Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אחותי מתמודדת על תפקיד ניהולי מסויים בחברה בה היא עובדת, חלק מהתהליך הוא דינמיקה קבוצתית.

מכיוון שכבר זמן רב היא לא היתה בראיון עבודה ובדינמיקה, היא חושבת שכדאי לעבור סדנאת הכנה. יזיק זה בטוח לא.

אשמח להמלצות על מקומות המבצעים קורסי הכנה כאלה. (כן, אני יודע שהדינמיקות האלו הן קשקוש אחד גדול... אבל מה לעשות)

תודה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

~

לענ"ד, כל ההסתכלות שלך (או של אחותך) על העניין לא נכונה. ההסכמה להשתתף במיונים האלה שקולה לחתונה מאולצת ברבנות - זו נורמה עקומה ופסולה שלעולם לא תיעלם כל עוד אנשים ימשיכו להגיד "מה לעשות".

אני לא מכיר את המצב הספציפי או את האילוצים שלה, אבל בעקרון: אם היא מוכשרת דיה בשביל משרה ניהולית, מנהליה אמורים לדעת זאת ואין שום סיבה שהיא תצטרך להוכיח את עצמה בכל מיני מבחנים. אני יכול להבין בקשה לחו"ד פסיכולוגית/גרפולוגית, אולי סדנת הכשרה למנהלים, אבל בשום אופן לא חברה חיצונית שבוחנת את העובד. בשלב הזה הם כבר אמורים להכיר מספיק טוב אותה ואת הערך שלה לארגון, ולהריץ אותה לאודישנים זה לא מכובד ולא לעניין. אילו היו מעמידים אותי בסיטואציה דומה הייתי מסרב בנימוס, ואילו זה היה מעכב את הקידום שלי - מחפש עבודה חדשה.

גם בתור מעסיק - עובד שמסכים לעבור תהליך כזה מאבד כבוד בעיניי, כי לא משנה מה אגיד לו בעתיד הוא פשוט יעשה. אני לא יודע איזה כ"א יש בארגון של אחותך, אבל זה לא סוג הקולגות שבו הייתי רוצה להקיף את עצמי.

פורסם (נערך)

אחותי עובדת שם יותר מ 10 שנים, היא נמצאת שם כבר בתפקיד ניהולי בתחום הכלכלה. לא מדובר כאן על סדנה למנהלי חנות בגדים בני\בנות 21 (אני לא מזלזל, פשוט כאן מדובר על טווח גילאים של 40 +- ואנשים בעלי מקצוע וניסיון) אלה על חלק מתהליך שכולו (כולל הדינמיקה) יערך בתוך החברה ולא מחוץ לה.

זה לא הדבר היחיד שיקבע את ההחלטות בנושא, אבל מה לעשות - זה חלק מהפאזל שאותם אנשים שיבחרו רוצים לראות (אותם אנשים שמגייסים יהיו נוכחים - שוב, זה לא יערך במכון חיצוני).

לדעתי אתה לוקח את הדברים קשה מדי וחבל. להשליך מכאן על סוג הקולגות שלה ? בחייך... יש הרבה אנשים טובים מאוד שאני מכיר שעברו מיונים כאלה פה ושם, מה לעשות... החיים לא שחור או לבן, לפעמים אנחנו עושים דברים שלא נראים לנו.

"עובד שמסכים לעבור תהליף כזה מאבד כבוד"... עובד שמסכים לעבור תהליך כזה מסכים לעבור תהליך כזה כי זה חלק מהדרישות וגם מנהל כפוף להחלטות ארגוניות. מכובד או לא מכובד ? באופן כללי תמיד טוב להשאיר משחקי כבוד מחוץ לדיון... שום דבר חיובי לא יוצא מזה, בדיוק כמו משחקי כבוד על הכביש.

אתה רואה דברים או שחור או לבן, לדעתי זו ראיה מוטעה.

