Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בחוזה כתוב "צבע מטאלי" או פשוט תוספת עבור צבע כזה או אחר? אם המינוח הוא "צבע מטאלי" יש לך על מה להתוכח, אולי אפילו לתבוע. אם המינוח הוא תוספת עבור צבע" בלי או עם הגדרה שאינה סותרת את אופי הצבע שבחרת יש לך שתי ברירות - לבטל את ההזמנה או לשלם את התוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי ממתין לקבלת הרכב, ובמעמד הקבלה לומר כי הצבע אינו מטאלי כמו שהובטח - ואתה מעוניין לקבל החזר. אם תביא עכשיו לנציג הוכחות הוא יגיד לך " אה הייתה לנו טעות , זה תוספת צבע" , אבל במעמד קבלת הרכב - ידך על העליונה כי הרכב כבר עבר רישוי.

פורסם
אני הייתי ממתין לקבלת הרכב, ובמעמד הקבלה לומר כי הצבע אינו מטאלי כמו שהובטח - ואתה מעוניין לקבל החזר. אם תביא עכשיו לנציג הוכחות הוא יגיד לך " אה הייתה לנו טעות , זה תוספת צבע" , אבל במעמד קבלת הרכב - ידך על העליונה כי הרכב כבר עבר רישוי.

אני לא מחפש צרות שלאחר הרישוי . מעדיף לסיים את הפרשה הזו ביום ראשון וכמה שיותר מהר . אפילו אהיה מוכן להתפשר על הצבע ולקחת כסוף מטאלי , במידה ולא ירצו להחזיר את ה-1000 ש"ח . אם לא יסכימו לזה שישנו את זה ללבן . באמת שלא אכפת לי כבר.

פורסם

דרך נחמדה לסחוט עוד קצת כסף מהלקוח,אבל זה לא רק בצ'מפיון. ההורים שלי נתקלו בזה עוד בשנת 1993 כשהזמינו רנו 19 ודרשו מהם תוספת כסף על צבע מטאלי.

לטענת הסוכנות (אז) כל הצבעים מטאלים חוץ מלבן,כך גם להבנתי פועלים סוכנויות טויוטה בארץ (כל הצבעים מטאלים חוץ מלבן).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפעמים זה באמת נכון . אבל במקרה הזה רוב הצבעים הם דווקא רגילים ולא מטאליים חוץ מכסוף . הוא היחידי שהם היו צריכים לחייב עבורו תוספת . אפשר לחשוב שללא התוספת הזו היו מפסידים כסף...

פורסם

כל יצרן גובה מהיבואן כסף על צבעים מסוימים, השאלה היא מה היבואן עושה עם זה. הוא יכול לתמחר את הרכב בצורה שתספק לו ממוצע כך שהרוכשים של צבעים פשוטים יממנו את רוכשי הצבעים היקרים יותר וחלק מהיבואנים, מתמחרים את זה בנפרד ככלי שמאפשר להם להציג מחיר זול יותר עבור הרכב ולהתייחס אל הצבע כאל תוספת לכל דבר ועניין, גם מתוך הידיעה שאם מישהו כבר סגור על הרכב, 1000-3000 שקלים לצבע (שבדרך כלל מגלים את זה רק בסוף לקראת ההזמנה) זה כבר "כסף קטן". כל אחד מאיתנו שיעשה את השיקול הכלכלי שלו ואני מניח שאצל הרוב, זה לא מה שיגרום למישהו לבחור ברכב אחר.

ההורים שלי נתקלו בזה עוד בשנת 1993 כשהזמינו רנו 19 ודרשו מהם תוספת כסף על צבע מטאלי.

אתה מזכיר נשכחות :-o , בתקופה הזו צבע מטאלי היה נחשב לתוספת יוקרתית כמו פנסי ערפל או חישוקים קלים.
פורסם

כל זה נכון , אם אומרים לך את האמת במעמד ההזמנה ובמיוחד לאחר שאתה שואל את אותה שאלה כמה וכמה פעמים ומקבל את אותה תשובה שאתה רוצה לשמוע שהיא לא נכונה מן הסתם . רק לאחר מכן אתה מגלה את האמת . במקרה הזה אני מקווה שאספיק לשנות דברים ביום "א" .

פורסם
דרך נחמדה לסחוט עוד קצת כסף מהלקוח,אבל זה לא רק בצ'מפיון. ההורים שלי נתקלו בזה עוד בשנת 1993 כשהזמינו רנו 19 ודרשו מהם תוספת כסף על צבע מטאלי.

