Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*חבר קנה מאזדה 3 ספיריט, 2004 מנוע 2000 כמובן אוטומט. והוא טוען שהוא יותר חסכוני בדלק, מהלאנטיס שלי (לאנטיס 1840 שנת 2001 אוטומט)אני טוען שלא!

*מה ההבדלים בין 2 המכוניות מבחינת צריכת דלק מה ההפרשים?

*אגב מי יותר זריזה 0-100?

תודה.

פורסם

לפי דעתי

המאזדה 3 תנצח במיאוץ 0-100 עקב מנוע חזק יותר עם הספק ומומנט גבוהים יותר. משקל הרכב נותר זהה פלוס מינוס, לכן היתרון הוא למאזדה 3.

מבחינת תצרוכת דלק ? תמיד אפשר לעשות מבחן נסיעה של 100 ק"מ באותו הכביש אך אני מאמין שעקב מנוע בטכנולוגיה חדישה יותר ומנוע צעיר יותר (בהנחה שהוא טופל כראוי), ה-3 תנצח בהפרש נמוך.

מלאו אוויר, תדלקו וסעו כ-100 ק"מ. תדלקו שוב ואז בידקו כמה ליטרים כל אחד מהרכב בלע :-P

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לפי אתר KML, הספיריט חסכונית במעט מהמתחרה, הן לפי המשתמשים והן לפי הצהרות יצרן.

המנוע מתקדם יותר, הספיריט חזקה לאין שיעור מה-1.8, לכן גם המיאוץ ל-100 אורך פחות מבלנטיס 1.8.

שני הנ"ל כמובן יכולים בקלות להתחלף אם אחד הנהגים הוא חסכוני יותר (ופחות במיאוץ, אם שני הנהגים ממש מתחרים).

פורסם

מניסיון עם ספיריט 2005 מפול טנק עד למנורה של הדלק לא יצא לי לעשות יותר מ 450 קיימ שזה בערך 43 ליטר(משולב עירוני ובין עירוני).הרכב תוכן דלק כאילו אין מחר

פורסם
מניסיון שלי עם מאזדה 3 2012 1600סמ"ק שלקחתי בהשכרה, הרכב עשה 1-7 משולב עם מזגן,

על 230 ק"מ הרכב שתה (אם אני לא טועה) 34 ליטרים.

עד כדי כך?

אגב אני שואל על הדגם עם המנוע 2000סמ''ק

• תוכן חדש...