Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי מיצובישי סופר לנסר שנת 97 אוטומטית.

שחכתי את האורות דולקים בערך שעתיים. והאוטו לא מניע לי הוא חונה בחניה סגורה, אז צריך לדחוף אותו החוצה ולחבר לו כבלים. השאלה שלי היא:

האם לא יקרה כלום שאני ידחוף את האוטו אחורה?

וכמה זמן להשאיר אותו מונע עם הוא יניע לי?

ואיך יכול להיות שניגמר לו המצבר מהר (שעתיים)?

תודה וזה דחוף לי

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון, אם המצבר לגמרי התרוקן, אז לא משנה מה, כבר יהיה מאוד קשה להטעין אותו. וגם אם תצליח, הקיבולת שלו נפגמה והוא יתרוקן מהר יותר. צריך להחליף את המצבר רוב הסיכויים.

אתה יכול לקחת את המצבר לבדיקה. אם הוא לא טוב, מחליפים. אין ברירה.

בקשר לדחיפת האוטו, שום נזק מלדחוף אותו. רק תוודע שהוא לא בהילוך ושבלם החנייה לא מופעל. (שים אותו בN, לא בP. ואם יש בלם יד נפרד, תוריד אותו.

הערת המערכת:

התיאור הבא להלן אינו נכון. אין לעשות כך:

אם אתה רוצה לדחוף אותו כדיי להתניע אותו, אז בירידה אם אפשר, ולא להתקמצן במהירות. באוטומט זה קצת קל יותר, כל עוד זה לא רציף או רובוטי.

פורסם
בעקרון, אם המצבר לגמרי התרוקן, אז לא משנה מה, כבר יהיה מאוד קשה להטעין אותו. וגם אם תצליח, הקיבולת שלו נפגמה והוא יתרוקן מהר יותר. צריך להחליף את המצבר רוב הסיכויים.

בקשר לדחיפת האוטו, שום נזק מלדחוף אותו. רק תוודע שהוא לא בהילוך ושבלם החנייה לא מופעל. (שים אותו בN, לא בP. ואם יש בלם יד נפרד, תוריד אותו.

אם אתה רוצה לדחוף אותו כדיי להתניע אותו, אז בירידה אם אפשר, ולא להתקמצן במהירות. באוטומט זה קצת קל יותר, כל עוד זה לא רציף או רובוטי.

אתה טוען שאפשר להניע רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית בדחיפה!!!???

פורסם

ינלין

איך בידיוק אפשר להתניע בדחיפה רכב עם גיר אוטומט?

אתה מציע פה עצה מסוכנת, אם הוא לא מיומן והוא יצבור מהירות עם רכב בירידה (בגיר ידני), וחס וחלילה לא יתניע לו, הוא יעשה תאונה (אין ברקס והגה), ויש מצב שהביטוח לא יתייחס אליו.

לפותח השרשור, אין בעיה להוציא את הרכב מהחנייה, תכניס מפתח לסוויץ ותעביר לN בתיבה.

תוודא שרכב לא בשיפוע, כדי שחס וחלילה לא תמחץ, ותתחיל לדחוף.

הדבר היחידי שאתה יכול לעשות זה לבקש כבלים מהשכן או להתקשר לשירותי דרכים של הביטוח (אם יש לך).

אל תחשוב לדחוף אותו בירידה, מה שההוא כתב לא נכון.

פורסם

איך אפשר לדעת עם הוא התרוקן לגמרי?

והאורות שלו לא נחלשו הם היו עדיין חזקים שסגרתי אותם

וכמה יעלה מצבר חדש?

תודה

פורסם

רגע, האורות דולקים ואין לך אפשרות להתניע?

כבלים יעזרו (רק תיסע עם הרכב כמה דקות טובות, כדי להטעין את המצבר).

אם האורות עדיין דולקים, המצבר על פניו די תקין.

אם זה חוזר על עצמו, תחליף מצבר.

פורסם
רגע, האורות דולקים ואין לך אפשרות להתניע?

כבלים יעזרו (רק תיסע עם הרכב כמה דקות טובות, כדי להטעין את המצבר).

אם האורות עדיין דולקים, המצבר על פניו די תקין.

אם זה חוזר על עצמו, תחליף מצבר.

אוקי תודה כי באמת האוטו נישאר רק שעתיים עם אוטו רגילים .מוזר שכל כך מהר הלך לו המצבר, מחר בבוקר אני יתניע אותו עם כבלים.

תודה

פורסם
[/b][/color]

אתה טוען שאפשר להניע רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית בדחיפה!!!???

כביכול ראיתי את זה בפעולה... לגיס שלי היה רכב אוטומטי, והוא התניע בדחיפה. אז אם זה בלתי אפשרי, מה בעצם קרה פה? הוא אמר לי שזה אוטומט רגיל.

פורסם

חלק מהרכבים האוטמטיים אפשר להניע בדחיפה, מהירות צריכה להיות ממש גבוהה, כ 50 קמ"ש ולכן בפועל זה לא מעשי, ואין מה להמליץ לעשות זאת.

