Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

המצב שלי הוא כזה: הרכב שלי התחיל לאכול שמן לפני 10 קילומטרים שעשיתי לו טיפול ובו הוכנס שמן 15W40 עלום שם(הבנתי את טעותי מאוחר יחסית).

האכילה נעצרה לפני כחודש בערך כאשר השמן במדיד נמצא באמצע, לא במקסימום ולא במינימום ומאז הוא לא יורד.

עוד 5K קילומטר אני מכניס את הרכב לטיפול הבא שבוא אני מתכוון ללכת למוסך נורמלי שיעשה לי שטיפת מנוע וישים לי שמן נורמלי - אולי 10W40(למרות שיבואן שם 15W40) מחברה טובה כלשהו.

מה אתם מציעים לי לעשות עכשיו?

מצד אחד אני לא רוצה לשים עכשיו שמן בצמיגות שונה, מצד שני לא נתקלתי במשנים איכותיים בצמיגות הנוכחית ששמו לי וראיתי רק פרסטון שקראתי עליו דברים רעים.

האם זה בסדר להחזיק את המנוע במצב הזה עד הטיפול, האם כדאי לשים שמן איכותי בצמיגות שונה או בשביל 5000 קילומטר מספיק לשים את הפרסטון שיחזיק לי עד הטיפול? אולי בכלל כן לחפש משהו איכותי בצמיגות הנ"ל ולהשאר איתו גם לטיפול?

תודה לעוזרים, אור.

עריכה: למשל זה http://www.liqui-moly.co.il/?wpcproduct=%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-w40%e2%80%8f15-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-5-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מה שעשו זה סוג של כסת"ח, במקום להבין את הסיבה/ גורם לנזילה פשוט שמו שמן בצמיגות גבוהה יותר וזה מונע את הנזילה זמנית.

מציע לך לאתר את הסיבה לנזילה לפני שהיא תחמיר ותמצא את עצמך מחפש לקנות מנוע.

פורסם (נערך)

נזילה? המנוע לא אכל טיפת שמן לפני הטיפול. נראה לך שבטיפול עשו לי חור איפשהו וגרמו לנזילה?

לא יכול להיות שפשוט השמן ששמו לי הוא לא משהו והוא נאכל?

זה? :http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-GTX-15W40-4L שווה להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בשביל 5K קילומטר?

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אז לא הבנתי אותך, תשתדל לכתוב יותר ברור לטיפשים שפה :oops:

כמה זמן אתה נוסע עם ה 15-40 10 קילומטרים או 10,000?

הנזילה התחילה לפני הטיפול או אחרי ששמו לך 15-40?

פורסם

שווה לבדוק את עניין הגומיות שסתומים, להבנתי ברכבי יונדאי זה די נפוץ שהגורם לאכילת השמן הוא הגומיות.

בכללי מומלץ לעבור לצמיגות נמוכה יותר כמו 5W-40, תוכל לקרוא על זה כאן בפורום אחרי חיפוש קל.

ולדעתי האישית עם אחרי 10 אלף ק"מ המדיד יורד מפול לחצי אתה במצב בסדר גמור אתה מדבר על נגיד חוסר של חצי ליטר גג.

כלומר הרכב מאבד 0.05 מ"ל לק"מ זה כלום תאמין לי, אצלי זה יותר כמו 1 מ"ל לק"מ.

פורסם

שטויות נוגי :) אני לא כתבתי ברור כנראה.

לשאלת 10000. מבחינת נזילה, אני עדיין לא יודע אם זאת נזילה ובכל מקרה הרכב שלי לא משאיר כתמי שמן על הכביש בחניה.

אז אם הבנתי נכון, לשים 15W40 של חברה נורמלית כמו קסטרול ולא לחסוך ולשים פרסטון.

וכשיגיע הטיפול עוד 5000 קילומטר להחליך את כל השמן ל 5W-40? זאת לא אחת הצמיגויות המצויינות בספר הרכב.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

במידה ואתה לא ממשיך עם הצמיגות תחליף עכשיו שמן ומסנן זה יסתכם לך מקסימום ב-300 שקל במוסך.

ככה גם לא תישאר עם 3 ליטר של שמן שאין לך צורך בו.

פורסם

אני עשיתי טיפול לרכב בפברואר, במוסך שהיה פעם מרכזי ( שיא מוטורוס בנתניה - למי שמכיר ) משתמשים בחלפים מקוריים.

ולי הם שמו 10W40 , ואנחנו חולקים אותו מנוע (1.6).

ולפי האתר של Castrol מומלץ השמן 5W40 בלינק הבא.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

הבנתי(אנחנו חולקים את אותו הרכב :) ).

בכל מקרה אני לא רוצה עכשיו להחליף את כל השמן ועוד (עדכון)4200 קילומטר שוב להחליף אותו, אז אני רוצה להוסיף שמן לקיים, ובטיפול אני אחליף ל10W-40 כנראה של LM.

אני אנסה להשיג שמן בכמות של ליטר אחד 15W-40, השאלה איפה אני יכול לרכוש שמן כזה באזור כפר סבא - רעננה - הוד השרון? אני חושש שאם אני סתם אכנס למוסכים המחירים שלהם יהיו שחיטה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתה יכול להזמין מאוטוסטור ויביאו לך לבית, אבל לא יודע כמה זה יהיה טוב להוסיף עוד 15-40 שהוא במקרה הטוב "חצי סינטטי". עדיף לך להקדים החלפת שמן ומסנן לעכשיו ובשביל השקט הנפשי בטיפול הקרוב להחליף שוב (סוג של שטיפה), אלטרנטיבה זולה היא שמן של kixx קוריאני סינטטי מלא מגיע בתוך רכבי יונדאי חדשים (לטענת מוכרים, לא בדקתי בעצמי).

פורסם

טוב העניין נסגר. תודה לכם, ותודה מיוחדת לחבר הפורום אסף! שהציע לעזור לי והחליף לי את הפילטר ואת השמן ברכב ל kixx 10W40. תודה! :)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

בעקבות שינוי צמיגות השמן לדק יותר, המנוע התחיל לתקתק חזק כשהרכב קר והתקתוקים נחלשים אבל עדיין בולטים כשהרכב כבר חם, הרבה יותר ממקודם.

רציתי לשאול לגבי מקום שיכול לעשות לי בדיקה ממוחשבת בזול באזור המרכז?

תודה, אור.

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...