Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי אחר הצהריים, סביבות השלוש-וחצי אם נדייק. נראה שהבלאגן של ההכנות לשבת נרגע, והעיר הגדולה מאטה את הקצב.

הצצה אל מעבר החלון מגלה שמש אביבית נעימה ומזג האויר מושלם לטיולון ספונטני.

מוציא את המצלמה מהארון, הסוללה בסדר.

בקבוק מים, סמרטוט, משקפי שמש ואני מוכן. זמנינו קצר והמלאכה רבה, מודיע לזוגתי על נוהל ה-"שלוש-דקות-את-מוכנה".

יורדים לחניה - שמן, מים, וויש קטן על החלונות ויוצאים לדרך. כן, בשביל זה לקחתי את הסרמטוט, למי שתהה.

אז מה יש לנו היום?

סובארו אימפרזה ספורט-וואגון אוטומטית כסופה, ילידת 2006. הדגם הספציפי עבר מתיחת פנים משמעותית (השלישית במספרה) ומלבד חזית משודרגת ושינויים עיצוביים מינוריים אחרים, קיבל מנוע בנפח 2.0 ליטר משודרג, המתגאה ב- 160 כ"ס מרשימים (הזמינים רק ב- 6400 סל"ד) ומומנט מירבי של 19 קג"מ. למרות כמות הפוני הנכבדה, נתונים יבשים מדברים על האצה מאפס למאה בסביבות ה- 11.3 שניות ארוכות בגרסה האוטומטית.

attachment.php?attachmentid=376308&d=1396708495

כבר בקילומטרים הראשונים במהירות עירונית, ניתן להבין שמדובר ברכב הנכון. הגה קטן עטוף עור ובעל משקל טוב, מציית בנאמנות לכל הפניה ולא מתבייש לספר על מה שקורה מתחת לגלגלים בכל רגע נתון. אלה האחרונים, מקוריים בגודל 16" לובשים צמיגי גודייאר ממוצעים במידה 205/50.

אנחנו כבר מתקרבים ליציאה מהעיר והקצב עולה, זויות הגילגול הגדולות יחסית מזכירות לי בעדינות שאני נוהג במשפחתית ותקיפת כיכרות חריפה כנראה זה לא בבית ספרינו.

עם יציאה לכביש בינעירוני ניתן לחוש בקלילות שבה המחוגים מטפסים כלפי מעלה. בידוד הרעשים טוב יחסית ובסל"ד נמוך המנוע שקט. רק רעשי רוח גסים מצליחים לחדור לתא הנוסעים ולקלקל את האווירה הנינוחה. נוחות הנסיעה בטווח המהירות החוקית בינונית, וזה כנראה התשלום על גלגלי 16" היפים. בכביש גלי עם מהמורות תוצרת מע"צ האימפרזה נכנסת לפאניקה ומנדנדת את יושביה ללא רחמים. היו קטעים מסויימים שאפילו זוגתי הביאה את דעתה בעניין, והיא לרוב האחרונה שתשים לב לדברים מסוג זה. המושב הקשיח לא הוסיף לאווירה, ולמרות התמיכה המעולה לגב התחתון וכריות צד עוטפות, בנסיעות מנהלתיות ארוכות הייתי מעדיף מושב נוח קצת יותר.

ואז הגענו ליעד

כביש נס הרים הפנוי למחצה. רק משפחת חבדניקים שממהרת להספיק להגיע למחוז חפצם לפני כניסת שבת, מנסים להשתלבת בזרם חובבי נהיגה מזדמנים כמוני שניצלו מזג אוויר מצויין לטובת טיול נהיגה ספונטני. בראש הטור נוסעת מיני נטולת גג המשמיע צווחות באס מצמד אגזוזיה ומכתיבה קצב לשאר הממהרים. בשלב זה פרשתי מהשיירה ועצרתי לדקה לטובת סישן צילומים עד שהכביש יתרוקן.

attachment.php?attachmentid=376313&d=1396709900

הכביש פנוי. יופי, אפשר להתחיל. פניה אחרי פניה הקצב עולה, ואני מנסה ללמוד ולהכיר את הרכב. בזמן שירותי הצבאי רכשתי יכולת מאוד חשובה - להסתגל לכל כלי תחבורה שיפול לידיי במהירות בזק. גם כאן, למרות תנוחת נהיגה המוזרה לי והמימדיה הגדולים יחסית ל-206 שלי הרגשתי את עצמי בבית מהר מהרגיל.

