Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

ברשותי פיאט פונטו ספייס שנת 2006

כמו רבים, גם לי נדלקה נורת אזהרה באדום הקשורה להגה ומיד אחר כך ננעל ההגה

מתגובות רבות פה הבנתי שההגה מתקשה אך ניתן לסובב אותו. לי הוא הצקשה ברמה שלא יכלתי לסובב.

הנורה נעלמה בכיבוי של האוטו.

לקחתי את האוטו לבדיקה במכון של פיאט, ולא נמצאה שום בעיה. הדוח יצא לגמרי תקין.

אז מדוע בכל זאת הנורה נדלקה? האם יש סיכון כשזה קורה? זה יכול לקרות בנסיעה במהירות גבוהה?

פורסם

כשהרכב חובר למחשב בדיקה, נורת ההגה דלקה? אם לא אז בגלל זה הוא לא הראה לך תקלה.

מאוד תלוי מה התקלה. אם זה מנוע הגה, אז יש לך 3 אופציות:

1. מנוע הגה חדש דרך מוסך מורשה, כשזה קרה לי בפונטו שלי נתנו לי הצעת מחיר של 3000 ש"ח.

2. יש בחור בשם עופר קצב, בחולון, שמוכר מנועים משופצים בערך ב800 ש"ח ונותן גם כ8 חודשי אחריות.

3. לחפש פונטו בפירוקיה, לקנות את המנוע הגה ולהחליף בעצמך. זה מאוד קל. עניין של פירוק 3 ברגים וקונקטור אחד. עבודה של 10 דקות.

אני הלכתי על אופציה 3, מצאתי בחור שיש לו פונטו לחלקים, קניתי ממנו את המנוע ב300 ש"ח, הרכבנו אותו, והכל עבד מצוין!

אבל, קודם צריך לברר איפה באמת הבעיה.

אם הבעיה היא במוט הגה אז המנוע לא יעזור לך.

קודם תמצא את הבעיה, ואז נדע איך לעזור לך לפתור אותה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה.

הנורה לא דלקה בעת הבדיקה.

היא נדלקה לפני חודש ומאז לא דלקה שוב אך בכל זאת רציתי לבדוק מה הבעיה ולא להתעלם.

אז אם לא דלקה בבדיקה, עדיין קיימת בעיה? איך אדע מה הבעיה אם במכון אמרו שהכל תקין?

פורסם

גם לי יש את אותה הבעיה.

פעם בכמה חודשים בהנעה נדלקת הנורה, אני חייב לכבות את המנוע ולהניע שוב כדי שהיא תעלם.

פורסם

הבעיה יכולה להיות בחיישן מומנט על מוט ההגה, והבעיה יכולה להיות במנוע הגה, בממסרים שלו, ועוד ועוד.

כדי לדעת בדיוק, צריך לחבר את הרכב למחשב בדיקה בזמן שהנורה דולקת.

לדעתי, ובלי לראות בדיקה, הבעיה תהיה במנוע הגה.

למה? כי אותו דבר קרה לי. פעם אחת נדלקה הנורה, כיביתי את הרכב והנעתי שוב והכל היה בסדר.

כעבור כמה חודשים שוב פעם, אחרי עוד כמה שבועות שוב פעם, עד שזה פשוט היה קורה בכל הנעה שנייה בערך...

אז פשוט החלפתי את המנוע כמו שפירטתי בהודעה הקודמת שלי.

אם זה קרה ונעלם, סע על זה ככה עד שיהיה כמו אצלי, שזה היה פשוט קורה כל הזמן, ואז תיקנתי את זה במהירות האפשרית.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...