לא צריך לרוץ ולהחליף מצבר, מומלץ לטעון את המצבר בטעינה איטית על ידי מטען מצברים.

אם כבר הניעיו עם כבלים ונסעו עם הרכב - לאחר נסיעה בינעירונית של כחצי שעה המצבר יטען ואם הוא בגדול היה תקין ולא מאוד ישן לפני שנפרק - רוב הסיכויים שימשיך לתפקד.

פורסם
חלק מהרכבים האוטמטיים אפשר להניע בדחיפה, מהירות צריכה להיות ממש גבוהה, כ 50 קמ"ש ולכן בפועל זה לא מעשי, ואין מה להמליץ לעשות זאת.

לא צריך לרוץ ולהחליף מצבר, מומלץ לטעון את המצבר בטעינה איטית על ידי מטען מצברים.

אם כבר הניעיו עם כבלים ונסעו עם הרכב - לאחר נסיעה בינעירונית של כחצי שעה המצבר יטען ואם הוא בגדול היה תקין ולא מאוד ישן לפני שנפרק - רוב הסיכויים שימשיך לתפקד.

מה זאת אומרת שחלק מהאוטמטיים אפשר להניע בדחיפה? זה פעם ראשונה שאני שומע על הזה. אני לא מדבר בציניות, אני רציני.

פורסם

זה תלוי מהרבה מאוד גורמים. נכון שקיבולת נפגעה ונכון שהוא יפרוק מהר יותר. אבל בדרך כלל אם המצבר עוד חדש יחסית ולא עבר טראומות בעבר - לא תיהיה בעייה להטעין אותו ולהשתמש עוד שנתיים-שלוש (מניסיון של יותר מפעם אחת).

בוקי תקן אותי אם אני טועה, כיצד ניתן להניע רכב אוטומטי בדחיפה כאשר משאבת שמן של גיר מונעת על ידי מנוע וסיבוב גלגלים בכל מהירות לא יסובב את המנוע ללא סיחרור שמן/שילוב הילוך? אני יודע שבעבר היו מספר גירים עם משאבת שמן נוספת שמחוברת לגל הינע, כמה שאני יודע כבר לא קיימים כאלה. הנה קישור לויקי.

automatic transmissions usually depend on pressure generated from a pump driven off the input side of the transmission to operate the gear selection mechanism. With the engine not running, this pump is inoperative, so the transmission remains in neutral and cannot transmit drive to the engine.

some very old automatic transmissions, e.g., General Motors' two-speed Powerglide transmission, have an extra pump on the output shaft which can power the transmission's hydraulics

כביכול ראיתי את זה בפעולה... לגיס שלי היה רכב אוטומטי, והוא התניע בדחיפה. אז אם זה בלתי אפשרי, מה בעצם קרה פה? הוא אמר לי שזה אוטומט רגיל.

איזה רכב זה היה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא שוחט את הטורק?

כי בעצם מתבצעת פה פעולה הפוכה, ועד כמה שאני יודע (לפי איך שאני מבין שהגיר בנוי), רוב העומס בסיבוב המנוע פה נופל על הטורק.

זה לא המקום להמליץ על דברים כאלה, זה גם עבירה על החוק וגם פוטנציאל גבוה לתאונה.

(למי שכתב את זה, להבא אתה יכול לומר לו שזה קיים, אבל לא להמליץ לו!).

לא ממליץ לאף אחד להיות ברכב שנוסע על 50 קמש והוא לא מונע (עם סיכוי שלא יניע בכלל), מי שלא מיומן גם לא יצליח לבלום אותו. (הברקס הופך לקשה מאוד, והאנדברקס לא בטוח יעזור בירידה).

פורסם

על מנת להניע רכב אוטומטי בדחיפה, צריך שיהיה לחץ שמן בגיר. לחץ שמן נבנה כשהמנוע עובד, ולכן אם המנוע לא עובד, אין לחץ שמן ואי אפשר להניע.

ברכבים יותר ישנים הייתה קיימת משאבת שמן גיר שמונעת מהגיר עצמו, ולכן כשרכב מגיע למהירות גבוהה (40-50 קמ"ש) נבנה לחץ שמן כי המשאבה הייתה מסתובבת עקב סיבוב הגלגלים, ואז אפשר היה להניע.

בגדול, ברכבים מודרניים אוטומטיים אי אפשר להניע בדחיפה.

פורסם

כמה אנשים אתה מכיר שיכולים לרוץ במהירות שציינת ועוד לדחוף את הרכב בכדי שיגיע למהירות של 40-50 קמ"ש ? אולי בירידה מירושלים :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מכיר, זה לא מעשי ולא בטיחותי בעליל.

כתבתי את זה באחת ההודעות הקודמות.

אבל האפשרות הזו הייתה קיימת בעבר.

אגב, מדוע לדעתכם אסור לגרור רכב אוטומטי כשהגלגלים המניעים על הכביש למרחק מעל 50 ק"מ ובמהירות מעל 50 קמ"ש?

• תוכן חדש...