Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיסה בקו ישראל-הונג קונג מבזבזת לי כ-14-15 שעות (ברוטו) מהחיים, כלומר כ-30 שעות להלוך-חזור כך שמבחינתי אם יכולתי להוסיף עוד 200$ כדי לפקסס את עצמי לאמסטרדם ולחסוך את הזמן המתבזבז על הטיסה- הייתי עושה זאת בשמחה.

הטיסה כבר נסגרה, ישירה בקו תל אביב- אמסטרדם (נתנו לנו אופציה להוזיל עם קונקשיין, ויתרנו על האופציה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יכולתי להוסיף עוד 200$ כדי לפקסס את עצמי לאמסטרדם ולחסוך את הזמן המתבזבז על הטיסה- הייתי עושה זאת בשמחה.

איזה סיוט זה טיסות ושדות תעופה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני גם שונא טיסות והן מפרקות אותי. זו הסיבה שטיסות של 5 שעות ומעלה אני עושה עם חניית ביניים או בעסקים. אפילו בגיחה הקרובה לאיטליה העדפתי שעה באיסטנבול לשחרור עצמות ולא טיסה ישירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השנקל שלי (אחרי ששבוע שעבר חזרתי מאמסטרדם):

קודם לקחת שייט מודרך מסביב לעיר, בדרך רשמנו לנו הרבה מקומות לבקר בהם אחר כך.

אופניים, נחמד, אבל מפספסים את כל העיר ככה, אולי ליום ככה זה סבבה, אם יש מטרה כלשהי במרחק מסויים, ככה סתם, חבל לפספס את העיר.

אוכל? מסעדת אול-סטאר שייכת לישראלי חביב, טעים ממש. (כל שאר הדברים שמרמזים על ישראל-פלאפל או שווארמה,ישאירו אותך בשירותים בדירה)

אנה פרנק, חובה, זה יותר מרגש מאשר מזעזע.

מוניות, לא להתקרב, יקר בצורה פסיכית, התח"צ שם מצויין אם צריך.

מוזיאון הסקס? עלוב. חלונות אדומים כמו שנאמר, לשמור טוב טוב על הארנק, ולא ליצור קשר עין עם זרים. מציעים לך משהו? תתעלם.

הייניקן, השיא של הטיול שלי מבחינת מוזיאונים, העברנו שם שעות.

קופי-שופס, בולדוג עמוס תיירים, מסחרי מידי ומפוצץ באופן קבוע. ממליץ על הקטנים והשקטים, בטובים שבהם גם יש תפריט מפורט לגבי השפעות וכו', מומלץ מאוד "dumbkring".

מה שכן, אם אתה מחפש קופי שופ, תשאל צעירים מקומיים, אם מצאת על זה מידע באינטרנט, כנראה שזה מסחרי מידי (מניסיון)

אטרקציות למינהם, לקנות תמיד במלון, או שיש חנויות תיירים שמוכרות במחיר מוזל, יש כאלה בכל פינה והמחיר בכולם זהה.

אמסטרדם דונג'ון, ה"מבוך אימה" הגרוע ביותר בעולם, הם משחקים מצויין ואולי בגלל זה שווה ללכת, חוץ מזה לא מפחיד, אפילו לא את הבחורות.

צ'יפס בקונוס, אחלה מאנצ' שבעולם. פיצריות זוועה לא שווה לנסות אפילו. פנקייקים חובה.

מועדונים? אני רחוק מהגיל שלך, ככה שאני לא יודע להמליץ לך, מה שכן, לא הייתי במועדון אחד שם שלא נהנתי (קהל,מוזיקה,שירות וכו') פשוט תבדוק מתי יש ליינים לגיל שלך.

פורסם

יש מועדון גיל הזהב שם? אולי יש שם איזה ליין בשבילי.....

:lol:

לא יודע בן כמה אתה חושב שאני אבל למרות שאני כנראה נשמע זקן- סה"כ בן 31.... :)

פורסם

אני עדיין בגיל שיש ליינים לכל גיל בנפרד, אתה בליין של 27+ (מה שאומר שגם בני 50 זה תופס שם), ולא נשכח לרגע שיש לך מרצדס סבא'לה :wink:

ובנימה רצינית, יש כיכר שנקראת רמברנדט משהו (לא יודע איך לרשום את זה אפילו), יש שם מספר מועדונים טובים, הטוב מבינהם מבחינתי הוא האסקייפ, 3 קומות, איזורי וי אי פי מושקעים, מאוד מרשים.

