Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,אני צריך המלצה לשמן מנוע 10w40 לרכב אספנות (פורד קורטינה 82 מנוע פינטו כמו שיש בפורד סיירה).

עד לפני שנה הייתי משתמש בשמן מינרלי 20w50 של agip ולאחר מיכן עברתי לשמן 10w40 של ליקווי מולי עם תוסף mos2

לאחר המעבר המנוע התעורר לחיים חשוב לציין שאין צריכת שמן ואין נזילות שמן מהמנוע.

כרגע אני לפני טיפול וחשבתי לעבור ל valvoline max life בדרגת צמיגות 10w40.

מה דעתכם האם הוולוולין נחשב לשמן יותר טוב מהליקווי מולי ?

חשוב לציין שהרכב לא נוסע הרבה (טיולים ומפגשים בסופי שבוע).

תודה לעוזרים וגמר חתימה טובה. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

כן ולהגביר את פליטת המזהמים, צריכת הדלק, ועומס גדול על מנוע בנקודה הכי קריטית שהיא הנעה.

אם LM היה טוב תמשיך איתו אין סיבה להחליף גם ככה הוא עולה 70 ש"ח.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אין שום סיבה לשים שמן על בסיס סינטטי ברכב זה.לשמנים המינרלים יתרונות רבים ובשנים בהם תוכנן הרכב הזה זה מה שהיה מקובל.

איזה יתרונות יש לשמן המינרלי על פני הסינטטי בדיוק ?

1) מבחינת בוצה ומישקעים בטוח שאין לו יתרון.

2) מבחינת עמידות בטמפ׳ גבוהות גם כן אין לו יתרון.

3) עמידות לאורך ק״מ ארוך יותר גם פה אין לו יתרון.

4) רק במחיר הנמוך יש לו יתרון.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אין שום סיבה לשים שמן על בסיס סינטטי ברכב זה.לשמנים המינרלים יתרונות רבים ובשנים בהם תוכנן הרכב הזה זה מה שהיה מקובל.

כשאתה חולה, אתה אוכל לחם עם עובש או פשוט לוקח כדור אנטיביוטיקה עם פניצלין?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ה valvoline הזה מצויין ועדיף על הליקווי מולי.

יניב רז שלום רב!

עבור לוולוולין הנמצא כעת בתא המטען.

עם הכבוד לליקוי מולי , במיכל הזהוב, ובמיכל האפור, עם התוסף מוס 2, ולמרות שהרגשת שהמנוע התעורר לתחייה, השתמש בוולוולין, וחזור לספםר לנו על התנהגות המנוע, לאחר השימוש בו, האמת שבתור בחור צעיר וקפדן, וצדיק יותר מהאפיפיור, שלא חס על כספו, ונותן לרכב את הטוב ביותר, דה בסט שבטסט, ומחליף שמנים בתדירות גבוהה מהנדרש(כ3000 קילומטר בלבד, כפי שהתוודת בפני, במפגש פיברקלאב, למען" גדולים מהחיים), יהיה מעניין לשמוע האם יש הבדל מוחשי ומשמעותי, בין וולוולין שנחשב לאיכותי, לבין ליקווי מולי, שנחשב בעיני לשמן באיכות גבוהה סבירה ומומלצת.

שנה טובה , וגמר חתימה טובה, לך ולכל עם ישראל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם LM היה טוב תמשיך איתו אין סיבה להחליף גם ככה הוא עולה 70 ש"ח.

סליחה, אך איך כבודו משיג אותו במחיר שלן 70 ש" ח, אולי מזוייף.,

בפעה האחרונה שראיתי אותו הוא עבר את ה120, כשהוא לא במבצע, ברשת אייס/ אטו דיפו/ הום סנטר.

אולי ואני בספק שתוכל להשיג זאת במחיר הזה, אצל פרוחזאד.

בברכה

צביקה

פורסם

מי קונה ברשתות DIY? ביצחק שדה וגם על המסגר יש חנויות שמוכרות ב70, בנתניה גם יש אחד שהייתי קונה ממנו במחיר הזה.

הולווליין נמכר ב100, גם המקס לייף וגם הדורה בלנד.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
מי קונה ברשתות DIY? ביצחק שדה וגם על המסגר יש חנויות שמוכרות ב70, בנתניה גם יש אחד שהייתי קונה ממנו במחיר הזה.

הולווליין נמכר ב100, גם המקס לייף וגם הדורה בלנד.

עמוס שלום רב !

אתה מוכן לציין את שמו של חנות חלקי החילוף בנתניה, שמוכרת במחירים שציינת(אפשרי גם בפרטי) ?