לטענת הסוכנות (אז) כל הצבעים מטאלים חוץ מלבן,כך גם להבנתי פועלים סוכנויות טויוטה בארץ (כל הצבעים מטאלים חוץ מלבן).

כי בטויוטה כל הצבעים חוץ מלבן הם באמת מטאלים!

יש הבדל בין לקחת תוספת על צבע מטאלי בעוד שהצבע אכן מטאלי, ויש לקחת תוספת על צבע מטאלי בעוד שהוא צבע רגיל לחלוטין.

לא הייתי קורה לזה מרמה שכן ליבואן זכות להחליט כמה הוא רוצה תוספת על כל דבר.

זה כן מרמה כי היבואן לוקח כסף על דבר שהוא לא מספק.

אין בעיה שיקחו כסף על מה שהם רוצים, אך הם חייבים לספק אותו, אז שיכתבו תוספת מחיר לכל צבע שהוא לא לבן, לא תוספת מחיר לצבע מטאלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם פולקסווגן או כל יצרנית רכב אחרת בעולם מצאה לנכון לגבות כסף עבור תוספות מסויימות - בכללן צבע מטאלי - אשריהם.

אם היבואן בארץ גובה תוספת עבור צבע מטאלי בעוד הוא אינו מספק צבע מטאלי - זו עילה לתביעה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם שילמת את כל הכסף רק ביום חמישי אז במקרה הטוב הרכב רק ירד להכנה בשישי ולבטח לא עבר רישוי שזו בדרך כלל התחנה האחרונה.

לא צריכה להיות להם בעיה להחליף לך את הרכב לרכב בצבע אחר.

אדייק ואומר שברוב היבואנים שרכשתי מהם לא היתה בעיה לשנות צבע בשלב כזה, אבל פה מדובר בצ'מפיון.....

פורסם
הסוכן באולם דרש בתוקף {וקיבל} תוספת בעבור "צבע מטלי" 1000 ש"ח . הרכב שהוזמן הוא צהוב . לאחר ששאלנו אותו הרבה פעמים על סוג הצבע , הוא חזר ואמר שחוץ מלבן , כל הצבעים הם מיטליים בלבד ויש תוספת של 1000 ש" לדבריו . לאחר שהסברנו לו שמעולם לא ראינו צהוב מטלי בסיאט מיי , הוא המשיך להתעקש שהרכב שנקבל הוא בצבע מטלי צהוב !

לאחר בירור באתרים נוספים בעולם התגלה לנו תמונה אחרת לחלוטין . לא קיים צהוב לימון מטלי בשום מדינה בעולם .

אשתי מתכוונת לבקש את ההפרש ה-1000 ש"ח בחזרה עקב הטעייה . גם בשיחה עם נציגים נוספים בישראל הוסבר לנו בטלפון כי כל צבע אחר חוץ מלבן הוא "צבע מטלי " להגדרתם , למרות שזה לא נכון ולא אמורים לשלם תוספת כסף בעבור צבע "רגיל".

האם לדעתכם נוכל לשנות את ההזמנה לצבע כסוף מטלי "אמיתי" או יש סיכוי בכלל לקבל את ה 1000 ש"ח בחזרה?

באתרים באירופה אין חיוב על צבע רגיל וגם יש מבחר גדול יותר של צבעים .

באתר הישראלי אפילו הצבע הכסוף אינו מסווג כמטלי ...

אני מניח שיש לך מסמך שמאשר את התשלום - מן הסתם רשום פירוט על מה שילמת 1,000 ש"ח. נא העלה זאת לכאן.

אם יש לך תעוד לשיחות הטלפון זה גם יכול להיות מעניין.

האם יש לך דף הצעת מחיר עם פירוט תוספות אפשריות ועלותן? נא העלה לפורום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אז כפי שכבר אמרתי קודם , אנסה מחר {יום "א" } לשנות צבע בדרכים תרבותיות וזה אומר , להחליף צבע לכסוף מטאלי או לחלופין לצבע לבן רגיל . אם יגידו שלבן נגמר להם במלאי כי זה הצבע הכי מבוקש {בגלל שהוא בחינם מן הסתם} , אז שישנו בהזמנה לכסוף . אם יגידו שגם זה נגמר , אז אשתי תדרוש מהם את ה1000 ש"ח בחזרה בעבור צבע לא מטאלי אלא צהוב רגיל .

אם משהוא מכל זה ישתבש אעלה את ההזמנה כאן ואבקש מכם אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות הלאה .

מזל שהרכב מגיע אצלם בכלל עם צבע כלשהוא עליו מלבד פח חשוף , עוד יבקשו גם על זה כסף בעתיד . רק זה חסר .

• תוכן חדש...