היא הולכת לנסות, ירצו ירצו לא ירצו לא ירצו... אחרי ההחלטה יהיה לה גם כך יותר קל לעשות החלטות שהן יותר מרחיקות לכת, במידה והיא תרצה. חבל לפספס הזדמנות בגלל השטות הזו (וכן, אני מסכים איתך שזו שטות שלא מודדת כלום... אבל אני לא חושב שצריך לעשות big fuss).

גם גוגל הגדולה נהגה לשאול מקבץ של שאלות מטומטמות בראיונות עבודה שלהם, אז אנשים לא הלכו להתראיין שם כי זה יוריד מכבודם לענות על שאלות מטומטמות ?

נכון, עכשיו הם החליטו לשנות את אופי הראיונות מכיוון שהם הבינו ששאלות מטומטמות לא עוזרות להם להבדיל בין אדם איכותי לאדם פחות איכות... כל הכבוד להם.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם
באופן כללי תמיד טוב להשאיר משחקי כבוד מחוץ לדיון... שום דבר חיובי לא יוצא מזה, בדיוק כמו משחקי כבוד על הכביש.

אני לא מדבר על משחקי כבוד, אלא על אתיקה וכבוד בסיסי לבן אדם שאתה עובד לצדו, קל וחומר מישהו שכבר נמצא שם תקופה ארוכה. עשר שנים לא הספיקו בשביל לדעת איך היא מתפקדת מול הקולגות ובכל סיטואציה אפשרית? בחייאת.

בשורה התחתונה: הם מכניסים אותה למסגרת מאולצת שבשביל להצטיין בה היא מחפשת קיצור דרך, סדנה שתגיד לה איך לענות נכון על השאלות. התהליך הנ"ל משנה את התנהגותה הטבעית ולכן חוטא למטרה. במקום לדעת מי הכי מתאים לתפקיד הם בסה"כ הולכים לגלות מי עושה שיעורי בית הכי טוב.

לעניין שחור ולבן, "מה לעשות" וכו' - מנסיוני, מנהלים לא באמת מכבדים קונפורמיזם, פשוט לפעמים הם מעדיפים אותו כי הוא משרת טוב יותר את האג'נדה הפרטית שלהם בארגון, וזה נכון לכל ארגון שיש בו יותר משני עובדים. מנהל ראוי ובטוח בעצמו לעולם לא ישים עובד בסיטואציה כזאת, הוא יקדם אותו על סמך כישוריו, אופיו והערך הפוטנציאלי למשימה (שלפעמים מצריכה דווקא קונפורמיסט רגוע, וזה לגיטימי). העובדה שבמקרה הנ"ל שולחים עובדים עם עשר שנות ותק לשורה של אודישנים אומרת דרשני על כל הארגון הזה, על איכות מנהליו הבכירים, ועל סוג האנשים שהם מחפשים לרמת הניהול הזוטר/בינוני. בשביל להבין את זה לא צריך תואר בסוציולוגיה או היכרות עם החברה הספציפית, רק שכל ישר והגיון בריא.

החדשות הטובות הן שאני מכיר כמה אנשים שהתקדמו בצורה כזאת גם לתפקידי מנכ"לים ודירקטורים. היכולת לציית וליישר קו עם המנהל הבא בשרשרת עשויה לקחת את אחותך רחוק. השאלה האם היא תרגיש בנוח אם תקודם בנסיבות כאלה.

* (למען הסר ספק, אל תיקח את זה כעלבון כלפי אחותך - רוב משפחתי למשל שייכת לקבוצה הזאת.)

פורסם (נערך)

וואדים,

לא בכל דבר בחיים צריך ללכת עם ראש בקיר, זכותה של אחותו של אלון לומר שהיא לא מסכימה או מעוניינת לקחת חלק בתרגילי הדינמיקה הקבוצתית וזכותם של המעסיקים לפסול את מעומדותה לתפקיד הניהולי בשל כך.

היא (האחות) היחידה שתפסיד מזה שכן התפקיד הניהולי ייאוייש בכל מקרה והיא תפספס קידום שייתכן שבעתיד לא יציעו לה כזה גם אם ייפתח תפקיד מאחר ויבינו שאין לה עניין לעמוד במבחנים שהם קבעו לתפקיד.