פורסם

המסעדות הקרויות Israelische grillroom (בדרך כלל חיפה\תל אביב\יפו וכו') מנוהלות בדרך כלל על ידי מצרים, כמי שלא סובל שוארמיות הדרתי רגלי מהן.

ה-Doner מוגדר כטורקי, כנראה הומצא על ידי טורקי בגרמניה, ההתיחסות שלי זהה.

התח"צ בהולנד טובה, אם כי כנראה ירדה מגדולתה בשנים האחרונות. בעבר ההגדרה היתה שאפשר לכוון שעון שויצרי לפי הרכבת ההולנדית. היו ימים.

מרכז העיר די קומפקטי ואפשר להסתדר בהליכה רגלית, מכסימום נסיעה קצרה בטראם. בדוק כרטיס של 3 ימים שמיועד לתיירים - אני השתמשתי לפני מספר שנים בכרטיס כזה (קיבלתי אותו כחלק מהעסקה באכסניית הנוער . מה שחשוב - לודא שכל כרטיס תח"צ יהיה מתוקף כראוי, מבקרי הכרטיסים שזכורים לימהולנד (דווקא מרוטרדם) מגמדים את ארל ויליאמס ועובדים בזוגות, הקנס על נסיעה עם כרטיס לא תקין כבד ומי שלא משלם מובל אחר כבוד לתחנת המשטרה. לא צריך לפחד, אלא ללמוד איך להשתמש בשירות.

שדה סכיפהול מחובר לתחנה המרכזית בקו רכבת, עם תחנה תת קרקעית שהכניסה אליה ממש ביציאה מהטרמינל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני עדיין בגיל שיש ליינים לכל גיל בנפרד, אתה בליין של 27+ (מה שאומר שגם בני 50 זה תופס שם), ולא נשכח לרגע שיש לך מרצדס סבא'לה :wink:

שניה, נפל לי הקטטר... ;)

אין לי מרצדס, יש לי AMG, זה לסבא שבא לו להראות לפרארי מאיפה משתין הדג :)

תודה על ההמלצות השונות!!

פורסם

אופניים, נחמד, אבל מפספסים את כל העיר ככה

האמצעי היחיד בו לא מפספסים כלום זה אופניים, או שפספסתי את הכוונה שלך?

מצד אחד, קשה להתמצא, כי אין שום בניין גבוה להתלות בו. מצד שני, כל הרעיון במקום כזה זה לשוטט...

זה הכי מהיר (מדלת לדלת) ולטעמי גם הכי כיף. גם את פאריס עשינו רק על אופניים (Velib, שזה כמו תל אופן).

לא יודע, בשבילי איך שאני עולה על אופניים מצב הרוח משתפר. קצת חוזר להיות ילד (ושונא לחכות לתחבורה).

אני חוזר על המלצה על בר - בורבון סטריט. מוסיקה חיה של רוק, בלוז ושות'. על ליינים של מסיבות ויתרתי בגיל 26, ולא חזרתי מאז.

שיט בנהר היה משעמם בשבילי. אם כבר לשוט, אז כמו בתמונה...

P3300636.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי תח״צ ומוזיאונים , יש כרטיס שנקרא , כמה מקורי , iAmsterdam.

הכרטיס מעניק כניסה לכמות מכובדת של מוזיאונים (כדאי לבדוק ברשימה שהחשובים נמצאים שם...) וכן שימוש בתח״צ והנחות שונות. רצוי לבדוק!

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
הגרם וחצי שלי:

ממליץ לא להגיע למרכז של המרכז, כל מה שצמוד לרחוב damrak עמוס מדי.

מה שטוב באמסטרדם חוץ מחנויות הקפה :twisted: היא בעצם העובדה שמדובר בעיר ומרכז שתוכננו בצורת מעגלים כך שהיא מאוד קלה להתמצאות לדעתי (וזה חשוב כי התמצאות זה אחד מהדברים הראשונים שם שעפים לקיבינימאט)

באיזור רחוב kiserstracht יש כמה קופי שופס טובים, תנסה את amnesia, Barney's place, dolphin,gray area אלה מקומות שמרגישים פחות סואנים ומאוד מרגיעים, היתרון של השניים האחרונים הוא שמגישים שם גם מאנצ׳ לא רע בכלל (נסה את השייק באמנזיה)

בשאר המקומות שהייתי לא הגישו אוכל, רק תה וביסקוויטים.

אבל אל דאגה - אוכל יש שם בכמויות אדירות, ואם כבר אנחנו מדברים על אוכל, תתרחק מכל מקום שמתנוסס עליו שלט doner עם שווארמה מסתובבת - מדובר באוכל לחתולים דחוס על שיפוד שיעשה לך שמח בבטן אבל בקטע עצוב ועם הרבה בכי וצער.

