Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו, לפני עשרות שנים, כשהייתי חייל צעיר בדרום לבנון, חברי ואני נתקלנו, הוא נפגע קשה, באותה דקה היינו רק אני והוא שם, עמדתי בפני החלטה, לנסות ולטפל בחברי או לצאת למרדף אחרי האוייב.

בזמנו, כמו גם היום, היה חוק לא כתוב שמי שפוגע באחד משלנו, יתהפך העולם אבל הוא לא יצא חי מזה, אז יצאתי למרדף רגלי אחרי הבן-זונה וחיסלתי אותו, אבל חברי נפטר.

החוויה הזאת, וההתבגרות שלי עזרו לעצב את דעתי על הנושא, אנחנו לא תליינים, אנחנו לא יורים במחבל כפות, גבולות הגזרה בעניין הזה מוגדרים בבירור במסמך רוח צהל " שקובע שעל החייל להתרסן ע"מ למנוע פגיעה שלא לצורך.

פה עובר הקו שבין מלחמה לבין רצח, במלחמה כמו במלחמה, אבל שנייה אחרי, כשהסכנה עברה, אתה לא תמנה את עצמך כמוציא להורג של הרוצח הזה.

אז כן, אני שמאלני, אבל שמאל או ימין לדעתי לא אמורים להשפיע על מוסריות האדם, ולירות במחבל כפות רק בשביל להוכיח נקודה (או בכלל), זה לא מוסרי בלי שום קשר למי הצבעת בבחירות.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי כל עוד הוא לא מהווה סכנה לאף אחד אסור לאנשי הביטחון להרוג אותו, והרופאים מחוייבים מקצועית לתת לו טיפול רפואי כמיטב יכולתם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואחכ אנחנו "מחויבים" גם לתת לו תואר ראשון ושני, ולשחרר אותו בעסקה בזויה כזו או אחרת. תראו לי מדינה מערבית אחת (אחת!!! לא כמה) שבה מחבל כזה היה יוצא חי. אחת. תודה.

מדינת חלם זה כאן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לימודים על חשבון משלם המיסים זו כבר בעיה אחרת.

פורסם (נערך)

לדעתי צריך קודם לתת להם טיפול רפואי, להעביר אותם שיקום, ואז להוציא להורג בצורה מסודרת.

או להיפך, להוציא אותם להורג במיידי, אבל גם להשמיד את הגופה, ולמחוק מהמערכות, שאי פעם היה מישהו כזה. כנ"ל לעשות לרוצחים/אנסים/סוחרי סמים/משפחות פשע.

או לפחות לעשות הסכם הסגרה עם רוסיה, ולשלוח אותם לבתי כלא בסיביר והצפון הרחוק, איפה שמי שמרים צעקה על זכויות אדם, יקבל קת של AK בפרצוף. צריך לצאת משהו מהפגישה של ביבי ופוטין.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בזמנו, לפני עשרות שנים, כשהייתי חייל צעיר בדרום לבנון, חברי ואני נתקלנו, הוא נפגע קשה, באותה דקה היינו רק אני והוא שם, עמדתי בפני החלטה, לנסות ולטפל בחברי או לצאת למרדף אחרי האוייב.

בזמנו, כמו גם היום, היה חוק לא כתוב שמי שפוגע באחד משלנו, יתהפך העולם אבל הוא לא יצא חי מזה, אז יצאתי למרדף רגלי אחרי הבן-זונה וחיסלתי אותו, אבל חברי נפטר.

החוויה הזאת, וההתבגרות שלי עזרו לעצב את דעתי על הנושא, אנחנו לא תליינים, אנחנו לא יורים במחבל כפות, גבולות הגזרה בעניין הזה מוגדרים בבירור במסמך רוח צהל " שקובע שעל החייל להתרסן ע"מ למנוע פגיעה שלא לצורך.

פה עובר הקו שבין מלחמה לבין רצח, במלחמה כמו במלחמה, אבל שנייה אחרי, כשהסכנה עברה, אתה לא תמנה את עצמך כמוציא להורג של הרוצח הזה.

אז כן, אני שמאלני, אבל שמאל או ימין לדעתי לא אמורים להשפיע על מוסריות האדם, ולירות במחבל כפות רק בשביל להוכיח נקודה (או בכלל), זה לא מוסרי בלי שום קשר למי הצבעת בבחירות.

יותר טוב מזה אי אפשר לכתוב.

אחת ההודעות המרשימות שקראתי כאן.

