Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לציבור המזגניסטים,

מדובר במזגן אלקטרה קטן i10 שהותקן בקיץ 2010, כלומר סה"כ בן 3 שנים. עם זאת, כל שנה הוא מפוצץ בכמויות אדירות של אבק בכל חור אפשרי. המסננים, צלעות הקירור מאחורי המסננים, בפתחים, המניפת אוויר הפנימית... כתוצאה מכך הוא פשוט מפזר אבק בכל החדר במקום אוויר, מרעיש רעשי טרקטור ככל הנראה בגלל שלמניפת האוויר השחורה קשה להסתובב עם מסות האבק שעליה, והוא מתחיל לטפטף מים מימין, בגלל שהאמבטיה סתומה בעקבות אבק שבשילוב המים נהפך לגוש בוץ אחד גדול.

בדומה לשנה שעברה, גם השנה (שלשום) ניתקתי את המזגן מהחשמל ופירקתי אותו פשוט לחתיכות. במשך 3 שעות ניקיתי כל חור אפשרי, אבל התוצאה הנראית לעין לפחות לא מאה אחוז. את המניפת אוויר ניקיתי בעזרת מברשת ואת צלעות הקירור מאחורי המסננים בעזרת שואב אבק - כל השאר בעזרת מטלית.

מבחינת הניקוז הוא נפתח לאחר שניקיתי את האמבטיה מבוץ ומבחינת רעש המזגן עכשיו שקט כמו פעם. עם זאת, לא ברור לי מדוע רק אני צריך להתעסק כל שנה במשך שעות לנקות את המזגן. האם דבר כזה נחשב נורמלי? מקובל? הגיוני? ובעיקר, איך נמנעים ממצב כזה מבעוד מועד? אני תמיד מקפיד לנקות מסננים. איך ממשיכים לנקות את המניפת אוויר השחורה?

צירפתי תמונות.

תודה ויום טוב :)

תמונה 004.jpg

תמונה 005.jpg

תמונה 006.jpg

תמונה 007.jpg

תמונה 008.jpg

תמונה.jpg

פורסם

יש לנו גם שני מזגני טורנדו אבל האלקטרה לדעתי כבר יותר מ3 שנים אצלנו, אני יכול להגיד לך שזה מאוד תלוי במיקום, האלקטרה אצלנו בסלון ולכן מקבל אבק יותר משאר הבית.

חייבים לנקות אחרת באות הבעיות עם הנבלה, ומכיוון שהוא לא צעיר ובאחריות זה עלול להיות יקר, כל דבר שיכול למנוע עושים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אבל בצורה כזאת ובאופן הזה הוא צריך לקבל אבק? אולי משהו במסננים לא תקין?

יש לי מזגן אלקו היי-טק בסלון בן 10 שנים, וחוץ מניקוי פילטרים הוא לא מראה סימני אבק ובטח שלא כמו האלקטרה הקטן. בכל אופן גם אחרי ניקוי הרבה הרבה זמן זה לא נקי 100 אחוז. איך מעיפים את שאריות האבק מהמניפת אוויר?

ממש מוזר. חבל שאין פורום למזגנים באינטרנט :(

פורסם

לא, זה לא סביר. כמות אבק כזו אני רואה במשרדים מרובי תנועה בהם גם פותחים דלתות כל היום.

יש משהו שמכניס אבק כל הזמן - אולי דלת לכיוון יציאה מהבית או חלון מול רחוב.

בכל מקרה - אתה חייב לנקות את הסוללה עם לחץ אוויר, אחרת אתה מזמין רקבונות.

את המניפה זה פשוט לפרק אותה ולהפריד את המניפה הפלסטית מהמנוע החשמלי בעדינות. אח"כ מים חמים וסבון.

פורסם

במזגנים שעובדים הרבה בקירור ונמצאים בסביבה עם לחות גבוהה והרבה מאוד אבק (לחות שמקורה באדי מים או אדי שמן, קרי: קרבה למטבח למשל) יש צורך בניקוי תכוף.

כן, נתקלתי כבר במזגנים (מהדגם הזה בעיקר אבל גם מדגמים אחרים) שדורשים ניקוי אחת לשנה. בחלקם זה בא לידי ביטוי בנזילות של מים (נזילות שמקורן בשכבה מיקרונית של אדי שמן שהגיעו אל המאייד, ומונעים מהלחות המצטברת על עליי-המאייד להתנקז כראוי. במצב כזה או שהן מוצאות דרכן החוצה דרך האויר שיוצא מהמפוח או מנזילות ממקומות שונים במזגן עצמו). בחלק אחר זה בא לידי ביטוי במניפה רועדת עקב הצטברות גבוהה של אבק וכד'.

הכי טוב זה לנתק את המניפה (מאיץ) מהמזגן, לרסס אותו בסנט-מוריץ בנדיבות, ולשטוף אותו במים חמים (את כל הפעולה הזו מבצעים באמבטיה בבית). לאחר מכן המניפה חדשה לחלוטין (!).

בנוגע למאייד: ברוב המקרים של מזגנים עיליים - ניקוי מקומי פותר את הבעיות כמעט לחלוטין. ישנם מקרים שצריך לרכז את הגז ולנתק את היחידה לגמרי מהקיר, לפרקה לגורמים ולשטוף אותו עם דגריזר או סנט-מוריץ (מסיר שומנים).

אתה מוזמן להיכנס ללינק הזה ולראות תהליך זהה שביצעתי.

דרך אגב: שיטת לא פחות ממצויינת היא להשתמש בשואק אבק ביתי עם אביזרי לניקוי ספות (מעין מברשת כזאת בקצה) ולנקות עימו את המפוח\מאיץ (כאשר הוא יבש) מימין לשמאל, ובכל כמה "שורות" להסיט את המפוח כמה צעדים קדימה\אחורה ולהמשיך לנקות עד שמסיימים את כל ההיקף שלו.

הסופית עם המברשת של השואב אבק הביתי מצליח לשחרר את רוב האבק שנדבק על כנפי המאיץ.

כמובן שאפשר להשתמש גם במברשת אחרת שתוכל גם כן לנקות בקלות את המניפות על המאיץ (יש המון סוגי מברשות, עדיף לבחור מברשת בדרגת קושי בינונית ולא גדולה מידי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה יאצק, נראה לי אחרי הניקוי הזה עוד מכרת לה חידוש אקרילי לאמבטיה להעלמת שריטות. :lol:

יש מצב אתה עושה לי דיטיילינג לאוטו?

• תוכן חדש...