Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו מבין בבולים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם יש פה מישהו שמבין בבולים?

בתור ילד לפני כ15 שנה פחות או יותר התחלתי לאסוף בולים ועשיתי את זה במשך כמה שנים.

קיבלתי מסבתא שלי ז"ל כמה בולים שנראים נדירים יחסית משנות ה40 עד 60 ברוסיה, רובם במצב חדש.

יש גם בול אחד מ1907.

וסתם תהיתי מה אפשר לעשות איתם, איך אפשר לברר האם יש מי שיהיה מעוניין לקנות אותם? רעיונות?

פורסם
מדובר בתחביב של פעם שחלף מן העולם.

נשמע לי כמו שטות אז הלכתי לויקיפדיה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%AA

"ערכו של פריט בולאי (בול, מעטפה וכדומה) עולה כתלות במספר גורמים, ועשוי להגיע במכירות פומביות לשווי של מאות אלפי דולרים"

לא הייתי ממהר להפטר מהם לפני שאני יודע מה הערך שלהם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כנינו של גדול אספני הבולים בעולם. אני מכיר את התחום מכל הכיוונים.

זה תחביב מת, ולא משנה מה כתוב בויקיפדיה.... זה לא בדיוק מקור מוסמך כידוע לך.

בפועל, מספר האספנים בעולם הולך ופוחת מיום ליום.

בתל אביב לבדב פעלו בשנות ה 70 ו 80 יותר מ 30 בתי עסק למסחר בבולים, מעטפות, שטרות ומטבעות. הודפסו קטלגוים ועוד. כל החנויות האלו, עד האחרונה שבהן נסגרו.

מספר החתומים על מנוי ל"שירות הבולאי" יורד בהתמדה מעשרות אלפי מנויים שקיבלו לביתם כל בול חדש שיצא. למאות בודדות של אספנים כיום. וזה על פי פרסומים רישמיים.

השימוש בבולים ובדואר "הארד קופי" מודפס הולך ופוחת בהתמדה. מה זה פוחת, צונח. מתי לאחרונה שלחת מכתב עם בול. וגם מה שמכר לרוב זה בול ללא ערך נקוב.

אפילו בולי קרן קיימת שהיו מודבקים על תעודות בית הספר כבר אינם עוד.

לא זו אף זו. אספנות טלכארדים גם היא כבר פאסה.

יש עדיין שוק לבולים בעולם. שוק קטן, קטנטן. לעומת היצע הבולים הענק שקיים כמעט בכל בויידעם בארץ ובעולם.

ולעניין ערכם של הבולים של פותח השרשור. שיסתכל באיביי בכמה הם נמכרים. ככה פשוט.

פורסם

אני חולק על דעת הצ'יף, בנושא הבולאות.

אמנם, זה נראה אולי כשייך ל"פעם", אבל אז זו היתה הדרך של הרבה אנשים וילדים, להכיר את מדינות העולם (והיום יש כמובן אינטרנט, ומחשבים ועוד כמה אטרקציות קצת יותר מעניינות...).

ובכל זאת, כאספן בולים בהווה (מנוי על השירות הבולאי, ב"הזמנת מינימום") - אל תזרוק את האוסף שלך לפח. יש בולים מסויימים שערכם יכול להיות גבוה מאוד (עקב נדירותם, שגיאה שנפלה בהכנתם) כפי שציין לפניי אמיר.

תברר מה הם שווים קודם.

alfa 156 2.5.

פורסם
כנינו של גדול אספני הבולים בעולם. אני מכיר את התחום מכל הכיוונים.

זה תחביב מת, ולא משנה מה כתוב בויקיפדיה.... זה לא בדיוק מקור מוסמך כידוע לך.

בפועל, מספר האספנים בעולם הולך ופוחת מיום ליום.

בתל אביב לבדב פעלו בשנות ה 70 ו 80 יותר מ 30 בתי עסק למסחר בבולים, מעטפות, שטרות ומטבעות. הודפסו קטלגוים ועוד. כל החנויות האלו, עד האחרונה שבהן נסגרו.

מספר החתומים על מנוי ל"שירות הבולאי" יורד בהתמדה מעשרות אלפי מנויים שקיבלו לביתם כל בול חדש שיצא. למאות בודדות של אספנים כיום. וזה על פי פרסומים רישמיים.

השימוש בבולים ובדואר "הארד קופי" מודפס הולך ופוחת בהתמדה. מה זה פוחת, צונח. מתי לאחרונה שלחת מכתב עם בול. וגם מה שמכר לרוב זה בול ללא ערך נקוב.

אפילו בולי קרן קיימת שהיו מודבקים על תעודות בית הספר כבר אינם עוד.

לא זו אף זו. אספנות טלכארדים גם היא כבר פאסה.

יש עדיין שוק לבולים בעולם. שוק קטן, קטנטן. לעומת היצע הבולים הענק שקיים כמעט בכל בויידעם בארץ ובעולם.

ולעניין ערכם של הבולים של פותח השרשור. שיסתכל באיביי בכמה הם נמכרים. ככה פשוט.

"היא הנותנת"- כל הטיעונים שלך בעצם מעידים על הפיכתם של הבולים לנדירים יותר ויותר ובהתאם לכך המחירים עולים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
"היא הנותנת"- כל הטיעונים שלך בעצם מעידים על הפיכתם של הבולים לנדירים יותר ויותר ובהתאם לכך המחירים עולים.

יחד עם זאת, הצ'יף טוען, שיש פחות ופחות עוסקים בדבר (קונים/מוכרים פוטנציאליים/אספנים).

אין סתירה בדבריו (למרות שלא בדקתי הנתונים). דווקא נראים לי הגיוניים.

פעם זה באמת היה תחביב יותר שכיח. היום נראה לי שפחות.

יחד עם זאת, אני מעריך שאספנים יידעו להעריך בולים נדירים, כשם שאנו יודעים להעריך מכוניות ענתיקות.

התחביב לא מת למי שמעריך אותו.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...