Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג צעיר (לא חדש) על הכביש משנת 2008,

בשעת לילה מאוחרת במגרש חנייה ריק ביצעתי - כמו שכתוב בדוח "צלחות, חראקות"

שוטר שראה את הכל תפס אותי כמה רחובות ליד המקום ואיבד איתי קשר עין לגמרי עד שמצא אותי,

אבל הסכמתי והודתי באשמה כי הכל מצלמות, הוא ראה בבירור ולא רציתי להתלכלך יותר.

מה העונש שצפוי לי?

להצטייד בעורך דין?

תודה.

פורסם

אני מאמין שאם תיקח עורך דין אתה תצא מזה בלי קנס ובלי נקודות.

לא נראה לי תקבל שלילה, ועזוב דקה מה השוטר ראה או לא ראה איזה מצלמות?

לא הייתה צריך להודות בשום דבר, אם הוא תפס אותך אחרי כמה רחובות אתה פשוט הייתה אומר שזה לא אתה וגם אם יש מצלמות אני בטוח שהם לא תפסו את הפרצוף שלך או את המספר רכב שלך.

פורסם
אני מאמין שאם תיקח עורך דין אתה תצא מזה בלי קנס ובלי נקודות.

לא נראה לי תקבל שלילה, ועזוב דקה מה השוטר ראה או לא ראה איזה מצלמות?

לא הייתה צריך להודות בשום דבר, אם הוא תפס אותך אחרי כמה רחובות אתה פשוט הייתה אומר שזה לא אתה וגם אם יש מצלמות אני בטוח שהם לא תפסו את הפרצוף שלך או את המספר רכב שלך.

מדובר ברכב עם גג נפתח והוא היה פתוח, המקום חשוך אבל עדיין מאמין שהיו מזהים אותי או את הנוסע השהיה איתי, העדפתי לא להתחכם.

אני אופטימי עכשיו תודה רבה לך, אתייעץ ואתחבר לעורך דין, אשמח להמלצה.

פורסם

אני מבין שלא נתפסת תחת השפעת אלכוהול ולא התווכח עם השוטר.

כיוון שנהגת במגרש ריק ולא סיכנת חיי אדם מלבד עצמך, עורךי דין יכול להמיר את את הקנס לאזהרה בלבד.

פורסם

מתי בפעם האחרונה ראית מישהו שגזר דינו בבית משפט היה אזהרה?

אין חיה כזו.

או שאתה יוצא זכאי או שאתה יוצא אשם ומקבל עונש.

אזהרה הוא כלי של המשטרה ולא של בית משפט ולכן אף עורך דין בעולם לא יוכל להוציא אותו באזהרה וזה עוד בכלל לפני שדיברנו על חומרת העבירה.

כמו כן, לבית המשפט אין כל סמכות בעניין הנקודות. ישנו סעיף אישום ובמידה והנהג נמצא אשם לעונש מתלווה מספר הנק' הקבועות בתקנה הרלוונטית לעבירה.

פורסם
מדובר ברכב עם גג נפתח והוא היה פתוח, המקום חשוך אבל עדיין מאמין שהיו מזהים אותי או את הנוסע השהיה איתי, העדפתי לא להתחכם.

אני אופטימי עכשיו תודה רבה לך, אתייעץ ואתחבר לעורך דין, אשמח להמלצה.

אני מתאר לעצמי שהמצלמות הן בטח בגובה, אז אולי היו רואים את צבע השיער שלכם. ואתה אומר שהיה חשוך? אז אולי גם בכלל היה קשה עד בלתי אפשרי לזהותכם?

וגם אם הרכב שלך הוא קבריולט נדיר ואפשר לזהות את הדגם, זה בוודאות לא הרכב היחידי בישראל מהדגם הזה - אולי היית יכול לטעון שזה לא אתה.

ובכלל, למה לעשות דברים מהסוג הזה במקום שאתה יודע מראש שיש בו מצלמות שיכולות לשמש לזיהוי שלך או של הרכב?

זה באמת נראה כאילו הזמנת את זה.

פורסם

אם אתה נתפס לקטנות ולהגדרות מדוייקות, אז אני אפרש את דברי שוב : אזהרה בשפת המשטרה=על תנאי בשפת בית המשפט.

כיוון שהוא כבר הודה באשמה בדוח של השוטר (ודוח השוטר זו הודאה חתומה לכל דבר), לא סביר שייצא זכאי.

לגבי הנקודות: אני (כמעט) בטוח ששופט יכול לתת עונש "על תנאי" ללא נקודות.

ושוב, הרבה תלוי בעורך דין

פורסם

אני לא חושב שאני נתפס לקטנות אבל כשמדובר בעניינים כאלו החשובים עד מאוד לפותח השרשור, כדאי ואפילו רצוי מאוד לדייק ולא להטעות.

ואתה טועה בנוגע לנקודות. כמו שאמרתי מקודם, בית המשפט הוא לא צד בעניין הנקודות אלא רשות הרישוי ואין לו כל אפשרות להחליט מי יקבל נקודות ומי לא. כל הרשעה בבית משפט (וגם אם העונש הוא על תנאי זו עדין הרשעה) אוטומטית הנהג מקבל את הנקודות שבאות עם העבירה.

• תוכן חדש...