמצב נהיה יותר גרוע תתרחק בהדרגה עד לניתוק קשרים. הרי לעזור להם כבר לא תוכל, אז למה לטבוע עם הספינה?

זה לפחות מה שאני הייתי עושה. לא מעוניין להיות בקשר עם אנשים שהורסים לעצמם את החיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם זה לא הולך, הם מתעלמים והמצב נהיה יותר גרוע תתרחק בהדרגה עד לניתוק קשרים. הרי לעזור להם כבר לא תוכל, אז למה לטבוע עם הספינה?

זה לפחות מה שאני הייתי עושה. לא מעוניין להיות בקשר עם אנשים שהורסים לעצמם את החיים.

אני מסכים אתך אבל לא מהסיבה שציינת.

התרחקות מחברי ילדות תמחיש להם שהם מכניסים את עצמם לבעייה, ושהסביבה לא מוכנה לקבל את המצב הזה, ואם חבר טוב לא רוצה להיות איתך בקשר, אולי גם אשתך תתרחק ממך?

אין לי כל כך מה להוסיף, ואני לא משוכנע שזו הדרך הנכונה לנהוג בה- השורה התחתונה (וסליחה, לא התכוונתי למשחק מילים, באמת שלא) היא זו: אתה מי שמכיר אותם, ואתה אמור לדעת מה ידרבן אותם ומה יגרום להם לחשוב. בלי להכיר את הנפשות הפועלות, זה יהיה על גבול הבלתי אפשרי לתת לך עצה כלשהיא שעשוייה לעזור.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתם לא יכולים להגיד בכזאת מוחלטות שההתרחקות תגרום להם להתפכח, יש כאלה שבאמת יתפסו את עצמם בידיים והדבר הזה יאפס אותם ויש כאלה שכל התרחקות מהחברה או מחבר טוב לדוגמא תגרום להם להשתמש עוד יותר כדי להטביע את זה.

מי שמכיר אותם הכי טוב הוא אתה פות"ש, אני מאמין שאתה תמצא את הדרך הנכונה לגשת אליהם, גם אם היא תהיה קשה בטווח הקרוב אך אולי תגרום להם להתאפס בטווח הרחוק.

לגבי השאלה האם כדאי להתערב, לדעתי החומרים, הכמויות והתדירויות שציינת בהודעה הראשונה שלך גבוהות מאוד וכן יעשו נזק פיסי או פסיכולוגי בשלב מסויים, בסופו של דבר זה יגמר לא טוב. ממליץ לך בחום לאזור אומץ ולהתערב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

התובנה העגומה שלי בנושא היא שבדרך כלל זה סממן לבעיה חמורה יותר (פסיכולוגית או פסיכיאטרית). קשה מאוד להוציא אנשים מזה, או לגרום להם להפסיק, כי בדרך כלל זה מגיע כתגובה למשהו והעשון (או כל דבר דומה) הוא לא המטרה בפני עצמה.

השאלה היא בדרך כלל מה בכלל גורם לאנשים להפוך את הסמים לתחביב המרכזי בחייהם, אבל קשה לענות על זה, ולרוב, לצערי, מהרגע שזה קורה האנשים רק משתנים לרעה.

אני הייתי מדבר איתם בכל מקרה, כנראה, אבל בתכלס לא בטוח שבאמת אתה יכול להשפיע עליהם או שיש לך הרבה מה לעשות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שמע, זה משתנה מאדם לאדם ואתה מכיר אותם יותר טוב מאיתנו.

יש לי חבר שצריך להרחיק ממנו ירוק כי יש לו נטיה להתמכר ולשקוע באופן כללי, אז עדיף שלא יגע.

חבר אחר מעשן כל יום כבר קרוב לעשור, ונשאר חד ותפקודי בדיוק כמו שהיה כשלא עישן.

כשהוא עובד מהבית זה בדרך כלל יהיה תחת השפעה, ואין בעיות.

לגבי קוק, חומר מאוד כיפי אבל לא בריא בעליל וממכר, אז במקרה הזה אני ממליץ בחום על התערבות. אם זה פה ושם פעם בכמה שבועות או חודשים, עזוב אותו בשקט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...