תמצא דוכן של ציפס בקונוס ותבקש שליכטה של עשר קילו מיונז וקטשופ אחרת לא תצליח ללכלך את כל הבגדים בצורה שווה.

לך לחנות גבינה שנקראת kass cheese ותנסה את הגבינות עיזים שלהם.

תחתוך לפנקייק האוס למקום שנקרא ״pancakes" ואם עוד לא גידלת בנקודה הזאת קרניים קטנות, זקן ומבט של אהבל אז תבקש פנקייק תרד וגבינות עיזים, אחרת תזמין מה שבזין שלך כי באמת שהכל טעים שם וגם מקבלים מחזיק מפתחות מעץ בצורת כפכפי מוש השור (win win situation)

עוד משהו - אם יש לך אופציה תשכיר דירה במקום מלון, בדרך כלל אתה מקבל באותו מחיר או קצת יותר - הרבה יותר.

מחזק את ההמלצה על amnesia, שייק תות מדהים ויש להם אפילו פיתה טוסט, לפחות היה ב2009

פורסם

לך לאכול בקפה דה קלוס, נמצא באמצע הדרך בין ההליכה מהדאם לליידספליין (ככה מבטאים או שאני מתבלבל?)

ואם כבר אתה באיזור של הליידספליין לך לרוקיז להירגע קצת ;-)

פורסם
האמצעי היחיד בו לא מפספסים כלום זה אופניים, או שפספסתי את הכוונה שלך?

מצד אחד, קשה להתמצא, כי אין שום בניין גבוה להתלות בו. מצד שני, כל הרעיון במקום כזה זה לשוטט...

...

בגלל זה אמרתי, דבר ראשון לקחת את הספינה הזו של התיירים, לוקחת אותך מסביב לעיר+הסבר איפה נמצא כל דבר, תורם משמעותית להתמצאות בהמשך הטיול. זה זול וזה סה"כ שעה.

אופניים? לגמרי מחזיר לילדות, אבל אני מהמדוושים מהר ככה שכשהלכתי ברגל פתאום גיליתי שעברתי במקום מסויים ולא שמתי לב שפיספסתי הרבה בדרך.

תהנה!

פורסם

תודה לכולם על הטיפים והעצות המועילות.

אני מתכנן לבקר באמסטרדם בסוף חודש יוני.

מטרת הנסיעה האמיתית היא צפיה במירוץ המוטו ג.פ (MOTOGP, אופנועים) באסן (ASSEN). (תלוי עד כמה מעניינים יהיו המירוצים הקרובים).

מבדיקה שטחית שעשיתי, המסלול נמצא במרחק של כשעתיים נסיעה מאמסטרדם. נכון לעכשיו, אני לא מתכנן לשכור רכב אלא להסתמך על תחבורה ציבורית בלבד.

מספר קושיות, ברשותכם-

האם עדיף להתחיל את הטיול באמסטרדם (ימים ראשון-רביעי, נניח) ורק אח"כ לנסוע למסלול (חמישי- שבת)?

(בניגוד למסורת העולמית, גרנד פרי האופנעים של הולנד מתקיים ביום שבת, מסיבות היסטוריות- כאשר נסלל התוואי המקורי של המסלול והוא החל לערך מירוצים , אי שם בתחילת שנות ה-20', הוא עבר קרוב לכפרים קטנים ולכנסיות שלהם, מה שהפריע לקיים את התפילות ביום ראשון, יום המירוץ המסורתי, ולכן הוחלט לקיים את המירוץ ביום שבת האחרון של חודש יוני).

יש הצעות לאטרקציות מעניינות בחלק ההוא של הולנד? נופים, פארקים וכולי, פחות מוזיאונים.

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אכן, אסן נמצאת כשעתיים נסיעה מאמסטרדם. תח"ץ לשם אפשרי אבל לא אידיאלי.

בכל מקרה, ביום המירוץ, הכבישים פקוקים.

אני לא יודע עד כמה אתה "מכור" למוטו ג.פ. אבל לי תמיד הספיק להיות שם ביום המירוץ ונמנעתי מימי האימון.

למיטב ידיעתי, אין יותר מידי אטרקציות באיזור.

מה שכן יש זה מחנה ריכוז Westerbork. כמו כן, אם אתה באיזור כדאי לשקול לעשות Wadlopen (הליכה בבוץ, בזמן השפל בים, מהיבשת לאיים בצפון הולנד. חזרה בזמן הגיאות, בסירה).

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...