Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה, אני לומד במכון הטכנולוגי חולון. יש לנו מכונת cnc סינית פשוטה, והחליטו לאחרונה לחייב אותנו בדקות שימוש של 1.5 לדקת עבודה, אך לא לשפר את האיכות והרזולוציה של העבודות. אנחנו מנסים למצוא בעל מקצוע או בעלי מקצוע באיזור חולון, בת ים, ראשון לציון, תל אביב יפו וכיו״ב שיוכלו לתת לנו מחירים זולים ממחירי השוק. ברור לנו, שזה לא יהיה 1.5 ₪, האמת שאין לנו כלל מושג. אבל חשבנו לשאול בכל זאת. בשביל עבודה איכותית עדיף לשלם יותר.

על מנת לדייק, אנחנו עובדים בעיקר עם mdf, לבידים, עץ מלא עד רמת המהגוני בדרך כלל וחומרים ממשפחת הסיקה בלוק.

נשמח לתשוב או להפניות לבעלי מקצוע בין אם פה, בהודעה פרטית או אפילו למייל האישי שלי, [email protected].

תודה על הקריאה ותשומת הלב.

אורי שביט וחברי המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

1.5 ש"ח לדקה זה מחיר זול מאוד. לרוב מתמחרים שעת עבודה של מכונה כזו ביותר מ 250 ש"ח (תלוי בסוג המכונה. יכול להגיע להרבה יותר).

מדבריך אני מבין שאתה נותן שרטוט ומקבל חלק ואז אתה צריך להכניס למשוואה לא רק את עלות זמן המכונה אלא גם את זמן התכנון והתכנות שהוא לא קצר ולא זול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מניח שבתור סטודנטים, אתם לא צריכים באמת לייצר הרבה פריטים זהים. האם באמת חשוב שזה יהיה cnc?

אין לכם במכללה מחרטה וכרסומת קונבנציונליות?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

אנחנו משתמשים גם בכרסומת רגילה של 3 צירים ובמחרטה עם ציר x y. אנחנו עובדים לא פעם עם צורות מורכבות ואמורפיות שמצריכות עבודה עם תוכנת cad (סולידוורקס במקרה שלנו). אנחנו מספקים חומר גלם, קובץ cad מוכן לעבודה לפי דרישות המכונה ומקבלים מוצר מוכן בטולרנס נמוך יחסית שמצריך לא מעט עבודת שיוף וגימור. אנחנו מוגבלים בכרסמים עד לכרסם 6 מ״מ ואם היינו רוצים כרסם קטן יותר, אנחנו צריכים לספק אותו מכספנו אנו (ואני מניח שרשם פה יודע שכרסמים זה לא זול). 250 שח אני מניח שמדובר על מחיר ללקוח ״רגיל״ אנחנו פונים כסטודנטים במחשבה שטולי בעל מקצוע יתחשב בעובדה הזו. כבר היום יש בעלי מקצוע בתחום ההדפסה התלת מימדית, יציקות אלומיניום, לחצנות ועוד שעוזרים לנו במחירים אטרקטיבים, הייתי שמח שגם בתחום הcnc ירתמו לעניין.

ראוי להוסיף שגם האסיסטנטים שלנו הם לא בדיוק אנשי מקצוע, דבר שמתבטא בפגמים בייצור, פחת מיותר, תקלות במכונה וידע לוקה בחסר.

עריכה אחרונה על ידי urban.racer

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני מדבר על עלות אמיתית.

אם קנית מכונה סינית זולה היא עולה כ 80K$. רק עלות ההון והמקום בו היא עומדת היא גבוהה מאוד וזה לפני עובד (שאם הוא עובד בשכר מינימום הוא עולה כ 50 שקל לשעה גם אם הוא יושב ושותה קפה).

פורסם

עלות אמיתי זה כמה עולה כל שעה שאני מחזיק את המכונה במצב זמין לעבודה. המחיר צריך לכסות לא רק את התפעול אלא גם את הפחת והתחזוקה.

• תוכן חדש...