זה שאתה עובד במקום עבודה 10 שנים זה יפה ונותן אינדיקציה לגבי יכולותיך עבור המעסיק, יחד עם זאת- עדיין יש לך מנהלים שקובעים מדיניות מסויימת לחברה וכן מדיניות מסויימת לקבלת תפקידים, או שתיישר קו או שתמצא עצמך ללא אופק קידומי או במקרה קיצון- ללא עבודה.

דבר נוסף,

לא מכיר את המצב המשפחתי של אחות של אלון, אני כן יודע שאתה רווק וככזה יכול להחליט שאחרי 10 שנות עבודה אתה מתפטר כי לא קיבלת קידום מאחר ו.........לא הסכמת לעמוד בקריטריונים שלו.

זה יהיה טיפשי מצידך, אבל ייתכן כלכלית.

כשאתה אדם נשוי ועם ילדים בטווח גילאים של 40+-, אתה לא קם וזורק מקום עבודה, בטח לא מסיבה כזו שגוייה מהייסוד, נהפוכו, אתה קופץ על ההזדמנות לקידום ושדרוג תנאים ומחבק אותה חזק ב-2 ידיים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשאתה אדם נשוי ועם ילדים בטווח גילאים של 40+-, אתה לא קם וזורק מקום עבודה.

ברור, לכן אמרתי:

אני לא מכיר את המצב הספציפי או את האילוצים שלה.

מתוך קבוצה של 13 נבחנים אני ואדם נוסף עברנו.

אני חושב שיש לזה משמעות.

משמעות? זה רק אומר שלימדו אתכם לרמות, כמו שמלמדים לעבור פסיכומטרי. :roll:

יפה ש"עברתם" והתקדמתם, אבל זה לא אומר כלום על היכולות המקצועיות או החברתיות שלכם.

פורסם

אני לגמרי עם ואדים פה. אחרי עשר שנים (!!!! ועוד כמה כאלה -> !!!)

זאת לא פחות מהשפלה בוטה. שנה אחת מספיקה כדי לדעת הכול על עובד כלשהו

ועל הפוטנציאל שלו בתחומים אחרים.

מכיוון שנוח לה כנראה במקום העבודה הזה עם הנורמות העקומות (ומן הסתם יש שם עוד

שלל נורמות עקומות מהסוג הזה)

היא מוזמנת לשחק את המשחק, כפי שוואדים היטיב לתאר.

לא כולם גיבורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה ההגדרה שלך ל"גיבור"?

אחד שיגיד "אני לא מוכן לעבור דינמיקה קבוצתית בשביל להתקדם בתפקיד, אני מתפטר!!"?

אל תתבלבל בין גיבור לטיפש.

אתם מתייחסים לדברים בצורה שטחית למדי, דין קבלת תפקיד ניהולי בחברת קוקה קולה (לדוגמא) אינו כדין קבלת תפקיד ניהולי חנות "משה- פאר האלקטרוניקה" (לדוגמא, אם בכלל קיימת).

יכול להיות שהתפקיד הניהולי הינו בכלל במחלקה שונה מזו שבה עובדת כרגע אחותו של פותח השרשור ואז מנהלי המחלקה שקולטת את ה"מקודם" מבקשת המלצות על בעלי תפקידים מובילים בתחומם ומשם מבקשת לעשות סינון על פי פרמטרים שהם קובעים ושהם רוצים לבחון בעצמם, זה מקובל ולגיטימי לגמרי.

נורמות עקומות או ישרות, או שתמשיך להיות מועסק באותה חברה כשכיר ותקבל את הנורמות המקובלות במקום העבודה או שתנסה בדרכים מקובלות לשנות את הנורמות העקומות, או שתעבור לחברה אחרת גם כשכיר ותמתין מספיק זמן עד שתמצא את הנורמות העקומות שיש גם שם (ואין חברה מושלמת) או שתגיד שנמאס לך מנורמות עקומות, תלך לפתוח חברה כעצמאי ואז העובדים שלך יכנסו ללופ הנורמות בתור שכירים...

