Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מעוניין לקנות סופר מיני ידנית משומשת בת שנה בתקציב של עד 70K

ש''ח. משיקולי עיצוב ונוחות נסיעה אני חושב על הפולו 1.4 ידנית.

מכיוון שאני מחליף כלי רכב בתדירות נמוכה (הנוכחי בבעלותי כ- 11 שנים),

החשש שלי לרכוש מוצר ''מיושן'' ''להתקע איתו'' ולהפסיד את הטכנולוגיות

החדשות - מנועי טורבו קטנים, חזקים וחסכוניים.

יש לי 2 שאלות בהקשר זה:

האם כדאי להמתין עם ההחלפה שנה-שנתיים עד שמרבית היצרנים יציעו מנועי

טורבו קטנים וחסכוניים? (או שאולי התהליך יקח יותר משנה-שנתיים?)

האם לדעתכם היצרנים ימשיכו למכור במקביל לטורבואים קטנים

(שמתומחרים כרגע בקטגוריית הסופר-מיני כמוצרי פרימיום) גם מנועים

אטמוספרים קטנים וחלשים (בזול)?

אני יודע שהשאלה שלי גולשת לתחום העתידנות אבל בכל זאת אשמח לשמוע

דעת הגולשים.

פורסם

אם הרכב שלך בסדר, ולא נכנס כל יומיים למוסך. אני הייתי ממתין עד שיתפגר, או עד שיצוץ מבצע שווה לאיזה סופר מיני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

להפך- אם מחליפים רכב כל 11 שנים, אני הייתי מעדיף שיהיה כמה שיותר פשוט, שיהיה כמה שיותר אמין. שים לב שהסובארו הישנים משנות השמונים עדיין איתנו, בעוד שמתחרים שלהם נעלמו מזמן.

פורסם
להפך- אם מחליפים רכב כל 11 שנים, אני הייתי מעדיף שיהיה כמה שיותר פשוט, שיהיה כמה שיותר אמין. שים לב שהסובארו הישנים משנות השמונים עדיין איתנו, בעוד שמתחרים שלהם נעלמו מזמן.

זה גם מה שעבר לי בראש.

הייתי עם הכריזמה 99 מעל לעשור, וכעת רכשתי סוזוקי סוויפט ידנית חדשה, בתקווה שתהיה כמה שיותר אמינה בין היתר, במחשבה שלא אחליף בשנים הקרובות, אלא אם כן יצוצו ילדים ואצטרך שינוי גודל.

אני חייב לציין, שלאדם שקונה רכב אחרי כ"כ הרבה זמן, גם רכב פשוט כמו הסוויפט מרגיש כמו "חללית" מבחינת כל עניין המחשב, חשמל, והחידושים שצצו בדרך. מבחינתי יותר מידי חידושים שאפילו לא לצורך.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

יש כאן שתי אסכולות -

רוב היצרנים האירופאיים באמת הולכים לכיוון של מנועי טורבו קטנים - פולקסווגן ושות׳ עם ה-TSI, פורד עם ה-Ecoboost, רנו עם ה-TCi ועוד.

אבל רוב היצרנים היפאניים הלכו בינתיים לכיוון אחר, של מנועים יעילים יותר ללא טורבו בשילוב עם גירים רציפים - טויוטה עם היאריס, מיצובישי עם ה Mivec שמותקן באאוטלנדר ובספייס-סטאר, מאזדה עם הסקיי-אקטיב ועוד.

כך שבשורה התחתונה, לדעתי יקח עוד הרבה זמן עד שכל היצרנים יעברו למנועי טורבו, אם בכלל. הכל תלוי בשאלה איזו טכנולוגיה תוכנח את עצמה לאורך זמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שאין צורך להיות דרמטי מדי.

אם כל החיים תמתין לטכנולוגיה חדשה אתה לעולם לא תתחדש.

תמיד כשתקנה משהו, אחרי חודש יצא משהו יותר טוב או יותר אטרקטיבי.

המנועים היום בעלי טכנולוגיה טובה, אבל באוטו יש הרבה יותר מאשר מנוע.

אין פה שחור לבן, תעשה חישוב כספי.

בכל מקרה עד שבאמת יצוץ איזה מבצע אטרקטיבי, כנראה שיהיה מדובר בהוזלה מכל מיני סיבות לא מגניבות.

פורסם

ההתקדמות הטכנולוגית היא בדרך כלל בצעדים קטנים. עד שיקרה מה שאתה רוצה (טורבו בכל רכב) יכול לעבור הרבה זמן.

אם אתה צריך רכב חדש יותר, קנה עכשיו. אם אתה יכול לחכות, תמיד יותר כלכלי להמשיך להחזיק את הרכב הקיים זמן רב ככל האפשר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני חושב שאין צורך להיות דרמטי מדי.

אם כל החיים תמתין לטכנולוגיה חדשה אתה לעולם לא תתחדש.

תמיד כשתקנה משהו, אחרי חודש יצא משהו יותר טוב או יותר אטרקטיבי.

המנועים היום בעלי טכנולוגיה טובה, אבל באוטו יש הרבה יותר מאשר מנוע.

אין פה שחור לבן, תעשה חישוב כספי.

בכל מקרה עד שבאמת יצוץ איזה מבצע אטרקטיבי, כנראה שיהיה מדובר בהוזלה מכל מיני סיבות לא מגניבות.

אתה בגדול צודק אבל שים לב שכיוונתי לפולו 1.4 ידנית. המנוע הנ"ל אולי אמין אבל עתיק, לא חזק במיוחד ולא חסכוני במיוחד.

פורסם
השאלה היא למה להחליף רכב כל 11 שנים ? חבל על הכסף . עדיף לקנות רכב בן 4-5 ולהתחדש כל שנתיים שלוש .

כי עם ישראל ידוע בתחזוקה לא הכי טובה של הרכב.

ככה שעדיף לרכוש חדש ולדעת תמיד את היסטוריית הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...