וכאן הכיף מתחיל

תשכחו מכל מה שאמרתי עד כה. האיפרזה הזאת פשוט כיף טהור בעיקולים הטכניים של נס הרים. עבודת הגה-דוושה מהירים ויחד עם הצמיגים הרחבים הסובארו רוקדת מפניה לפניה בנינוחות ודורשת ממני להעלות את הקצב. האחיזה מעולה בכל סוגי פניות, ואותם זויות גלגול שדיברתי עליהם בהתחלה נעלמו כליל ברגע שהקצב עלה. אין ספק שזהו המגרש הביתי של אימפרזה R2.0.

בסיבובים המוכרים שבהם ה-XS206 שלי מחליקה את ישבנה בעזיבת דוושת תאוצה לא זהירה, הסובארו כלל לא מתרגשת ואפילו היה נדמה לי ששמעתי גיחוך או שניים וצחוק מתגלגל מכיוונה. אבל האוטו לא שלי, וזה הדייט הראשון שלנו, אז רמזתי לה בעדינות שיותר מהר אני לא אסע.

הנעה כפולה התבררה כנכס של ממש, ואפילו עם לחיצה בריאה ביציאה מהסיבוב לא היה שום רמיזה לתת היגוי מכיוון הגלגלים הקדמיים. הבלמים אגב, שלא עבדו קשה במיוחד הציגו ביצועים טובים והאטו את אימפרזה בצורה מספקת. הגיר האוטומטי דווקא לא היה נורא, ומלבד התמהמהות קצרה בחלק מהסיבובים הציג ביצועים טובים. התלונה היחידה היא לכמות ההילוכים (4 במספרם) שפשוט מסרסים את כל הכוח של המנוע הנפלא. בעליות ארוכות וישרות למשל, גם עם משיכה לסל"ד גבוה לא הושמעו קולות התפעלות מכיוון הנוסעת המלווה.

attachment.php?attachmentid=376315&d=1396709942

פונים לכיון הבית

בשורה התחתונה הסובארו הזאת מציעה המון פאן. לצד סוג המרכב היחודי עם תא המטען גדול, היא יודעת להיות משפחתית שימושית ומהירה ביום יום. מנגד, עם הנעה כפולה, גלגלי 16" רחבים ומנוע בריא בכבישים המהירים היא יודעת לעלות חיוכים ולדגדג בבלוטות הנכונות. מי שאינו מפחד מעלויות אחזקה גבוהות יחיסת, וזקוק לרכב משפחתי ביומיום, במחירים שהיא נמכרים כעת כמשומשת מזדקנת האימפרזה הזאת יכולה להיות אופצייה מאוד מעניינת לחובב הגה ממוצע.

DSC_0142.jpg

DSC_0096.jpg

DSC_0100.jpg

DSC_0123.jpg

DSC_0136.jpg

DSC_0137.jpg

DSC_0144.jpg

פורסם

נהנתי לקרוא,מה שניקרא גם יפה וגם אופה,או בתירגום לשפה המוטורית גם שימושית וגם חזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כתיבה טובה, אהבתי!

אתה נוסע איתה גם בחולות, שבילי קק"ל וכו'?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

נהניתי לקרוא.תודה על השיתוף..

המזג אוויר מדהים בתקופה הזו,גם אני יצאתי לטיול קטן של 380 קמ בכבישי הצפון.יש בעיה אחת,כמויות מטורפות של פרפרים שהתאבדו לי על הפרונט של ג'ולי...

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

תודה על המחמאות!

כתיבה טובה, אהבתי!

אתה נוסע איתה גם בחולות, שבילי קק"ל וכו'?

הרכב לא מיועד לשטח, זה 4X4 לכביש. כמו אחותה הגדולה B4 לצורך העניין.

אם התכוונת

, אז לא. הרכב לא שלי, אז לא הרשתי לעצמי להתפרע.
  • תוכן חדש...