דבר נוסף, אתם מדברים על לשחק את המשחק ועוד שלל תיאורים יפים של "גיבורים" כלשונכם, בקורות החיים שיצא לכם לשלוח במהלך הדרך במטרה למצוא מקום עבודה, האם הכללתם גם את החסרונות שלכם?

כלומר, בין זה שציינתם שירות צבאי מלא כולל תפקיד פיקודי על 15 חיילים, סיום תואר ראשון כמצטיין דיקן ושליטה מלאה ביישומי אופיס, יצא לכם לציין שיש לכם נטייה להתעצבן בקלות? חוסר יכולת לקבל מרות? קושי במילוי הוראות? יחסי אנוש בעייתיים?

כתוב לכם בקורות החיים דבר אחד שלילי?

ברוכים הבאים ל"משחק".

פורסם

וואוו וואוו, השפלה בוטה... הלכנו רחוק !

אחותי היא אדם מאוזן ושקול, אני לומד הרבה ממנה בחיים. כמו בדברים אחרים - גם בנושא הזה היא לוקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות, והחליטה (למרות שגם היא מבינה שהסדנאות האלה הן משחק טפשי) ללכת על ההזדמנות. יש לה קריירה מוצלחת בתחומה, וחלק מזה בזכות איפוק, לקיחת דברים בפרופורציות וגם התפשרות כשצריך.

כמו בכל שלב בחיים שלה היא תעבוד קשה כדי להשיג משהו, וגם כאן היא רוצה קצת להשתפשף מכיוון שזמן רב לא היתה בעולם הזה - להגיד רמאות על עצם ההשתתפות בסדנאת הכנה ? לא מבין את הראיה הזו.

הסדנא הזו היא סימולטור, זה הכל. בדיוק כמו סימולטר של נהגי מירוץ או טייסים. אף פעם לא מזיק להרגיש את המכשירים או לראות את הפניות לפני שמגיעים למסלול האמיתי.

אכן, כשיש לך משפחה (למופת, אם מותר לציין :) ) וארבע קטנטנים, מרחב ההחלטות שלך שונה מאשר מישהו ללא משפחה. למרות שאני כלל לא בטוח שלוותר על תפקיד בגלל סדנא קבוצתית זו החלטה נכונה - בחיים צריך לדעת לקבל דברים שלא נראים לך, לא קרה כלום. כמובן גם שצריך לנסות ולשנות דברים - אבל כל דבר במקומו.

על דפי הפורום קל להגיד שאני הייתי מסרב, מתפטר, אומר שפגעו בכבודי וכו... החיים הם הרבה יותר רגישים מהדף, והתנהלות מתונה היא לפעמים מפתח להצלחה - גם אצל מנהלים בכירים.

בכל מקרה, אני מודה לכם, גם על ההמלצות על מכון נועם (אשמח לשמוע עוד במידה ויש, או דעות על מקומות נוספים) וגם על הדיון הפורה בנושא סדנאות קבוצתיות.

פורסם
אתם מדברים על לשחק את המשחק ועוד שלל תיאורים יפים של "גיבורים" כלשונכם, בקורות החיים שיצא לכם לשלוח במהלך הדרך במטרה למצוא מקום עבודה, האם הכללתם גם את החסרונות שלכם?

לא בקורות החיים, אבל במהלך ראיון העבודה - חד משמעית כן. נאה דורש נאה מקיים.

אם לא אתן למעסיק הפוטנציאלי תמונה מלאה, אצטרך תמיד לחשוש מה יקרה אם...

לעומת זאת, אם הוא מודע לחסרונות שלי ועדיין שכר אותי - יש לי חופש פעולה מלא.

לפחות אצלי בינתיים הנוסחה הזאת עובדת היטב. הרבה יותר טוב מאצל חבריי המשכילים וה"שחקנים".

פורסם

סלח לי שאני מקשה, אתה הרי בנאדם של עקרונות, אז למה בעצם לא לרשום את החסרונות גם בקורות החיים?

שהמעסיק הפוטנציאלי יקבל תמונה מלאה בלי שתבזבז את זמנו היקר או את זה שלך?