אגב, לגבי החוק.

אצלנו ביחידה הוא היה קצת אחרת ויותר "משוחרר".

פורסם

+מיליון

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שומע.

אבל מראש, למה "לירות ע"מ לנטרל" ולא "לירות ע"מ להרוג"?

אחרי שהוא כפות, ניחא. אני לא מסכים איתך, אבל יכול להבין את הראש שלך.

אבל למה להגיע למצב של כפות בכלל?

נ.ב. אני לא מתכוון לירות בו "כדי להוכיח נקודה אם בכלל". אני מתכוון לירות בו כדי למנוע פיגועים בעתיד.

ברור שיש מתאבדים, שגם אם הם ידעו שהם לא יצאו חיים מהזירה, עדיין יבואו לבצע פיגועים.

אבל רבים אחרים, כיום לוקחים בחשבון ש"מקסימום" ישבו בכאלה כמה שנים או עשרות שנים, יהנו מתנאים מדהימים [לא פחות], משפחתם תהפוך לעשירה בזכות תמיכת חמאס / אירן ושאר אירגונים שנותנים משכורות למחבלים.

כל אלה, כבר לא יבואו לבצע פיגועים.

אז, מוסרי יותר להציל אותם או את הילדה בת ה4 שישבה עם אמה במקס ברנר?

אני לא מדבר על הילדה שנהרגה. אני מדבר על הבאה בתור.

אשמח לתשובה, תוך התייחסות לנקודה שהעליתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל זה לא המצב, אף אחד לא צריך לבחור בין הקורבן למחבל. נותנים לכולם טיפול רפואי כדי לנסות להציל את חייהם.

אני חושב השוטר ירה כדי לנטרל כי ככה יש יותר סיכוי לפגוע, יעילות נטו. לא חושב שזה נעשה מתוך רחמים על הנבלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

צריך "לבחור בין הקורבן למחבל"?!

אני יכול "לבחור" בין גלידת שמנת לסורבה.

מה שייכת פה בחירה בין קרבן למחבל?

לא צריך לבחור. צריך רק לרחם על הקרבנות הבאים, שייחסכו אם המחבלים הנוכחיים יהרגו.

והשוטר ירה כדי לנטרל, לא מתוך יעילות, אלא כי אלה ההוראות.

כדי שהוא לא ייחקר אחר כך "ולמה ירית לראש או ללב? למה לא ירית לרגלים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ומה שאני באמת חושב, זה שחלה הקצנה מהצד הימני במפה, וכדי לאזן את זה חלה הקצנה בצד השמאלי, ואז שוב בימני, וחוזר חלילה.

עד שהגענו למצב בו 2 הדעות הרווחות ב הצדדים לא הגיוניים בעליל, ואנשים אפילו לא שמים לב.

לכן מגיעים להשתמש ברטוריקה של "לבחור בין קרבן למחבל" [תחשבו על זה רגע בפתיחות], או "מוות לערבים להוריד להם את השלטר בעזה".

האמת, [כמו תמיד], אי שם באמצע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז, מוסרי יותר להציל אותם או את הילדה בת ה4 שישבה עם אמה במקס ברנר?

בגלל זה רשמתי לך שאיון פה דילמה את מי להציל.

אף אחד לא מעדיף להציל מחבל על פני הנפגעים, מגישים עזרה רפואית לכולם. זה הכי מוסרי.

ההוראות זה ירי למרכז מסה, או לפחות זה מה שאני מכיר. אם הוא מת- אז יופי, שימות. אם הוא סתם שוכב שם גוסס, למה להמשיך לירות?

ואין בכלל קשר לימין שמאל ולמעלה למטה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לא הבנת את כוונתי.

אני טוען שאם מחבל יידע שהוא לא יצא חי מזירה, בחלק מהמקרים הוא בכלל לא יבוא לבצע את הפיגוע.

לא התכוונתי על הדילמה של החובש אם לטפל הילדה או במחבל.

תקרא מה שכתבתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קראתי ואפילו ציטטתי. התייחסתי למה שרשמת.

המחבל הולך במטרה למות כדי להיות שאהיד קדוש ולרצוח יהודים. הכלא מבחינתו זה רק בונוס, לא מטרה. גם אם תהרוג אותו במקום מבחינתו הוא לא הפסיד כלום ועשה את שלו.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

פורסם

צריך לדאוג שהתנאים בכלא לאסירים בטחוניים יהיו גרועים יותר מבעזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...