Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 - 5 דלתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הרכב מבחינת אמינות וצריכת דלק ?

הרכב אמור לשמש לסטודנט ללימודים ...

מה אתם אומרים ? התקציב עד 50-55 אלף .

אם יש המלצות נוספות אשמח לקבל .

דרישות : אוטומט , חסכוני , אמין .

פורסם

תשמע זה נורא קשה לייעץ בצורה כזו.

"אוטומט, חסכוני, אמין" - אתה לא מבין כמה מעט מידע נתת.

אני יכול לתת לך דוגמאות לכמה עשרות דגמים שונים שאפשר להגדיר אותם תחת "אוטומט, חסכוני, אמין"

החל מג'יפים קוריאנים ועד לצרפתיות קטנות..

תתן יותר מידע מה חשוב לך. למה סטודנט צריך מאזדה 3?

לא נתת שום מידע שימנע ממני מלהמליץ לך ללכת על אלטו בת שנתיים.

מעבר לזה, תריץ חיפוש על מאזדה 3 עם 5 דלתות, יש פה קרוב לוודאי כמה מאות שרשורים בנושא.

פורסם

אני מחפש רכב בסגנון של המאזדה 3 5דלתןת .

אני מחפש רכב בעיקר חסכוני .. לחבר שלי יש את הרכב הזה 2008 והוא רק משבח אותו ...

סוזוקי אלטו לא בא בחשבון ..

אני חשבתי על המאזדה בגלל שהטיפולים שלה זולים וחלקים גם , והכי חשוב כל טיפול אחרי 15000 או שנה ..

אז בגלל זה המאזדה בא בחשבון אצלי ..

פורסם

אני סתם נתתי את האלטו כדוגמא לרכב שבדרך כלל יתאים הרבה יותר לסטודנט וכמובן שאפשר להגיד עליו שהוא אוטומטי, חסכוני ואמין.

הרי הוא אוטומטי, הוא בתקציב, הוא הרבה יותר חסכוני מהמאזדה וגם יותר אמין כי מדובר ברכב בן שנתיים לעומת רכב בן 5.

אתה בטוח שאתה צריך רכב גדול? על איזה מנוע מדובר 1.6 או 2.0?

האם חשוב לך אבזור מיוחד?

כי כרגע אפשר להציע לך ממש הרבה רכבים שונים.

טיפולים וחלקים זולים במאזדה? זול זה יחסי מאד, למעשה הם לא כל כך זולים כמו בחלק גדול מהרכבים האחרים.

פורסם

לא חשוב לי האבזור , אבל חשוב לי הביצועים .. לא מחפש איזה רכב מטוס .. אבל רכב די זריז אני מחפש ..

תודה עד עכשיו ...

מיני וסופר מיני גם בא בחשבון .. .אני פתוח להצעות !

פורסם
אני מחפש רכב בסגנון של המאזדה 3 5דלתןת .

אני מחפש רכב בעיקר חסכוני .. לחבר שלי יש את הרכב הזה 2008 והוא רק משבח אותו ...

סוזוקי אלטו לא בא בחשבון ..

אני חשבתי על המאזדה בגלל שהטיפולים שלה זולים וחלקים גם , והכי חשוב כל טיפול אחרי 15000 או שנה ..

אז בגלל זה המאזדה בא בחשבון אצלי ..

אני החזקתי את המאזדה 3 1.6 5-דלתות מדצמבר 2003 ועד מרץ 2012.

- מנוע: בוא נשווה תפוחים לתפוחים. לקורולה של אותם שנים 110 סוסים נמרצים יותר מה-105 של המאזדה. עם זאת, המאזדה הייתה נמרצת מרכבי היונדאי של שנתונים אלו ובוודאי שמהפוקוס העצלה דאז

- רכב אמין מאוד. אפס תקלות למעט אחת שהתגלתה כאשר הרכב היה בן חודש - היה חשד לנתק באחד החוטים של הצמה המרכזית. הוחלף באחריות ומאז הרכב עבד עם אפס תקלות.

- צריכת דלק: בנהיגה רגועה למדי שמחציתה בין עירונית (הרכב ליווה אותי במשך שלוש שנות נסיעה יומי נתניה-ת"א) השגתי קבוע 1:11. אוכל לספר לך שחבר שרכש כזו שנת 2009 לפני כשלושה חודשים מדווח על תוצאה דומה.