בברכת שנה טובה

צביקה

פורסם
יניב רז שלום רב!

עבור לוולוולין הנמצא כעת בתא המטען.

עם הכבוד לליקוי מולי , במיכל הזהוב, ובמיכל האפור, עם התוסף מוס 2, ולמרות שהרגשת שהמנוע התעורר לתחייה, השתמש בוולוולין, וחזור לספםר לנו על התנהגות המנוע, לאחר השימוש בו, האמת שבתור בחור צעיר וקפדן, וצדיק יותר מהאפיפיור, שלא חס על כספו, ונותן לרכב את הטוב ביותר, דה בסט שבטסט, ומחליף שמנים בתדירות גבוהה מהנדרש(כ3000 קילומטר בלבד, כפי שהתוודת בפני, במפגש פיברקלאב, למען" גדולים מהחיים), יהיה מעניין לשמוע האם יש הבדל מוחשי ומשמעותי, בין וולוולין שנחשב לאיכותי, לבין ליקווי מולי, שנחשב בעיני לשמן באיכות גבוהה סבירה ומומלצת.

שנה טובה , וגמר חתימה טובה, לך ולכל עם ישראל.

בברכה

צביקה

מיותר לחלוטין, ורק מזהם את הסביבה או גורם לביזבוז משאבים. מי שאוהב אותך הכי הרבה זה חברות השמנים.

ואני חשבתי לפי הכותרת שזאת הולכת להיות השוואה של ראש בראש בין כל שמני ה 10W-40 בשוק.

דבר אחרון, אני מצטער לאכזב את כולם. דובר על כך בפורום אספנות אין ספור פעמים. המסקנה הייתה שלרכב ישן שמים שמן ישן. עובדה כבר ששתי חברות שמנים ענקיות מיצרות שמן במיוחד למכוניות עם מנועים ישנים.

בשביל באמת להוכיח שהרכב יותר חיי בגלל שימוש בשמן אחר יש לשים את הרכב על דיינו ולבדוק. אחרת לפעמים הפסיכולוגיה משחקת תפקיד חשוב בקביעה ששמן כזה יותר טוב משמן אחר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה ששתי חברות "ענקיות" מייצרות שמנים לרכב ישן לא אומר שום דבר, זו אסטרטגיה שיווקית וזיהוי קהל יעד.

לבסיס סינטטי יש רק יתרונות על פני בסיס מינרלי, מי שטוען אחרת פשוט לא מבין על מה הוא מדבר.

השאלה היא מה קורה מבחינת התוספים והתקנים, וכאן בהחלט יש בסיס לטענות בעד ונגד.

אני חושב שבחירת השמן צריכה להתבסס על מנגנון הרמת השסתומים של המנוע, שם נעוצות רוב הבעיות. לפני 30-40-50 שנים לא היו טכנולוגיות מתקדמות כמו היום (בין היתר בחוזק החומרים ואופן החישול בעמידות בפני שחיקה) ולכן מנועים רבים הזדקקו לתוספי הגנה כדוגמת ה ZDDP בכמויות גדולות - כמויות שהלכו והדללו בשמנים המודרניים.

גם בענייני הצמיגות אני לא חושב שיהיה נכון לשים שמן 5W20 במנוע שיוצר לפני 50 שנים. הוא לא מותאם לזה, יש בו חופשים רבים ומלכתחילה הוא יוצר עם מעברי שמן רחבים דיים לשמני ה 30 וה 40 החד דרגתיים שהיו בתקופתו.

יחד עם זאת דווקא בעניין הצמיגות הקרה אין שום בעייה לרדת לשמן 10, 5 ואפילו 0, זה יעשה רק טוב למנוע ולכל מנוע, בכל גיל ובכל מצב בלאי.

אז בקיצור ולמי שהתעייף באמצע - שמן טוב למנוע ישן יהיה שמן על בסיס סינטטי מלא עם חבילת תוספים המתאימה למנועים ישנים (כלומר תקן API נמוך, שמני מירוצים המתאימים גם לשימוש יום-יומי, סדרה ייעודית לרכבים קלאסיים או כל עדות אחרת להמצאות ZDDP בשיעור גבוה) ובעל צמיגות "קרה" נמוכה ככל האפשר וצמיגות חמה העומדת לפחות בצמיגות המומלצת על ידי היצרן שהייתה בזמנו, 30-40-50 או 60.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה יכול בבקשה לפרט באילו סעיפים הוא מתעלה על הליקווי מולי ?

ביבואן יותר אמין - אני לא סומך על שום שמן שמיובא\ממולא\מיוצר ע"י: גלאור\פרומט\אייל זבדה

• תוכן חדש...