Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא קיה ריו 2012 ידנית. מנוע 1.2. דגש גדול על ידנית.

היום שמתי לב למשהו מאוד מוזר. כשנסעתי בחנייה בעבודה שלי, הורדתי את הרגל מהגז. חשבתי שאני שמתי את האוטו בניוטרל. (רציתי לשייט במהירות המסוכנת מאוד של 20 קמ"ש באיזור סלול פתוח ללא בני אדם. :lol: )

ואז שמתי לב למשהו מאוד מוזר. פתאום האוטו מרגיש כאילו הוא הפסיק להאט, וכאילו הוא אפילו האיץ טיפה. ואז שמתי לב שאני בכלל בהילוך שני, ושהאוטו שומר על מהירות 15 קמ"ש בערך, לבד לגמרי. ניסיתי את זה שוב. הוספתי מהירות, והורדתי את הרגל מהגז. האוטו האט, עד לבערך 15 קמ"ש, איפה שהוא התחיל להוסיף גז. (ראיתי לפי זה שהצריכה הרגעית עלתה ברגע שהתופעה התחילה)

אז חשבתי אולי המצמד מחליק מספיק בשביל שהאוטו פשוט ימשיך לסובב את המנוע? לא סביר, אוטו רק בן שנה ואני לא כל כך גרוע במצמדים. אז ניסיתי את זה על עלייה קטנה. והופה, הרכב הרגיש כאילו הוא הוסיף עוד קצת גז. המהירות לא ירדה מ15 קמ"ש. הסל"ד נשאר יציב. הרגל הייתה לגמרי הרחק מהגז. לא נחה על הדוושה ולא כלום, ממש על השטיחון.

אז חשבתי אולי דוושת הגז שלי דבוקה קצת למטה? ניסיתי לבדוק, ולא, היא לגמרי בסדר.

אחרכך בדקתי את דוושת המצמד. עד כמה שראיתי, הכל לגמרי בסדר.

זה ממש לא הגיוני לי. בירידה, האוטו מאיץ בעזרת כוח המשיכה, אז האוטו לא נלחם כדיי לשמור על המהירות הזאת. אבל הוא לא מאפשר לרדת נמוך יותר בלי לבלום. יש לי הרגשה שאם אני אנסה את זה עם עלייה פתאומית, המנוע פשוט יחנק בתוך שנייה ויתכבה.

אז לפני שאני מרים טלפון למוסך המרכזי ומבזבז זמן ודלק על להגיע לשם לבדיקה שבה בטח יגידו שגם הם לא ידעו מזה ושזה תקין לגמרי, או שינסו למכור (לתפור) לי מצמד חדש, רציתי להתייעץ אתכם, מומחי הרכב הנכבדים. :-D

אני הולך לנסות את זה שוב, וגם בהילוך ראשון. יכול להיות שגיליתי שיש לאוטו שלי מצב עוזר נסיעה בחניון בלי שידעתי? :lol:

כמו כן, אם עוד מישהו נתקל בתופעה דומה, אני רוצה לשמוע על זה. זה אחלה פיצ'ר סודי. :-D

פורסם

נסה את זה בקנגו טורבודיזל. האוטו עף בעצמו בעליה מתונה בשלישי..:lol:

מחשב המנוע מעוניין לשמור על סל"ד מסוים ומתחתיו הוא מוסיף דלק ופתיחת מצערת בהתאם לעומס ע"מ לשמור על הסל"ד הרצוי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
נסה את זה בקנגו טורבודיזל. האוטו עף בעצמו בעליה מתונה בשלישי..:lol:

מחשב המנוע מעוניין לשמור על סל"ד מסוים ומתחתיו הוא מוסיף דלק ופתיחת מצערת בהתאם לעומס ע"מ לשמור על הסל"ד הרצוי.

אז למה בהילוך שלישי הוא מגמגם והסל"ד נופל? כמו שאמרתי, בינתיים שמתי לב לתופעה רק בהילוך שני.

אתה מדבר על קנגו טורבודיזל, אני מדבר על פחנוע קוריאני עם מנוע של מכסחת דשא ומשקל עצמי של מתאבקי הסומו שבידרו את מהנדסי הרכב בהפסקות הצהריים. :lol:

פורסם

בשיעורי נהיגה על איביזה דיזל ידנית

שמתי לב שנגיד אני מאט בהילוך שני משולב ועוזב אצ הברקס האוטו טיפה מאיץ

זה פשוט ההגלגלים יש להם תנופה איטית אבל היא מתחת למינימום שהמנוע מסוגל לסובב בלי גז אז פשוט מרגישית תאוצה במישור בעיקר שמישהו נותן לך גז

איך עליתי על זה פשוט הייתי שואל את המורה לנהיגה אם הוא נתן גז והוא קרא לזה "מהירות מינימום של. הילוך שני"

אני מניח שתופעה זו קיימת גם במנועי בנזין במידה מסוימת

מסרב לחתום:evil:

פורסם

ודאי, לאותו דיזל יש כמובן יותר מומנט בסל"ד סרק אז הוא זז גם בשלישי בטיפטיפונת עליה אבל העקרון זהה.

:-D

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כמה טקסט בשביל משהו כ"כ פשוט.

לכל הילוך יש מהירות שבה הסל"ד נמצא בסרק. קמ"שים בודדים להילוך ראשון, 15-20 קמ"ש לשני וכן הלאה, עד ל-40-50 קמ"ש ברוב המכוניות בהילוך האחרון.

אם המנוע מספיק חזק, הוא יכול לשמור בקלות (במישור) על המהירות הזו ברוב ההילוכים. אם לא - הוא מתחיל לגמגם ולהיכבות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקי, אז עשיתי עוד כמה בדיקות.

גם בהילוך שלישי ורביעי הצלחתי לעשות את זה. אבל רק במישור. הילוך שני מצליח להמשיך גם בגבעה קטנה. גם הילוך ראשון עובד ככה, אבל לא ניסיתי אותו על גבעה, הוא ממש קרוב לכיבוי כללי במהירות שהוא מחזיק.

בעיה נפתרה אני מניח. :|

פורסם

אתה מתאר פעולה תקינה של המנוע.

זה לא אוטומט - המנוע מחובר פיסית לגלגלים.

ברגע שאתה עוזב גז המנוע הרי לא כבה, הוא ממשיך לעבוד בסרק, אם הוא גם מחובר לגלגלים - הוא ימשיך לסובב אותם.

ככל שההילוך נמוך יותר יחס ההעברה בין המנוע לגלגל טוב יותר, וכך אתה מקבל יותר כח, ככל שתעלה הילוכים המנוע אמנם יתן מהירות נסיעה גבוה יותר אך יהיה לו קשה יותר להתמודד עם עומס (עליות).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...