- מה שהכי אהבתי ברכב: היגוי מתקשר מאוד. שילדה כיפית (ה-5 דלתות מכויילת שונה מה-4 דלתות). הגיוני מאוד כי הפלטפורמה זהה לזו של הפורד הפוקוס II.

מה שלא אהבתי ברכב: תא מטען קטן. פלסטיק שהורכב אחלה אבל סתמי ובידוד רעשים לא משהו (מאפיין את רוב רכבי השנתונים הנ"ל).

בקיצור: נהניתי. עוד 10 כסוסים והייתי נהנה אף יותר.

אם הייתי מחפש משומשת כזו, הייתי הולך על ה-2.0. לדעתי היא בהחלט שווה את ההבדל הלא גדול היום.

שגיא

פורסם

שגיא עזרת לי מאוד ..

נסעתי על הרכב של חבר שלי גם מאזדה 3 5 דלתות .. 1600 סמק ..

באמת שנהנתי מהנהיגה ... הוא אמר לי גם טיפול ב 15000 או שנה . שזה מעולה בשבילי !

מבחינת חסכון 1 ל 11 . זה נשמע סבבה לא הכי חסכוני אבל בסדר אפשר להגיד ..

עיקר הנסיעות שלי יהיו בין עירוניות .. למכללה מראשון לתל אביב .. וחזור .

אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע ! תודה רבה !

פורסם

לי באופן אישי יש את הדגם הזה בגירסת ה-2 ליטר, מה אגיד, אותי הוא מספק, יותר חזק מגירסת ה-1.6 העצלה שהייתה לי גם,

המנוע יותר שקט במהירות שיוט ומרגיש שיש לו יותר "אורך נשימה".

רק מה, חסר לו עוד הילוך חמישי שהוסיפו במתיחת הפנים של אותו הדגם אבל סה"כ התנהגות טובה וזריזה יחסית.

הצריכה האישית שלי היא בממוצע 1 ליטר ל-12 ק"מ, גם אני אני "מרביץ" לפעמים.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

שאלה נוספת !

האם יש הבדל בצריכת דלק בין מנוע 2000 ל 1600 ? אני לא מדבר על לחיצות וקיקים אני מדבר על נסיעה רגועה בשניהם . האם יש הבדל או שזה אותו הדבר ?!

מה יותר עדיף 2000 או 1600?

ואם אפשר עוד איזה חוות דעת על הרכב ! אשמח !!

פורסם

לשאלתך,

כאמור, יש לי ניסיון על שני הדגמים ונוכחתי לדעת שבנסיעה רגילה דגם ה-2 ליטר משיג צריכה זהה ל-1.6 ליטר,

כך שמבחינת חוזק עדיף את הדגם הבכיר.

לגבי מחירי ביטוח וטסט, יש יתרון לדגם ה-1.6 אבל לא בהרבה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

כמו סמי ט גם לי היה בעבר 1.6 וכרגע יש את ה2 ליטר.

אצלי ה2 ליטר יותר חסכונית, 1-11 לעומת 1-10 שעשתה ה1.6.

יש הבדל של כ300 שקל בטסט שנתי והבדל זניח של 200-300 בביטוח, אצלי אישית בכל אופן.

פורסם

אתם יכולים לספר לי כמה אתם משלמים על ביטוח על הרכב הזה ?

דבר שני אם אני לפני קנייה ואני שולח את הרכב לבדיקה . יש איזה משהו שהוא נקודת תורפה ברכב הזה וצריך לשים לב ?

כמה עלות אחזקה אתם מעריכים שתעלה לי כל חודש עם נסיעה של 20KM הלוך ועוד 20 חזור מראשון עד חמישי . ראשון-תא וחזור.

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעה ללימודים .. אני לא מתחבר למיני והסופר מיני ויש לחבר שלי גם כן את הרכב הזה עם מנוע 1600 ונסעתי עליו .. פשוט תענוג ..

יש לנו בבית kia forte ו i30Cw ובאמת שהמאזדה לא רעה בכלל לידם !

תודה רבה , אשמח לתשובות ! שבת שלום :D

• תוכן חדש...