Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה קוראת בעיקר כשחם בחוץ. בגדול כשאני נועל עם האזעקה המנגנון נעילה של חלק מהדלתות לא נסגר בכלל או עד הסוף ואז אני צריך לעשות ריקוד מפגר סביב נעילת הדלתות מבפנים בסדר מסוים (את הדלת הקדמית בסוף כי היא שולטת על האחרות) כדי לנעול את האוטו.

פורסם

למקרה שלא ברור, השאלה שלי היא מה זה בד"כ הבעיה הזו, האם הבעיה במערכת הנעילה בדלת המרכזית, או שבכל הדלתות ? וכמה צפוי לעלות התיקון ?

פורסם

אולי ה"מוח" הראשי של הנעילה, שיושב בדלת נהג חלש וצריך להחליפו.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

א. המוח של הנעילה לא יושב בדלת הנהג. הוא נמצא בקיק-פנל בצד הנוסע. מצ"ב שרטוט שלו.

ב. מוח לא "נחלש". (אולי המוח שלי כן, אבל אני הרבה יותר זקן מהלנטיס :))

ג. לפי התאור של השואל, הבעיה כלל אינה במוח, אלא באקטואטורים עצמם.

ד. בעיה באקטואטורים אופיינית למערכות בהתקנה מקומית. מכאן שיתכן וזו בכלל לא מערכת מקורית.

ה. במקרה שזו כן מערכת מקורית, ניתן לבדוק אותה לפי הקטע המצ"ב מספר המוסך.

ו. למרות האמור בסעיף ה, אני הייתי מתחיל בניקוי, כוון וגירוז בגריז סיליקוני של האקטואטורים והמובילים שלהם, מקוריים או לא.

ז. לפי איכות המידע שסיפק השואל, ספק אם יוכל לבצע בעצמו את הנזכר בסעיפים ה,ו.

1.gif

2.gif

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בספק רב, למיטב זכרוני בכל מה שקשור לדברים הללו מדובר ברכיבים שלא הוחלפו מעולם ברכב (13 שנה, קשה לזכור, אבל נראה לי שכך).

NATCO, האם צריך לפתוח את פלסטיק הדלת בשביל להגיע לחלקים הללו ? אם כן, אני כבר מעדיף לקחת את זה לאיפשהו שיבדוק את זה (אני הסתבכתי עם פתיחת הפלסטיק פעם :) ).

יש טווח מחירים לדבר כזה ? איפה כדאי לטפל בכזה דבר במוסך רגיל ?

בגדול רציתי לדעת האם התיאור שהבעיה קוראת בעיקר כשחם בחוץ וגם שכשהיא קוראת אז הדלתות מתחילות להשתגע קצת (יש רעש של נסיונות נעילה כל הזמן), אז מה הכיוון שהכללי של הבעיה, איפה כדאי לתקן ומה העלות הצפויה.

פורסם

מכך שאמרת שיש נסיון נעילה של האקטואטורים, ושזה קורה בזמנים מוגדרים, כוונתי אותך לבדוק מצב האקטואטורים שבדלתות.

כשהם לא מכוונים/תפוסים מאבק וגריז יבש, הם לא מצליחים למשוך את המנעול למצב נעול.

וכן, כדי להגיע אליהם תצטרך לפרק את דיפוני הדלתות.

מתקין אביזרים מקצועי יחליף לך את כל המערכת = מוח+ ארבעה אקואטורים חדשים+זוג שלטים, בכ-300-400 ש' כולל העבודה.

תיקון המערכת המקורית עלול לעלות עד פי שלושה מזה, ואיני יודע איזה מוסך יסכים להתעסק בזה. נסה אולי לשאול חשמלאי רכב סבלני האם הוא מוכן לבדוק לך את המערכת.

יש תקלה נוספת (מאד מאד נפוצה בלנטיס) שמוח הנעילה "חושב" שיש דלת פתוחה, ואז כשאתה נועל הרכב ננעל לשניה ואז נפתח חזרה.

אם זו התקלה אצלך, היא יותר פשוטה וזולה לפתרון.

פורסם

הבעיה השניה בטוח קוראת לפעמים (זאת שהגדרת כקלה). אבל יש פעמים שאני לוחץ (בעיקר כשחם מאוד בחוץ) ואז חלק מהדלתות פשוט לא יורדות עד הסוף.

זוג שלטים = של המערכת נעילה ? יש לי של פוינטר, זה דורש התעסקות עם המערכת אזעקה ?

אתה מכיר מישהו טוב באזור חיפה/קריות שיכול לבצע את ההחלפה ב 300 ש"ח (ממה שאני זוכר שאלתי פעם מתקין והוא הנפיץ מחיר)...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כן. השלטים החדשים יחליפו את השלטים של פוינטר.

אבל ממילא האזעקה לא שווה כלום נגד גניבה...

אני הייתי ניגש קודם לחשמלאי רכב "רגיל" שיעיף מבט. אולי זו מערכת מקורית, ואולי זה בכלל לא יגיע לסכומים כאלה.

אני לא מכיר בחיפה, אבל סתם דוגמה מהנט. באיזור שלך (יש עליהם דעות לכאן ולכאן, תבדוק לפני שאתה בוחר בהם. אני לא לוקח אחריות :lol:):

(תוסיף לזה עוד כ-100-150 ש' עבור פו"ה)

http://www.sound-d.co.il/85247/%D7%A1%D7%98-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-2-%D7%A9%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9D

פורסם

גם אני עם מאזדה לאנטיס ויש לי את אותה בעיה.

רק שאצלי האזעקה לא סוגרת את כל הדלתות אחרי שאני פותח וסוגר, פותח וסוגר...

• תוכן חדש...