אל תפגע וזה לא אישי, אני טוען לבולשיט.

למה בולשיט?

כי אם יש משרה בה אתה חושק, אתה באופן טבעי תגמד את החסרונות ואף תעלים את אלה העלולים לפגוע בסיכוייך לקבל את המשרה.

בהחלט יתכן שבראיון עבודה תעלה חסרון או חסרונות שלך, לרוב אלה יהיו כאלה שעדיין ישרתו את המטרה שלך- להראות שאתה אנושי ולא מנסה להראות שאתה מושלם ואלה יהיו חסרונות שפחות מהותיים לצורך המשרה הנחשקת (יש לך קושי בהבעה בכתב ואתה מתמודד על משרת זגג....לדוגמא).

סלח לי שאני פחות מתרשם מסיפורי גבורה של אנשים שאומרים הכל בראיונות עבודה ונעלבים מזה שיש בדיקות כאלה ואחרות שהם נדרשים להם בטרם קבלת קידום- לשכות התעסוקה מלאות בגיבורים.

כל עוד אתה לא מחזיק במקצוע ייחודי מאוד עם ביקוש גבוה והיצע נמוך תמיד תזכור שבשוק העבודה לכל אחד יש תחליף, גם לשחקנים, גם לגיבורים וגם לטיפשים.

הבעיה עם ה- 2 האחרונים זה שהם עשויים למצוא עצמם בשוק האבטלה יותר מאשר בשוק העבודה.

פורסם

מכוני הערכה, דינמיקות קבוצתיות, לצייר עצים וכו', הכל נובע מכסת"ח.

למה הכוונה? במקרה שהמועמד שבסוף נבחר לא יצליח בתפקיד, במשרד כוח אדם יוכלו לגלגל עיניים ולהיתמם "אבל הוא עבר בהצלחה את המיונים...".

בכל מקרה, גם להיות שכיר ולעשות דברים שלא היית עושה לולא המשכורת בסוף החודש, גם סוג של צביעות.

אני לא מכיר הרבה "גיבורים" שויתרו על זה כדי ללכת לצוד לעצמם את האוכל.

בהצלחה לאחותך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

~

היות וקוה"ח עוברים בד"כ אצל צד שלישי, אין טעם לרשום שם את החסרונות. הפקידה בחברת ההשמה לא תדע להבחין בין העיקר לתפל, המנהל המגייס כן.

החסרונות שאני מעלה בראיון הם מהותיים, אני מדבר על הרגלי עבודה (אוטונומי בשטח, דורש נהלים ברורים וכתובים ולא משחק יפה בצוות) ולא על כך שאני לא יודע לחתוך אבטיח לשמונה פלחים שווים.

זה נכון שהמקצוע שלי איזוטרי, אבל היצע לא חסר. מי שמחפש עובד בינוני שימלא הוראות יכול למצוא אותו בקלות. מי שצריך שירות איכותי ומוכן לשלם על זה - מדבר איתי ומקבל חבילה שונה לחלוטין מהמקובל בשוק. כשהייתי מובטל לא קיבלתי הרבה הצעות עבודה, אבל אלה שכן היו מחברות מאד ספציפיות שחיפשו מישהו בדיוק כמוני. זו מהות העניין - אם הם לא מחפשים מישהו כמוני, אין טעם שאדבר איתם. למה שאבטיח משהו שלא אוכל לקיים? למה לבנות מערכת יחסים על יסודות של שקרים ומצגי שווא? הרי בטווח הארוך זה רק יגרום לאכזבה הדדית ויחטא למשימה.

מקומות העבודה שלי עד כה היו טובים למדי סה"כ. הנוכחי בכלל לא מרגיש כמו עבודה, ואת זה אני אומר אחרי שכבר שלושה חודשים לא ראיתי את הבית בגלל נסיעות בתפקיד. כשאתה עושה את התהליך בצורה מקצועית, הוגנת ונכונה וכך גם הצד השני - התוצאות לא מאכזבות ואין צורך בשום משחקים ומניפולציות.

בולשיט? לא אצלנו.

• תוכן חדש...